Jak wyżej
SMITE - temat ogólny (dyskusja o grze, buildach, postaciach itp.)
Cóż, używam kilku postaci i chciałbym się upewnić co do przedmiotów, które składam. Mi się wydają dobre, ale zawsze przyda się jakaś opinia dodatkowa.
Cupid - Warrior Tabi - > Devourer Gloves - > Jotunn's Wrath - > The Executioner -> Rage -> Deathbringer
Loki - Warrior Tabi - > Jotunn's Wrath - > Hydra's Lament- > The Executioner -> Rage -> Deathbringer
Build'y podobne, ale obie postacie są pod 1v1 nastawione więc ^^ Oraz dodatkowo co radzicie na Hadesa pod AP, pod Tanka wiem co składać ^^ I jeszcze jedna sprawa, kupiłem Cupida, bo tani i w sumie bardzo dobry moim zdaniem, a zostało mi jeszcze z 7k Favor i myślę nad Sobkiem. Czy ewentualnie coś innego polecacie? Grałem nim trening z NPC'em i jest czołg ale bez obrażeń(dosłownie, wszystkie skille i ledwo co ubija moba), więc wiadomo tylko pod party z dobrym DD.
Cupidem nie gram zbyt często więc się nie wypowiem.
Co do lokiego build wydaje się ok, sam korzystam z bardzo podobnego na 1 vs 1 tylko zamiast Hydra's Lament kupuje Qin's Blade bo jakoś brakuje mi hp, ew. iteam na obrone mag/psych w zależności od przeciwnika.
Podczas conquestu wolę go budować bardziej na critical i AS.
Kupuj Fenrira, jeżeli lubisz grę Lokim to napewno nie będziesz zawiedziony
Sobek jest postacią baaardzo dobrą w TF. Ale co kto lubi, ja nie przepadam grą tankami.
@edit zapomniałem o Hadesie
W sumie nigdy nie buduje go pod full ap bo imo dla tej postaci nie jest to dobre rozwiązanie polecam na początek boots of the magi, potem jeżeli na linii masz bardziej carrującego maga to magi blessing, jeżeli bardziej carruje psych kupujesz mystical mark, albo po prostu hide of leviathan dające obronę fizyczną i magiczną. Następnie polecam polynomicon ponieważ ma świetną pasywke, Warlock's sash jeżeli lubisz zbierać stacki Spear of the magus, następnie kolejny iteam na obronę (w zależności czego ci brakuje) i zakończyć Rod of Tahuti.
Za wszystkie pomyłki w nazwach iteamów z góry przepraszam, pisałem z pamięci.
Jakie itemy polecacie dla Ne'Zha w jungli? Różne szkoły widziałam, różnie się sprawdzają.
Odświerzony Guan Yu, nowa postać Zhong Kui i WIELKI POWRÓT Sun Wukonga!
Data wprowadzenia nie znana. IMO albo jutro albo za tydzień w czwartek.
No muszę przyznać, że gra graficznie bardzo się zmieniła, oczywiście na plus . Ten nowy Sun Wukong wygląda epicko.
Wie ktoś może, bo pewny nie jestem czy ataki z wieżyczki Vulcan'a liczą się jako umiejętność czy może mój normalny atak? Bo myślałem nad wzięciem przedmiotów, które stack'uja z każdym atakiem/umiejętnością, ale za cholerę nie wiem jak to jest.
Remake Odyna wchodzi dzisiaj na serwery.
Tutaj cały patch note: http://www.hirezstudios.com/smitegame/home/latest-news/view/smite-blog/2013/09/05/odin-the-all-father-gets-a-makeover-
szkoda bo 6-cio godzinny downtime ;p
Witam, ostatnio naszła mnie myśl na pogranie w smite. Podobają mi się dwie postacie. Odin i Guan Yu. Co moglibyście mi o nich powiedzieć, na jakich liniach się nimi gra?
Możecie napisać mi coś więcej o tej grze? Ostatnio naszła mnie ochota na grę.
Ja gram. Gdyby ktoś był chętny to niech piszę na nick Calvex
Ten nowy skin lokieog jest boski
Witam, ostatnio naszła mnie myśl na pogranie w smite. Podobają mi się dwie postacie. Odin i Guan Yu. Co moglibyście mi o nich powiedzieć, na jakich liniach się nimi gra?
Pierwszy to tank/bruiser, drugi był tankiem, teraz go rework'owali i jest bruiserem. Obaj są postaciami fizycznymi. Dość dobrzy, ulti Odyna jest świetne pod Combo. Jeśli chodzi o linię, to najlepiej left/right. Nie są zbyt dobrymi jungler'ami(moim zdaniem), a na mida lepszy jest ADC, ew. AP.
Możecie napisać mi coś więcej o tej grze? Ostatnio naszła mnie ochota na grę.
SMITE to MOBA 3D. Masz 7 trybów gry: Assault, Joust 3v3 n 1v1, Conquest, Domination, Arena oraz MOTD(Mecz Dnia, codziennie inny) W większości przypadków gra polega na zabiciu Minotaura przeciwnika, drogi do niej bronią Wieżyczki oraz przed samym Minosem są Fenixy(skrypt jak wieża). Różnicą jest Domination oraz Arena. W tym pierwszym trzeba przejąć przynajmniej dwa obeliski i wtedy przeciwnikom spadajom 'kupony', gdy zlecą do zera to wygrywacie, drugi polega na czystej walce pomiędzy drużynami. Zaczyna się z 400 'kuponami' za zabitego wroga spadają o 5, a za miniona o 1. Wygrana jak w poprzednim trybie.
Ja gram. Gdyby ktoś był chętny to niech piszę na nick Calvex Ten nowy skin lokieog jest boski
Zapraszam na TS'a 31.6.70.185:5000 - codziennie gramy
Skoro to temat ogólny, to chciałbym się spytać: kogo bardziej polecacie? Hercules, czy Odin? Prosiłbym kogoś, kto zna te postacie o wypowiedzenie się, bo sam nie wiem. Podoba mi się ult odina, bo pasuje do combo Odin-Hades-Poseidon/Isis, ale za to ten Hercules... Ten ult, podrzucenie/przyciągnięcie i w ogóle. No nie wiem.... ;D
@
Z chęcią pogram z kimś
Level 17, nick MisserOdKonca.
Głównie, to gram Isis/Poseidonem, ale to tylko gdy mam okazję. Staram dostosowywać się do drużyny
@up Tak jak kolega Simeonus powiedział zapraszamy na TSa Co do Odin vs Herc moim zdaniem Hercules w tym momencie jest bardzo op szczególnie na 1 vs 1.
Oj simeonus tyś chyba nie widział co ja guanem na jungli potrafię zrobić ^^
Właśnie ostatnio jak oglądałem jakiegoś stream'a to facet grał tym guanem na jungli.
Coś temat zakurzony to odświeżę. Co polecacie na Tyr'a, Arachne i Kali. Gram tylko i wyłącznie 3v3, a chciałbym wbić mastery szybko tymi postaciami. Mam swoje build'y, ale czasami średnio się sprawdzają. Zawsze biorę(Tyr) Warrior Tabi > Jotunn's Wrath > Void Blade > Runic Shield i potem 2 różnie sam nie wiem co :c Słyszałem, że Bear Ankh dobry, co myślicie? Prosiłbym o opis dla każdej z tych postaci + ew. taktyki i czemu ten item, a ten nie. Z góry dzięki ^^
Aj tam mastery. Jak będziesz dobrze grać, to samo się wbije.
Buildy składamy przede wszystkim sytuacyjnie, counterujemy build przeciwnika.
Aczkolwiek ogólny zarys dla tych postaci (mam je syskie) mam taki:
1)Tyr
Zaczynam od rage. TAG, RAGE! Oraz blinka.
Wszystkie skille oczywiście na level 1.
Z powodu braku butków warto spróbować zrobić speed buffa. (tj. przekonać team do zrobienia trzech buffów, a nie tylko blue )
I teraz mówię o co chodzi z blinkiem i rage, coby nie wyjść na boba.
Blinkujemy się za przeciwników i jedyneczką pod wieżę ściągamy ilu się da.
Jadąc dalej buildem, to w zależności od tego, czy przeciwnicy budują armor składam buty cd albo penetration.
Potem zależnie od tego jak mocno nas przeciwnicy bolą i z czego składam Runic Shield albo Focused Voidblade.
Jeśli nie bolą nas w ogóle, a nie wpadli na złożenie armora, to warto kupić Deathbringera, coby w pełni wykorzystać możliwość krytyków.
Kolejną ważną rzeczą jest kupno Executora, -% do armora, świetna rzecz, lub jeśli nie zależy nam tak bardzo na attack speedzie, a przeciwnicy złożyli
dajmy na to hide'a warto się zaopatrzyć w Titan's Bane zamiast Executora.
W międzyczasie tłuczemy jungle jak się da i staramy się wybiegać z boków.
Teraz coś, co tworzy z Tyra one-hit-ko-god: Hydra's Lament.
Matko bosko, to niszczy.
Kombo wygląda tak:
Blink->1->2->Hit z łapy (pasywka hydry)->jeśli przecinik żyje, to 3->2->łapa (znowu hydra) i z reguły nawet tank umiera.
Ostatni item, jeśli wcześniej czegoś nie złożyliśmy, tak jak mówię, buildy bardzo sytuacyjne, nie bać się kupować czegoś na hp, jak padamy, lub przebicie, jak dmg nie ma, zostawiamy sobie na to, czego nam brakuje, armor, hp, dmg. Ew. kupujemy Bloodforge jako lifesteal.
Active odpowiednio do kontrowania przeciwników.
I już mówię, czemu taki build, a nie inaczej:
Tyra traktuję po prostu jako assassina, nie bruisera. Wchodzimy->zabijamy->wychodzimy. Świetnie inicjuje, ma genialne escape i heal ze skilli. Nie wspominając o tym, że dzięki pasywce z 3 wyciąga największy "suchy" dmg w grze.
Dlatego też bear ankha nie składam przy takim stylu gry.
2)Arachne
Tutaj koleżanka arachne to już kompletny assassin. Sporo korzysta z ulta, więc skupiamy się na cd.
Tak więc zaczynamy od butów na przebicie, następnie Jotun's Wrath.
W tym momencie mamy 30 penetracji + 25% cd reduction, o dmg nie wspominając.
Staramy się wyrywać squishy postacie z ulta, cały czas wardujemy sobie boczne drogi pojąkami, możemy też zawardować buffy.
Kolejnym itemkiem jest moja ulubiona Hydra's Lament.
Mamy w ten sposób osiągniętycap cd reduction 40%.
Cały czas staramy się wyciągać pojedyńcze postacie ultem.
Core itemy mamy, teraz kwestia tego, co jest nam potrzebne, czego brakuje. Jeśli za szybko giniemy, kupujęmy odpowiednie deffy, tutaj na magic polecam Bulwark of Hope, a na phys Focused Voidblade.
Tutaj przydaje się już procentowy penetration, tak więc kupujemy Titan's Bane.
Ostatnim itemkiem jest u mnie z reguły Deathbringer.
Kombo wygląda tak:
Staramy się stać przy pająkach->ulti->łapa (pasywka hydry)->3->łapa->łapa->kiedy my lub przeciwnik jesteśmy na niskim hp to 2->jeśli przeżyje to dobiajmy łapą (hydrą)->uciekamy
Tak jak wyżej, wszystko sytuacyjnie, active też. Miałem raz grę, kiedy wygrałem tylko dlatego, że jako 3 item kupiłem Hide of the Nemean Lion, co pozwoliło mi wytrwać dłużej od przeciwnika.
3) Kali
Kali to typowy zabijaka, mniej z niej assassina, a więcej bruisera moim zdaniem.
Pierwsze co składamy to buty na penetrację, zaraz po nich składamy Jotun's Wrath na penetrację i cd.
Kolejny jest Bloodforge, świetny lifesteal i damage, lub Retaliation, jeśli sporo obrywamy i z reguły siedzimy na low hp. Następnie combo Rage->Deathbringer na krytyki.
Ostatni item to u mnie z reguły Titan's Bane, lub jeśli nie dajemy radę przeżyć, to skupujemy odpowiednie armory, jak wyżej.
Cały czas powtarzam, że budujemy się sytuacyjnie.
Co tu wiele mówić o combo... 1->2->zabijamy lewy przycisk myszki->ewentualnie ultujemy.
Trójki nie polecam używać w walce, chyba, że uciekamy, podchodzimy, chcemy się wyleczyć i pełno wokół minionów, dla damage nie warto używać
z łapy bolimy o wiele bardziej.
Chyba wsio co chciałem napisać
Wszystko fajnie, ale redukcja c/d w którymś z ostatnich patch'y została bodajże maksymalnie do 30% zmniejszona, nie? Sam kiedyś Lokiego robiłem full c/d i była miazga.
Co do tyra wolę jednak styl bruiser'owi, ale dzięki nie omieszkam sprawdzić.
Cap redukcji cd jest w tej chwili na 40%, widać to po naciśnięciu "I" i przejściu na kategorię statystyk postaci, masz tam wszystkie capy.
I co do tyra bruisera, po prostu nie pasuje mi jego przelicznik ataku 1x->0.5x->1.5x