Stary w takiej cenie wszystkie słuchawki oferują praktycznie to samo jeśli mowa o "pro-gejmerskich" wybierz, które Ci się bardziej podobają i po sprawie.
Ale przecież autor tematu nie szuka słuchawek tego pokroju, tylko takich, które służą także do muzyki. Daj jemu zdecydować, czy będzie zwracał uwagę na wszystkie aspekty słuchawek, czy tylko na wygląd.
Na pierwszy ogień idą:
Sony MDR-XB300
Jeśli lubisz głęboki, mięsisty bas, to słuchawki w sam raz dla Ciebie. Poza tym reszta pasma jest także słyszalna, tony średnie i wysokie, i tak niszczą te w większości słuchawek marki Creative czy Gamecom. Dodatkowo dużą zaletą tych słuchawek są niezwykle miękkie pady, co przekłada się na sporą wygodę tychże. Podejrzewam, że w tej klasie cenowej ciężko o wygodniejsze nauszniki.
To już natomiast słuchawki które dosłownie miażdżą i wycierają o podłogę jakością dźwięku słuchawki w tej klasie cenowej (kurtyna w dół
):
Superlux HD668B
Wielu koneserów audio porównuje te słuchawki do kilkakrotnie lepszych i ja także się z nimi zgadzam.
Natomiast bierz pod uwagę fakt, że nie są to słuchawki które wyróżniają się jakimś pasmem przenoszenia, grają po prostu równo, są to raczej spokojne słuchawki, a nie każdemu to pasuje. Podejrzewam, że jeśli jesteś przyzwyczajony do jakichś Creativów, to będzie Ci brakowało niskich częstotliwości, inaczej basów. Także wygodne, no ale tamte Soniacze to wręcz poduszki. ![:D]()
Mam jeszcze kilka sensowych propozycji, ale póki co zapoznaj się z nimi, bo to pierwsze, które przyszły mi do głowy.