Samuraj jesteś serio śmieszną osobą. Zamiast polubownie załatwić całą sprawę to ty wolisz robić z siebie poszkodowanego po czym nagłaśniać swój błąd i brak ogłady na forum. Mam dla ciebie radę , taką prosto z serca - znajdź sobie inne forum bo na prawdę zdecydowanie jesteś za mało inteligentny żeby dyskutować na poziomie albo pomyśleć. Coraz częściej pojawiają się takie tematy , a zazwyczaj problemem nie jest nieumiejętność moda tylko zdecydowany debilizm twórcy tematu. Tak więc zakończmy to wszystko, rozmów się z administracją czy to tam chcesz. Po prostu nie rób shitstormu na forum.
Skarga na NorthenStar
Ja już nic z tego forum od 6 miesięcy nie rozumiem , mody wpychają te warny na siłę , leci skarga która powinna jakoś wpłynąć na moda , nie wszystkie są z gównianego powodu. I tu powstaje pierwsze , głowne pytanie tego działu , po co on jest ? jak i tak mod obojetnie za żadne ze swoich działań dobrych czy złych, motywów. Nie zostanie pociągniety do odpowiedzialności karnej. Pragnę zauważyć , że osoby tworzące tutaj skarge są tylko obrzucane błotem przez ludzi pokroju (UP) , którzy są pionkami moderatorów , bo first - są długo na forum i są z nimi zaznajomione (poczucie obrony kolegi) second - bo maja więcej postów i jeszcze bardziej chcą się przypodobać. Niech mi ktoś pokaże , jakiś temat gdzie mod został pociągniety do odpowiedzialności , albo został pouczony. Użytkownik i Mod są ludźmi takimi samymi , w logach nie widzę żadnego powodu , żeby ów osobnik zachował się bardziej grzecznie. (podlatuje jak wy to nazywacie wywyższaniem , lecz przekierowanie do crackeda jest ok. I tu powinnien być koniec. Te skargi nigdy nie zadziałają , bo jest to grono przyjaciół gdzie grupa kilku ludzi chroni się wzajemnie. Powinny być dawane ostrzeżenia bo jak widzę jak ktoś dostaje warna , za lekki offtop od tematu ale , np podchodzący pod niego. To można facepalm użyć i płakać.
Trochę czytania miałem, ale dzięki za wypowiedzi. Odniosę się do końcówki.
@Misiael - komentować nie będę, jak ktoś wcześniej zauważył, strasznie tutaj dużo pseudo-inteligentnych osób właśnie twojego pokroju, którzy podlizują sie administracji (Stały Bywalec - przypadek? Myślę, że potwierdzenie mojej tezy z poprzedniego postu)
@Ryutaro - zgadzam się z tobą w 100%. Istnieje takie kółko wspólnego zainteresowania (Wszyscy z rangą inną niż Użytkownik, ale i takich paru się znajdzie), którzy choćby racji nie mieli, będą szli w zaparte, bo po prostu mają władzę.
Dlatego tak jak napisałem.
Śmieszy mnie:
-brak odpowiedzi ze strony Lemana i NS, za to mnóstwo postów ich broniących ze strony administracji
-pełno pseudo-inteligentnych osób, którzy napisali dobrze dzisiejszy test gimnazjalny i poczuwają się do stawania nad wszystkimi i "mówienie jak jest" - choć nic nie wiedzą i walą ogólnikami
-że niby użytkownicy są na tym samym poziomie co administracja (Ha Ha Ha Ha)
-działania admina są zawsze słuszne, a jak nie, to spoko, skarga i tak nic nie pomoże, bo wyższy szczebel uzna, że tak jest i koniec.
i wiele innych rzeczy takich jak "władza" na tym forum...
I wyjaśnię jeszcze coś.
Nie porównujcie do cholery jasnej, tej tutaj waszej "władzy" do sądu, bo w sądzie sędzia jest nie zawisły i maksymalnie bezstronny (w teorii). Wy jak już wcześniej pisałem, trzymacie się razem, więc mówcie co chcecie, ale Salek czy Craccked nigdy nie będą bezstronni, tylko będą bronić siebie i osoby z ich grona. W takich sytuacjach zdarzały się też dziwne i nie wyjaśnione zniknięcia osób domagających się sprawiedliwości, więc się nie zdziwcie, jak temat zostanie uznany za wyczerpany i zamknięty, a ja dostane bana.
Kolejna sprawa to zaostrzenie kar.
Porównanie:
przyczyna: off-topic
stara kara: 1 punkt
nowa kara: 2 punkty
(na górze tylko przykład)
A wam się coś w głowie po*****o (pokręciło) i widzicie to tak, co też próbujecie mi wcisnąć
Przyczyna:
lekki off-topic - 1 punkt
mega off-topic - 4 punkty
W internecie nie jestem od dziś. Wiem jak działa i wiem jak działają w nim ludzie, a szczególnie jak zachowują się grupy ludzi.
Na razie się cieszycie i ignorujecie takie sprawy bo nie macie konkurencji. Jeżeli kiedyś taka się pojawi, a ludzie zobaczą alternatywę (i źle dla was jeżeli będzie prowadzona mądrze), to zaczniecie się bliżej przyglądać i uwierzcie, że ludzie będą się przenosić, a wy w tym swoim kółku wzajemnej adoracji będziecie się bawić dalej bo tam was nikt nie zechce.
Jak coś sobie przypomnę to dodam.
Dlatego tak jak napisałem.Śmieszy mnie:-brak odpowiedzi ze strony Lemana i NS
Nie rozumiem jakiej jeszcze odpowiedzi ode mnie oczekujesz. Napisałam Ci już w PW, że jeżeli podałbyś sensowny argument dlaczego chcesz ponownego otwarcia tematu ze skargą na Lemana, otworzyłabym go. Ów temat schodził na coraz to inne tory, więc żeby uniknąć kłótni osób całkowicie z nim nie związanych zamknęłam go.
Co do warnów na lewo i prawo, to jestem chyba osobą z teamu, która daje najwięcej upomnień słownych, nawet swego czasu "góra" zwracała mi o to uwagę. Dlatego nie rozumiem skąd ten argument, a już w ogóle dziwi mnie to zniechęcenie do moderatorów i administratorów. Jeżeli nie zgadzacie się z warnem, lub czymś innym wystarczy NAPISAĆ PW do moderatora, lub Cracckeda. Skoro macie siły wojować i awanturować się w tematach ze skargami to zapewne znajdziecie siły na napisanie normalnej prywatnej wiadomość.
W związku z moją pozycją moderatora to administracja ma tutaj całkowicie wolną rękę i obejdzie się to bez żadnych spin czy żali. Nie trzymam się tej funkcji żeby wyżywać się na ludziach i zamykać tematy Samuraja. Staram się wywiązywać z obowiązków najlepiej jak potrafię.
Do panów na górze- nie czerpie żadnej korzyści z rangi, ba nawet jakoś bardzo mi na niej nie zależy , ale jak wywiera to w was aż tak przeogromny ból d*py to nie wiem co z wami jest nie tak. I nie, nie chcę się przypodobać i nie jestem żadnym pionkiem. Po prostu jestem lepszy od was.
POZDRAWIAM XDD
A i żeby nie było offtopu(hehe) - Sam raz doświadczyłem zerowej demokracji i poczułem , że jednak jest pewne kolesiostwo. To było w wypadku AlphaWolf. Niektórzy zrozumieją o co mi chodzi.
"Po prostu jestem lepszy od was."
Skończ...
@NS - gdzie w regulaminie jest zapis, o tym, że muszę Ci się tłumaczyć co chcę dodać, a co chcę odjąć w swoim temacie?
Jak już było powiedziane wcześniej. PW nic nie daje, a mając dwie możliwości wolę wybrać tą, która mi bardziej odpowiada.
Samuraj, mam już lekko powyżej uszu Twojego marudzenia. Gdzie w zapisie jest o tym, że musisz podać powód? To chyba jest logiczne, że nie jesteśmy tutaj po to by spełniać Twoje zachcianki od tak. Trochę więcej pokory, bo niedługo Twoje ego przerośnie to VL'a. Such a shame it would be.
Temat zostawiam otwarty jeszcze przez parę godzin, jeśli nie pojawi się żaden konstruktywny argument to go zamknę.
Sorry Salek, ale to nie ja się z każdej strony zasłaniam regulaminem, zaostrzeniem zasad i kar i kolegami po fachu, więc to nie w moją stronę z takimi argumentami
Ja sam utworzyłem podobny temat, ponieważ uznałem iż prywatna wiadomość nie będzie dostatecznym warunkiem zniesienia moda NS.
Najgorszym ze wszystkiego jest mieć administrację w której ktokolwiek działa poza regulaminem.
To był właśnie powód dlaczego domagałem się zniesienia z NS moda. Jeżeli nawet po tym "razie" mod nadal działa poza regulaminem powinno się go niezwłocznie usunąć.
Oczywiście wszystko zależy od Admina, to jego sprawa jaką ma ekipę i to on sprawuję nad nią pieczę.
Polecam albo wymusić na NS nauczenia się regulaminu na pamięć i przestrzegania go lub po prostu zniesienie moda.
Takie jest moje zdanie.
A gdzie NS złamała regulamin?
@Salek
Czego jeszcze oczekujesz?
5 stron argumentów to za dużo dla Ciebie do przeczytania?
Konstruktywnych argumentów było tu wiele i jak widać nie tylko z tej sytuacji i nie tylko z mojej strony.
Skończy się to oczywiście zamknięciem tematu, bo Salek uzna, że brak konstruktywnych argumentów, a konsekwencje wobec NS nie zostaną wyciągnięte.
I wracając do sedna sprawy. Czekam na zniesienie moich dwóch warnów nałożonych niezgodnie z regulaminem przez Lemana, jeżeli ten nie podejmie dyskusji.
Wasze 5 stron argumentów to jeden ten sam argument. NS jest zła.
A co do Twoich warnów od Leman'a to nie mam do nich zastrzeżeń.
A ja mam. Będziemy się przepychać dalej czy wyciągniesz wnioski i porozmawiamy?
"5 stron argumentów to za dużo dla Ciebie do przeczytania?"
Żeby chociaż jeden argument był trafny. Toż to śmiech na sali skoro podawane są przez opozycje albo ogólniki bez poparcia tym regulaminem albo po prostu wylewane są własne żale czego tykać nie będziemy.
Przepraszam, że zapytam bo może o czymś nie wiem, ale jaką MOC w tej sprawie ma Videomaker?
4.6. Na forum dopuszczalne jest nieznaczne odbieganie od głównego założenia tematu, jeżeli dyskusja nadal jest z nim powiązana. Należy jednak kierować się wyczuciem i jeżeli dyskusja za bardzo odbiegnie od tematu, zostanie wyszczególniona jako osobny wątek. Użytkownik nagminnie uprawiający offtopic będzie natomiast karany ostrzeżeniem.
Naginanie regulaminu jest jego "łamaniem" No chyba że uznajecie, że mod może robić co chce to w takim razie spoko.
@Salek ale powiedz mi czego ty oczekujesz ze ci napiszą ludzie ze dnia xx/xx/xx o godzinie X:XX NS zamknęła temat bo uznała ze się robi off ale tak nie było według Autora posta bo jednak były tam mocniejsze argumentacje(kłótnia) zwolennik oprawcy i poszkodowanego...co masz takze tutaj :] szybciej by było jakby normalnie NS podała konkretne przykłady przy zamykaniu temat jak już rozmawiała z Samuraj ze ten i ten posta ewidentnie świadczą o offtopowaniu oraz wyczerpani sie argumentacji i sa przyczyną zamkniecia tematu...druga rzecz mogla walic warny osoba ktore offtopowaly zamiast zamykac temat..,a tak wyglada jakby porostu zamknela go bo byl on skierowany na jakiegos moda.
korendan przytoczył idealny punkt, z którego jasno wynika, że:
1. warny mi się nie należą
2. zamknięcie tamtego tematu były nieporozumieniem
Jestem od 4 lat czynnym użytkownikiem forum a od niespełna 3 członkiem ekipy. Tym samym mam co nieco do powiedzenia
Zamknięcie tamtego tematu było uzasadnione i była to dobra decyzja.
Co do warnów za offtop to się przyjrzę oraz porozmawiam z Lemanem, natomiast jeśli chodzi o NS to przykro mi bardzo ale nie widzę jej winy w tym całym zajściu. Zrobiła to co powinna.