Rx 480 8gb

Przeczytaj to co teraz napisałeś. "Karty AMD są mniej efektywne energetycznie bo są bardziej prądożerne". Super wytłumaczenie i świetna wymówka, to zmienia wszystko...  Tak jak mówiłem, do pewnego stopnia zwisa mi efektywność energetyczna, bo ma to marginalne znaczenie, ale to nie zmienia faktu że karta taka jak GTX 1080 jest o ponad 80% bardziej efektywna energetycznie i RX 480 żre prawie tyle samo co dwa razy wydajniejsza karta od Nvidii i to jest fakt, a "architektura AMD jest bardziej prądożerna" to żadna wymówka, tylko źródło problemu.

too kup karte 1080 jak cie stac:P

Boze ale macie problemy nikt nie napisal wam "u must buy it RX 480 OR U DIE "

gdzie jest na stronie napisane jezeli nie kupisz... to umrzesz ..

Pradozerna grzeje nie kupuj buuu kup GTX 1080 tylko 3500zl ...

Napisze tak ciekawe czy wy gracie w gry zeby przejsc czy tylko FPS liczyc ... boo dla mnie jest too drugie tlumaczenie zalosne ;p

RX 480 od poczatku byl zaprojektowany jak budzetowa karta ktora ma zaoferowac przyzwoite osiagi .. dla entuzjastow gier ... i tak jest ...

A tutaj znajduje sie osoby coo probuja ja porownywac z kartami ktore sa 2-3 razy drozsze...

Wersja 4gb tego Radeona będzie tylko 4.7% słabsza od tej z 8gb. Czyli utrata co najwyżej 4-5Fpsów.

Dodając że wersja 4gigowa będzie kosztować jakieś 900-1000zł, dla mnie bomba w tym przedziale cenowym. GTX 970 kosztuje na dzień dzisiejszy prawie 1400zł. Dla mnie 400zł robi sporą różnicę, nie wiem jak wam.

Jak dla mnie AMD postarało się, bo wydali całkiem przyzwoitą kartę, która odpali wszystkie gry na ultra w full HD, w bardzo przystępnej cenie. Mówcie co chcecie, mnie się podoba i już....

Kupiłem właśnie gtx 970 gigabyte g1 za 800zł z gwarancją chyba lepiej to się opłaca tymbardziej że grafiki od nvidii nie obciążają tak swoimi sterownikami procesora

Kupiłem właśnie gtx 970 gigabyte g1 za 800zł z gwarancją chyba lepiej to się opłaca tymbardziej że grafiki od nvidii nie obciążają tak swoimi sterownikami procesora

Wiesz. jak jest taniej to oczywiste że lepiej skoro ta sama wydajność. ale jeśli cena ta sama to wybierasz kartę bardziej przyszłościową. Jeśli wyższa to wiadomo co...

Wersja 4gb tego Radeona będzie tylko 4.7% słabsza od tej z 8gb. Czyli utrata co najwyżej 4-5Fpsów.

Dodając że wersja 4gigowa będzie kosztować jakieś 900-1000zł, dla mnie bomba w tym przedziale cenowym. GTX 970 kosztuje na dzień dzisiejszy prawie 1400zł. Dla mnie 400zł robi sporą różnicę, nie wiem jak wam.

Jak dla mnie AMD postarało się, bo wydali całkiem przyzwoitą kartę, która odpali wszystkie gry na ultra w full HD, w bardzo przystępnej cenie. Mówcie co chcecie, mnie się podoba i już....

Zgadzam się to jest to dobra karta, szczególnie wersja 4 GB za ~999zł to bardzo duży skok stosunku wydajność/cena względem GTXa 970, który oferował to samo za 1500 zł a teraz za ~1300-1400, ale to wszystko jest zakładając cenę sugerowaną, ale taka cena do Polski nigdy nie dotrze. Wersji 4 GB też za wiele nie ma i będzie nacisk na 8 GB, która przy obecnej cenie nic nie wnosi, bo będzie kosztować 1400-1500 za niereferenty, czyli prawie tyle ile 970 i 390 podczas premiery. Gdzieś gdzie ceny są normalne ta karta jest bardzo dobra, ale w Polsce i ogólnie Europie jest ona po prostu bez sensu i mogłaby nie istnieć, bo wersje niereferencyjne 480tki będą kosztować tyle co wersje niereferencyjne 970tki/390tki, a wydajność ledwo ta sama, czasem nawet nie, więc nie ma żadnego postępu. To już nawet monopolista Nvidia dała lepszy postęp dając wydajność 980 Ti za 2200-2300 zł, nawet z tym całym syfem związanym z cenami Founders Edition.

Lepiej 480tki kijem nie tykać jak ktoś kupił to niech uważa.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4qfwd4/rx480_fails_pcie_specification/

Poczytajcie. Strach się bać jak AMD pojechało... tragedia. Ciekawe ile osób straciło swoje płyty główne przez te "super przyszłościowe karty"

Odnośnie PCI-E się nie wypowiadam, ale jest juz jeden test z mocno podkręconym RX 480. Tylko, że to wciąż referent z 1 wtyczką zasilającą, więc jak wyjdą karty niereferencyjne to powinno być lepiej i większe oc powinno być takze mozliwe.

http://www.gamersnexus.net/guides/2499-diy-amd-rx-480-hyrbid-results-with-bigger-overclocking

Efekt? Podkręcony RX 480 dogania referencyjnego GTX 980. Chociaż wiadomo... 980 mega fajnie się kręci, więc podbicie zegarów do 1500 mhz to nie problem.

Odnośnie PCI-E się nie wypowiadam, ale jest juz jeden test z mocno podkręconym RX 480. Tylko, że to wciąż referent z 1 wtyczką zasilającą, więc jak wyjdą karty niereferencyjne to powinno być lepiej i  większe oc powinno być takze mozliwe.

http://www.gamersnexus.net/guides/2499-diy-amd-rx-480-hyrbid-results-with-bigger-overclocking

Efekt? Podkręcony RX 480 dogania stockowego GTX 980.

caly czas mowie ze idioci kupia referenty :P

Ciekawe kiedy wyjdzie wersja R480x

Lepiej 480tki kijem nie tykać jak ktoś kupił to niech uważa.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4qfwd4/rx480_fails_pcie_specification/

Poczytajcie. Strach się bać jak AMD pojechało... tragedia. Ciekawe ile osób straciło swoje płyty główne przez te "super przyszłościowe karty"

przecież nawet dziecko wie że nie kupuje się referentów......

Up zgadza się ale tylko firmy AMD XD, wypuścili bubla i tyle, a mogli poczekać dopracować, tylko, że wtedy nvidia z segmentem medium by ich łykneła bez gryzienia..., ale co tam wydajmy wcześniej to się ludzie nabiorą i sprzedamy parę sztuk więcej :).

Wy wyskakujecie z testami, a wiadomo jak było z prockami niby fx amd wydajniejsze w testach/na papierku, a w grach to już zupełnie inna bajka :).

FXy ogólnie fajna sprawa... "więcej rdzenióF!!" :D. Chociaż ponoć w programowaniu sprawdzają sie spoko :D

http://pclab.pl/news70509.html
http://www.purepc.pl/karty_graficzne/geforce_gtx_1060_sugerowana_cena_pozytywnie_zaskakuje#comment-231752

#Zaorane

#AMD_RIP

Czyli kończy się jak zawsze :), zastanawiam się jak długo jeszcze amd pociągnie :)

Jeśli amd nie obnizy ceny swojej karty do poziomu 1100 złotych to są w d*pie

Jeśli amd nie obnizy ceny swojej karty do poziomu 1100 złotych to są w d*pie

wiesz..... AMD dało taką cene.... ;) tylko sklepy i dostawcy se dodali 250zł ;)

nawet jak obniża i tak są w d*pie. Bo wole doplacic 150zl z tych 1100zl i miec grafe na poziomie gf 980. Dla mnie tragedia bo jak firma padnie to kto mi będzie stery do grafiki robił :(

Jak amd padnie to bedzie totalny monopol nvidi i zamiast 1200 zl za grafike bedziemy dawac 2k bo czemu nie ( bo tylko konkurencja wymusza nizsze ceny )... Wiec dla wszystkich fanboyow nvidi zycze wam aby wasze "marzenia" o upadku amd sie spelnily zebyscie pozniej mogli plakac jakie to chore ceny zieloni beda dawac i marzyli o powrocie czerwonych :)

ps. nie jestem fanboyem czerwonych ani zielonych patrze tylko i wyl z pkt czysto ekonomicznego :) zeby nie bylo gowno burzy zaraz

Jest takie uliczne powiedzenie, modyfikacja przysłowia ludowego - "biednemu zawsze wiatr w oczy i ch** w d*pę".

Jak dla mnie AMD może padać nawet i dziś.

Nie dość, ze procesory od czerwonych konkurować nawet nie mogą z Intelowskimi to teraz jeszcze karty graficzne nie są zbliżone stosunkiem wydajność/cena.

Nvidia znów pokazuje miejsce w szyku AMD.

I gdzie ta rewolucja o której było tak głośno od AMD, pewnie parę osób się nabrało :), zapewne nawet tych, co tu tak wcześniej zachwalali, a teraz co zatkało? XD

Nie no ale podziękujmy AMD, że możemy mieć dobra kartę nvidii taniej :)

Ceny za GTX 1060 ogłoszone na portalach są sugerowanymi, więc nie liczcie na kwoty poniżej 1300 za niereferenta.