Serwer Minecraft RP - Rekrutacja

Witam!

Jak wielu z was zauważyło głównym tematem rozmów "elity" forum jest Serwer Minecraft.

Dlatego też zdecydowaliśmy (Ja i Mac70), że stworzymy serwer RP (z odgrywaniem postaci w klimacie fantasy) dostępny dla wszystkich użytkowników forum.

Jedyne co musicie zrobić to napisać podanie w tym temacie.

NAZWA SERWERA/ŚWIATA: MORAI

Uwaga!!! Do gry NIE POTRZEBA płatnego konta, ale mimo wszystko gramy na wersji alpha (z craftingiem).

IP: 195.20.2.130:25565

Aby się połączyć pobieramy to:

http://www.filefront.com/17416039/.minecraft.rar

wypakowujemy do folderu C:Users/twój_użytkownik/AppData/Roaming Z tym, że AppData trzeba wpisać ręcznie.

Uruchamiamy minecraft_name

Wpisujemy nasz wymarzony nick.

Login i hasło uzupełniamy dowolnymi znakami, klikamy login, potem "Play Offline"

Następnie multiplayer i wpisujemy IP powyżej.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Regulamin Serwera

1. Za walutę służą MineGąbki, które można zarobić wykonując pracę (patrz w grze tablica/zakład pracy)

2. Griefing jest zabroniony, co nie zmienia faktu, iż kradzież nie zawsze karana jest banem (w końcu to element RP)

3. Wszelkie spory rozwiązujemy w sądzie (wkrótce)

4. Nick postaci musi być klimatyczny

5. Wcześniej napisz link na PW abym mógł dodać Cię do WhiteListy

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Poniższe zasady dotyczą tylko NOWYCH graczy.

Na serwerze będą powstawać miasta. Wioskę może założyć grupa powyżej 3 graczy. Połączone one (:P) będą min. trój-blokowymi drogami, symbolizującymi szlaki handlowe.

Aby osiedlić się w mieście/wiosce należy zgłosić się do właściciela/króla etc.

Budowanie poza terenem zamieszkałym jest darmowe. Ale jest ograniczenie odnośnie rozmiarów budowli. Części podziemne (nie widoczne gołym okiem) NIE SĄ wliczane do puli.

Wzór podania:

Imię i/lub nazwisko postaci: Np: Zbigniew raul-molez Hohensholenzweiazer. Historia postaci: np. Pochodzenie, więzy rodowe, płeć itp.

Mapa serwera: (21:10:2010)

Pełen obraz do pobrania [5000x2000px] (21:10:2010)

http://www.filefront.com/17415804/custom-map-day.png

Mapa serwera: (22:10:2010)

Pełen obraz do pobrania [5000x2000px] (22:10:2010)

http://www.filefront.com/17421407/custom-map-day.png

Imię i/lub nazwisko postaci: Pixel

Historia postaci: Jedyne co o nim wiadomo to jak się nazywa, resztę skrywa jego tajemnicza osoba.

Name : Diego Warcraftus

Jego ojciec był kowalem, i wspaniałym wojownikiem, matka zmarła przy porodzie.

Stary wychowywał go ciężką ręką, ale potrafił także okazać mu serce.

Ojciec umarł, gdy Diego miał 15 lat, podczas najazdu orków, na jego rodzinne miasto Khorinis, a nasz bohater został wzięty do niewoli. Przez 10 lat kszałtował swoje wojenne umiejętności w niewoli, walczył na śmierć i życie z innymi niewolnikami. Zaprzyjaźnił się z Orkiem UrHak'iem, który jednocześnie był jego nauczycielem. W dniu swoich 25 urodzin, postanowił uciec. Pomógł mu w tym jego orkowy przyjaciel, który niestety, przypłacił zdrade życiem. Przez rok błąkał się bez celu po świecie. Pewnego dnia natrafił na karawane, napadniętą przez Orków. Zabił wszystkich zielono-skórych. Właściciel karawany, okazał się handlowcem, i zgodził się zabrać naszego bohatera na tajemniczą, wielką wyspe, zwaną Minecraft. Tam tez, Diego postanowił się osiedlić, znalazł wkońcu swoją oaze spokoju.

Imię = XpLoDe

Historia postaci: Wiemy jedynie że jest najlepszym wojownikiem został wychowany przez legendarnego Son Gohana który nauczył go walczyć i przetrwać w różnych warunkach dzięki jego treningom jest niezwyciezony

Ale to będzie serwer na creative mode?

Imię = XpLoDeHistoria postaci: Wiemy jedynie że jest najlepszym wojownikiem został wychowany przez legendarnego Son Gohana który nauczył go walczyć i przetrwać w różnych warunkach dzięki jego treningom jest niezwyciezony

To nie jest klimatyczne imię postaci.

Historia jest za krótka i niestaranna. A poza tym zostałeś przyłapany na griefie na poprzednim serwerze.

@UP Nie na crative.

Na alpha, ale konto premium nie jest wymagane.

Nick: Scrooman

Historia: Pochodzi z pradawnej krainy śmierci i rozpaczy. Obszarem tym władały ogromne, przerażające Golemy. Przetrwał dzięki swojej sile i duchu walki. Razem z innymi mieszkańcami swojej małej, żyjącej w strachu i cierpieniu, wioski, postanowił zaatakować siedzibę przebrzydłych Gelemów. Udało mu się przedostać do władcy i wyrwać mu serce z klatki piersiowej. Wtedy czas jakby stanął i cała kraina jakby nabierała się kolorów, życie wracało na polany i łąki. Po długich rozmyślaniach Scrooman postanowił udać się do miejsca gdzie zejdzie z tego świata i tak trafił do Minecraft.

Hehe, ale mi to wyszło :lol:

Jezu, ludzie no wymyślcie jakąś historyjke, choćby lukać na mają, nie jest może Pro, i wymyśliłem ją na poczekaniu, ale chociaż jest fajnie i klimatycznie :D

Ps. "5. Wcześniej napisz link na PW" Jaki link? I co to ta White Lista?

Nick:Grognak

Historia: Grognak barbarzyńca uwielbiający przygody, kopanie w ziemi, gwałcenie przepisów i dziewic, uwielbiający robić kawały a także strateg wojenny w budowaniu fortec i umocnień z adminium . W przeszłości zamieszkiwał obszary waszyngtonu, ale teraz bąka się po świecie w poszukiwaniu możliwości wzbogacenia się.

btw moge dostać specialny wygląd ? :P Albo inaczej, jak go zrobić. Bo irassta biega w takim sweet przebraniu xd

Nick:GrognakHistoria: Grognak barbarzyńca uwielbiający przygody, kopanie w ziemi, gwałcenie przepisów i dziewic, uwielbiający robić kawały a także strateg wojenny w budowaniu fortec i umocnień z adminium . W przeszłości zamieszkiwał obszary waszyngtonu, ale teraz bąka się po świecie w poszukiwaniu możliwości wzbogacenia się. btw moge dostać specialny wygląd ? Albo inaczej, jak go zrobić. Bo irassta biega w takim sweet przebraniu xd

Ja mam taki a nie inny wygląd bo mam konto premium (jednorazowo płatne 10 euro)

Podania akceptowane:

Grognak

Pixel (mogłeś się bardziej postarać :P)

Scrooman

Diego

Podania odrzucone:

XpLoDe

@down

Sorry, nie zauważyłem.

Twoje podanie jest najklimatyczniejsze. Tylko nazwisko jakieś dziwne :P

Eeee... A moje podanie to co, Neutralne jakieś?:D

Irasta Media klamia!! i niemasz dowodów że to bylem ja!

Irasta Media klamia!! i niemasz dowodów że to bylem ja!

Za to mam dowody, że nie znasz ortografii i że grałeś na serwerze TYLKO dla redakcji bywalców etc. będąc zwykłym użytkownikiem, bez niczyjej zgody.

Mam takie pytanko... gadamy klimatycznie czy jak nam się podoba?

btw. mapa z lotu ptaka wygląda zaje***e ;D

@EDIT

Jakiś debil loguje się pod moim nickiem....

znam ortografie ;D ps.w tamtych zdaniach nie ma błędów .. ogólnie zamiast ó pisze o zamiast żź pisze samo Z ;>

Nick: Beleth

Historia: Beleth, młody adept demonologii oraz znawca pieczęci Salomona. Został porzucony przez własnych rodziców i oddany w ręce hebrajskiego zakonu sióstr Goecji. Tam nauczył się całej Pseudomonarchia Daemonum na pamięć oraz nauczył się władania demonami. Nazwany został od imienia króla piekieł - Beletha. Po opuszczeniu klasztoru w wieku 16 lat wyruszył w podróż, zwiedzając coraz to nowe miejsca oraz poznając nowych ludzi. Nadal szuka odpowiedzi na dręczące go pytania. Skrzyżował swoje drogi nieraz z Grognakiem barbarzyńcą, pokonując hordy potworów. Podczas swojej wędrówki napotkał na archipelag, który tubylcy nazywają Minecraft. Tam zaczął nową przygodę...

Fajnie by było jeszcze dziś zagrać :P

Spróboje jeszcze raz:

- imie postaci : Raviq

- Historia postaci : miałem w młodym wieku rodzinę ktoś tam ich zabił, widziałem kiedy umierali, spotkałem potem drwala, który mnie wyćwiczył i jestem super ;p

//Jeżeli ty naprawdę sądzisz, że znasz ortografię i takie podanie nadaje się na serwer RP to... - Mr. Hania

NICK:Michu

Historia:młody górnik zamieszkujący pewną część mapy, bardzo zabawny i życzliwy :D

Nick - Vetino

Historia - pochodzi z krain północy wiecznie zasypanych śniegiem i skutych lodem. Długo żył podróżując po świecie, walcząc z potworami i demonami co miało być jego zemstą na mrocznych siłach które zniszczyły jego kraj. Gry pragnął znaleźć swoje miejsce na świecie zawędrował daleko na południe i trafił na tajemniczą wyspę pełną Stwórców. Zapragnął poznać ich tajemnice i przyłączyć się do nich, by móc kreować świat tak, by tragedie z przed lat nie wydarzyły się nigdy więcej.

Nick: Gornik07

Historia: Jestem początkującym graczem tej gry :) Mam nadzieje że rozwinę swoje umiejętności i dorównam kolegom ;D