RP, to zło, a ja lubię pokonywać złych :)

Jak ktoś nie ma życia, znajomych i innych rozrywek to na 100% będzie zdobywał szybciej postacie czy runy bez wydawania. Ja grając 4-5 gier dziennie zdobywam oko 400-500 IP dziennie. WIęc to jest normalny czas gry i pozwala powoli sobie uzbierać na bohaterów czy runy :)

Rp jest dla ludzi, jak wszystko. Chcesz kupujesz. Nie chcesz nie kupujesz. W KAŻDEJ GRZE płatnośc za normalne pieniądze, albo nas wspomaga, lub prowadzi do szybszego zakończenia procesu - Np. exp boost, ip boost. Ale i tak to samo możemy zdobyć poświęcając więcej czasu. RP to wersja dla leniwców lub dla niecierpliwych osób (Tu ja)

Co to w ogóle za brednie, ze ktos cos ''szybciej zdobywa'', przeciez spokojnie postaciami za 450ip mozna rypac innych. Skoro tylu osobom przeszkadzaja skórki, bo ''skille sa mniej widoczne'' to riot powienien dodac opcje wylaczenia ich, wiec gdy wchodzisz do gry, albo chcesz widziec skórki innych, albo nie.

Przewaga w stronach run ... czlowiek ze skillem, to i bez run wygra.

Wydawanie kasy to nic wielkiego... jak masz to wydajesz... na nowe buty, nową książke, płyte itd itd więc i w grze możesz wydawać na nową postać, skina.

Można gadać, że siedząć i grająć można do tego dojść i jest to spoko, ale nikt nie dodaje do tego, że by do tego dojść trzeba zaprzedać dusze Riotowi i cenny czas, który można by spędzić z żoną, dzieckiem, dziewczyną lub po prostu na sprzątaniu trzeba spędzić w grze do tego stopnia, że aż d*pa boli od siedzenia.

System płatności jest git i tyle... oczywiście udostępnianie 99% gry za pieniądze jest głupie bo mija się z celem, ale takie coś jak gw2, lol to jest normalne zdrowe podejście.

Za przyjemności trzeba płacić więc jak coś sprawia ci frajde i poświęcasz na to cenny czas to zapłać za to i tak będzie uczciwie.

Wydac RP na cos innego niz skin to istna głupota

Każdy ma swoją własną głupote na którą traci czas i pieniądze, a już sobie samym zostawmy ocene czy nasza głupota jest zła i czy tego zła nie lubimy ;)

RP daje przewage, chyba, ze ma sie kupione wszystkie championy / runy / runepage, ale na to potrzeba poswiecic ogrom czasu.

Dzieki RP mozna swobodnie counterpickowac, a kto twierdzi, ze jest inaczej pewnie nie ma pojecia o grze i siedzi w goldzie / platynie.

Po części się z tobą zgadzam, ale nie dokońca. Jak chcesz counterpickować podczas wyboru postaci? Jak wspomniałeś gold/plat tego nie zrozumie, czyli mam rozumieć, że wyżej niż plat, RP odgrywa bardzo ważną rolę czy niżej niż gold? Poza tym jak ktoś ma swoje ulubione z 2-3 postacie na linii to nie ma takiego czegoś jak counterpick bo i z tym sobie poradzi.

Jak widać zdania się podzieliły. Bogaty kupuje szybko, biedny zbiera długa - jednak myślę na plus wchodzi ten co zbiera długo, czemu ? No trenuje skila, a ten co kupi szybko jakąś postać op, ma nadzieję wygrywać szybko. No, i mamy do czynienia z kulą śnieżną. O dziwo za rp nie można kupić run :)

No trenuje skila, a ten co kupi szybko jakąś postać op, ma nadzieję wygrywać szybko.

Że, co? O jakich postaciach mowa, nikt postaci za rp nie kupuje.

Tak jak wspomniałem, postacie za 450ip są wystarczająco dobre żeby rozwalić te droższe, wszytko zależy od umiejętności.

Jak to sie mówi skilla nie kupisz a w takich grach najbardziej to się przydaję.Niepotrzebnie wydawać pieniądze na gre w której możesz zdobyć wszystko sam,ale patrząc z drugiej strony mamy taką gre za darmo a i tak ludzie wydają pieniądze (u nas to dużo,ale u nich 10$ za 1k rp to nic) i wspomagają Riot które mając te pieniądze z rp daje nam lepszą rozgrywke,skiny. Nie że jestem jakiś święty bo wydałem kilka złoty na lol'a na jakiś tam skin czy nawet na prezenty dla bliskich znajomych aby zrobiło się im miło (z odwzajemnieniem).Rp w niczym nie pomaga co z tego ze kupisz strone na runy jak nie masz ip aby kupic runy?Championy za 6300 są tak zbalansowane do gry aby te postacie (zapomniane albo przed reworkiem) dawały sobie rade w rozgrywce.

Tanie postacie nie są tanie bo są słabe tylko stara. Równie dobrze można powiedzieć, że nie opłaca się kupować krzesła tylko zasadzić drzewo, ściąć je i zrobić samemu. Potrwa to długo, ale za darmo!!!

Skąd to się wzięło "czym droższy bohater tym lepszy "... Nie opierajcie się na tym.. Jeżeli chodzi o skilla.. to wolę osobę słabsza.. ale taką która wie co robić w tf.

LoL ma w sobie jakiś balans.. bywają postaci silniejsze i słabsze.. ale jeżeli posiadasz duża wiedzę na temat danego bohatera.. to każdy jest sobie równy. ;)

Aż się te głupoty przykro czyta. "rp daje przewagę", "droższe postacie są silniejsze od tych starych" albo że nowsze są lepsze od starszych... My gramy w tą samą grę ?

Co w takim razie na topie robi renekton, nasus, shen, i wiele innych z sezonu 2 i niżej?

Co robi morgana w grze, co robi karma, taric, kayle, katarina, cait, tristana (!), ryze ?
Przecież są słabsze.

RP dające przewagę... ehh, no szkoda nawet pisać.

"droższe postacie są silniejsze od tych starych"

Może jeszcze będziesz chciał nam tutaj wmówić, że polityka riotu od pół roku nie wygląda następująco:

1. Wydajemy absurdalnie, widoczną na pierwszy rzut oka OP postać

2. Podwyższamy cenę IP tej postaci, ale jednoczesnie dajemy 20% rabatu za zakup jej za RP

3. Wydajemy szybkiego patcha, w którym buffujemy tą postać jeszcze mocniej, po czym kolejny szybki patch, i mocarne nerfy /lub/ nerfimy ją szybciutko, jeżeli community zaczyna dostrzegać, że penetrujemy ich odbyty bez mydła, by nie było zbyt dużej lipy, bo tępy tłum jeszcze nie dostrzega, że poziomem wyjebki na klienta przewyższylismy EA już dawno temu.

Może jeszcze będziesz chciał nam tutaj wmówić, że polityka riotu od pół roku nie wygląda następująco:1. Wydajemy absurdalnie, widoczną na pierwszy rzut oka OP postać2. Podwyższamy cenę IP tej postaci, ale jednoczesnie dajemy 20% rabatu za zakup jej za RP3. Wydajemy szybkiego patcha, w którym buffujemy tą postać jeszcze mocniej, po czym kolejny szybki patch, i mocarne nerfy /lub/ nerfimy ją szybciutko, jeżeli community zaczyna dostrzegać, że penetrujemy ich odbyty bez mydła, by nie było zbyt dużej lipy, bo tępy tłum jeszcze nie dostrzega, że poziomem wyjebki na klienta przewyższylismy EA już dawno temu.

XDDDD

To już ludzi wybór czy chcą kupić postać za RP czy nie. "Wyjebka na klienta" - bo udostępniają cały (tak, cały, parę dupereli [czyt. skinów] to nic) content oznacza, że penetrują nasz portfel. Jak ktos chce wydawać, to niech wydaje, nikt mu nie każe. Ale po tym co piszesz, domyslam się, że jestes osobą typu "Dotadwa 4ever, walić lola, tylko dota" :>

@JunioRR

Rozwala mnie to w graczach LoLa, że jak ktoś hejtuje LoLa to na 100% musi być graczem Doty... ^^

Może jeszcze będziesz chciał nam tutaj wmówić, że polityka riotu od pół roku nie wygląda następująco:1. Wydajemy absurdalnie, widoczną na pierwszy rzut oka OP postać2. Podwyższamy cenę IP tej postaci, ale jednoczesnie dajemy 20% rabatu za zakup jej za RP3. Wydajemy szybkiego patcha, w którym buffujemy tą postać jeszcze mocniej, po czym kolejny szybki patch, i mocarne nerfy /lub/ nerfimy ją szybciutko, jeżeli community zaczyna dostrzegać, że penetrujemy ich odbyty bez mydła, by nie było zbyt dużej lipy, bo tępy tłum jeszcze nie dostrzega, że poziomem wyjebki na klienta przewyższylismy EA już dawno temu.

Absurdalnie widoczną na pierwszy rzut oka OP postać. Otóż to, na pierwszy rzut oka.

Banda dzieciaków płacząca o to, że nie mają pojęcia jak grać przeciwko danej nowej postaci. Lucian bodajże nie miał nerfów w ogóle. Chyba że niedawno gdzieś bo nie jestem na bieżąco teraz.

Biorąc jeszcze pod uwagę to, że od pół roku wyszło tylko 2 champów, to spoko. No, zaraz będzie trzeci. Czyli ty bierzesz pod uwagę tylko Brauma i Vel'koza na tą chwilę. Spoko. Braum dostał nerfy. Co z tego? A Vel'koz? Oh, jaki on nie jest straszny i potężny. Spotykany baardzo rzadko na rankedach.

No dobra, ignorując twoją niewiedzę na temat odnośnie ostatnich 6 miesięcy, idźmy dalej.

Yasuo. Op ? ha, ma na tyle skomplikowaną mechanikę, że aby wykorzystać jego potencjał trzeba trochę nalamić i mieć jeszcze pod siebie team. Tak czy siak może zostać zgnojony przez zwykłego myślącego mida czy topa.

Jinx o ile się nie mylę nie dostała żadnego uber nerfa, tylko chyba lekko atk spd zmniejszyli.

No i lucian. Jeśli uważasz że lucian był OP po wyjściu albo że nie był odpowiednio zbalansowany, to zaśmieję ci się w twarz.

Odnośnie podwyżki ip/obniżki rp. Od zawsze jest obniżana cena RP za championa w pierwszych dniach po wyjściu championa. To że podwyższyli cenę jest dobrą decyzją. Przynajmniej nie wszyscy kupują od razu tylko wolą poczekać ten tydzień czy ileś i kupić trochu taniej.

Riot ma takie zarobki, ze skinów i wszystkiego, że nie musi W OGÓLE kombinować co robić, żeby naciągnąć ludzi. Poza tym nie, naciągnąć to złe słowo. W końcu cały content jest za darmo. A skin? Miły dodatek, nic nie znaczący. Tylko tyle masz za RP bez opcji za IP

Tu nie chodzi jaka postać jest OP. Bo te pojęcie jest kierowane przez zawodowych graczy, to oni tworzą metę. Więc łatwo pomylić zakup, z jakąś postacią która jest w mecie albo nie. No i piki są zależne od dywizji, w której jesteś.

Sam lubię kupić w przecenie jakiegoś bohatera, pod warunkiem, że on mi musi się podobać (no i ostatni nabytek, draveeen), Ja lubię na pewno przeceny (nie wszystkie oczywiście, bo skąd brać kasę).

a ten co kupi szybko jakąś postać op, ma nadzieję wygrywać szybko.

To o co chodzi?

Podjąłem wyzwanie, z kumplem, że nie wydam ani złotówki rp na smerfie (smurfie). Zdobędę wszystko, co jest w potrzebne do gry, za walutę, w grze. Nie raz czytałem, rp pomaga wygrywać, lol pay to win. Bez wydawania kasy jesteś gorszy, nagrodą będzie skrzynka piwa, flaszka Jednak zakładając temat chciałbym podyskutować o rp. Co, o tym wy sądzicie. Daje jakąś przewagę w grze, czy nie potrzebne są marnowane pieniążki na bohaterów ?, bo przecież można wyexpić za darmo. Czy gracze nie mający skinów, są gorsi od tych co regularnie płacą ? Gra jest darmowa, jednak pokusa zakupu skina jest duża Sam mam na głównym koncie parnaście, ale ostatnio dyskutowaliśmy z kumplem. On twierdzi, nie można obejść się bez wydawania kasy, w grze.Wiem główna zasad skin, nie równa się skil, ale jednak jest coś, w tym nie ?

Jebłem XD

Co ci da więcej champów jak jesteś bobem XD.

Większy champion pool zawsze ok, ale co z tego że jesteś noobem? Wiesz ile mam kolegów w silverze i goldzie co mają, to co chcą, czyli prawie wszystko. Ale i tak są noobami.

Jak picki mogą być zależne w jakiej dywizji jesteś? Grasz czym chcesz i czym umiesz, dywizja nie ma żadnego znaczenia, lul. Dodam że w goldzie, w silverze i chyba w brązie (nie miałem zaszczytu tam zagrać) wygrywa się 70% gier, po co grać postacią którą nie umiesz?

Mety nie tworzą zawodowi gracze tylko wszyscy gracze...

No to jak znasz tą taktykę, to po ch*j kupujesz tego championa, jak wiesz że będziesz płakał bo go znerfią XD.
Wiadomo że balans postaci musi być, więc o co ci chodzi. Vel'koz taki op był jak wyszedł?
warn_ico.png
Wulgaryzmy. ~PL