Nick: Gornik07Historia: Jestem początkującym graczem tej gry Mam nadzieje że rozwinę swoje umiejętności i dorównam kolegom ;D
to nie jest historia.. popatrz na historie Warcrafta naprzyklad i wymysl cos :>
Nick: Gornik07Historia: Jestem początkującym graczem tej gry Mam nadzieje że rozwinę swoje umiejętności i dorównam kolegom ;D
to nie jest historia.. popatrz na historie Warcrafta naprzyklad i wymysl cos :>
Dobra jeszcze raz
Nick : Longman
Historia : Młody kopacz przemierzający okolice w poszukiwaniu miejsca na swój domek
Imię Postaci: Raviq
Historia: Pochodzi z dawnej krainy elfów SilverMoon był bardzo dobrym wojownikiem ale pewnego dnia zaatakowały silvermoon hordy nieumarlych .... Nieumarli forsowali mury obronne część elity wojska umarła więc Raviq musiał się wycofać mieszkańcy umierali jeden po drugim raviq po krótkim namyśle wiedział ze miasto jest stracone i odszedł w nieznane ;D
Imię Postaci: RaviqHistoria: Pochodzi z dawnej krainy elfów SilverMoon był bardzo dobrym wojownikiem ale pewnego dnia zaatakowały silvermoon hordy nieumarlych .... Nieumarli forsowali mury obronne część elity wojska umarła więc Raviq musiał się wycofać mieszkańcy umierali jeden po drugim raviq po krótkim namyśle wiedział ze miasto jest stracone i odszedł w nieznane ;D
Akceptowane:
Raviq
Odrzucone:
brendan x2
Nick: Longman
Historia: Pochodzi od biednego południa krainy krasnoludów. Jeden z nich miał dosyć biedoty jego kraju ... Pewnego dnia wyruszył przed siebie aż dotarł do krainy Minecraft na której zamieszkał .... ;D
Może spróbuję....
Nick: Frozen
Historia: Frozen to cudem ocalały chłopiec z Antarctis - kontynentu skutego lodem. Jego ojciec był jednym z potęznych magów lodu, wsławił się tym, że zamienił w lód ogromna falę tsunami, która zagrażała przybrzeżnej wiosce. Każdy pierworodny syn maga lodu musiał kontynuowac tradycję rodzinną. Frozen własnie jest tym pierworodny. Szkolil się dzielnie pod okiem ojca, az to pierwszego Dnia Bez Słonca. Wtedy to na kontynent spadła kometa Helion. Zniszczyła drugie co do wielkości miasto kontynentu. Ojciec musiał zostawic naukę Frozena na później. Mijał tydzień, a ojciec nie wracał. Do wioski, gdzie mieszkal Frozen docierały plotki o jakis dziwnych stworzeniach, które rzekomo były wewnątrz komety i teraz plądrują miasta. Frozen musiał dowiedieć się, co jest z jego ojcem i wyruszył samotnie do zniszczonego przez kometę miasta. To co zobaczył mogło wydarzyc się tylko w najgorszych koszmarach. Plotki były prawdziwe. Stworzenia z innego wymiaru, władające ogniem niszczyły wszystko, co stało mi na drodze marszu. W jednej z wiosek, starzec o imieniu Edgar powiedział mlodemu magowi o tym, że teraz krucjata tych Helian [tak ich nazwał] kieruje sie ku stolicy kontynentu - Iren... Zniszczenie stolicy oznaczałoby koniec cywiliwacji. Starzec dodał, ze teraz wszyscy silni magowie lodu aby się pozbyć tej ognistej zarazy, wykonaja rytuał Zatrzymania Czasu na kontynencie. Wczesniej mały legin zołnierzy wydostałby się z kontynentu i szukał pomocy na innych kontynentach....
Rytuał udał się, ale z 50 osobowego legionu jaki miał się przedostac, przeżył tylko nasz młody mag...
Rostał wyrzucony na brzeg wyspy MainCraft.... teraz przysiągł sobie, że wróci kiedyś na Antarctis, odwróci rytuał i pokona Helian...
Czy to jest długie, czy mi się zdaje?? ;D
@Up
Nie, jest odpowiedniej długości, takiej jakie powinny być każde z tego tematu. Ogólnie to co się tu dzieje, to nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać.
IMIĘ I NAZWISKO POSTACI:
Kedar Drioryn
HISTORIA POSTACI:
Jego ojciec, król Drioryncji udał się do wyroczni, gdzie poznał straszną przepowiednię. Syn miał zabić ojca. Wówczas ten popełnił samobójstwo. Kilka dni później matka miała urodzić to dziecko. W końcu chłopak przyszedł na świat, lecz królowa zmarła przy porodzie.
Cały świat dowiedział się, o rozpadzie rodu przez dziecko. Przypuszczano, że chłopak może zaszkodzić państwu, bo był następcą tronu. Mimo to, po kilku latach bezkrólewia, berło pochwycił brat zmarłego króla. Podczas koronacji, pierwszym życzeniem nowego króla było wygnanie księcia z kraju. Ogłuszono go, wyprawiono, przepasając przez ramię tobołek, a następnie położono na małej, drewnianej łodzi i wypchnięto na głębokie wody morskie. Dryfował tak godzinami.
W końcu zaniosły go fale na brzeg wyspy Minecraft. Po pewnym czasie młody książę się obudził. Nie wiedząc co się stało i gdzie jest, ruszył eksplorować teren...
Imię i Nazwisko: Dawid Sercod
Historia postaci:
Urodził się na statku który płynął na nieznane lądy.Matka zmarła gdy on mial 3 lata na nieznaną chorobę, a ojciec 10 lat później w skutek zarazy nawiedzonej na statku.
Jest bardzo dobrym żeglarzem , pływakiem , myśliwym co odziedziczył po ojcu.Podczas 15 urodzin został wyrzucony z wyspy na której mieszkał od najmłodszych lat i postanowił udać sie na nieznane lądy.
W wieku 19 lat znalazł wyspę na której postanowił zamieszkać ale okazało się że na niej straszą potwory i postanowił sie przenieść na wyspę zamieszkaną przez tubylców.
Imie Matki i Ojca: Andonia i Stevan
Specjalności: Polowania , łowienie ryb i poszukiwania np składników na lekarstwa.
Słabe strony: Górnictwo i łucznictwo.
Imię: Sebos
Historia postaci:Niegdyś potężny władca ,a teraz biedny Obywatel.
Był na sczycie i spadł na Dno.Lecz nadal walczy o uznanie ,jego Historia niedługo się zacznie zmieniać.Miejmy nadzieje że na lepsze.
sebos pro xD
Nazwisko: Hugo Biały
Historia: Hugo pochodzi z "czarnego" kontynentu, gdzie Słońce i piach to najwięksi wrogowie. Ma około 6 stóp wzrostu i jako jedyny w swojej wiosce potrafił, i lubił, używać sztućców, które niegdyś zostały pozostawione przez "Białasów" urządzających sobie przerwę w Rajdzie Dakar. Jego ojciec i za razem wódz - Eragh Lwi Pazur nie pochwalał umiejętności swojego syna i wydziedziczył go nadając mu przydomek "Biały", co wśród Starfasów - bo tak właśnie się nazywało ich plemię - było największą możliwą pogardą. Od tej pory nikt nawet nie zwrócił na niego uwagi, ale to już go nie obchodziło. Hugo chciał bowiem wyruszyć na północ gdzie zamieszkują Biali ludzie, bo fascynowały go ich wynalazki i tak też dzielny Hugo Biały uczynił.
Z góry przepraszam, ale nie mam mózgu do historyjek a chciałbym zagrać.
Nick: Sokyre
Historia: Jako młody człowiek uczył się posługiwania mieczem i toporem, jak i kopał w ziemi z takim zapałem jak kret, który jest na fazie.
Sokyre w wieku 9 lat umiał już liczyć do 3, lecz pewnego razu zapomniał, że ma powiedzieć "dfa" i go ojciec wyrzucił.
Pewnego strzelającego pod mostem dnia Sokyre udał się na spacer pod sklep gdzie spotkał swojego wiernego przyjaciela, który był alfonsem na imię miał Grognak, Sokyre postanowił załatwić jaką prostytutkę.
Grognak zaproponował swoją mamę, lecz jego mama już była zajęta.
Dlatego celem Sokyre dziś jest zabicie ojca i znalezienie laski !
Dodatkowe Dane:
Sokyre był Kowalem, Alchemikiem oraz Murarzem.
Uwielbiał polować, jeść, pić i spać.
Znajomi/Przyjaciele Grognak, Diego Warcraftus oraz Pixel.
Akceptowani:
Hugo (Bez biały, bo nie ma polskich liter )
Sokyre
Dawid Sercod (ciekawe imię)
Prosiłbym o wysłanie waszych IP na moje PW
"Iraasta" masz jakoś zablokowane PW (skrzynka pełna) i nie można napisać.
Ale jak cos to mam zmienne Ip (neo). Ale narazie moje IP: 79.184.165.152
@Down : Heheh chyba zostało odrzucone .
A moje to co ? Protestuję
.
Wiecie co? Proponuję wywalić cały temat, wprowadzić jakieś kryteria (min. ilość tekstu, jego poprawność językowa itd, jakieś unormowania co do uniwersum) i wtedy zacząć zapisywać graczy. Bo jak to Kozak określił, połowa z tych podań to czarna komedia...
Wiecie co? Proponuję wywalić cały temat, wprowadzić jakieś kryteria (min. ilość tekstu, jego poprawność językowa itd, jakieś unormowania co do uniwersum) i wtedy zacząć zapisywać graczy. Bo jak to Kozak określił, połowa z tych podań to czarna komedia...
Zgadzam się w 100%, wywalić cały temat, zrobić nowy i jasno określić kryteria.
Imię:Sebos
Historia:
Gdy miał 5 lat już zaczynał poznawać tajniki górnictwa.
W wieku 7 lat został sierotą.Jakiś zmasakrowany wariat o pseudonimie "Raviq" doprowadził do bankructwa ,a następnie przyczynił się (Psychicznie) do ich samobójstwa.Wstrząśnięty Sebos zaczął podróżować po świecie w celu odnalezienia "Celu życia" ,a przy okazji odkrywał tajemnice rodziców.Jedną z nich było to że tak naprawdę miał brata ,ale zginął w wypadku samochodowym.W między czasie Raviq zyskał bogactwo i został sławnym górnikiem.Sebos ma już 14 lat i właśnie się do wiedział prawdzie o "Raviq".Teraz zaczyna szukać Jego ,w celu zemsty.
Żeby się zemścić będzie musiał wytężyć swój umysł i ponownie odkryć w sobie ducha górnika!
Znaki szczególne:
"Syrena" na Lewym Pośladku ,Anakonda pomiędzy udami(nad jądrami),niesamowite poczucie humoru.
Przyjaciele:
Brak ,w czasie podróży nie skupiał się na nich lecz na znalezieniu informacji.
Talenty:
Do bycia przywódcą ,komikiem i do górnictwa.
Ja bym zostawil otwarym. Przynajmniej jest sie z czego posmiac.
A teraz moja propozycja, czy wam sie spodoba to nie wiem, ale wole napisac, moze uznacie, ze pomysl jest OK.
Tak jak pisali MietekssM i Warcraft947, temat powinien zostac zamkniety i wyrzucony gdzies do otchlani zapomnienia. Dlaczego? Sprawa jest prosta, ludzie nie wiedza do konca na czym to ma polegac. Pisza dziwne historie, ktore czesto mieszcza sie w 2 zdaniach. Czy osoba, ktora ma taki problem, aby opisac swoja postac, moze dobrze odgrywac swojego avatara w swiecie gry? Szczerze watpie. Pierwszym problemem jest brak historii swiata. Jak mozna wpasowac swoja postac, kiedy niczego nie wie sie o uniwersum, w ktorym bedzie dane zyc? Niczego nie wiemy o historii, o zasdach dzialajacych w swiecie, o zaleznosciach klasowych, polityce, itp. Wydaje mi sie, ze najpierw trzeba stworzyc jakies podwaliny, a dopiero potem zajac sie rekrutacja. Te podwaliny powinny byc dosyc powazne, mowie tutaj nawet o samych miastach. Powinniscie pierw stworzyc ze 4 krolestwa, wymyslec miedzy nimi jakies zaleznosci...Nie wiem, moze jakis konflikt? Nie obsadzony tron? Zrobce cos, aby gra nabrala sensu, aby ludzie mogli dac pole do popisu i wpasowac sie jakos w wasz swiat. Teraz mamy kupke ziemi i nie wiadomo o co chodzi. Ja wiem, to gracze maja pisac historie swiata, ale podwaliny sa potrzebne, bo teraz czujemy sie szukajace drogi dzieci we mgle.
Teraz sprawa rekrutacji, czyli problem numer 2. Potrzebne sa jakies kryteria. Latwiej bedzie z gotowym swiatem, do ktorego stworzenia zachecalem was wyzej. Potrzebny jest tez test. Moze to byc prosta sprawa, np. Dokonczenie historii w stylu klimatycznym. Czyli piszecie kilka linijek prostej hisotryjki rodem z papierkowych gier RPG, a na koncu dalecie pytanie: "co robisz"? I tutaj kandydat musi dopisac (klimatycznie) dokonczenie opowiadanka.
I co ze znajomosciami? Chyba tym nie powinniscie sie kierowac, bo tak czytam podanie Sokyre i nie wiem czy sie smiac, czy plakac. To jest raczej zalosne, ze przyjeliscie tego pana. Czy wy czytaliscie historie jego postaci?