Serwer Minecraft - szukam chętnych

Witam,

Polish Elite Minecraft Server

Postanowiłem założyć serwer do minecrafta. Aktualnie jestem na etapie budowy miasteczka razem z kumplami (serwer ruszy w ciągu mniej więcej 3-4 dni). Temat napisałem po to, by zapytać się, ile osób byłoby ewentualnie chętnych do grania. Serwer działa na na moim łączu (70 Mbit/s download, 50 Mbit/s upload), lecz prawdopodobnie niedługo uda mi się załatwić hosting na serwerze Politechniki Wrocławskiej ;P.

Serwer działa na bukkicie (pluginy). Oto mody jakie są wgrane (lub będą):

1. Elevators

2. Minecart Mania + wszystkie dodatki

3. LWC

4. IConomy (chyba)

5. Gastronomic (w późniejszym etapie gry)

6. Cuboid

7. Citizens

8. Towny (prawdopodobnie)

9. Jail :)

Proszę pisać w tym temacie jeśli ktoś ma pytanie o coś, natomiast jeśli ktoś jest chętny do gry to proszę na priv.

Uwaga! Mapa robiona jest w 100% RĘCZNIE, więc wszelkie ewentualne błędy lub propozycje będą przyjmowane na mailu: minecraftpes@gmail.com

IP: Mam problem z kompem ! ;/

Forum serwerowe: www.minecraftpes.fora.pl

Post ten będzie uaktualniany na bieżąco, więc proszę go czytać :)

Zapraszam

Boberczus

To server przez hamachi czy premium?

ani to ani to, mam zewnetrzne IP. Ale premium nie jet wymagane ;)

Czyli na piracie mógłbym spokojnie grać?

tak

Ja byłbym chętny.

I jeśli wystartuje ten serwer podałbyś Ip ,czy coś dzięki czemu się na niego połączymy. :P I na jakim patchu to będzie działać na najnowszym?

Ja chętnie, bo grałem na servie Housa (może ktoś też grał?) i byłem tam adminem, ale serv (chyba) padł.

Z wielką chęcią się do was przyłączę

To chętnie ja też bym pograł

Czytaliście dokładnie to co on napisał?

Napisał "Proszę pisać w tym temacie jeśli ktoś ma pytanie o coś, natomiast jeśli ktoś jest chętny do gry to proszę na priv." Czytajcie ze zrozumieniem

Ja będę chętny jak coś :-)

A czy do gry mogą się dołączyć zupełne newby?jeżeli nie to się nie obraże :P

Ja moge pograć jescze kolege wciagne:):D

Hohoho... widze, że zainteresowanie o wieeele większe niż sie spodziewałem xD Jak już mówiłem serwer ruszy (i wtedy też podam IP) około czwartku - muszę jeszcze trochę przetestować i mapkę skończyć.

Dziękuję wszystkim, którzy wysłali priva zamiast pisać w temacie, a tych co priva nie wysłali upraszam o zrobienie tego :P.

Aaaa... no tak... były jeszcze pytanie o wersję - 1.3_01 (najnowsza) oczywiście.

Witam, ja rowniez sie dolaczam i od razu skladam na admina, mam ogromne doswiadczenie w tej grze,niech moim poparciem beda te oto filmiki mojego autorstwa :

@Krige

Pytałeś czy można wejść na serwer będąc newbie, odpowiedź: oczywiście, jak najbardziej i zapraszamy xD. Jeżeli ktoś deklaruje się jako newbie to napiszcie - może wpuszczę te osoby wcześniej trochę żeby ogarnęły.

PS. Mapa robiona jest na texture packu: http://www.minecraftforum.net/viewtopic.php?f=25&t=77265

(sanguine 3.8). Tak więc by mapka wyglądała "dobrze" radzę sciągnać i zainstalować te teksturki.

Ja również z chęcią zagram :)

Ja deklaruje się jako zupełny newbie, ale z wielką chęcią zagram. :)

Witam.

Jeżeli są jeszcze miejsca, z chęcią pograłbym z wami :).Jestem całkiem niezłym graczem single, robię drzwi na "kody" 1-64 dźwigni, operuje bramkami redstone bez problemu, automatyczne stacje kolejek(wciskasz pressure plate przyjeżdża wózek, wchodzisz do wózka , zabiera cię w podróż) bez tutoriali, wiele trapów , potrafie przekształcać energię z redstona na np. zalewanie pomieszczenia wodą.buduję ładne zamki, świątynei w architekturze greckiej no i najważniejsze, nigdy nie griefuje. Jedna wada -> Grałem głównie na serwerach classic , więc na becie-multiplayer jestem troche newbie, nie znam tak bardzo modów , ale szybko się uczę. Komendy znam, z moda SPC(Single Player Commands), a wiem że na multi powinny być podobne.

Pozdrawiam,

Pikacz

Ja także sobie popykam w MineCrafta na 100% mam gre sciagnieta czekam na ON Serwa ;))