hej. Zastanawiam się który z junglerów ma najlepszy late game podczas sezonu 4?
S4 - który z junglerów ma najlepszy late game?
S4 dopiero się zaczeło ale...
Evelynn jest teraz nie do zatrzymania, szybka i nie do złapania, Teraz na nią nie ma wardów ani orakla więc może zajść Cie wgl z tyłu a Ty tego nawet nie zauważysz.
Uważaj bo na początku gry jest papierowa i ma mało życia więc może łatwo paść.
Także polecam Vi super postać
Olaf
Xin Zhao
Jax - Chodź bardziej może się rozwinąć na Topie ale na Jungli też sieję zamęt
Rengar
Tyle z mojej strony ;]
Powodzenia!
Tak jak UP.. Tylko jeszcze +Leona.
duzo w przed sezonie grałem AP junglerami.
Własnie Evelynn, Elise i Gragas.
Moim zdaniem sa to bardzo mocne pozycje przez cały mecz.
A taki Kha'zik? chyba jeden z najlepszych zabojców w grze.
Dawno nie widzialem Zac'a i Atrox'a.
Annie w jungli jest całkiem spoko
Smoczek, j4, malphite, xin ( tu jest wiele opini ) i oczywiście elise.
Ale słuchaj... to dużo zależy od twojej i przeciwnej drużyny. Np jak przeciwnicy nie mają dużo cc a twój mider chce wziąść katarine to ty weż np Amumu.
Czaisz?
a Nocturne, bardzo fajny bohater. dosc silny na poczatku a gdzy tylko zdobedzie ulti to wymiata. ale jakos w late game nie daje rady nim.
oglądalem wczorajmecz EG vs XDG i zuna niszczył Olafem w dżungli. Bardzo mi sie podobało. co budujecie na tego Olafa, defa czy coś innego?
Evelynn jest teraz nie do zatrzymania, szybka i nie do złapania, Teraz na nią nie ma wardów ani orakla więc może zajść Cie wgl z tyłu a Ty tego nawet nie zauważysz.
duzo w przed sezonie grałem AP junglerami. Własnie Evelynn, Elise i Gragas.
inb4 4.1 patch
eve i elise, z ad Aatrox i Kha'zix
Pink wardy oraz trinkety wykrywają Eve.
@TOP
Elise - jeden z lepszych junglerów - mocna w opór, za***iste ganki. Dobra każda faza gry wg. mnie
Vi - mocne ganki + eliminacja adc/apc w tf'ie za pomocą ulta.
Mi ostatnio bardzo dobrze jungluje się Hecarimem. Samym ulti potrafi wygrać teamfighta.
Fioletowe wardy są widoczne więc są bezużyteczne co z tego idzie evelynn jest nie do zatrzymania.
Hecarim bardzo, bardzo dobra postać do Jungli super szybkie farmienie w jungle.
Elise... To po prostu Elise, wspaniała postać 6 skilli i wiele możliwości.
Vi, Nie do zatrzymania robiąca się pod off tanka.
Kha'Zix... Jest lepszy na midzie, bo strasznie dominuje linie a sam potems chodzi na różne linie.
Evelyn już nie, od ostatniego patcha. Dostała po twarzy przez zamianę przeliczników na Q z AP na AD.
Ww -Od early po late game przy odrobinie ogarnięcia i dobrym buildzie jest nie do zatrzymania
Eve -Bardzo dobra w late, w early trochę kuleje niestety
Shyvana -Bardzo mocna na late i mocna na early. Dodatkowo spory sustain
A co z Maokaiem?
Evelyn już nie, od ostatniego patcha. Dostała po twarzy przez zamianę przeliczników na Q z AP na AD.
Błąd. Przeliczniki ma te same. Zmienili po prostu dmg z magical na physical. I to nie na Q, tylko na E - na Q znacząco zmniejszyli jej missile speed (prawie dwukrotnie). W tym momencie instant shield z ulta nic nie zmienia - Eve dostała mocno po d*pie, bo najwidoczniej była solą w oku graczy w bronzie.
Maokai dobry, jednak nie ma takiej siły by cokolwiek więcej robić na ganku jak slow czy snared
Ja ci polecę Sejuani. Mimo że Riot ją non stop dołuje (mówię tu o W) to jak potrafisz się ustawić i złożysz jej Maske Liandrego to potrafi ze swoim ulti mocno w TF namieszać.
Vi, Eve, Shyv, Mundo.
Aktualnie chyba sprawdzaja sie junglerzy z szybkim clearem jungli ... Shyvana, vi, kha zix itd. Evelynn w seoznie 4 jest mocna ale nie az tak. Wystarczy wiedziec gdzie uzyc pinka do tego jesli evelynn jest w enemy wazne zeby twoj jungler ja counter junglowal. Evelyn ma tylko i wylacznie dobre ganki, w jungli nie czysci tak szybko, do tego jej mobilnosc jest watpliwa. Bez dobrego early evelynn nic nie zdziala a nawet jesli wystarczy taki khazix ktory zlapie 2 kille i evelyn juz nic nie zrobi. Wydaje mi sie ze w obecnej mecie najbardziej sprawdzaja sie junglerzy z burstem albo junglerzy "supporty" czyli nunu czy sejuani. Zalezy to od tego kogo mamy na topie.