S4 - który z junglerów ma najlepszy late game?

pod ad: j4(kosa)

pod ap: cho' gath(wystakujesz R i jesteś nie do zatrzymania

A ja oddam swój głos na Skarnera. Passywka odnawiająca o 0.5 sec skille przy każdym auto atacku, pasywka z E która nas leczy no i ult które w TF miesza całą taktykę przeciwnika. Odkąd sobie go zakupiłem steak 6 win 0 lose. Tylko pamiętać trza żeby go budować bardziej tankowo bo przy słabym survi nie powyciągamy za dużo naszym ult.

Skanera mieli reaktywować.

Pod ad: lee, jax, vi.

Pod ap: tutaj albo elise jeśli umiesz nią grać, albo diana albo drzewiec. Chociaż nie wiem czy dianę lepiej nie dać na midle.

Tylko jungler bierzesz aktualnie pod team'a najlepiej bo co z tego jak pikniesz mastera a brakuje tanka.

O boże jak to czytam to aż się za głowę łapie. Najlepszy late jungle ma typowy tank czyli coś takiego jak amumu którym zmiatam w late wszystkie crapy typu elise, evelyn i inny shit. Shyvana ma dobry late teraz Vi też niczego sobie ale jeśli chodzi ci o szybkie przegrywanie to jasne bierz evelyn i elise na jungle co nic bardziej nie wyprowadza mnie z równowagi jak jakis zawodnik bierze do teamu bez tanka evelyn na jungle badz elise które nie dość że mają beznadziejny crowd control to stankuję ci najwyżej dragona. Niestety teraz w Lolu nie wygrywasz umiejetnościami tylko to jakiego championa wybierzesz, nazwijmy to balancem ^.-

Czyli podsumowując

+ Amumu, Rammus(masz w teamie +25% wina), Mao , Heca , VI , Shyvana (Aatrox,Zac) - na 2 lvlu ganki pod turretem z op pasywami , Nautilius , Seju , Mundo(ostatnio niszczy w każdej grze czy to Top czy Jungle)

- reszta crapu typu AD Lee , Xin , Khazix , Elise , Evelyn , Panteon i inne badziewie.

Oczywiście mowimy tu o late game. Jesli posiadasz juz w teamie tanka to jesli na jungle weźmiesz cos mobilnego jak Panteon , Lee czy ta Evelyn to jasne też pomaga drużynie gdyż efektywniej wychodzą ganki i napewno lepiej. Jednak nie ma to jak się zdziwić gdy przegrywasz 2 do 20 bo w przeciwnym teamie same papiery typu Eve, Kayle , Panteon które dobrze grają w early przychodzi team fight a każdy dostaję crowd control i idą spać do piachu zanim zdążą użyć skilla. Dlatego powtarzam CC+HP= WIN

+ Amumu, Rammus(masz w teamie +25% wina)

Pickujcie bądź banujcie. Tu się zgadzam.

Lee Singah ze Spirit of the Elder Lizard, Randuinem i Hydrą. Potężny wave clear i dobry damage w solo targety oraz w teamfight'cie.

Shyvana, Amumu, Sejuani, VI, Zac, J4, Evelynn, Lee Sin.

Polecam volibeara w S3 zagrałem nim 71 gier i mialem win ratio z 78% jakoś. Dobry gank, dobre skille, tylko dżungle wolno czyści, ale nadrabia obrażeniami TF z ult i W

Zfeedowany Kha'Zix carryje gre, a to nie trudne wystarczy zrobić double buffa i iść na counter jungle , prawie zawsze trup lub spalony flash

Zfeedowany Kha'Zix carryje gre, a to nie trudne wystarczy zrobić double buffa i iść na counter jungle , prawie zawsze trup lub spalony flash

Niestety muszę cię wyprowadzić z błędu. Khazix co najwyżej może pomóc wygrać swojej drużynie grę i to tylko wtedy jeśli nie ma na przeciwko mnie jako Leony ;). Pamiętajcie najlepszy late to healtly CC pick i nic tego nie zmieni.

Może master yi, wiadomo jedno cc i jest do zatrzymania. Jednak dać mu 1-2 kile to zacznie brykać.

@ThatsMyPrime

Kolega to chyba z bronzu albo silvera skoro takie głupoty gada. Kha jest super świetny w jungli i jeżeli uważasz, że ta postać nie potrafi carrować to się grubo mylisz. Pantheon w jungli również super daje rade, ale oczywiście amumu/rammus/malphite OP - takie bronzowe myślenie.

Junglerzy w s4 mogą być zrobieni pod obrażenia, wystarczy mieć na topie tanka, chociaż i bez tego da się wygrać, ale będzie troszkę trudniej. Do late game możesz zlożyć jakiś item pod hp/defa, np. Bunshee's Vale, który zablokuje pierwszy użyty na tobie skill i niejednokrotnie uchroni od cc i śmierci. Oznacza to mniej więcej ze Kha/Panth/Lee mogą wyjść z jungli zbudowani pod obrażenia i carrowac gry, tak samo jak postacie z linii.

Na moje aktualnie najlepsza jest Evelynn, genialne ganki, mocna sieka z niej, zwłaszcza po buffku.. ;)

@ThatsMyPrimeKolega to chyba z bronzu albo silvera skoro takie głupoty gada. Kha jest super świetny w jungli i jeżeli uważasz, że ta postać nie potrafi carrować to się grubo mylisz. Pantheon w jungli również super daje rade, ale oczywiście amumu/rammus/malphite OP - takie bronzowe myślenie. Junglerzy w s4 mogą być zrobieni pod obrażenia, wystarczy mieć na topie tanka, chociaż i bez tego da się wygrać, ale będzie troszkę trudniej. Do late game możesz zlożyć jakiś item pod hp/defa, np. Bunshee's Vale, który zablokuje pierwszy użyty na tobie skill i niejednokrotnie uchroni od cc i śmierci. Oznacza to mniej więcej ze Kha/Panth/Lee mogą wyjść z jungli zbudowani pod obrażenia i carrowac gry, tak samo jak postacie z linii.

xDD dokładnie tak masz 100% racji. Skąd wiedziałeś że bronze? Aż tak widać? ;((

warn_ico.png
Tym razem tylko ustne upomnienie.

Na przyszłości proszę nie odpowiadać na takie posty, jeżeli nie ma się nic więcej do powiedzenia w głównym wątku.

~Leman

Ja polecam Lee Sina, prosty. Robimy go najlepiej pod lekkiego offtanka. Polecam Piotr Fronczewski.

Vi. Rammus, Shyvana, Ww - obecnie innymi junglerami nie opłaca się grać.

nasus, kha'zix, trundle, shivana

Ja polecam Lee Sina, prosty. Robimy go najlepiej pod lekkiego offtanka. Polecam Piotr Fronczewski.

A ja Lee odradzam. Może nam pomóc tylko w early, później staje się coraz bardziej bezużyteczny niezależnie od feeda (chyba że naprawdę dominuje w meczu). To tyczy się zarówno topki, jak i jungle. Jeszcze nigdy nie widziałem Lee Sina który poza ultem robił coś w lategame.

A ja od siebie dodam, że Lee wcale taki słaby nie jest, zbuduje hydre, lizarda i trochę tanky itemów, to potrafi zrobić dmg i wnieść bardzo dużo do TFów. Oprócz tego Vi i Elise, to są top junglerzy, w S4 gra się teraz na jhard early game, a nie coś takiego jak w S3, że farma do 40 minuty, a później dopiero TFy.

A ja Lee odradzam. Może nam pomóc tylko w early, później staje się coraz bardziej bezużyteczny niezależnie od feeda (chyba że naprawdę dominuje w meczu). To tyczy się zarówno topki, jak i jungle. Jeszcze nigdy nie widziałem Lee Sina który poza ultem robił coś w lategame.

Sooo true.

Elise tak samo 2000k hp 200ap?? resy po 80? 35 minuta gry? Jeśli taki jungler jest dobry to ja jestem Condoleeze Rice. Jeśli grasz solo que to musisz liczyć na własne umiejętności ale jeśli do tego bierzesz Elise na jungle to musisz być mocno wierząca osobą. To samo tyczy się Lee , khazixow ,panteonów