RPG z Multiplayerem

Siemanko. Od niedawna szukam jakiejś ciekawej gry RPG do kupienia w wersji pudełkowej, z dobrym trybem multiplayer, np. tak jak w przypadku Warcraft 3 lub Diablo.

Grałem już w: Warcraft 3, Diablo 2, Sacred Złota Edycja(wyłączyli serwery), Neverwinter Nights, Guild Wars, shootery typu CoD, Battlefield, Crysis. Między te tytuły wplątało się GTA IV i SA na multi. Jako ciekawostkę dodam, że grałem też w Divine/Beyond Divinity. Nie mają one multi, ale szukam właśnie coś w ten deseń. Obie gry wciągnęły mnie na długie godziny, mimo tego, iż Beyond było słabsze od pierwszej części.

Nie interesują mnie: Two Worlds, Disciples.

Zauważyłem, że te wszystkie gry, na które wydałem pieniądze, bardzo mi się podobały. W niektóre grałem więcej, a w niektóre mniej, ale znowu sprawdza się powiedzenie, że nic dobrego za darmo nie ma. No, może parę wyjątków by się znalazło :).

Z góry dzięki i pozdrawiam :).

Assassin Creed Broterhood o Assassin Creed Revelations mają tryb multi, osobiście preferuję ten pierwszy tytuł - ciekawsza fabuła w singlu.

RPG z dobrym multi? Ciężko będzie, a do tego w wiele produkcji grałeś. Polecam demo Mass Effect'a 3, Gothic Multiplayer oraz Mount and Blade: Warband.

Two worlds II ma multi i gra się nawet przyjemnie.

zakup sobie sacred 2 skoro grałeś w jedynke :)

Co do Mount of Blade to 2 część teżjest fajna "ogniem i mieczem" grafika nie jest rewelacyjna ale multi mi sie podobna

W Assassina grałem, ale usunąłem, bo co chwilę mi się wyłączał. Miałem oryginalną kopię gry, pożyczoną od kolegi.

W mount and Blade też chilę grałem, nawet niezła gra, a co do Two Worlds, to pisałem, że raczej mnie to nie interesuje i tu było odniesienie do całej serii, czyli obejmuje też II część.

Co do Sacred, to zastanawiałem się nad kupnem, ale słyszałem, że jedynka lepsza. Chociaż grałem w demo Sacred 2 i grało się całkiem przyjemnie. Wie ktoś jak ma się sprawa z Sacred 2 na multi? Gra w ogóle ktoś, czy na multi gra martwa?

Nad Mass Effect pomyślę jak będzie więcej kasy w portfelu :P

path of exile? mimo że to nie typowy singiel i do tego nie w pudełku, ale gra jak najbardziej ma klimat, ogolnie mozna grac samemu, ale jak chcesz to tez mozna jakies party tworzyc, mnie wciągneła na kilkadziesiąt godzin ;p

P.S. Gra nie ma narazie calego contentu bo jest w fazie beta, ale jak ci sie bardzo nudzi to ostatecznie mozesz popykac

Właśnie od dawna chciałem w to pyknąć, ale do tego trzeba mieć beta key, zgadza się? :)

Ja w Screda 2 dawno nie grałem ale wejdź na sacred.pl sprawdź forum i oceń czy gra dużo ludzi popytaj się tam:)

A ja ci polecam Kingdoms of Amalur Reckoning tam jest multiplayer a grafika i efekty skili super ;D

Też trochę za drogie, a poza tym, to tam chyba multi nie ma. Chyba, że chodzi Ci o tryb współpracy, albo coś, a mi chodzi o możliwość grania online :).

ta, niestety trzeba klucz, ale mozesz poszukac jakichs giveawayow

baldur gate

nevervinter nights 1-2 ma co op

Mówisz ze chcesz taki kultowy MP jak w Diablo?

Daleko by nie trzeba szukać.

Słyszałeś kiedyś o Braciach Laz?

Stworzyli Moda, który się zwie Median i zmienia wszystkie elementy diablo poza głównym wątkiem ;)

Mnóstwo nowych potworków, nowy lvl cap, wymienione WSZYSTKIE umiejętności każdej postaci.

A do Moda powstał specjalny serwer no-BN D2Maniacs.

http://modsbylaz.hugelaser.com/

http://www.d2maniacs.org/

Tutaj oficjalna strona moda i serwera ;)

Zapraszam ^^

Dawno nie miałem okazji spotkać kogoś z Polski. :)

O, bardzo fajnie to wygląda, dzięki, na 100% sprawdzę :)

osobiście polecam gre LastChaos, niesamowicie wciągająca (niestety sporo ładowania patchów)

Konny, dzięki za propozycję, ale LC to typowe MMORPG, w które zresztą grałem :)

Mam pytanko: co myślicie o Darkspore i Magicka? Czytałem recenzje, oglądałem gameplaye, ale chciałbym zaczerpnąć Waszej opinii żeby być pewnym zakupu. Kto grał, to bardzo proszę o podzielenie się informacjami :)

Darkspore: Dołączam się do pytania

Magicka: super jeśli nie przeszkadza ci grafika, grałem na piracie przez tunngle z 3 osobami i było naprawdę super :D

Darkspore jest fajnym hack'n'slashem w klimacie sci-fi, bardzo mi się podoba system ubierania itemków, czyli możemy założyć dany itemek w jakie tylko chcemy miejsce. (np. kapelusz nosimy na jajcach, albo naramienniki na głowie)