UWAGA!
Będę liczył tylko te osoby, które wysłały priva - no sorry, ale porządek MUSI być
UWAGA!
Będę liczył tylko te osoby, które wysłały priva - no sorry, ale porządek MUSI być
Ja również pograłbym na jakimś dobrze rozwiniętym POLSKIM serwerze. Grałem na tym, który oferował Devanzo, ale się rozpadł i dalej nie śledziłęm co tam z nim się dzieje. W każdym razie piszę się nie tyle co gracz, co nawet pomocnik w jakchś sprawach
Cholercia xD nie spodziewałem się takiego zainteresowania xD. Prawdopodobnie przedłożę trochę czas w którym serwer ruszy oraz wezme kilka osób aby mi pomogły robić mapę
(((((. My chcemy grać, co nie chłopaki ;p?
A tak na serio, texture pack który poleciłeś wywala mi grę . Miał ktoś też coś takiego? W każdym razie napewno wina texture packa, bo po usunięciu działa normalnie.
W linku który podałem jest instrukcja instalacji. Jeżeli ktoś ma problemy to najpóźniej pojutrze ruszę forum albo maila z pomocą techniczna xD narazie radźcie sobie sami
PS. Oprócz MC mam też inne życie Naprawdę!
Aaaaaa, dzięki. Myślałem że to się isntaluje jak zwykły texture pack . Jak widać jescze wiele nauki przede mną. W każdym razie teraz działa gites.
Jest plugin który dzieli działki na części? Nienawidze go...
@Kristal
jest taki plugin, lecz mam trochę inny pomysł niż te co są na innych serwach więc się nie przejmuj (pomysł ten zostanie zdradzony później)
Założyłem maila "serwerowego" - minecraftpes@gmail.com
Piszcie tam wszystkie pytania lub na forum: http://www.minecraftpes.fora.pl/
Z wielką chęcią zagram dajcie znać jak cos ruszy
Uwaga!!!
W związku z pewnymi problemami muszę opóźnić otwarcie serwera Myślę, że otworzony zostanie w sobotę w południe!
Jeśli ktoś ma problemy z textur packiem proszę o priv.
Proszę napisać czy: masz uaktualnionego minecrafta, pobrane textury, pobrany program do zmieniania textur na HD. Odpowiedzi spodziewajcie się wieczorem.
Siemka! Kumpel wpadł na całkiem fajny pomysł (to jego tekst jakby co xD):
Chciałbym się was spytać co sądzicie o nowym systemie gry, mianowicie chodzi o to, by każdy zaczynał od zera tak jak na singlu. Z początku trzeba będzie się troszczyć o samego siebie, zbierać surowce itp... . Na respie będzie stała skrzynia, która będzie symbolizowała miejsce budowy osady. Gracze będą musieli nazbierać odpowiednią liczbę surowców na początkową rozbudowę. Sama rozbudowa ma być automatyczna(nie wiem jeszcze jak to będzie zrobione, prawdopodobnie wkleję dany budynek do mapy po prostu). Wraz z takimi poziomami mają się pojawiać nowe budynki typu: domy mieszkalne, bloki, piekarnie, farmy, koleje ... . Aby gracze chcieli angażować się w rozbudowę, muszą te budowle przynosić korzyści dla nich, a więc piekarnie będą produkować chleb za darmo, bloki i domy mieszkalne będą do kupienia/wynajęcia, kolej do transportu, więzienia do karania graczy za nieprzestrzeganie regulaminu oraz inne urzędy(kwestia pomysłu).
Co wy na to? Piszcie w tym temacie!
Siemka! Kumpel wpadł na całkiem fajny pomysł (to jego tekst jakby co xD): Chciałbym się was spytać co sądzicie o nowym systemie gry, mianowicie chodzi o to, by każdy zaczynał od zera tak jak na singlu. Z początku trzeba będzie się troszczyć o samego siebie, zbierać surowce itp... . Na respie będzie stała skrzynia, która będzie symbolizowała miejsce budowy osady. Gracze będą musieli nazbierać odpowiednią liczbę surowców na początkową rozbudowę. Sama rozbudowa ma być automatyczna(nie wiem jeszcze jak to będzie zrobione, prawdopodobnie wkleję dany budynek do mapy po prostu). Wraz z takimi poziomami mają się pojawiać nowe budynki typu: domy mieszkalne, bloki, piekarnie, farmy, koleje ... . Aby gracze chcieli angażować się w rozbudowę, muszą te budowle przynosić korzyści dla nich, a więc piekarnie będą produkować chleb za darmo, bloki i domy mieszkalne będą do kupienia/wynajęcia, kolej do transportu, więzienia do karania graczy za nieprzestrzeganie regulaminu oraz inne urzędy(kwestia pomysłu).Co wy na to? Piszcie w tym temacie!
Dobry pomysł. A czy da się grać na minecraftSP?
Siemka! Kumpel wpadł na całkiem fajny pomysł (to jego tekst jakby co xD): Chciałbym się was spytać co sądzicie o nowym systemie gry, mianowicie chodzi o to, by każdy zaczynał od zera tak jak na singlu. Z początku trzeba będzie się troszczyć o samego siebie, zbierać surowce itp... . Na respie będzie stała skrzynia, która będzie symbolizowała miejsce budowy osady. Gracze będą musieli nazbierać odpowiednią liczbę surowców na początkową rozbudowę. Sama rozbudowa ma być automatyczna(nie wiem jeszcze jak to będzie zrobione, prawdopodobnie wkleję dany budynek do mapy po prostu). Wraz z takimi poziomami mają się pojawiać nowe budynki typu: domy mieszkalne, bloki, piekarnie, farmy, koleje ... . Aby gracze chcieli angażować się w rozbudowę, muszą te budowle przynosić korzyści dla nich, a więc piekarnie będą produkować chleb za darmo, bloki i domy mieszkalne będą do kupienia/wynajęcia, kolej do transportu, więzienia do karania graczy za nieprzestrzeganie regulaminu oraz inne urzędy(kwestia pomysłu).Co wy na to? Piszcie w tym temacie!
Popieram kolege było by to ciekawe
Ktoś jeszcze ma jakąś opinię?
Przyjemny pomysł, w szczególności na początek rozgrywki.
O ile nie wykluczycie możliwości samo-rozbudowy, tak gdzieś na uboczu osady lub w kompletnie innym miejscu.
Pozostaje też tylko kwestia funkcjonowania budynków, trzeba byłoby znaleźć chętnych do żmudnej pracy piekarza, rolnika, etc.
Przyjemny pomysł, w szczególności na początek rozgrywki. O ile nie wykluczycie możliwości samo-rozbudowy, tak gdzieś na uboczu osady lub w kompletnie innym miejscu.Pozostaje też tylko kwestia funkcjonowania budynków, trzeba byłoby znaleźć chętnych do żmudnej pracy piekarza, rolnika, etc.
Taki budynek piekarza robiłby sam takie bułki, np 1 bułka na osobe na dzień. Co do budowy to właśnie jesteśmy w trakcie "rozmyślań logistycznych".
Jestem za. Jedyne co chcę na serwerze to swobode czyli brak żadnych wyznaczonych stref do kopania, budowania itp...
jestem jak najbardziej za