SilkRoad

Witam jest to mój pierwszy post na forum, chcialbym wam napisać coś o moim faworycie spośród gier MMORPG którym jest Tadadadadaaaaam !! " SilkRoad Online ".

Na mmorpg.org.pl recenzji nie ma to spróbuje zrobić coś podobnego do recenzji.

(Z góry przepraszam za błędy i może trochę głupi styl pisania tej recenzji [ omg to już brzmi głupio ]).

Oks , koks jedziem :

O co biega w SilkRoadzie:

Sam nie wiem jak to ując wiec wkleję sobie tutaj cytat ze strone silkroad-online.pl :

"Silkroad przedstawia wydarzenia z VII wieku p.n.e , jakie miały miejsce na Jedwabnym Szlaku, w klimatach fantasy oraz gry RPG nawiązującej do historii, kultury i wierzeń każdego rejonu."

Za co lubie silka ?

- Ma bardzo ładną grafikę - nie jest to poziom na którym opadają szczenki itd. ale jest naprawde przyjazna dla oka , chociaż na max detalach jest bardzo miodna.

-Skille - są naprawde " megasuperwydupistewkosmosjakfajerwerkinasylwerstra " ,

dynamiczne, efektowne i efektywne . No poprostu są śliczne , kiedy wbiłem 29lvl bladerem otrzymałem takiego combosa ze przez 2 dni kiedy patrzałem na niego czułem takie " och , jakie to za***iste " .

-I to co mnie najbardziej ciągnie w silkroadzie - joby :]

Po wbiciu odpowiedniego lvla mamy przyjemność wybrania jednego z 3 zawodow na jedwanbnym szlaku :

TRADERA - zabawa tym jobem polega na kupieniu towaru w miescie A i przewiezieniu go do miasta B uwazajac zeby nie wpasc w rece thiefow .

THIEFA - job ktory polega na zabijaniu traderów aby otrzymac ich dobra a nastepnie sprzedaniu ich w miescie thiefow

I HUNTERA - ten zawod polega na ochranianiu traderow w trakcie karawan i likwidowaniu thiefow

Kim gramy :

Do wybory mamy :

CHINY :

Granie chinska rasa polega glownie na samotnym expieniu jako :

Blader - klasa o największym deffie gry , ale najmniejszymi obrazeniami , ktore troche nadrabia niesamowitą prednkością ataku .

Bowman - typowy łucznik

Nuker - coś jakby chiński mag

Glavier - klasa ktora jak idzie sie domyslic uzywa do walki glewi .

EUROPA

Ta rasa jest przeznaczona glownie do gry w party (druzynie) . Otrzymuje ona wtedy o wiele wiecej expa niz grajac solo . W europie kazda klasa ma swoją rolę w party :

Warrior - jego zadaniem jest tankowanie mobów (potworow) . Ma bardzo duzego defa ale maly dmg , ale to nic , on ma tankowac .

Rouge - uzywa sztyletow lub kuszy , w party sluzy do lurowania mobow tankerowi.

Warlock - pelni role debuffera - rzuca na moby złe klątwy dzieki czemu te są słabsze i bardziej podatne na ataki .

Wizzard - typowy mag , ma najwiekssze dmg z calej gry , w party pracuje jako dmg seller .

Cleric - leczy , wskrzesza , buffuje party .

Bard - nie mniej przydatny w party co cleric . On tez buffuje , ale moze tez robic za dmg sellera .

A teraz BARDZO WAZNY KOMUNIKAT !

Znam duzo ludzi ktorzy nie chca grac w silkroada poniewaz uwazaja ze nie da sie wbic na serwery , otoz da sie , Joymax juz od dluzszego czasu ( paru miesiecy ) regularnie banuje boty , dzieki czemu na serwer wbija sie ZAWSZE za pierwszym razem czy to we wtorek w nocy czy w niedziele w poludnie .

Oks koks , minusy silkroada tez sa :

Questy - te chinskie sa troche nudne , typowe zabij x mobow , przynies y tego czy tamtego

W europie jest juz troche lepiej bo cos sie dzieje , tu na przyklad trzeba ubic Cerberusa - na ktorego bez dobrego party ani rusz czy chodzby ubic bossa hunów .

Drugi minus to grinding , ktory czasami jest nudnawy ale w fajnym pt poprostu chce sie grac , a jaka satysfakcja jest jak na przyklad zrobi sie karawanke unijną , to jest coś . ;-)

A teraz taka sprawa , mialem mala przerwe z silkroadem , ze 2-3 miechy i chcialbym zrobic nowa postac , ale nie chcialbym samemu , chcialbym z kims podrozowac po jedwabnym szlaku , miec kompana albo nawet kompanow , gdyby udalo sie zrobic jakis team bylo by za***iscie .

Piszcie na gg lub w tym temacie , jesli macie jakies pytania chetnie odpowiem .

I sorki ze to wszystko jest tak dziwnie napisane , to moj pierwszy raz ^^ :oops: .

Cieszylbym sie gdyby byly jakies komenatarze czy cos ....

Chociaz i tak pewnie wszyscy wola sie bawic w swiecie Warcrafta ...........

SilkRoad moim zdaniem jest najbardziej komercyjnym darmowym MMO jakie w zyciu widzialem. Problemy z wbijaniem na server ogromne ilosci botow ta gre zabily. Wiec wkoncu admini ogarneli sie i zaczeli z tym walczyc. WOW wkoncu po 2 latach dominowania botow stwierdzili ze ludzie juz przestali placic za konta premium to moga cos zrobic dla zwyklych ludzi... a potem i tak cos wymysla by ludzie znow placili. Co do samej gry jest dobra... ale gralem w wiele gier fajniejszych... Nawet taki RF Online albo Sword Of The New World konczac na Lineage2 i WoW. Moim zdaniem, nie trzeba sie z nim zgadzac, czasy silka juz minely, Teraz jest dominacja innych MMO. ostatnio nawet czytalem ze spoora liczba graczy w Silka przeszla do gry w Age of Connan i w Rohana Online.

Co do samej recenzji to ok :)

Tak, tą komercją zdecydowanie zaprzepaścili świetny pomysł, bo bądź co bądź Silkroad wprowadza wiele innowacji. Fajne PvP, nie taki mały świat i przede wszystkim motyw ze złodziejami, handlarzami i ich ochroną czynią tą grę ciekawą, jednak problemy z dostaniem się na serwer to...

Tu musze zgdzodzic sie z przedmowcami, gra świetna która mogła rywalizowac z Lineage 2 ,ale twórcy postawili na nabijanie kasy. Szkoda:(

Jak juz pisałem Joymax od dluzszego czasu (3-4miesiecy) regularnie przy cotygodniowych inspekcjach banuje boty I nie wydaje mi sie zeby panowie z Korei pomysleli : "hmm .... wpuszczamy na nowo boty , bedzie hajs z premiumek "

Ja tam z problemow z wejsciem na serwa nie mam , jak juz to wbijam sie GORA za piatym razem co przy NoDC cliencie wychodzi mi w okolo 40 sec.

Moze ze SilkRoad jest komercyjne , ale nikt nie kaze kupowac grab petow , ticketow , czy premiumek .

Sa czeste eventy , np ostatnio byl event an 30% wiecej expa , aktualnie jest event CTF , polega on na tym ze co 2 godziny gracze ktorzy sie zapisali teleportowani sa do 2 pokojow , zabijaja specialne moby az wypadnie klucz , dzieki ktoremu otwieraja komnate w ktorej jest flaga , przenosza do swojej komnaty i musza ja chronic do konca czasu eventu (15-20min).

Ja tam w kazdym razie bede gral w silkroada , moze sie zgadam z kumplami ze szkoly , jescze nie wiem .

Acha , z pol roku temu wprowadzili fajną rzecz , co 2 tygodnie jest tzw Fortress War.

Polega to na tym ze unie , atakuja fort przejesty przez inna unie 2 tygodnie temu.

Unia za posiadanie Fortu ma naprawde sporo bonusow , przedewszystkim zbiera podatek z Jangan , moze sobie wytranowac specialne mounty , takze te na karawanki i wiele innych rzeczy .

Jak juz pisalem ja i tak bede gral w silkroada , moze jest komercyjny ale mi to nie przeszkada .

//Znaki interpunkcyjne stawiamy w taki sposób: jakiśwyraz, jakiśwyraz czy też jakiśwyraz. Jakiśwyraz - Mr. Hania

Ja tylko powiem tyle.... Ale to juz bylo :) Fortess to jak Siege w L2 (od paru lat) CTF to taki event juz byl w RF Online czy w Cabalu. Aco do platnosci... nie koniecznie wymysla jakies nowe moby.... ale moga jak w Fury za kase posiadanie specialnych itemow i TYLKO za kase. Ja osobiscie zostaje przy Crysis i Frontlines :D

Ja natomiast zgodze sie z zalozycielem tematu Silkroad to naprawde fajna gra Jomax wzial sie dobracy i jesli masz miniumum 3,0i gahercy(niedwurdzeniowy),1 giga ram,calkiem dobre loncze internetowe to na serw wbijasz za 1-2 razem. (WYJATKIEM JEST SERWER BABEL)

Na Babel to nawet o 4 w nocy bez prenium niebijeszXD

a gdzie lepiej grać Europe czy Chiny?

Nie wiem cały czas szukam jakieś Fajnej Gry.. hehe

1 Rivollo, jest taki program NoDc client dzieki ktoremu wbijanie sie na serwa jest 100 razy szybsze, poniewaz kiedy bez tego programu nie uda Ci sie wbic na serwa zamyka silka i wywala na pulpit a z tym programem jestes ciagle w silku i mozesz jescze raz kliknac " connect " i tak dalej, i tak dalej ....

2 To zalezy Dziubas , czy wolisz expienie solo czy w party .

Jesli solo to Chiny, a w party to Europa.

P.S. Jakos komputera czy łącza wogule nie zmniejsza/zwieksza szansy wbicia na serwer.

Acha , i jezeli jestescie zainteresowani graniem w silka to piszcie na moje gg - 10922046

Ziomek podaj ling to tego programu (tylko nie z raipsher czy jakos tak)

Bede wdzieczny XD

http://www.google.pl/search?q=NoDc+client+…lient=firefox-a :) Google to fajna sprawa… wiesz :D

szukalem i niec nieznalazlem XD

Oks, prosze bardzo:

_silkroad_no_dc_1_152_(PC_Version)]NoDc Cliend 1.152

To jest pod versię 1.152 ale najprawdopodobniej powinno dzialac pod aktualna 1.157.

Mi w kazdym razie dziala, ale na wszelki wypadek zrob sobie kopie tego pliczku co podmieniasz.

Instrukcja:

Wypakowujemy

Wkejamy do folderu silka.

Acha , i kiedy nacisnij " connect " musisz odczekac okolo 12-13 sekund do nastepnego nacisniecia czyli :

"connect"

The serwer is full - please try later

12-13sec.

"connect"

The serwer is full - please try later

12-13sec.

"connect

I tak dalej ....

Acha, na 2-3 dni nie bedzie mnie na gg i w silku bo jade do , ale na forum jakby co bede ;-)

P.S. Jakby versja zamieszczonego wyzej NoDc byla niewlasciwa czy cos to daj znac , a poszukam nowej .

nieda sie tego pobrac,tu trzeba sie zajerstrowac??

Ja bym z checia pogral podaj nick i czy jestes chinol czy euro :mrgreen:

Kiedys gralem w silka ale totalne olewanie botow przez joymax odrzucilo mnie od tej gry.

I jeszcze skillowanie sp to porazka ;/ nie nawidze tego gapa xD

Ale moge jeszcze pograc bo nie mam w co grac teraz.

Acha i jeszcze jedno mam wizza i rouge, bardziej bym wolal grac rouge ze wzgledu na criticale.

Co wy nato zeby zalozyc gildie??

Na razie nie mam jak grac bo walcze z kompem chyba bede musial wymienic zasilacz czy cus...

Ok, skonczmy juz tu pisac bo Mr.Hania znowu ostrzezenie nam da.

Jescze raz Rivollo napisz swoje gg do swojego ostatniego posta jesli mozesz, z gory dzieki, jutro napisze do Ciebie na gg (gdzies tak pod wieczor).

DO MR.HANI

No ale w temacie " World Of Warcraft - moja nowa milosc " to rozmowy na temat tego czy bedziecie sobie grali przymierzem czy horda to mogly byc ....

Crystalis:

"Ja już jestem po stronie Hordy."

R3m4ke:

"Możemy się przenieść :D - Bynajmniej ja... Nie jestem jakimś tam high lvlem żeby nie móc zmienić frakcji :D"

Mr.Hania:

"Nie przenoszę się do Hordy po wszyscy grają w Hordzie i w Przymierzu jest mało ludzi. No ludzie, nie chce mi się grać samemu! ;)".

R3m4ke:

"Haniu no przykro mi ale i ja muszę stwierdzić wierny Druhu iż spotkamy się w Hordzie :D"

No ja przepraszam ale czemu nasze posty na temat jakie party sobie zrobimy są kasowane a rozmowa wyzej typu "kim sobie bedziemy grali" nie no to ja uwazam ze cos jest nie tak.

//R3m4ke

Bo właśnie tamten temat był do czegoś takiego zrobiony! Nie wiem skąd te pretensje... To co wy robiliście to na PM, a nie na forum. Ostrzeżenie jak najbardziej słuszne.

//W tamtym temacie była wymiana zdań pomiędzy WIELOMA osobami, tutaj pomiędzy dwiema. Od takich rzeczy są PM'y i GG. Po co piszesz tutaj numer GG Rivollo? Na PM nie można? Posta oczywiście usuwam, ostrzeżenia jednak nie daję (choć podpada po 2.3 regulaminu) - Mr. Hania.

Mr.Hania:

"W tamtym temacie była wymiana zdań pomiędzy WIELOMA osobami, tutaj pomiędzy dwiema."

Czterema jak juz co:

Ja , Rivollo , Corinarh , DzubS

Wiesz , ja uwazam ze ten temat czyli Silkroad a World od Warcraft moja nowa milosc sa o tym samym tylko o innych grach, a na to ze o wiele wiecej osob interesuje sie czegotoniemającym WoWem nic nie poradze.

P.S. Rivollo , napisz mi swoje gg na PM .... z gory dzieki .

DOWN / Europa , zeby moc zrobic party , serwer Uranus.

A gdzie gracie Chiny czy Europa?

i jeszcze na jakim serwerze;P

server:uranus

rasa:euro

nick:Avalanche_Pl

Lagi:W ch*j :mrgreen:

i jestem rouge/cler