Skąd tyle hejtu? skoro gra dobra

Yamiji, Twoja pierwsza wypowiedź w temacie niepotrzebnie nakręciła karuzelę wieszania na autorze psów za błędy w tekście. Co najzabawniejsze, przyganiał kocioł garnkowi, bo Twój post również jest niepoprawny pod względem gramatycznym. Nie wiem, co chciałeś w ten sposób osiągnąć i czy po dodaniu tego posta rzeczywiście poczułeś się lepiej, ale moim zdaniem jest on całkowicie zbędny.

Co do tematu, to sama nie grałam w Neverwinter Online, ale napiszę, dlaczego w niego nie zagram - ta gra nie ma niczego wspólnego z pierwowzorem i to potrafi skutecznie odstraszyć graczy, szczególnie tych starszych. Można odnieść wrażenie, że ktoś stworzył przeciętne MMO i doszył mu łatkę gry-legendy sprzed lat, żeby jedynie na nim zarobić. Mnie odrzucił szczególnie fakt, że za granie rasą drowów należało na początku dużo zapłacić - wiem, że to się zmieniło, ale niesmak jednak pozostał, bo to nie są już te czasy, w których stawianie w grze F2P grubego muru między graczami płacącymi i niepłacącymi było zrozumiałe i dopuszczalne. Osobiście po grze z uniwersum Neverwinter spodziewałabym się więcej klimatu pierwowzoru, chociaż komuś, kto nie zna oryginału, gra może się podobać. 

Mi się jednak wydaje, że nieznajomość tematu, który się przedstawia jak i słaba pisownia, nieumiejętność przyjęcia do siebie krytyki i wyzywanie ludzi, którzy się nie zgadzają z jego zdaniem miał w tym większą rolę niż taki byle Yamiji xD Też patrz szerzej na temat i czytaj wszystko ze zrozumieniem, nie lubię jak ktoś próbuje udawać mądrego patrząc tylko na 1/10 tematu i ją komentując.

W samą grę nie grałem więc na ten temat się nie wypowiem, aczkolwiek mimo wszystko widziałem więcej pozytywnych opinii niż negatywnych u graczy.

A ja powiem tak grałem już w wiele mmo od Tibi po Black Desert.NWO to nijak przypomina niby pierwowzoru i jest jedenym z gorszych mmo w jakie grałem.

@CicutaVenenum

Dziękuję, przynajmniej jedna osoba mnie zrozumiała.

Widząc tu tyle osób, które Cię nie zrozumiało, można by podejrzewać, że wszyscy się na Ciebie uwzięli ;)

Oh wait... a może po prostu nie masz racji? ;)

NVN Rip

Neverwinter Online nie powinien nazywać się Neverwinter Online :) Jest to po prostu żerowanie na popularności tytułu. NVO nie jest grą słabą - jest po prostu niedopracowaną pod pewnymi względami według mnie. Największą wadą jest P2W / T2W w świecie casualowych produkcji. Kolejna kwestia to niestety ale słabe PvP a możliwości jest tak wiele... Jakby jużzaczęli wzorować się na GW2 byłoby lepiej :) Niestety czuć przewagę płacących.

Istnienie Gildii nie stwarza większego sensu... obiecywali, że to się zmieni.

Swego czasu był również bardzo poważny problem BUGiem w grze - przypomnienie do newsa. http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/K%C5%82opoty-w-Neverwinter-Online-Exploit-kt%C3%B3ry-w%C5%82a-nie-zniszczy%C5%82-ekonomi%C4%99-gry

Zatem czy naprawdę ta produkcja jest taka dobra?

Przyrównując ją do książki... Jest ubrana w ładną okładkę, posiada bardzo dobre ilustracje, tekst też nie jest zły lecz całą fabuła jest przewidywalna i prosta jak konstrukcja cepa (niektórzy zapytają... tylko co to jest cep?).

Pozdrawiam :)

To dziwne, bo sam sprawdzałem opinie na steamie i większość najnowszych jest pozytywna.

Prawdę mówiąc użytkownicy tego portalu, to masoni, knujemy jak zniszczyć świat. Obecnie w toku jest plan zniszczenia Twojego życia, po wywiadzie środowiskowym, okazało się że życia osobistego nie posiadasz, więc uderzyliśmy w twoje życie wirtualne.

Co za brednie, jaki wywiad środowiskowy? To jest bez sensu i jak zamierzasz zniszczyć moje życie wirtualne? Jesteś idiotą, że takie bzdury piszesz?

Widzę też, że hejterzy mogę hejtować, ale ich już nie można, hipokryci.

@Sebidith

Jakim cudem NVO jest rip, skoro gra ma bardzo dużo graczy, na dodatek nie spada ich liczba, komentarzy na dzień dzisiejszy jest więcej pozytywnych niż negatywnych, ale nie, gra umiera, twój mózg umiera.

O to mi chodzi, ktoś tam się wypowie na temat, a nie ma żadnego pojęcia jak jest naprawdę. Większość z was tak robi idzie ślepo za stadem, a idźcie przy odrobinie szczęścia nie pójdziecie na rzeź.

No tak, ale zależy co przyjmiemy za pierwowzór. DDO? Ale gra nie jest jego następcą i nigdy nie miala być. Neverwinter Nights? Tez nie bo to tez ZUPELNIE inna gra. To tak jakby mówić "wow jest największą porażką, bo nie ma nic wspólnego z pierwowzorem (warcraft 3 chocby). Och, no, wait - to zupelnie osobne tytuly. Jedyne co może uchodzić za "wzór" (ale nie PIERWOWZÓR!!!) to generalnie system DnD, a dokladniej setting forgotten realms. I tu jest świetnie to odwzorowane i czuć klimat. Podajcie choć 1 książkę z tego uniwersum (papierowego przeciez) którą przeczytaliscie. No właśnie - brak :).

A gra jako gra jest dosc dobra - graczy duzo (endgame), walka fajna, fabuła świetna (zwłaszcza jak się CZYTAŁO KSIĄŻKI - no ale większość co się tu wypowiada chyba nawet książki na oczy nie widziała i potem są kwiatki typu "kto to wulfgar i czemu jest o niego tyle zachodu?"...), no i najwazniejsze - co w mmorpg jest najważniejsze, co utrzymuje ludzi przy mmorpgach? CONTENT. A czego jak czego ale tego nie mozna NWO odmówić - 9-10 kampanii, z każdej łaski/buffy, potyczki, raidy no i masa dungów które nie są tylko testem eq - mozesz miec i 4k gs na tanku a wyłożyć się na skorpionach na hita bo nie podniesiesz tarczy (taaaaak, ale komu ja to tłumaczę jak nikt nie wie o co chodzi...).

A temat p2w utnę krótko - tydzien i mogę kupić DOWOLNĄ rzecz z IS. Zachciało mi się lwa slonecznego (mounta)? To sb kupilem. A dla przypomnienia - ranga pomarańczowa aka legendarna, dodatkowo kupowalem kiedy wwchodził na rynek a więc przy braku stabilizacji na rynku (tak jest zawsze, wszedzie - pierwsze ceny są horendalne bo nie ma konkurencji)

I tak, gram od premiery (ba, nawet od closed bety ale nie chcialo mi sie expic by potem to usuneli, a OB ominąłem). Ktoś przebije?

Ps - jeszcze raz ktoś powie że to nawiązanie do "gry-legendy" to niech spłonie na stosie i zostanie rzuconym na tortury demonom. Tak to jest jak laik się wypowiada w myśl zasady : nie znam się, ale powiem. Gra jedyne na czym się wzoruje to na ZAPOMNIANYCH KRAINACH, a nie na neverwinter nights....

Nie lubie NVO. Jak gralem w NVO to padal deszcz, teraz nie gram i juz nie pada.

Neverwinter Online nie powinien nazywać się Neverwinter Online  Jest to po prostu żerowanie na popularności tytułu. NVO nie jest grą słabą - jest po prostu niedopracowaną pod pewnymi względami według mnie. Największą wadą jest P2W / T2W w świecie casualowych produkcji. Kolejna kwestia to niestety ale słabe PvP a możliwości jest tak wiele... Jakby jużzaczęli wzorować się na GW2 byłoby lepiej  Niestety czuć przewagę płacących.

Istnienie Gildii nie stwarza większego sensu... obiecywali, że to się zmieni. 

Swego czasu był również bardzo poważny problem BUGiem w grze - przypomnienie do newsa. http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/K%C5%82opoty-w-Neverwinter-Online-Exploit-kt%C3%B3ry-w%C5%82a-nie-zniszczy%C5%82-ekonomi%C4%99-gry

Zatem czy naprawdę ta produkcja jest taka dobra?

Przyrównując ją do książki... Jest ubrana w ładną okładkę, posiada bardzo dobre ilustracje, tekst też nie jest zły lecz całą fabuła jest przewidywalna i prosta jak konstrukcja cepa (niektórzy zapytają... tylko co to jest cep?).

Pozdrawiam 

Tutaj macie przykład heretyka który powinien spłonąć na stosie.

1) NVO - a co to?

2) P2W? A który miales lvl tak z ciekawosci bo na pewno nie lvl cap?

3) fakt, pvp jest slabe ale taki urok gier pve

4) gildie bez sensu? Hahahaha, pękłem xD. Normalnie zdycham xD. Wszyscy hejterzy prezentują twój poziom? XD Ludzie gadają, że bez gildii nie da się poważnie grać na lvl capie już od dodatku... 8? 7? Przyklady? Mocne buffy, czy choćby najlepszy set do zdobycia w grze (obecnie nie, choć i tak od tego setu się zaczyna)

5) nie porównuj niczego do książki, proszę cie.... Bo gdybyś czytał książki to byś wiedział że gra jest wzorowana na książkach a nie na NWN - inne czasy, inne postacie, parę "nieśmiertelnych" jak elminster i to tyle. A i to tylko dlatego że uniwersum mamy wspólne

6) jaka popularność, jakiego tytułu? Bo nie znam książki 'neverwinter online" ale może się mylę...

7) twórcy od początku mówili że nie ma nic wspólnego z NWN więc jesteś heretykiem, zapraszam na wieczyste męki - może wtedy zapoznasz się z tematem na który się wypowiadasz

PS - popraw mnie jeśli się mylę, ale wnioskuję, że nie grałeś (jeśli wgle grales bo nie przekonales mnie ze grales) conajmniej od wakacji 2015. Albo grałeś, samouczek był za ciężki, obejrzałeś sklep i wyszedłeś. Bo tymi gildiami to strzeliłeś samobója i to bez szansy na odrobienie, bo ciężko uwierzyć opinii kogoś kto nawet tak podstawowych spraw nie ogarnia/zmyśla. Szkoda tylko, że gra na tym cierpi

PPS - żeby nie było, że jestem gołosłowny - poszukaj sobie na internecie "neverwinter strongholds" to się dowiesz o czym mowa :)

Pozdrawiam

Podajcie przynajmniej kilka tytułów f2p mmorpg, lepszych od NVO, gdzie gra więcej ludzi i nie jest p2w.

Będę trochę zgadywał więc poprawić mnie, jeśli się mylę. Blade&Soul? TERA? Guild Wars 2 się liczy? Wildstar powoli się podnosi i niedługo wyprzedzi(oby) NWO. Grałem w Neverwinter ponad rok, ale wykruszyłem się w te wakacje, bo nadmiar dziennych questów mnie zwyczajnie denerwował... co prawda nijak to się ma do tematu P2W, ale questy dzienne z 1 lokacji można policzyć na palcach jednej ręki. W skrócie: Cały czas robimy to samo. Dodatkowo grając tankiem robiłem lokację jakieś 20 minut

(przęciętnie dps robi ją w 3-5), a bossy z dungeonów 5-osobowych rzucają czar na tyle długo, że żadne postacie tankujące nie są tam potrzebne...Pod koniec troszkę bardziej na temat: Jeśli lubicie robić dzienne zadania(patrz wyżej) to można uzyskać sporo waluty za tzw. diamenty astralne (AD) Wtedy można kupić przedmioty z IS, jednak zajmuje to trochę czasu.

Ostatnia jest niezła afera na temat kluczy. Polecam lekturę przeczytać:

http://www.arcgames.com/en/forums/neverwinter/#/discussion/1223956/dungeon-key-changes/p1

Śmią wmawiać, że podglądanie nagrody i nie akceptowanie jej bez utraty klucza to był bug. Tak zwany "bug", który istniał od powstania tej gry. Usuwają tą ze względu na nowy trial, który ma 3 skrzynki i z nich dropią nowe marki od niebieskich do legendarnych(i pewnie RNG 0.0001%). Jeszcze gatewaya usunęli i zablokowali wallet steamowski przez co ZAX poszedł masakrycznie w górę. Obecnie jest 8.5M zenów do kupienia, co stanowi około 8 dni do otrzymania swoich wymarzonych zenów przez konwersję AD. To nie jest pierwsza sytuacja w której Cryptic rozwalił rynek ZAX. Dla zainteresowanych w module 3 ZAX osiągał 16-18M.

Gra ma przyjemny combat system, za co mogę dać plusa. Gear dosyć łatwo zgarnąć jak ci się chcę(wymaga inwestycji w sloty na postacie, spidera na RP i zrobienie gearu na altach). Inna metoda to robisz sobie kilka kont, wbijasz na niej postacie na 70, następnie odblokowujesz Bryn Shander i zapraszasz swoje konta do party i grindujesz Lanolin. Dodatkowo warto mieć VIPa na kilku kontach.

Grając w Neverwinter byłem świadom, że bez wydawania kasy, więcej czasu potrwa farma, niezbalansowane pvp i powtarzalny end-game, ale nie przeszkadza mi to.

Przeczytałem, że gra umiera i jest p2w, dawno tak się nie uśmiałem, jak czytając te bzdury, do tego z roku 2013/2014, czyli stare a gra pewnie od tego czasu się zmieniła, czy na dobre nie wiem, zacząłem nie dawno grać, jednakże zostałem pozytywnie zaskoczony. Do tego doszły pozytywne komentarze, nowsze niż te z 2013 roku, że gra nie jest p2w tylko trzeba więcej czasu poświęcić, czyli nic nowego, prawie zawsze tak jest. Dlatego, postanowiłem wybrać ten tytuł i nie zawiodłem się, jedno z lepszych gier f2p na rynku.

Jak już wspomniałem, nie przeszkadza mi powtarzalny end-game, tak jak inne tytuły tego nie mają, w Lineage 2 potrafiłem spędzić, wiele godzin na jfarmie, na jednym spocie, co było naprawdę nudne, bić ciągle te same moby przez kilka godzin dziennie, ale grałem.

Niezbalansowane pvp i p2w, grając w Crossfire przyzwyczaiłem się, że vipy czyli osoby płacące potrafią przechylić szansę zwycięstwa, wystarczyło że na drużynę będzie dwóch takich łepków i druga drużyna była bez szans, z drugiej strony wiele razy vipy były nobami i dostawali wp***dol od zwykłych graczy i nic im nie pomogło.

Neverwinter nie jest grą mmo idealną, ale też nie jest produkcją tak słabą, by hejtować za bzdury, porządny tytuł f2p na rynku, a na chwilę obecną jest ich nie wiele.

A ci co hejtują, że p2w to lenie co nie chce im się poświęcić więcej czasu na farmę, bo trzeba wejść na fecabooka. Pewnie chcą, aby było łatwo i wszyscy by tak mieli, ale tan nie ma, więc trzeba zacisnąć poślady i robić co trzeba.

NVO jest tytułem godnym polecenia i warto spróbować zagrać, a cóż może się spodoba i gra zyska kolejnego gracza. Pamiętać trzeba, że to jest produckja f2p, a nie b2p czy p2p.

I przede wszystkim nie wzorować się na hejtach, bo w większości przypadków, to wypociny jakiegoś idioty, co nie grał albo pograł chwilę i gra mu się spodobała lub usłyszał od kolejnego durnia, że p2w itd., więc zamiast sprawdzić informację rozpowiada dalej na ślepo niczym kretyn, przeczytają to kolejni durnie i napiszę głupie komentarze, że gra jest ble.

Przeczyta to normalny gracz i wiele straci, bo jakiś bałwan podał złe informacje.

Na koniec pozdrowienie dla hejterów, pier**lcie się.

Już po przeczytaniu pierwszego posta nie wiem o co tak naprawdę chodzi, czy o udowodnienie p2w gry, czy o przyznanie się do bycia hipokrytą.
Nazwij temat skąd tyle hejtu -----> bądź toksycznym polaczkiem.
Podejrzewam także, ze te osoby które nazywasz leniami nimi nie są, myślę że niektórzy mogą mieć pracę, wymagającą szkołę, czy jakieś zainteresowania które wymagają czasu, a pograć chcą dla przyjemności, a nie z chęci farmienia 14/24 bo muszę mieć ten item.
Co do samej gry to za bardzo się nie wypowiem bo dla mnie gra jest sztywna jak moje prącie podczas poranku po zrobieniu nóg w dzień poprzedni.

Nie wyzywam wszystkich od hejterów, tylko tych co faktycznie hejcą bez powodu i ci są durniami.

I ostatni raz powtarzam, nie jestem fanboyem, gra ma swoje wady, ale uważam, że nie są aż tak duże, by hejcić grę bez powodu. Też nie zaprzeczam, że są lepsze tytuły, jednakowo nie ma ich aż tak dużo.

Ja pier**le, tak trudno to zrozumieć?

Jest to temat o Neverwinter i hejcie na niego, to też trudno zrozumieć?

Jak dla mnie możesz nazywać każdego hejterem, ale prawda jest taka że gdybyś nie był fanboyem to byś miał wyjebane w jakieś posty newsy i po prostu grał dalej ze swoimi internetowymi przyjaciółmi zamiast smarować takie posty na forum, gdzie zamiast wartości które chcesz przekazać pierwszym postem nawiązujesz do p2w w sposób taki, ze faktycznie jeżeli trafią się vipy to przypał chyba że ktoś grać nie potrafi.
Ogółem to polecam jakąś terapie bo chyba pierwszy raz widzę, żeby komuś aż tak gul do gardła skoczył z powodu jakiejś gry która w świecie rzeczywistym jest gówno warta, niczym innym jak rozrywką a nie przymusem. Dla jednego cabal będzie lepszy dla innego wow, itp.
Chcesz poprowadzić dyskusję? Ok, ale poprowadź ją na poziomie człowieka inteligentnego a nie prymitywnego skurwielka z syfami na twarzy. Nie pozdrawiam i wypierdalam, bo podejrzewam że jeżeli nie gram w grę bo jak dla mnie jest po prostu słaba to według twojego zdania jestem hejterem.

Ostatnia jest niezła afera na temat kluczy. Polecam lekturę przeczytać:

http://www.arcgames.com/en/forums/neverwinter/#/discussion/1223956/dungeon-key-changes/p1

Śmią wmawiać, że podglądanie nagrody i nie akceptowanie jej bez utraty klucza to był bug. Tak zwany "bug", który istniał od powstania tej gry. Usuwają tą ze względu na nowy trial, który ma 3 skrzynki i z nich dropią nowe marki od niebieskich do legendarnych(i pewnie RNG 0.0001%). Jeszcze gatewaya usunęli i zablokowali wallet steamowski przez co ZAX poszedł masakrycznie w górę. Obecnie jest 8.5M zenów do kupienia, co stanowi około 8 dni do otrzymania swoich wymarzonych zenów przez konwersję AD. To nie jest pierwsza sytuacja w której Cryptic rozwalił rynek ZAX. Dla zainteresowanych w module 3 ZAX osiągał 16-18M.

Gra ma przyjemny combat system, za co mogę dać plusa. Gear dosyć łatwo zgarnąć jak ci się chcę(wymaga inwestycji w sloty na postacie, spidera na RP i zrobienie gearu na altach). Inna metoda to robisz sobie kilka kont, wbijasz na niej postacie na 70, następnie odblokowujesz Bryn Shander i zapraszasz swoje konta do party i grindujesz Lanolin. Dodatkowo warto mieć VIPa na kilku kontach.

Chodzi o to aby jeszcze bardziej ograniczyć możliwość zdobywania AD. Ostatnie dodatki dobitnie to pokazują, volinblood= zmniejsznie czasu na zdobywanie AD, wspomniany bug z zaglądaniem do skrzynek,który chcą naprawić kolejny sposób na zmniejszenie zdobywanego AD. FBI juz pokazało że coś z tym będą kombinować, bo zamknęli skrzynke w skrzynce żeby brać zawsze, a nie kiedy jest jakiś przydatny przedmiot (95%+ można powiedzieć brak dropu).

Gateway zamknęli tylko i wyłącznie, że można było tam zdobyć za darmo jakieś przedmioty przydatne w grze, a nie przez boty jak twierdzą.

Szybkość naprawiania bugów to często kilka miesięcy, a trafiają się takie których do dnia dzisiejszego nie naprawili, a tylko napisali że są naprawione.

Usuwanie niewygodnych komentarzy z forum.

PVP umarło już dawno temu, mniej więcej po wprowadzeniu wytrwałości pvp/tenacity. Na chwile obecną tak się oddaliło od PVE, że praktycznie trzeba mieć całkowicie osobne EQ i build. Za czym idzie wybór grasz PVP albo PVE, praktycznie nie ma możliwości jednego z drugim pogodzić. No chyba, że ma się osobne eq za 100kk AD do PVP i PVE i zeny na resety postaci wtedy można korzystać z jednego i drugiego. Ale na chwilę obecną, żeby zrobić eq do takiej zabawy za 200kk trzeba by grać z 5 lat o ile ma się farta i czasem coś wypadnie z bossów. Ewentualnie kupić z 400k zenów i zrobić postać w tydzień. Oczywiście nie uwzględniam tu zmian typu: w tym module ten przedmiot jest mocniejszy 3-4 razy od tego, a w następnym staje sie bezużyteczny.

Gra oczywiście jest p2w, bo jak się nie wykorzystało w odpowiednim czasie bugów to do endgame nigdy nie dojdzie. Gram w to od OBT więc zdążyłem się o tym przekonać. Więc jak ktoś twierdzi inaczej to albo ładuje systematycznie kasę w grę, albo po prostu nie jest w stanie pewnych informacji przyswoić.

Trzeba też dodać, że ostatnio więcej usuwają zawartości gry niż dodają. I nowe skopiowane ze starych usuniętych modułów rozwiązania które wtedy nie działały ale teraz na pewno "zadziałają".

Uwagę przykuwa też optymalizacją gry i jakoś serwera. Jest o wiele gorzej niż w OBT, chodź raczej teraz powinno być lepiej. Na tym samym sprzęcie w OBT można było grać np. na średnich ustawieniach przy stałych 30-40 fpsach, teraz na tym samym sprzęcie jest 10-15 fpsów przy minimalnych ustawieniach. A jeżeli chodzi o serwer to pingi skaczą od 110 do kilki tysięcy + gubiące się pakiety i tu nie ma znaczenia jaki się ma internet, bo sprawdzałem o na 6 różnych począwszy od radiówki 1 MB skończywszy na światłowodzie 60 MB. Dodatkowo pokazali że maja wyj.. na graczy z europy i nie dadzą nawet możliwości przeniesienia postaci na serwer rosyjski co by mogło zmniejszyć lagi. Zresztą jak by szanowali graczy z europy to by postawili osobny serwer.

Jeżeli chodzić o samą mechanikę walki to jest bardzo dobra, przez ostatnie 4 lata nie pojawiła się lepsza w żadnej grze. A co do PVP to ponoć go tu nie miało być, a wsadzili go na siłę tylko po to aby mogli się pochwalić że jest. I dlatego wygląda jak wygląda. Gdyby grę prowadził jakiś normalny wydawca to naprawdę długie lata były przed nią, a tak zastanawiam się nad pozbyciem się konta przed prawdopodobnym zamknięciem serwera.

@Sevide Jeśli bym nie śledził co się dzieje w grze i bym nie miał pojęcia to bym się nie wypowiadał, proste chyba.

Neverwinter jest jak najbardziej grą wartą polecenia. Każdy skarży się na P2W ale jako stały gracz tej gry mogę śmiało stwierdzić, że P2W tam nie ma. W PvP każdy może zrobić taki sam set jakiego używają gracze płacący w sklepie zen. Waluta premium dostępna jest za AD więc zdobycie topowego eq zabiera tylko czas jak w każdym szanującym się MMO. Nigdy nie trawiłem gier gdzie po kilku dniach miało się wszystko.

Brak balansu postaci jest widoczny jednak są wprowadzane ciągłe zmiany. Liczę, że kiedyś się uda jednak ciężko to zrobić ponieważ często są wprowadzane moduły a gracze dają subiektywne rady do balansu "bo moja postać jest słaba". Takie wady MMO.

Problem z ekonomią? Od kiedy? Każda gra żyję własnym trybem i to gracze ustalają ceny. Jeśli coś jest nie tak to podziękujcie tylko i wyłącznie bugerom. Na wszystko da się zarobić poświęcając troszkę czasu.

Bugi? Tak są. Jest ich wiele. Ale to wciąż gra MMO stale się rozwijająca. Jak na F2P ma ich niewiele.

Farmienie monotonne? Tak, jest. Jeśli robisz coś po raz setny może znudzić ale które MMO tego nie wymaga? TA GRA JAK KAŻDA INNA JEST LOSOWA... Liczy się szczęście. Możesz pójść na 2 dungi i zarobić majątek a możesz zrobić ich 30 i nic z tego nie będzie.

System walki.... Coś na co czekam najbardziej w każdej grze MMO... System walki jest najważniejszą dla mnie rzeczą i w przypadku Neverwintera jest to piękna sprawa. Dużo się dzieje, bardzo sprawnie i nie nudzi. Postać możesz robić na wiele sposobów , wiele różznych buildów i nawet nie mając perfect eq dasz radę sobie z graczem P2W, który nie ogarnia mechaniki gry. A u graczy P2W brak umiejętności gry jest bardzo widoczny. Jedyna gra która biję na głowe system walki od tej produkcji jest według mnie GW2 i Blade and Souls.

Podsumowując jak na F2P gra jest w mojej ocenie bardzo dobra. Ma swoje wady ale przypominam, że jest to gra darmowa.

+Edit Optymalizacja jest straszna

Problem z ekonomią? Od kiedy? Każda gra żyję własnym trybem i to gracze ustalają ceny. Jeśli coś jest nie tak to podziękujcie tylko i wyłącznie bugerom. Na wszystko da się zarobić poświęcając troszkę czasu.

-> bugowanie Winter Festivalu

-> podrzucanie w budkach dla strażników piłek na Summer Festivalu

-> 100% szansy na wydropienie coala przez buga deweloperów

-> 90% szansy na wydropienie Heavy Inferno mounta przez buga deweloperów

-> usunięcie gatewaya, a przez to loyal companion gearu co zaskutkowało gigantycznym wzrostem ceny tych przedmiotów(przez co nowi gracze mają problem z ubraniem się)

-> psucie rynku ZAX przez co wszystko z enchantami związane drożeje

-> usunięcie coali za sztabki co zaskutkowało masowym wzrostem enchantów

-> usunięcie leadershipa

-> robienie najgrubszego hajsu na otwieraniu skrzynek(kiedyś było wiele itemów wartych wiele do wydropienia za kilka baniek)

I wiele innych, nie chce mi się pisać, bo z kilka stronnic bym musiał się rozpisać. I nie ma takiego czegoś jak podziękować bugerom. To tylko i wyłącznie wina deweleperów, że nie śledzili uważnie logów i nie banowali permem.

Bugi? Tak są. Jest ich wiele. Ale to wciąż gra MMO stale się rozwijająca. Jak na F2P ma ich niewiele.

Chłopie, wiesz ile ludzi czeka na naprawienie bugów? Wiesz ile osób traci DPSa przez bugi, których nie potrafią od lat naprawić? Najlepszy przykład na tą okazję. Powróćmy do modułu 6, kiedy to Cryptic "naprawił" offhand na class feature DCka zwanym Hastening Light. Hastening Light na offhandzie generował nieskończoną pętlę pozwalająca na spamowanie daily. Jak naprawili? A no tak, że teraz offhand w ogóle nie działa. Innym przykładem jest SW, który ma zbugowanego Tyranicala od modułu 4 i nie potrafią go naprawić do dziś. Jeszcze innym przykładem jest Hawkeye. Fajnie, naprawili go jednak wrzucili tego samego buga do mocy GFa i dopiero teraz jest naprawiony na testowym serwerze po kilku miesiącach.

Brak balansu postaci jest widoczny jednak są wprowadzane ciągłe zmiany. Liczę, że kiedyś się uda jednak ciężko to zrobić ponieważ często są wprowadzane moduły a gracze dają subiektywne rady do balansu "bo moja postać jest słaba". Takie wady MMO.

Te zmiany są nijakie. Sami devsi przyznali, że nie są pewni czy balans HRa został zrobiony odpowiednio. Ostatni balans jedynie co CI dał to urozmaicenia dla PvP, kiedy to Cryptic pisał, że zmiany są kierowane dla graczy PvE. Skończyło się na tym, że SW teraz dostał dodatkowego buga i nawala po kilka baniek w sekunde z aktywnego bonusu companiona, którego jakimś cudem w module 10.5 wrzucają do skrzynki. HR został zmieniony kosmetycznie i wciąż się boryka z tym, że traci DPS z powodu niedziałających skilli.

Pewnie chcą, aby było łatwo i wszyscy by tak mieli, ale tan nie ma, więc trzeba zacisnąć poślady i robić co trzeba.

!hqdefault.jpg!

Mi się jednak wydaje, że nieznajomość tematu, który się przedstawia jak i słaba pisownia, nieumiejętność przyjęcia do siebie krytyki i wyzywanie ludzi, którzy się nie zgadzają z jego zdaniem miał w tym większą rolę niż taki byle Yamiji xD Też patrz szerzej na temat i czytaj wszystko ze zrozumieniem, nie lubię jak ktoś próbuje udawać mądrego patrząc tylko na 1/10 tematu i ją komentując.

Przeczytałam całość wątku i nadal podtrzymuję swoje zdanie. Abstrahuję tutaj od tego, w jaki sposób był napisany pierwszy post autora wątku (chociaż ja akurat nie miałam problemu ze zrozumieniem jego słów), bo to nie ma tutaj tak naprawdę znaczenia. Gość może być całkowitym ignorantem w temacie, do czego ma prawo. Jednak osoba, która zarzuca mu robienie błędów, a sama je popełnia (i to w poście zawierającym krytykę), tak naprawdę ośmiesza siebie, a nie jego. Już pomijając fakt, że rzeczony post nie wniósł do tematu niczego poza shitstormem i wieszaniem na autorze psów. Kto jak kto, ale moderator nie powinien stosować podobnych zagrywek.

jeszcze raz ktoś powie że to nawiązanie do "gry-legendy" to niech spłonie na stosie i zostanie rzuconym na tortury demonom. Tak to jest jak laik się wypowiada w myśl zasady : nie znam się, ale powiem. Gra jedyne na czym się wzoruje to na ZAPOMNIANYCH KRAINACH, a nie na neverwinter nights....

Zerknij w mój wątek powitalny - tam wyjaśniłam Ci, jak bardzo się mylisz.

Kończę, żeby nie robić offtopu. Swoje zdanie wyraziłam.

Chciałbym zaznaczyć specjalnie dla @Blath że mój post, poza gratisowym przecinkiem, jest jak najbardziej napisany poprawnie.

Chciałbym zaznaczyć specjalnie dla @Blath że mój post, poza gratisowym przecinkiem, jest jak najbardziej napisany poprawnie.

Nie jest. Jeśli chcesz wiedzieć więcej, możesz skontaktować się ze mną na priv. I przy okazji wytłumaczyć mi, jak się tutaj dodaje cytowane odpowiedzi, bo przerasta mnie to, jak widać na załączonym obrazku. ;)

Podobno "Grammar Nazi" to ludzie z problemami. Korelacja pomiędzy poziomem dobrego nastawienia do świata a potrzebą wytykania błędów. Nie zapominajmy, że każdy popełnia błędy a ocena osoby pod tym względem to kiepski pomysł.