Runes Of Magic PL

Siemka! Mam wenę by zacząć w RoM'a jako krasnal Czarnoksiężnik. Jest ktoś chętny oprowadzić po grze, pokazać co i jak? :)

Wystarczy że w grze napiszesz do kogoś albo ogólnie na czcie to ktoś Cię weźmie do gildii :). Sporo gildii powinna Ci pomóc jako nowemu.

Tak tylko wtrącę swoją uwagę.

Dobre czasy RoMa minęły, nie opłaca się w to już grać. Nie ma ludzi, GF ma w d*pie grę, to już nie to samo. Ale jeśli masz ochotę grać proszę bardzo.

Ogólnie to Czarnoksiężnik i Czempion to dobre klasy? Czy nie są one zbyt udziwnione?

Stary RoM :-) za czasów frogstera było dobrze, byli ludzie, ogarniali grę itp.... A teraz? Gameforgowi coś się nie chce ulepszać tej gry, nie są skupieni na tej grze... Ostatnio ściągnąłem tą grę, grałem dość sporo i co zauważyłem?? Nie ma ludzi, a gildie ? zostaly chyba tylko najlepsze, KOMPLETNIE NIC... Na świecie nikt nic nie pisze, a ja się pytam gdzię są jakieś dyskusje na temat tej gry na czacie światowym? Nie ma nic...

Tak przy okazji, powiem Ci coś nieco o tej grze, a więc:

a) startujesz załóżmy z czarnoksiężnikiem( od razu mówię, dmg on nie zrobi dużego, to jest support, typu wiekszy % ataku fiz, mag, obrony + może wskrzesić podczas walki kolegę i daje różne buffy) i zaczynasz w ich mieście - wbijasz eeeee.... nie pamiętam dokładnie 10-15 lvl i idziesz na instancję, żeby się stamtąd wydostać.

B) potem jedziesz dalej z misjami w innej, standardowej lokacji(wbil sobie 20/20 i odblokuj 3cią możliwość zmiany klasy, pójdziesz do heffner i xaviery i w 2 dni masz 51)

c) po wbiciu 55 lecisz do dalanis i rób 2 ciągi q....

I teraz tak, dziennie rób motyle (od 48 misja dzienna Xaviera) no i postaraj się znaleźć jakąś gildię, żeby Cie brala na instancję różne po itemki

Jeśli chcesz się statować, rób te phiriusy, czyli w Varanas na rynku malatinki i te inne gierki...

Sam na elitarne stwory nie łaź, bo tylko zginiesz i a propo zginięć - padanie w tej grze jest... popiepszone, bo potem narobisz sobie długu, i będziesz musiał go zbijać...

Wracamy do CZEMPIONA - ponoć on może mieć 3 postawy;

1sza DMG

2ga TANK

3cia OFF-TANK (mix skilli dmg i tanka + zależy od subklasy)

Wyżej podałem Ci, jak się wyfarmić w dłuuuuuuugi okres czasu(dzienne gry=itemy ; farma ks'a=kasa=itemy), jeśli natomiast chcesz się wyfarmić dość szybko, polecam Ci kupić diamenty a następnie je sprzedawać, albo kupić golda na allegro....

Jak masz jakieś pytania, wątpliwości wal śmiało.

To ja sobie jednak tą grę odpuszczę :D Nie lubie pustek na serwerach. Poleci ktoś jakąś dobrą w którą gracie?

31 lipca spróbuj Aiona, ma być po polsku :-) także teraz idź się opalać, omerdalać a 31 lipca będziesz no-lifić w Aiona :-}

Niestety, lata roma przeminęły, a szkoda bo moim zdaniem to była najlepsza gra f2p w swoim czasie (chodzi mi o okres Chapter I-III). Gra wtedy nie była P2W, diamenty chodziły po 8-10k za sztukę, więc wystarczyło posiedzieć z 2h dziennie na instancji (Kaplica Kaliana) i wyciągałeś ~ 5 mln golda = +500 diamentów. Do tego był npc który sprzedawał diamenty za gold. Cały czas nie mogę uwierzyć co z tak świetnej gry mmo wyszło.

Nie wiem czy sam runewaker olał roma (Na rzecz Dragon's Prophet) czy Gameforge...

Ja osobiście skończyłem przygodę z romem w grudniu 2012r, ale ostatnio pobrałem grę i widzę, że ludzi jeszcze troszkę jest. Takie gildie jak SPQR, Venatoris, Hekate - nadal trzymają poziom.

A Postać dla początkującego jaka? :P

Pustek na serwerach nie ma .Ludzie są tylko wiekszość w gildiach i tam rozmawiają. Ostatnio sporo nowych gracy doszło bo widziałem. Gra się normalnie że tak to ujmę. Graczy nie brakuje. Na wojnach to tłumy są :lol: i no dzieciarni mniej(można spotać jakiegoś gimbusa ale).

@Onixa - Mag/kapłan

Szczerze śmieszy mnie to, że narzekacie na pustki w tej grze, a sami ją w taki stan wprowadzacie.Myślicie ,że ciągłe narzekanie na nią i odradzanie każdej osobie to zmieni?Ja się nie dziwie ,że grę olali skoro gra w nią garstka osób dzięki takiej "reklamie".Osobiście gram w Roma i jeśli się chce to można osiągnąć dużo bez wydania kasy.Profesje stoją otworem(potem można zarobić duży szmal),systematycznie robić dzienne,malathiny,goby to nikomu pirusów nie zabraknie,dodatkowo ostatnio wprowadzili mini grę ,dzięki której można zarobić rubiny.Wszystko można osiągnąć tylko jest warunek ,że włożysz w to trochę wysiłku ,a nie po 5 minutach skończysz grac "bo to jest monotonne i nudne".Mam nadzieje ,że autor tematu przynajmniej spróbuje w tą grę zagrać.

Uwierz mi Ambro, że ta gra schodzi na psy... Byłem top 3 kapłanem na Perunie i grałem od CH I w roma.. To co było kiedyś, a to co jest teraz to jest porażka..

Kiedyś gold miał jakieś znaczenie, miałeś 100kk to byłeś w uj bogaty. a diasy chodziły nawet po 3k each, na Catchu.. A teraz? 50-70k.. Tak samo z graczami, w rozdziałach I-III klimat w grze był niesamowity, prawie ciągły spam, że ktoś kogoś potrzebuje na insty, farmiło się golda, i dochodziło do czegoś samemu bądź z gildią.. a teraz? Wystarczy parę złotówek na allegro i możesz mieć w 5minut 1kkk golda.. Porażka.. a przez takie zagrania diasy,ceny itemów rosną w górę a ekonomia się psuje prawie jak w diablo. Jednym słowem powstaje inflacja.

I tak ci najlepsi gracze już poodchodzili..

P.S Perun (Mój nick kiedyś Arie)

Mattheo racje masz ,to nie ukrywam, jednak mnie irytuje masowy hejt na niego, co wcale nie pomaga.Grać się w Runesa da i warto spróbować z tym,że teraz wybicie się zajmuje naprawdę sporo czasu, a do tego trzeba mieć stalowe nerwy.Mam nadzieje ,że tą grę da się jeszcze uratować ,bo raczej trudno będzie mi się przenieść na dzisiejsze hity mmorpg,które nie są moim skromnym zdaniem dobre,jest może kilka gier wartych uwagi ale na tym koniec.

A da sie w tej grze expić samym grindem bez questow?

Nie da się..

To nie metin... Tutaj siedzisz i robisz misję, z czego są przyjemne. Poza tym, na Catchu jest cicho, może na Saroaidzie albo Perunie jest ok, nie wiem nie wiem, powiem tylko, że na Catch się nie opłaca grać, niestety... Z resztą, ceny jakie są na AH to po prostu... dramat, 250kk za kajdanki na 70 ? i to bez hd? śmiechu warte, naprawdę... A nowa laska na 80 500kk ... ale hd, no ale tak czy siak sie mozna powiesić..

A powiedzcie mi, po ile crapy schodzą, po 2kk została cena, czy jak ? Skoro po 2kk, to tak naprawdę do usranej śmierci można zbierać to.. i w takim razie jescze, co innego jest, żeby mieć golda oprócz diasków, allegro no i phirisów ?

Ooo proszę, zawieszono score 4 more ;-) dziwicie się teraz, czemu tą grę hejtują ?

Na Perunie nie ma aż takich czystek :).

najlepsze darmowe mmo. chociaz gdyby nie is to gra nadal by szczycila sie popularnoscia. szkoda.

Odradzam, grałem 2 godziny i myślałem, że się porzygam z nudów. Brzydka i nieciekawa. Jest na prawdę wiele lepszych gier choć i tak słabych, więc poszukaj i nie marnuj na to czasu. Aiona sobie też odpuść chyba, że grasz casualowo.

Deadric"Grałem 2 godziny i myślałem ,że się porzygam z nudów".Gratulacje jesteś 100000 człowiekiem który nie wbił większego lvla, a już wie wszystko o grze.