Sekretne Skakanki (Jumping puzzle) by AnalizaMoczu

Witam !

W tym temacie postaram sie zamieścic WSZYSTKIE jumping puzzle dostepne w GW2 !

Ponizej znajduje sie lista dostepnych achivementów za skakanki wraz z odnosnikami do filmików "instruktażowych" mojego autorstwa.

Postaram sie systematycznie update'owac temat dorzucajac nowe filmiki !

OSTATNI UPDATE : 15/09/2012 (dodane 2 skakanki Vizier's Tower oraz Antre of Adjournment)

Historia :

13/09/2012 (dodane 5 skakanek Loreclaw Expanse, Grendich Gamble, Crimson Plateau, Craze's Folly oraz Behem Gauntlet)

12/09/2012 (dodana jedna skakanka Tribulation Rift Scaffolding)

09/09/2012 (dodana jedna skakanka Griffonrook Run)

08/09/2012 (dodane 3 skakanki, Shaman's Rookery, Conundrum Cubed oraz King Jalis's Refuge)

Ascalon

• Plains of Ashford

[*]Diessa Plateau

[*]Blazeridge Steppes

[*]Fields of Ruin

• Branded Mine

[*]Fireheart Rise

• Pig Iron Quarry

[*]Iron Marches

• Chaos Crystal Cavern

Kryta

• Gendarran Fields
    • Swashbuckler's Cove

[*]Harathi Hinterlands

• Fawcett's Bounty
    • Fawcett's Revenge

[*]Kessex Hills

• The Collapsed Observatory

[*]Lion's Arch

[*]Queensdale

• Demongrub Pits

[*]Bloodtide Coast

Maguuma Jungle

• Caledon Forest
    • Dark Reverie
    • Morgan's Leap

• Metrica Province
    • Goemm's Lab

Ruins of Orr

• Straits of Devastation

[*]Malchor's Leap

• Scavenger's Chasm

[*]Cursed Shore

• Buried Archives

Shiverpeak Mountains

• Dredgehaunt Cliffs

[*]Snowden Drifts

[*]Wayfarer Foothills

[*]Timberline Falls

• Only Zuhl

[*]Frostgorge Sound

• Shattered Ice Ruins
    • Crash Landing

[*]Lornar's Pass

Steamspur Mountains

• Mount Maelstrom

The Mists

• World vs World
    • Mistwrought Vault
    • Obsidian Sanctum

Zapraszam do dyskusji !

to są strasznie łatwe puzzle.. gorzej z takimi innymi... nikt jeszcze żadnego filmu o nim nie zrobił..

Wiadomo, sa i te trudniejsze. Co nie zmienia jednak faktu ze nie wszyscy wiedza o tych prostych :P A tu trudnosc moze sprawic mapa bez swiatla.

Nie grałem ale wiem że w tej grze jest broń pochodnia, może ona jest rozwiazaniem dla tych ciemnosci?

Jest, tak samo jak czary ogniste ktore podswietlaja teren, z tym ze nie kazda postac to ma ^^ a wystarczy miec czar obszarowy.

wiesz co, mógłbys nagrac Troll's End bo wejście jest dosc dobrze ukryte ;D, a co do mapy w ciemonściach to pochodnia, skill obszarowy którym sie celuje np barrage u rangera, lub jakis skill z ogniem ;D

Ten ogród trolla to największa katorga świata dla mojego Norna...zrobiłem największego możliwego Norna i ja tam kompletnie nic nie widzę jak skaczę, wszystko na czuja jadę :D (mały tip dla ludzi, którzy zjedli zęby w tym drugim jumping puzzle, gdzie jest ta grota, w której jest ciemno jak...wiadomo gdzie...jeżeli ciągle spadacie i was jasna cholera strzela, ustawcie sobie jasność ekranu na full i wszystko będzie widoczne. Ja użyłem Fiery Dragon Sword do oświetlania drogi z HoM) ;)

Zaraz bedzie filmik z Troll's Endem, faktycznie Nornem jest dosc ciezko, trzeba skakac na pałe !

Jedyne jumping puzzle które sam odkryłem, było to w Wayfarer Foothills. Łatwe i krótkie, wystarczyło mieć teleport.

Ja sobie poskakałem ostatnio w innej kraince 40-50 lvl... fajne są ogólnie ich pomysły na niektóre jumpy widoczki i skrzynki + achiwy.

Fajne też są widoczki gdzieniegdzie:

http://www.xfire.com/profile/varva/screenshots/?view#125237074

Mozna prosic administracje o zmiane nazwy tematu? Poprostu wrzucalibysmy tu wszystkie jumping puzzle i rzeczy z tym spokrewnione.

chciałem to zaproponować, ale zapomniałem, że sam user nie da rady tego zrobić --- sami przemianujemy topic jego zawartością :D

Kuźwa szukałem tego wejścia jakieś 4-5h :] najs.. dzięki..

Polecam sie na przyszlosc ! Cos jeszcze ?

Możesz dodać również z innych miast o ile znajdziesz.

Jasna sprawa, jutro cos pokrece. Prawdopodobnie beda to ciekawsze z przedzialu 25-40 oraz patent na latwe wzbogacenie sie w party !

jak znasz fajny i legalny sposób będzie fajnie, bo kurde cierpi człowiek na brak kasiorki przez ten brak AH w grze... stare matsy zalegają zamiast je sellnąć tak samo jak zrobione rarowe itemki wiszą i się kiszą..

Niestety fajny i legalny sposob juz nie dziala, ale oto porcja kolejnych jumping puzzli ! :

Dzięki! Znowu sobie poskaczę :D