"Skarga" i post z NDA

Moim zdaniem cała redakcja powinna zostać zmieniona, lub nauczyć się pisać posty. Redaktor nie powinien stawać po żadnej ze stron, on powinien tylko przedstawić to, co ma do przedstawienia i zostawić ocenę odbiorcy.

"powtórzę raz jeszcze - Gloria Victis nadal wygląda jak Drewno bez animacji Online, chociaż od ostatniego razu trochę się pozmieniało. Widocznie przed rodakami zBlack Eye Games jeszcze dłuuuga droga, aby ten MMORPG stał się grywalny. 2015 rok? Najwcześniej."- to napisał guru pod swoim postem, wymuszając na mentalnych gimbusach fale hejtu. Nie chodzi już nawet o to, że jest to GV, polski produkt, alpha itd, ale sam fakt w jaki sposób guru wykonał swoją pracę.

Dodatkowo, ranga 'redaktor' powinna zostać usunięta, bo to co pisane jest na głównej, tylko przynosi hańbę innym, PRAWDZIWYM redaktorom..

_

Żeby nie było, 'redaktorzy' mmorpg.org.pl wykonują dobrą robotę, ale ostatnimi czasy pracę ich przekraczają granice dobrego smaku... najlepszym wyjściem byłoby dać wolne guru, żeby sobie przemyślał pewne sprawy i tchnąć trochę świeżości na portal jak i forum, bo od kilku lat nie widzę tu nic nowego, a jak wiadomo 'nawet papier toaletowy się rozwija'.

_

EDIT; z resztą temat bez sensu, bo administracja jest tak prymitywna, że aż żal. Tyle było już skarg na Guru i to popartych dowodami, a oni nie robią nic. Dodatkowo, boja się wprowadzać nowości na forum - wielu użytkowników podawało propozycje ulepszenia forum, żadna z nich nie została wprowadzona, a było ich wiele i wiele bardzo dobrych ... no tak, ale po co coś robić, skoro mamy średnio x wyświetleń dziennie, jest za to hajs, po co się starać.

Podtrzymuje nadal założenie, że jestem za usunięciem posta o GV i dodatkowo, żeby już więcej żadnych wycieków z NDA nie prezentować na głównej. - tak, żeby nikt nie mógł doczepić się o offtop :3

Guru, ja pamiętam te grę jak promowałeś niezły tytuł. Nazwane to było Polski MMO coś, tam ;p A teraz wbijasz mu nóż w plecy :lol:

Czyżby konflikt na twórcy- ty :lol:

Po co zamieszczasz co jeszcze nie jest gotowe, to w tym momencie nie profesjonalne :lol: Osiągnąłeś cel, portal odwiedziło dużo użytkowników nie, zawsze chodziło o ilość a nie jakość ? :D

Ja nierozumiem jesli wam naprawde sie guru i ta strona tak nie podoba to idzcie sobie na inna.Ja osobiscie nie mam problemu ze ktos wystawia swoja opinie w tematach lub to ze pojawiaja sie filmiki objete NDA.

Tu muszę poprzeć administracje czytaj guru , gdyż naprawdę dostajecie bulu d*py , ile razy pojawiały się materiały z innych gier. Przystopujcie trochę.

Dodam jeszcze tylko te ze wedlug mnie GV w cale nie wygląda tak tragicznie,a po za tym grafika to nie wszystko i animacje tez,wiec może gra mieć w sobie coś co poprostu sprawi że chce sie grać.Mowie tez ze jak sie komus nie podoba niech zrobi własną strone i tam bedzie wstawiać co uzna za stosowne.

Po co ten ból d*py? Jak każdy film ze złamanym NDA podesłałem linki do twórców i zgłosiłem to do yt, ale potrzeby robienia tematu na forum i ogłaszanie wszystkim jakie to niezadowolenie z łamania NDA(tylko z polskich gier) nie czuje.

BTW: Jak wam się nie podoba administarcja i redaktor to na cholere wchodzicie, czytacie i komentujecie, gdzie w tym logika jak mi się jakaś gazeta nie podoba to jej nie kupuje, jak jakiś portal uważam za shitowy to a niego nie wchodzę proste i logiczne.

Według mnie news jak najbardziej na plus jednak skierowany do ludzi myślących którzy wiedzą że jest to wczesna wersja gry i do premiery wszystko może się zmienić. Jeżeli ktoś nie jest na tyle inteligentny aby to zrozumieć i ocenia grę na podstawię tych "materiałów" które dzięki Guru mieliśmy okazję zobaczyć jest zacofany w rozwoju i powinien wrócić do któregoś momentu w edukacji który przebimbał. Posunę się o krok dalej i powiem że dzięki temu iż tacy ludzie zrażą się do gry w tym momencie jest szansa iż zalew (przepraszam za określenie) "idiotów" czy inaczej ludzi mniej inteligentnych po premierze będzie mniejszy. Chciałbym też się odnieść do słów Guru które zostały odebrane jako "hejt" tegoż tytułu. Rozumiem, słowa jego nie były pochlebne dla produkcji jednak nie miały one na celu także oczerniania gry. Redaktor za pomocą dość kontrowersyjnych słów ocenił postęp jaki dokonali twórcy przy czym nie skreślił jego szans na sukces gdyż "jeszcze dłuuuga droga, aby ten MMORPG stał się grywalny". Kończąc moje "wypracowanie" chciałbym nadmienić że mimo iż łamanie NDA nie jest zgodne z prawem dzięki takim materiałom my zwykli użytkownicy możemy ocenić postęp i kierunek rozwoju jaki obrali twórcy a co za tym idzie lekko już ukształtować naszą opinie dotyczącą samego tytułu czy twórców.

Nagle znaleźli się wielcy obrońcy NDA bo przecież polska gra! Bo trzeba chwalić a krytykować nie wolno! Gdzie byliście jak guru wstawiał NDA z innych gier? A już pamiętam, mieliście to gdzieś. Więc czemu by nie zrobić teraz tego samego?

PS. Autor tematu to cebulak. Bez pozdrowień.

Miś, nie chodzi mi o to, że polska gra. Jednak był moment, w którym wychwalał ten produkt pod niebiosa. Chyba kilka, razy pojawiały się newsy o tym produkcie. Chodzi o to, najpierw zachwala a potem wbija nóż w plecy.

Jak by od początku napisał "kupa" ok, jednak zmienić zdanie na ten sam produkt ? To po co w ogóle zachwalał ?

@UP2 Nic dodać,nic ująć,może nie potrzebne było te wyzwisko,ale nic po za tym.

Miś, nie chodzi mi o to, że polska gra. Jednak był moment, w którym wychwalał ten produkt pod niebiosa. Chyba kilka, razy pojawiały się newsy o tym produkcie. Chodzi o to, najpierw zachwala a potem wbija nóż w plecy.Jak by od początku napisał "kupa" ok, jednak zmienić zdanie na ten sam produkt ? To po co w ogóle zachwalał ?

"zachwalem", to zbyt duze slowo, powiedzmy, ze bylem optymistycznie nastawiony, ale wtedy dostalismy konto... zagralem i zdanie zmienilem, bo wtedy (jak i w pozniejszych moich próbach) byl to niegrywalny, drewniany MMORPG pelen bugów

teraz niewiele sie zmienilo i tak jak hejtuje DayZ za Pre-Alphe, ESO za jakosc nieodpowiednia do ceny, tak zhejtuje GV, ktore nie robi nic, aby moje zdanie zmienic, od roku siedzimy w miejscu, dostajemy screeny za screenami, a gameplay zmienia sie w slimaczym tempie

Guru w newsie nigdzie nie pojechał po GV. Jedyne co napisał to prawda bo gra jest nadal drewniana i musi się jeszcze rozwinąć. No chyba znie powiecie że tak nie jest i że jest grywalna. Polecam zapisać się na kurs czytania ze zrozumieniem,

czyli mam sztucznie zachwalac POLSKI produkt, mimo ze wyglada jak wyglada?

Chodzi wlasnie o to, ze nie powinienes zachwalac. Tak samo, jak nie powinienes ganic. Od tego sa recenzje, a newsy powinny byc bezstronne. Tyle odnosnie podstaw dziennikarskich gatunkow. Kiedys nie przeszkadzaly mi naladowane wartosciowaniem newsy guru, ale doszedlem do wniosku, ze to wlasnie w sporej mierze przez nie pod komentarzami jest taki syf.

Dodam tylko, że Guru NIE PODPISAŁ NDA. Podpisała je osoba, która gra/instaluje grę. Wrzucanie w sieć filmików łamie umowę, ale nie można łamać umowy, której się nie podpisało.

No i tu się zgadzam, nie można oceniać tytułu który nie wyszedł. Bo ile redaktorów miało dostęp do gry ? A teraz cię zlinczują ;p My nie mamy możliwości sprawdzić sobie, bo to nie close beta, to nawet nie aplha :) Jedni użytkownicy to oleją, a drudzy pójdą w inną stronę ? I tak już nie chodzi o tytuł, tylko o zwolenników, i przeciwników newsa. Więc gra schodzi na dalszy plan. Mnie tylko interesuje czy wydadzą go, i tyle.

Wiadomo, twórcy gier polskich nie stoją na wysokim poziomie - jednak są wyjątki jak wiedźmin. Więc tak naprawdę idzie szum o wielkie nic, którego tak naprawdę nie ma, i nie wiadomo czy będzie :)

Chociaż pokazałeś oblicze, że nie raz redaktorze kierujesz się emocjami. (Tylko pytanie jak to wpływa na ciebie, ja nie wiem).

No i plusem jest, reklama nie ważne czy pozytywna, czy negatywna po prostu jest.

Przecież owy news to gameplay NDA a nie recka by Guru, o co tyle hałasu? Jestem przeciwny specjalnemu traktowaniu gier od naszych rodaków, bowiem uważam iż jeżeli jest gra dobra, to i tak się obroni. Było już dużo złamanych NDA i nie powstał wcześniej taki temat. Wiem, ze internet to miejsce w którym siedzi zgraja hipokrytów, ale nie musimy się z tym tak obnosić bo to śmiechowe a nie poważne. Weźmy wszyscy tarcze i brońmy teraz GV za gameplay , który nie powala ale jest ok , bo to nasz rodzimy produkt i on MUSI być lepszy od innych bo jest nasz. Podsumowując: usuńmy NDA z GV bo jest naszym produktem i dla gimbazy prezentuje się kiepawo . Stanowczo mówię nie bowiem mamy wolność rynkową.

Czekam aż twórca tematu przyzna się do błędu ale raczej do tego nie dojdzie. Zapewne myśli teraz , ze forum jest "beznadziejne bo nie wspiera polskich gier i popiera łamanie NDA !1!1oneone"

Wtrącając się pragnę tylko powiedzieć jedną rzecz.

Mianowicie obwinianie guru o: "zachwalałeś tą grę, a teraz mieszasz ją z błotem" (coś w tym stylu)
Nie wmówicie mi, że nigdy nie jaraliście się jakąś grą (mmo czy tam inną) lecz potem zawiedliście się nią.
Pragnę przypomnieć to, iż guru to też człowiek. Gadanie takich głupot to śmieszny argument.

To jest portal o grach a nie o pogodzie. Jeśli coś Ci przeszkadza to nie zaglądaj :) Właśnie na takich portalach się pisze się o grach bo po to są. Może być legal lub nie, ważne że jest temat i można się nim podzielić :)

P.S a że polskie to nie znaczy że najlepsze :)

Właśnie przez takie sprzeczki portal zyskuje najbardziej :lol: