Sims3

Ostatnio zostałem posiadaczem gry Sims 3 :rolleyes: No i grałem i zabardzo nie wiem czym ta gra różni się od Sims2... No dobra jest więcej opcji w tworzeniu postaci i można chodzić po mieście ;D No ,ale oprócz tego to jest zżyna The Sims 2 ... Gdy byłem w jednym sklepie był Wielki Karton z The Sims 3 i co ??? Nie było ani jednego egzemplarza The Sims 3.. Nie wiem czym ludzie się tak zachwycają Sims 3. Może ktoś mi powie :lol:

ja ci powiem to iz większość kudzi uwaza tą gre za jeden z najlepszych symulatorow (rodziny zycia ITP)

(ja tak nie uwazam)

Ja sie totalnie nie zachwycam tą grą. No moze skusze sie kupic The Sims 3 ostatnie minuty (albo zagłada simow)

Nie radze ci kupywać... te pieniądze nie są warte tej gry...

...

Takie poste powiedzenie o The Sims to ,że tak gra jest dla dziewczyn i jest głupia ;). Panowie patrząc z innego punktu widzenia The Sims jest cholernie bardzo rozbudowaną grą i naprawdę potrafi wciągnąć. Zastanówcie się czemu ta gra tak świetnie się sprzedaje? (przeczytałem na wp.pl ,że najlepiej na Polskim rynku gier w historii ). Więc ten temat ma być do opisu czy do krytyki?

Gdzie jest Fabuła?

Jaki jest sens gry?

Fabuły nie ma.A ten kto gra w tą grę ma chyba jakieś kompleksy,bo nie wychodzi im w życiu,to przenosi to na grę i tam staję się" Lepszy " i się dowartościowuję.

Dla mnie ta gra to totalny shit,A co do różnicy między 2 a 3.

Dla mnie? Nie ma żadnej różnicy,ten sam shit.Niestety,naszej kochanej firmie tym razem się nie udało.

Gdzie jest Fabuła?Jaki jest sens gry?

Sens? - jest

Fabułę to sam tworzysz.

Jest to po prostu zwykły symulator. To samo można powiedzieć o Roolcoster Tycon.

Ok, więc ja się wypowiem na temat gierki. crracked ma rację - fabułę sami tworzymy. Jakoś sobie nie wyobrażam symulatora z fabułą... Anyway, też jak ktoś już powiedział - jest to gra rozbudowana. I to w cholerę rozbudowana. Patrząc technicznie, to może nie ma tam jakiegoś super-wydajnego-silnika-graficznego a'la Crytek no ale to jakie mamy tam możliwości jest oszołamiające. I mówię tutaj o całej serii, nie tylko o trójce. Pytacie jaka jest różnica między tS2 a tS3. Jako obserwator (ta, siostra gra a ja zza pleców obserwuję) widzę całkiem sporo różnic. Nie wiem czego się spodziewaliście po kolejnej części - po prostu tS2 rozbudowane o nowe funkcje (czyli tak jak w większości gierek [pomijam tutaj Fallouta 3]). Sztuczna inteligencja Simów robi wrażenie, wystarczy ich zostawić na chwilę samych. No i ogólnie widok miasta, roboty, wszystko poszło naprzód. No ale idealnie być nie może. Co mi się nie podoba w tS3 w porównaniu do części poprzedniej? Ano wygląd Simów. Tutaj wyglądają oni: brzydko, plastikowo, ich twarze nieraz są bardzo gburowate itd. tS2 przedstawiało historyjkę wiecznie uchachanych ludzików, które żyły w wiecznie uchachanym mieście (Miłowo, dobrze pamiętam?) zawsze mające coś w kieszenie i mimo iż byli nieraz bezrobotni, brudni itd. to uśmiech z twarzy nie znikał i nawet w obliczu śmierci robili rzeczy które sprawiały że przed kompem zaliczałem "rotfla". A w tS3... no cóż. Kto grał/widział jak ktoś gra wie jak jest. Ale ogólnie gra w porządku, nie?

//Nie podaruje Ci tego, że musiałem stracić 2 minuty na czytanie jakiegoś shitu :P - R3m4ke

Według mnie,to nie,bo jakoś nigdy mnie do tej gry nie kręciło.

Wolę własne życie,niż jakieś sztuczne,może w grze jest to bardziej kolorowe,ale życie to życie.

Dobra sytuacja była:

Przyjechała do mnie siostra cioteczna(7 lat)

Moja siostra rodzona (16 lat) włączyła "Sims 3",włożyła płytkę wszystko pięknie ładnie.

Dziewczyna tak się wciągnęła,że przysunęła się do monitora.A ja jako człowiek niegrzeczny,pociągnąłem nogami krzesło do siebie,upadła.Rozczarowałem się,bo ona dalej grała i nawet nie zareagowała na to co zrobiłem.

Jak widać ludzie wchodzą prawdziwym życiem w grę :D

A co do gry.Nigdy w nią nie będę grał,nawet jeżeli będą takie same możliwości,jak w życiu.

wygląd Simów. Tutaj wyglądają oni: brzydko, plastikowo, ich twarze nieraz są bardzo gburowate itd

Do tego dochodzi jeszcze: Grube i takie jakieś nie do patrzenia.

Grałem kiedyś w jedynkę( z dodatkami rzecz jasna). Później już nie grałem, bo gra mnie nie zaciekawiła. Jak dla mnie ta gra jest po prostu monotonna. Mnie podobnie jak Kuboszka gra nie kręci. Podobnie też jak on, uważam że to gra przeznaczona głównie dla dziewczyn. Chłopakom z reguły takie gry na dłuższą metę się nie podobają. Sens gry? Nie umiem na to pytanie odpowiedzieć. Fabuła? Symulatory rzeczywiście nie mają fabuły. Samemu tworzyć? Sami sobie twórzcie, ale mnie do tego nie przekonacie. Ok, powiecie że nie grałem w 2 i 3, a oceniam grę. Lecz 2 i 3 sensem gry się nie różnią. Jest tylko kilka udogodnień, które za pewne poprawiają rozgrywkę. Sens jak pisałem pozostaje ten sam, więc nic nie straciłem.

Nom..I dlatego właśnie nie wiem czemu Dziewczyny się tą grą tak podniecają :lol: Oczywiście jeśli na forum jest jakaś dziewczyna to bez urazy :P

Boze ludzie jak sie mam nie podoba to nie gracie proste :).

Zmian jest wiele... ale nie da sie ich zobaczyc po 2 dniach gry.

1 Zmiana jest otwarty swiat. 2 wielka zmiana jest sposob bycia sima... my tworzymy jego charakter sugerujac mu to co ma robic. Jak chcesz by pracowal jako zlodziej... luuuz niech to robi. A jak chcesz by byl Biatch... pokieruj go tak. Roznic jest naprawde wiele. To samo sie dzieje z poznawaniem nowych simow. Teraz nasz sim jest zdolny rozpoznac charakter osoby z ktora rozmawia. Gra jest faktycznie droga... ale to chwyt marketingowy... Ludzie i tak to kupia a EA zarobi. Poza tym dostajem do dyspozycji EA downloadera... ktory bedzie sciagac za freeko nowe dodatki, skiny do Sims3. Oczywiscie nie ktore beda platne... Ale beda i darmowe.

Oczywiscie jak spodziewacie sie rozlewu krwi, brutalnosci na maxymalnym poziomie... to mowie wam ze ta gra nie jest dla was :)

Gdzie jest Fabuła?Jaki jest sens gry?Fabuły nie ma.A ten kto gra w tą grę ma chyba jakieś kompleksy,bo nie wychodzi im w życiu,to przenosi to na grę i tam staję się" Lepszy " i się dowartościowuję. Dla mnie ta gra to totalny shit,A co do różnicy między 2 a 3.Dla mnie? Nie ma żadnej różnicy,ten sam shit.Niestety,naszej kochanej firmie tym razem się nie udało.

Gdzie masz fabułe w mmorpg'u?, a sens by grać jest??

Ogólnie nie lubie simów, lecz trzeba przyznać że gra jest rozbudowana.No cóż są różne gusta, mnie kręci krew, akcja, fantasy i tyle w temacie.

Chłopie. Simsy to nie mmorpg :)

Gdzie masz fabułe w mmorpg'u?

Całe multum MMORPG ma fabułę i to bardzo rozbudowaną (nie żeby coś, ale patrz: WoW). A o co chodzi z sensem? Sens każdej gry jest taki, żeby się rozerwać. Jednym rozrywki dostarcza sterowanie Simami innym ludzikami co tłuką moby.

Kuboszek twoje argumenty to brak fabuły i sensu, więc skoro grasz w darmowe mmorpgi gdzie nie ma fabuły to znaczy, że masz kompleksy??

"Niestety,naszej kochanej firmie tym razem się nie udało." Właśnie tym razem im się udało.

"Chłopie. Simsy to nie mmorpg" no wiem.

@down Mówiąc, że grasz w w0wa sugerujesz że nie grasz w darmowe mmorpg'i??

Dziwne, bo co parę dni masz to co nowsze "nowe miłości".

Twoje odpowiedzi do moim postów są... niewystarczająco długie .

A jak wygląda normalna dyskusja bez spamu? :P

Tyle że ja gram w płatnego WoWa :)

@up

Tyle że ja nie gram tylko w Wowa,gram też w inne gry.

Aktualnie mam 3 gry w które gram.

Raz wejdę na wowa wbiję lvl.Raz wejdę na WarRocka i pozabijam. I tak dalej.

Co za spamerzy! Kazdy ma inne zdanie, dla Kuboszka Simsy są do d*py, dla np. Hanii są wspaniałe. Rozumiem dyskusje, ale na na normalnym poziomie. A tu tylko spam i kłótnia. Ludzie opanujcie się. Co do Simów mi sie nie spodobały. Uważam, że ta gra nie dostarcza Nam dużej rozrywki. Po prostu jak dla mnie jest nudna i tyle. To jest moje zdanie ;)

dla np. Hanii są wspaniałe.

Nie są wspaniałe, ja nie rozumiem ile w kółko można robić rodzinę i budować dom. Ja tylko podziwiam tą grę za to czym jest, ale jak dla mnie trochę za mało tam szybkiej akcji, magii i smoków :)

Ja też kupiłem tą grę i muszę powiedzieć , że zbytnio mi nie zaimponowała :rolleyes: Większość jest Takie samo jak w drugiej części tej gry. No dobra można chociaż można chodzić po mieście ,więcej opcji co do tworzenia postaci i trochę innych , ale tak to nic nowego <_<.

Ludzie kupują tą grę , ponieważ 1 część Simów była totalną klapą a dwójka Była bdb , więc ludzie pomyśleli sobie tak.

"Jeżeli pomiędzy częścią 1 a 2 jest taka ogromna różnica to co będzie , pomiędzy 2 a 3??

A tak naprawdę nic imponującego ;)

Mi ta gra osobiście nie przypadła do gustu. Grałem w Sims 1(dodatki itp),także w sims 2, ja nie widzę w tej serii gier nic ciekawego(robiłem rodzine,cały dom w kuchenkach gazowych a potem wszystkich ludzików paliłem :D).Uważam że to gra dla dziewczyn, ale są wyjątki :)