Siema elo chciałbym sobie kupić jakiejś fajne słuchawki do 300 zł myślałem o Razer Kraken Pro co o nich sądzicie ? dodam, iż szukam wygodnych słuchawek najlepiej z mikrofonem chociaż mogą być i bez ( jeżeli bez to prosiłbym o propozycje do 200/250 zł ponieważ będe wtedy musiał sobie mikrofonik dokupić jakiś ładny ) słuchawek będe używał głównie do gier/muzyki i lubię jak fajnie bassem w nich walnie, posiadam kartę dźwiękową zintegrowaną ala realteko więc dobrze by było, żeby również słuchawki były z wejściem USB
.
Słuchafony do 300 zł
Razer Kraken Pro co o nich sądzicie ?
Tu znajdziesz odpowiedzi, przeczytaj całość u wróć z ewentualnymi pytaniami http://forum.benchmark.pl/topic/95884-polecane-s%C5%82uchawki-nauszne-2016r/
Od siebie polecam Superluxy 681 EVO, bo są bardzo dobre i bardzo tanie jak na taką jakość dźwięku. No i grają dobrze na beznadziejnych integrach.
Nie są na USB. Integry mają normalne wtyki mini-jack, więc też pewno taki masz.
Mikrofon do gadania na TS może być byle jaki. Najtańszy jest ten http://www.morele.net/mikrofon-zalman-zm-mic1-294548/
Dobra a mogę się dowiedzieć coś więcej czemu tak bardzo krytykujesz krakeny ? ja dalej jestem po ich stronie i myślę nad ich kupnem
Nie powiem nic na temat sluchawek Razera. Ale moge powiedziec cos na temat Superluxy 681 EVO. Nie wiem jak graja na jakies lepszej karcie muzycznej ale wiem jak graja na integrze. Porownywałem je z takim chinskim sprzetem http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/dendroid-znaczy-jakosc-test-sluchawek-easy-touch.html czyli tylka nie urywa . Ok, nie twierdze ze S 681 EVO graja zle bo graja dobrze ale do ET 9205(ktore sa na USB) kompletnie nie maja podlotu. Testowane w CS, ArmA 3, L4D2, Filmy BR. Podkreslam ze S 681 EVO byly na integrze a drugie maja wbudowana dzwiekowke na USB.
Ja osobiście dalej zostaje przy krakenach i mam pytanko do was co o tym sądzicie ? http://allegro.pl/sluchawki-dla-graczy-razer-kraken-pro-promocja-3ko-i5672055706.html allegro.pl/sluchawki-razer-kraken-usb-7-1-pc-ps4-gratis-24h-i5808300176.html ?? Fejki ? podróbki ? czy orginały ? normalnie po 300 zł chodzą i nie wiem czy wydawać 200 zł na takie coś czy dorzucić i kupić za 300 ?
Chociaż te drugie allegro.pl/sluchawki-razer-kraken-usb-7-1-pc-ps4-gratis-24h-i5808300176.html to są napewno orginały nie przyjrzałem się dokładnie ale te pierwsze to nie wiem i które są lepsze wg was 7.1 czy Pro ?
Dobra obczaiłem trochę internety i pro są lepsze teraz tylko pytanie czy te http://allegro.pl/sluchawki-dla-graczy-razer-kraken-pro-promocja-3ko-i5672055706.html to orginały i czy warto je kupić lub dopłacić 100 zł i kupić normalne w pudełku i przesyłką z polski

Kilka dni temu również zastanawiałem się nad słuchawkami, wybrałem kingston hyperX cloud 2 (na usb) cenowo są troche droższe niż 300zł ale chciałem nawiązać do słuchawek Razera bo również o nich myśłałem przed zakupem.
Miałem szczęście, że sprzedawca w sklepie (xkom) pozwolił mi przetestować kilka słuchawek które aktualnie mieli rozpakowane
m.i - hyperX1, hyperX2, Kraken pro/7.1 i steelseries siberia v3 (pewności nie mam ale przedział cenowy był zbliżony)
Oczywiście to była tylko chwila jednak różnica w jakości dźwięku była rażąca, zdecydowanie nie polecam Krakenów bo wypadły najsłabiej - jak dla mnie w krakenach płaci się za logo i wygląd a nie za jakość dźwięku (oczywiście z dobrą kartą muzyczną może być inaczej, nie wiem )
taka moja mała opinia
No może i tak ale urzekł mnie ten design i wytrzymałość krakenów czasami jak przyjdzie w cs'a pograć i człowiek się wkurzy na rusków to kto wie gdzie będą po pokoju latać haha
mialem superlux 681 evo a wczesniej superlux hd 668b, ale sprawaiłem sobie w prezencie hyperx cloud 2 i efekt jest piorunujący ze względu na zamkniętą strukturę HyperX w tych samych grach slychać więcej rzeczy w CS:go łatwiej ustalić pozycję przeciwnika a jakością wykonania deklasują konkurencje .
Zostanę przy krakenach aktualnie posiadam sound blastery tactic 3d alpha i nie polecam ich ogólnie xD słaba konstrukcja + kabel który co chwilę mi się psuje chociaż nie powiem jak na moje ucho to grają dobrze audiofilem nie jestem wystarczą mi takie słuchawki od razera
.
Jutro zamawiam http://allegro.pl/sluchawki-razer-kraken-pro-green-gw-fv-nowe-i5894178461.html#tabsAnchor do końca tygodnia powiem wam które lepiej grają ( Krakeny Czy Sound Blaster Tactic 3d Alpha )

Wydawać tyle kasy na razery to śmiech na sali, za 80zł masz lepsze Superlux'y HD681 i każdy ci to powie kto zna się i wie co gada. Ale to już Twoja sprawa co zrobisz czy kupisz znaczek Razerka i zieloniuśkie słuchaweczki pseudo 7.1 co gówno daje. W tej cenie do 300zł to Superlux HMC-631 lub Hyperx Cloud 1 !!(które są lepsze od 2).
Jak kolega wyżej napisał najlepsze w tej cenie są HMC 631 z mikrofonem ( które posiadam i polecam) oraz HyperX, Żadne razery i inne g** z napisem gaming !
Razer Krakeny to nie są słuchawki, tylko mocno przeceniony szajs dla naiwniaków. To jest produkt słuchawkopodobny, tak jak wszystko co ma w nazwie "gaming" albo "5.1"czy "7.1".
Chcesz to sobie kupuj ten badziew - Twoje pieniądze, Twoja sprawa. Tylko po co w takim razie zakładałeś ten temat? Przeczytałeś chociaż, to co Ci podrzuciłem?
Nie chce mi się pisać esejów, zwłaszcza z rana, o tym jak bardzo badziewne są Krakeny i te wszystkie inne im podobne Siberie czy Fatality, więc pozwolę sobie wrzucić czyjś "esej" na ten temat.
1. Czy słuchawki do muzyki mogą pracować jako słuchawki dla graczy?Jak najbardziej. Sekret słuchawek sprawdzających się w grach to przede wszystkim pozycjonowanie i percepcja. Jeśli posiadany przez nas model nie jest według producenta przeznaczony lub przez niego reklamowany jako dla graczy, nie stoi absolutnie nic na przeszkodzie, aby sukcesywnie w grach go wykorzystywać – wystarczy, że będzie prawidłowo pozycjonował źródła pozorne i nie utrudniał ich lokalizacji, przede wszystkim w zakresie przód-tył. Jedynym problemem może być brak zintegrowanego mikrofonu, ale na rynku dostępnych jest wiele modeli przyczepianych do ubrania lub kabla słuchawkowego, o parametrach lepszych niż zintegrowane, jak chociażby Zalman ZM-MIC1 czy Trust Starzz.2. Skąd wzięło się zjawisko powstawania słuchawek typu „4gamers”?Z marketingu. Szczerze, uważałem i nadal uważam że wszelkie Siberie, 5Hv2, czy też Fatal1ty są w mniejszym bądź większym stopniu przereklamowane, a polecane głównie na forach CS i co ciekawe, nie tylko ja mam takie zdanie na ten temat. Nie chodzi tutaj o jakiś ogólny „hejt” takich słuchawek. Pojęcie słuchawek dla graczy powstało w celach czysto marketingowych, ponieważ dobierając odpowiednie słuchawki stereo, obojętnie czy z mikrofonem wbudowanym czy bez, uzyska się w ogromnej ilości wypadków o wiele lepszy i sumarycznie trwalszy sprzęt. Gry nie stawiają przed słuchawkami w zasadzie żadnych większych wymagań, poza ogólnie pojętym realizmem i pozycjonowaniem źródeł pozornych (scena). Jeśli więc słuchawki sprawdzają się bardzo dobrze w muzyce pod kątem przestrzenności, separacji i lokalizowania dźwięku, nie będą miały najmniejszego problemu z jakąkolwiek grą. Mikrofon zawsze można dokupić osobno, co tylko pozornie jest kiepskim rozwiązaniem i w dalszej części tekstu dokładnie wyjaśnię dlaczego.Z kolei argumentowanie że dane słuchawki dla graczy są dobre bo jakiś tam klan ich używa, jest po prostu niewyobrażalną bzdurą – taki fakt nigdy nie był, nie jest i nie będzie dowodem na to, że konkretne słuchawki są dobre, do tego najczęściej są one przekazywane członkom ekip na zasadzie sponsoringu ze strony danej firmy.Wielu graczy nie zdaje sobie więc sprawy z tego że plakietka „for gamers” jest tylko znaczkiem doklejanym przez producenta. Istnieje sporo możliwości wyboru ponad popularnymi Fatal1ty, SteelSeriesami, czy też wynalazkami 5.1 zbierającymi tyle samo pochwał co krytyki. Popularność nie bierze się jednakże stąd że jest to „dobry sprzęt”, tak samo niepopularność rozwiązań znanych producentów z tego, że jest tym „złym”, a co bardzo ładnie skomentował Chim3r4, swego czasu moderator działu audio na forum.pcformat.pl:– „(…) kompletnie nie zależy im na scenie e-gamingu – oni mają swoją elitę, którzy kupują te słuchawki, bo wiedzą, że żadne Creativy czy Siberie nie dorastają im do pięt. A poza tym nie reklamują się bo nie muszą – mają swoją rzeszę klientów. Jak ktoś się zna na strefie dźwiękowej na rynku to na pewno zna te marki, bo to światowy top.A dlaczego Creative czy Siberie są takie popularne? Po 1. – to sprzęt tworzony masowo, tu nie zależy na tym by każda sztuka była idealnie wykonana i zapewniała to co musi w kwestii dźwięku, po 2. – reklama najlepszych mega pro graczy e-gamingu chyba coś daje nie?, po 3. – ludzie kupują to na zasadzie owczego pędu – on ma takie słuchawki! ja też chce takie! – działa coś to w ten deseń.”Z tego też względu w zestawieniu znalazły się najlepsze wg nas zestawienia i modele. Nie ma jednakże żadnych przeciwwskazań, aby sprawdzić pod tym kątem również polecane słuchawki muzyczne.3. Czy słuchawki 5.1 / 7.1 mają większy sens?Niezbyt. Ich dźwięk jest – przynajmniej (choć nie tylko) dla mnie – ekstremalnie sztuczny, ma się wrażenie że siedzi się w metalowym pudełku. Poza tym jest to sprzęt drogi i w cenie, jaką trzeba za nie zapłacić, można dostać już naprawdę niezłe słuchawki o przyzwoitym dźwięku, które będą wiernie odtwarzały dźwięk w każdych warunkach. O tym, jak bardzo można się rozczarować, nawet w zakresie ich zdawałoby się właściwego przeznaczenia jakim są gry, można przeczytać w wielu miejscach w sieci i na różnych forach.
http://www.audiofanatyk.pl/jak-samodzielnie-wybrac-sluchawki/
audiofilem nie jestem wystarczą mi takie słuchawki od razera .
Spoko, to jak już kupisz ten szajs, to za rok(więcej pewno i tak nie wytrzymają) kup np te Superluxy za 80złotych i wróć tutaj i opowiedz nam o tym co o nich sądzisz i o tym jak bardzo żałujesz, że rok wcześniej kupiłeś ten gamingowy shit mimo iż wszyscy odradzali
Hello, Captain here.
Przybyłem coś pomóc. Prawda jest niestety taka, że jeżeli zależy ci na dobrym, a co ważniejsze czystym dźwięku w słuchawkach, to w przypadku muzyki musisz wydać więcej.
Co do gier: Osobiście korzystam ze słuchawek SteelSeries Siberia V3 white i jestem zadowolony. Nie jest to topowa półka jak słuchawki BOSE, Harman Kardon czy nawet Sennheiser, ale w zupełności wystarczą, by słyszeć w grach wszystko. Słuchawki są praktyczne, wygodne i ciężko zepsuć mikrofon
Odnośnik do napinaczy (nie odpisujcie bo pewnie i tak to oleję): 80% osób, które komentują jaki to Razer czy Steelseries robią kiczowaty sprzęt zwyczajnie nawet nie miało okazji ich spróbować. Takie same są opinie na temat ich myszy i klawiatur. Nie ma co się takimi bzdurami sugerować, spróbujcie sami, a dowiecie się dlaczego ten sprzęt ma swoją cenę. Olejcie ludzi, którzy opowiadają o tym jaki ten sprzęt jest drogi, a gówniany, gdyż (no offense) piszą tak, ponieważ nie są w stanie go kupić.
Zapomniałbym dodać. Tu masz link:
Siekanek, akurat Razer produkuje w porządku sprzęt jak myszki, czy klawiatury, ale słuchawki...nie.
Co do steelseries to ich nie polecam. Są zwyczajnie średnie, a za ich cenę na pewno znalazłoby się coś dużo lepszego. Mikrofon jest tragiczny a sama konstrukcja słuchawek zaczyna szybko skrzypieć.
Do autora tematu: Serio, zastanów się dwa razy. Też za wszelką cenę chciałem mieć ładny i gejmingowy sprzęt ale się na tym przejechałem.
Temat z założenia jest bez sensu, założyciel dostał juz w pierwszej odpowiedzi przekierowanie do polecanych słuchawek naprawde dobrych, wybranych przez osoby która sie znaja, a i tak został przy swoim "GAMINGOWYM" wyborze.
Nieważne jak konstruktywne będzie dawało się uwagi i tak tu nie chodzi o jakość tylko cudowny marketing firm takich jak razer.
Jest to kolejny już temat w którym wielkie niewygodne plastiki z gównianą jakością wykonania i kilkoma diodami zaslepiają oczka dla młodych chłopców ktorzy chcą być jak ich idole z internetów... Tym wszystkim youtuberom przynajmniej placa za używanie tego szmelcu.
Podsumowując:
Razer Kraken
- Kupa plastiku z kilkoma diodami
- Słaba jakość dzwięku
- Poprostu przeplacony szmelc
Z dzwiękiem jest jak z samochodami dopóki prowadzisz się starym golfem na gazie z dobrym tuningiem ( Gamingowy sprzęt ) nie zrozumiesz jak to jeżdzić Lexusem ( słuchawki muzyczne )
Pozdrowienia dla kolegi temperującego "dzieciarnie" @up i pisze markę samochodu z błędem
@uhuhuh nawet zmienił.
Siekanek, ale to prawda. Wiele dzieci ogląda jutuberów, którzy przez cały czas na łbie noszą Krakeny. Fakt, wyglądają ładnie, więc osoby nieznające się na tym je wezmą, bo przecież tylu jutuberów je ma... nie mogą być przecież złe.