Lucian po wyjściu był uznawany za nagorszą postać jaką wprowadził Riot, jedynie gdy gracze z profesjonalnych drużyn zaczeli nim grać ludzie się nim zainteresowali. Grałem kiedy wyszedł Lucian i nikt a nikt nim nie grał, jak Vel'kozem. Może też kiedyś ktoś na LCS zagra Vel'Kozem rozdupczy wszystkich i wtedy znów będzie grywalny?
RP, to zło, a ja lubię pokonywać złych :)
Absurdalnie widoczną na pierwszy rzut oka OP postać. Otóż to, na pierwszy rzut oka. Banda dzieciaków płacząca o to, że nie mają pojęcia jak grać przeciwko danej nowej postaci. Lucian bodajże nie miał nerfów w ogóle. Chyba że niedawno gdzieś bo nie jestem na bieżąco teraz.Biorąc jeszcze pod uwagę to, że od pół roku wyszło tylko 2 champów, to spoko. No, zaraz będzie trzeci. Czyli ty bierzesz pod uwagę tylko Brauma i Vel'koza na tą chwilę. Spoko. Braum dostał nerfy. Co z tego? A Vel'koz? Oh, jaki on nie jest straszny i potężny. Spotykany baardzo rzadko na rankedach. No dobra, ignorując twoją niewiedzę na temat odnośnie ostatnich 6 miesięcy, idźmy dalej. Yasuo. Op ? ha, ma na tyle skomplikowaną mechanikę, że aby wykorzystać jego potencjał trzeba trochę nalamić i mieć jeszcze pod siebie team. Tak czy siak może zostać zgnojony przez zwykłego myślącego mida czy topa. Jinx o ile się nie mylę nie dostała żadnego uber nerfa, tylko chyba lekko atk spd zmniejszyli.No i lucian. Jeśli uważasz że lucian był OP po wyjściu albo że nie był odpowiednio zbalansowany, to zaśmieję ci się w twarz.Odnośnie podwyżki ip/obniżki rp. Od zawsze jest obniżana cena RP za championa w pierwszych dniach po wyjściu championa. To że podwyższyli cenę jest dobrą decyzją. Przynajmniej nie wszyscy kupują od razu tylko wolą poczekać ten tydzień czy ileś i kupić trochu taniej. Riot ma takie zarobki, ze skinów i wszystkiego, że nie musi W OGÓLE kombinować co robić, żeby naciągnąć ludzi. Poza tym nie, naciągnąć to złe słowo. W końcu cały content jest za darmo. A skin? Miły dodatek, nic nie znaczący. Tylko tyle masz za RP bez opcji za IP
O ile zgodzę się z prawie całą twoją wypowiedzią, to z ostatnim akapitem nie. Każda firma MUSI kombinować jak sprawić by klienci kupowali więcej xD
Powiem tak z jednej strony zgadzam się, że RP nie daje przewagi a z drugiej strony nie zgadzam się. Chodzi o np skiny. Nie dają żadnej oczywistej przewagi to fakt, ale sam wiem jak to jest z np moimi kolegami ( I randomami ) czasami jak się trafi drużyna ze skinem to od razu pojawia sie presja i tysiące pytań, ''omg ciekawe czy są tacy OP''. To samo z dywizją, wielokrotnie w drużynie przeciwnej spotykało się Diamonda, ostatnio nawet Diamond I na moim mid, od razu mi kolega na Skype zapowiedział że przegram, a wygrałem ( sam jestem ''Unranked''). Nawet pamiętam śmieszną sytuację jak grałem z 2 znajomymi przeciwko 4 premade'om z czego 2 Diamond 2 platyny i 3 miało skina. Gra się nie rozpoczęła a oni już czuli porażkę w powietrzu. Prawda jest taka że rzeczy kupione za pieniądze takie jak Skiny czy eloboosting dają jedynie psychologiczną przewagę, od takiego gracza oczekuję się więcej i można stracić motywację do walki ( jak się jest słabym psychicznie oczywiście ) Pomimo tego to RP nie daje jakiejkolwiek przewagi jedynie może Ci zapewnić kupno ''Łatwiejszej postaci '' jak zrobisz nowe konto.
To tylko moja opinia, nie oczekuję, że wszyscy się z nią zgodzą. Pozdrawiam WoodyEX A.k.a Fittaälskare.
Woondy od 10lvla mojego pierwszego accounta aż do 300 wygranych normali grałem non stop premade z moim kolegą gdzie On też levelował konto. On twierdził, że już przegramy i się całkowicie poddawał po tym, jak mocnych bohaterów Oni mają. Więc, to jest porażka
Nie ma czegoś takiego jak op bohater, wszystkie postacie są łatwe do grania, ale trudne do nauczenia się nimi grać w 100%.
Mówiłem to koledzę, mając różne grupy na FB powiązane z Lolem np. ktoś kiedyś wstawił screen z poczekalni 10s do zakończenia meczu i piszę "WYszedłem z tej gry bo mieli zbyt OP team" Bo np. na tobie był Darius na Jungli pantheon na midzie Katarina na bocie Caitlyn z Leoną.
Ale co im dadzą tacy bohaterowie skoro nie umieją nimi dobrze grać ?
OFC ktoś może mainować daną postać i może nią dobrzę grać, ale zakładanie z góry, że przegram jest bezsensowne. Tak samo jak pewnie z wielu Was tak ma. 11m wszystko pięknie, dominujecie przeciwny team i sobie myślicie "Ale łatwa wygrana" a role mogą się odwrócić, ludzie zaczynają throwować mówiąc, że i tak wygramy i co? Przegrywamy Ile ja takich meczy już przegrałem
Zdaję sobie sprawę że nie ma OP postaci, tylko są niektóre, że tak powiem łatwiejsze do ogarnięcia bez zbytnio skomplikowanych mechanik lub lepiej się sprawdzające na danej linii np Heimerdinger w Jungle albo Udyr w jungle jest pewna różnica ale nie czyni to Udyra OP champem . Np weźmy takiego Urgota rozumiem że ktoś kto się nim nauczy grać, może pozamiatać ale ciężko takiego znaleźć większość ludzi idzie jak owca za stadem i bierze ''pewne picky '' Typu, Caitlyn ,Ezreal, Jinx. Nie twierdzę,że te postacie są mega trudne bądź mega łatwe tylko ludzie sugerują się tym co widzą tak jak ktoś wspominał. Pewien champion nie jest grany, zobaczy się jak ktoś nim ogarnia i samemu chce się spróbować myśląc, że ta postać jest OP. I masz rację Darkyy teraz ludzie mają takie nastawienie, nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca bo nawet jak early game jest świetny i poczujemy się zbyt ''pewni'' to właśnie ta pewność może nam przynieść klęskę
. RP nie ma żadnego znaczenia tutaj wcale, jedynie można kogoś ''nastraszyć'' skinem PulseFire Ezreala i automatycznie ''wmówić'' ludziom, że się nim ogarnia ( Nawet jak się dopiero co go kupiło razem ze skinem
)
straszenie skinami przestaje byc sluteczne w pewnym momencie gry. dywizja to samo. przynajmniej bedziesz wiedziec czego mniej wiecej sie spodziewasz.
poza tym troche zboczylismy z tematu
Ktoś kto sie boi ze "skin to musi dobrze grac to umyslowo uposledzony braz/silver/gold"
Czy RP daje przewage? Tak, ale minimalną.
Większy pool champów, szybciej runy kupujesz. Ale z racji tego ze ludzie nawet w diamencie grac nie umieją, to specjalnie to nie robi roznicy.
Z mojego doświadczenia to powiem że mam te minimum postaci, 20 chyba, a gram z 7dmioma (nida, gragas, cait, kassa, udyr, jax, leblanc) na krzyż którymi gralem i dobiłem z całkowitego unrankeda do platyny 2 (i lece dalej) na smurfie majac tylko runy pod ad i magic pena.
Narazie planuje odlozyc hajs na zmiane nazwy bo mam polski nick i wkurwiaja mnie cebulaki.
Jak na 25 lat, to na prawde durny ten zakład , czytając temat myślałem, że to jakaś 15-letnia gimba, bo nikt normalny o rzecz oczywistą by się nie zkadał- a tu takie zdziwko xD.
Wracając do tematu, jak by było p2w to by nie organizowano turniejów, akurat tu się liczy doświadczenie, a nie jakieś RP XD
Jednak dzięki rp, jest turniej, jest turniej jest co oglądać. Chociaż ostatnio riot robi bublowe skiny, wychodzą chyba zbyt szybko (nowy skin aatroxa posiadał buga).
szybciej runy kupujesz
Myślałem, że run za rp nie można kupować.
Myślałem, że run za rp nie można kupować.
Chodzi pewnie o to, iż nie musząc wydawać IP na bohaterów, możesz przeznaczyć je na runy. (;
Kto wydaje rp na bohaterów?
No ja wolę sobie bohatera kupić z wyprzedaży niż skina.
To czemu nie wygrywasz? Tylko siedzisz w brązie 2? Przecież rp daje przewage.
Bo nie chcę aby ktoś mi boostował konto ? Bo tego nie lubię, wolę samemu ?
... nie zrozumiałeś, skoro twierdzisz że rp daje przewage, a sam je kupujesz, to czemu nie wygrywasz?
Bo nie chcę aby ktoś mi boostował konto ? Bo tego nie lubię, wolę samemu ?
Wow, te znaki zapytania bolą.
DeimonD zaprosił NAS do dyskusji na temat czy RP daje przewage czy nie
"Jednak zakładając temat chciałbym podyskutować o rp. Co, o tym wy sądzicie. Daje jakąś przewagę w grze, czy nie potrzebne są marnowane pieniążki na bohaterów ?, bo przecież można wyexpić za darmo. Czy gracze nie mający skinów, są gorsi od tych co regularnie płacą ? Gra jest darmowa, jednak pokusa zakupu skina jest duża Sam mam na głównym koncie parnaście, ale ostatnio dyskutowaliśmy z kumplem. On twierdzi, nie można obejść się bez wydawania kasy, w grze."
Czyli nie można z tego wywnioskować jego odpowiedzi, czy RP daje przewage czy nie. Dlatego Parufkacz, najwidoczniej Ty źle zrozumiałeś.
jednak pomagają w grze.
Stwierdzam, że skoro autor myśli, że rp pomagają w grze to czemu jest w brązie? To jest czysty dowód na to, że rp to nic tylko kosmetyczne bzdury i jedyne co pomaga w grze to praktyka.