Ruszy ? ( tak dla pewności )

Czy GW2 ruszy na moim sprzęcie.

Parametry:

Procesor:Intel® Pentium® CPU 2GhZ x2

Ram: 4GB

Grafa: NIvidia Geforce 310M

Już kiedyś o to pytałem, lecz wtedy nie było jednoznacznej odp. Mam nadzieje, że teraz tak nie będzie i ktoś odpisze.

Na stronie jest podane, że na minimum mi pójdzie.

co ty z takim prockiem to zapomnij

Na najniższych ustawieniach ruszy, nawet z takim prockiem, ja mam 2x 2.5 i gram na maksymalnych detalach :P

wlaczyc sie wlaczy ale nie pograsz komfortowo.

Nie musi być jakoś super. Tak żeby PWE było w miare płynne i klatki nie spadały poniżej 30FPS na minimum. I tak do końca wakacji bede miał lepszy sprzęt. Tylko teraz tak żeby pograc i wbić troche lvl.

Wiadomo ze nie pograsz nie widzicie ze to jest laptop ?

Bedziesz miec z 5 fpsow po czym laptop pojdzie na spoczynek

To aż tak wielka różnica ? Gdyby tak było producenci podawali, by też wymagania na laptop, a tak nie robią. Czekam na dalsze odp.

Jak jebniesz wszystko na low plus subsample, to pograsz, ale ostrzegam gra wygląda jak kupa gówna na takich ustawieniach ;)

btw...laptopy nie są do grania

Myślę iż ruszy spokojnie, i te 30-40 fps po za miastem będziesz miał, a najlepiej samemu sprawdzić chyba dodali triala a jak nie no cóż kupno na ślepo.

Sprawdź przez tą stronę: http://www.systemrequirementslab.com/cyri

Nie wiem czy to jest bug .. ale z 3 razy sprawdzalem i ma chodzic na rekomendowanych. Inne gry typu crysis 3 nie działają. Więc albo tylko GW2 jest zepsute albo mi pójdzie. ;P

nie prownuj gry singel z mmo :) roznia sie w wymaganiach.

po za tym criysis 3 ma zbyt duze wymagania sprzetowe :P

Niepograsz...uwierz mi lepiej poczekac na nowy sprzęt - sam się tak napalałem a grając na najniższych ustawieniach gra traci cały swój urok i klimat

Najprawdopodobniej niektórzy wypowiadający się tutaj, nie mają zielonego pojęcia o czym piszą. :( Jak już napisałem mam procesor 2x2.5GhZ oczywiście jest to LAPTOP i gram w GW2 na maksymalnych detalach przy ~40 klatkach z pomocą programu Game Booster 3 (Bez niego ~30 klatek), tak więc nie pytaj tylko graj, pójdzie i nie powinno być problemu nawet z trochę większymi niż najniższymi detalami. A co do tego, że "laptopy nie są do gier", są laptopy właśnie specjalnie przystosowane do gier, takie jak mój :P I jedyne w czym tak na prawdę przeszkadza laptop w przypadku gier, to szybkie nagrzewanie się ale do tego są specjalne podkładki chłodzące, gram w gry z na prawdę dużymi wymaganiami (Chociażby samo GW2) i po paru godzinach gry laptop jest cholernie gorący, wystarczy przerwa na jakiś czas i można grać dalej, więc ta teoria "laptopy nie są do gier" w tych czasach się już nie sprawdza, odświeżcie informacje.

Wejdz tez na strone "canyourunit" (wpisz to w googl, a znajdziesz), na stronie w bialym okienku wpisz Guild Wars 2 i kliknij na begin detection po chwili cos zobaczysz.

Tak jak już pisałem. Na canyouranit wychodzi mi, że spokojnie pogram na rekomendowanych. Ogólnie przeglądając temat i posty wasze w podobnych tematach, doszłem do wniosku, że zakupię GW2.

Temat można zamknąć,

Jak temat nie zamknięty, a to dodam od siebie, że w gre idzie grać na pve nawet przy 10 fpsach, a przy pvp 15/20 starczy luźno bo miałem okres, że testowałem tę gre na różnych komputerach .

Tylko przy 10/20 fpsach bądź gotów na to by się przestawić na prawidłową eksploatacje sprzętu bo najzwyczajniej się zagrzeje :P.

Chyba, że naprawdę w co wierze sobie poradzi bo i to jest możliwe.

No ale pograć pograsz na pewno :)

Wy znacie sie tak na sprzecie jak osioł na graniu na flecie.

Debile nie widzicie, że to jest 64 bitowa karta na dodatek dziadowska bo nie obsługuje directX 11, do tego 512 mb i 3,4k pkt w 3d marku 2006 !! Przeciez zintegrowana intel 4000 wyciaga 2x wiekszy wynik niz ten szajs.

Przeciez na tej karcie to nawet GTA 4 nie odpali a co dopiero gw 2...

Wlaczysz gw2 to bedziesz miec max 10 fpsow, wejdziesz na jakis event gdzie bedzie 30 graczy to pojdzie z dymem ten złom.

Zreszta pobierz sobie gre Dragons Prophet praktycznie takie same wymagania i taka sama optymalizacja co GW2.

A po drugie:

TO JEST LAPTOP !!!!

Ty Ty Ty ;D nie obrażaj bo sam dobrze do końca nie gadasz ;) bo twierdzisz, że GTA 4 nie odpali, a powiem ci tak.

Na większości sprzętów na których testowałem GW2 można tylko śnić o Gta4, a Gw2 chodziło i grało się normalnie (oczywiście o ustawieniach parametrów w grze nie musze nic dodwac bo wiadomo ze low)

A na komputerze który spaliłem przez przypadek bo zabrakło mu dojścia do powietrza przez dłuższy czas nawet nie mogłem pomarzyć o odpaleniu GTA SA na max detalach co jest oczywiście dziwne, a GW2 pięknie chodziło na 15 fpsach i się komputer ani nie grzał, ani nie zwieszał, ani głośno nie chodził.

Różnie to bywa jednak z pewnymi teoriami i przekonaniami bo prawdę mówiąc co raz bardziej zaczynam zauważać, że GW2 jest dziwną grą pod względem wymagań sprzętowych i trudno komuś doradzić czy gra zadziała czy nie.

Jedynym wyjściem z tej sytuacji jest po prostu kupienie i odpalenie gry i albo w co nie wierze się człowiek zawiedzie, albo ucieszy co jest bardziej prawdopodobne na chwile obecną

I jak dodałeś tam , że to jest laptop to proszę bardzo... oświecę cię i dodam, że na około 10/12 komputerów tylko 1 był komputerem stacjonarnym ;) , a tylko na jendym laptopie gra nie pochasała, ale to już byla totalna porażka, a nie laptop

A dla ciekawskich aktualnie gram w GW2 na (laptopie) o takich parametrach:

Karta graficzna ATI Mobility Radon GD 4650

Procesor Intel ® Core™2 Duo CPU T6500 @ 2.10GHz 2.10 GHz

Zainstalowana pamięć (RAM) 4,00 GB

Windows 7 Ultimate

Service Pack 1

Typ systemu 64 - bitowy system operacyjny

To może komuś pomorze bo tak wszyscy doradzają , a może po prostu warto podac dane komputera na ktorym gra chodzi,

Na tej maszynce wyciągam do 40 fps :) i powiem szczerze , że na stacjonarnym komputerze o wiele lepszych parametrach fpsów było tyle samo

zamiast się wykłócać i wyzywać nawzajem, radzę wejść na http://www.notebookcheck.pl/ .Jak znasz model procka to sam sprawdzisz co Ci ruszy co nie, są tam zestawienia zarówno mobilnych podzespołów jak i stacjonarnych.