SMITE - temat ogólny (dyskusja o grze, buildach, postaciach itp.)

ja gram tyrem brusierem na 1v1 i 80% to win ;p przegrywam jak trafi sie jakis ogarniety AO czy Anubis

1v1 a 3v3 to znaczna różnica, bo na 1v1 ciężej wyskoczyćz niespodzianki :P

Also czemu anubis? Ao rozumiem przez push, ale tak bardzo niemobilny champ jak anubis? How?

Jeśli Anubis Cię w stuna złapię to już jesteś jedną nogą w grobie, chyba że użyjesz Aegisa, czy Combat Blinka. Jebnie Ci taki spowolnienie(rączki aka kółko), potem mumifikacje i ulti i koniec XD

Z kolei moim zdaniem łatwiej zabić Ao, niż Anubisa. Poczekać aż użyje tornada i podbić do niego tyr'em, teraz albo używa ulti w ciemno, byle by się jakoś uratować + 1, ewentualnie od razu 2 i ucieka. Jak nie trafi z 1 lub z Ulta to już koniec, bo nic więcej nie jest w stanie Ci zrobić :D

Magi's Blessing, 40% redukcji na cc + co 45 sekund osłona przed cc. Do tego aegis i engage tylko w momencie kiedy magi jest włączona.

Gdzie tutaj problem?

Also ao pod tornada to derp mode.

1+Necronomicon+cd reduction.

Magi's Blessing, 40% redukcji na cc + co 45 sekund osłona przed cc. Do tego aegis i engage tylko w momencie kiedy magi jest włączona.Gdzie tutaj problem?Also ao pod tornada to derp mode.1+Necronomicon+cd reduction.

Wiesz, kwestia jak kto gra też. Sam zauważyłem wbijając mastery, że nie ma słabych postaci, są łatwe i trudne, ale każdą jesteś w stanie zabić każdą. Oczywiście nie każdy jest tak oblatany i nie stworzy od tak odpowiedniego kompletu przedmiotów, którym się dobrze skontruje przeciwnika, dlatego jedni twierdzą że problemem jest walka z tym bohaterem, a z tym już nie ^^

Witam , mam pytanko co najlepiej składać na Zhong Kui ? Tak btw. wiecie gdzie można dorwać kogoś na jakimś kanale na ts i pogadać o smite ?

Panowie nie będe się kłócił tutaj internetowo - ale ten build na tyra to totalna bzdura - poczytajcie najpierw , pograjcie i dopiero zacznijcie się udzielać proszę. Simoneusa i jego kolegów juz kiedyś tego nauczyłem, naprawdę muszę robić to kolejny raz?

MrRosiu - polandsmite.tspeak.pl oto TS gdzie siedzą polscy gracze ( poziom nie jest wybitny jednak zawsze czegoś się dowiesz - ew. pisz do Corn na TS a napewno odpowiem).

Panowie nie będe się kłócił tutaj internetowo - ale ten build na tyra to totalna bzdura - poczytajcie najpierw , pograjcie i dopiero zacznijcie się udzielać proszę. Simoneusa i jego kolegów juz kiedyś tego nauczyłem, naprawdę muszę robić to kolejny raz?MrRosiu - polandsmite.tspeak.pl oto TS gdzie siedzą polscy gracze ( poziom nie jest wybitny jednak zawsze czegoś się dowiesz - ew. pisz do Corn na TS a napewno odpowiem).

Jedyne co mnie nauczyłeś, bo koledzy to i tak mieli wy*ebane to to, że jest różnica między grą dla fun'u, a 'zawodowymi' graczami. Poza tym jeśli build się nie podoba, albo uważasz że znasz lepszy to od tego jest forum, a dokładnie ten dział żebyś się podzielił z nami swoimi uwagami, może faktycznie się mylimy. Ale jeśli uważasz, że jest zły, karzesz nam czytać sam kurde nie wiem co i jeszcze przetestować też nie wiem do końca co to czego oczekujesz?

Nawiasem to nie jest forum dotyczące SMITE'a więc i tak poziom jest przyzwoity moim zdaniem, a jak komuś się nie podoba, przecież nikt nie zmusza aby tu siedzieć :)

Przyzwoity poziom ? Mówimy o RAGE i Hydras na Tyrze. Gdzie tu jest poziom? Ale jednak moja poprzednia taktyka była lepsza. Siedzę cicho i nie udzielam się, gdyż tutaj nikt nie wchodzi z zamiarem przyswajania jakiejkolwiek wiedzy a jedynie przegadywaniem się i wymyślaniem coraz to głupszych buildów ;o

Nowa rotacja i nowe mastery do wbicia. A więc co polecacie na Bachusa, Apolla i Hun Batz'a mam pewne wypracowane itemy bo grałem każdym typem z tych postaci(tank/adc/ass), ale zawsze warto spytać ^^

I co sądzicie o nowym systemie wbijania od 50, bo moim zdaniem to gó*no, tyle się męczyłem a teraz nie dość że za każdy mecz masz min 5 pkt, wcześniej jak wyjątkowo się starałeś i długi mecz to za przegraną do 4, a wygrana 4-12, teraz bez problemu 8+ i każdy wbijać będzie jak chce >.>

Witam pod jakie statystyki isc Sun Wukongiem?

To zależy jak chcesz grać. Sun Wukong to warrior, więc możesz teoretycznie najlepiej wziąć 4 przedmioty na atak 2 na obronę; A składa się go pod penetrację i lifesteala(pasywka):

http://smitebuild.pl/buildy/sun-wukong-build - przykładowy build, tylko - moim zdaniem - zamiast bloodforge'a wziąłbym jotunn's wratha, a zamiast qin's blades to qin's sais i 2 itemy ostatnie na obronę. Można je wziąć wcześniej, zależnie od tego jak mocno przeciwnik klepie.

Anubis jest op, ja grając nim na 3v3 praktycznie wszystko wygrywam, chyba, że w trafię na jakiś dziwnych ludzi w teamie. Ogólnie 2 skill op, jak się zrobi pod cd to ma się 2 Sekundowego stuna co 7 sekund, więc można tym nieźle "spamować". O Ulti już nie wspomnę bo zabija każdego.

Jak gracie na 3v3 to możecie wziąć team Anubis, Merkury, Sobek i macie w 80% wygraną.

I jeszcze Arachne... masakra z tym ulti które przeciąga przez ściany to istny koszmar na 3v3. Robicie pod cd i ulti macie co 15 SEKUND, przeciągacie obojętnie kogo pod jajka, albo pod wieżyczkę i dead przeciwnika gwarantowany.

//

Btw. wszedł re-work hebo, skille zostały oczywiście takie same, ale nie macie wrażenia, że zadają wysoki dmg ? Wczoraj na dominacji miałem staty 21:7 i wchodziły hity z pierwszego skilla po 700 :P

bo tyle mają wychodzić

HeBo to straszny papier więc musi mieć jakiś balans ja wyciągam z 1 po 1000

Re-model He Bo nie re-work, zmieniono tylko jego wygląd, oraz animacje, a nie statystyki. Jeśli chodzi o jego balans to ciężko stwierdzić, w midgame i lategame jego obrażenia są trochę za duże biorąc pod uwagę, że wszystkie jego skille są instant i łatwe do trafienia.

#Calvex

Anubis ani Arachna nie jest OP, trzeba tylko umieć przeciw tym bogom grać. Nie zgodzą się też, że ulti anubisa zabija każdego, jeśli przeciwnik nie jest zestunowany to mu nawet 1/2 hp nie zjedzie, wystarczy ruszać się lewa-prawa i większość obrażeń nie wejdzie, a 2s to stun trwa na 5 poziomie, ja u anubisa stuna zostawiam na końcu do ulepszania, bo po co komu stun na 2s, jeśli resztą umiejętności nic przez ten czas nie zdziałasz, lepiej liczyć na ymira/aresa jak się ma w drużynie, czy stuna od huntera.

Jeśli chodzi o twoją drużynę to odin+cupid+zeus ją idealnie kontrują, sam niedawno tak grałem. Bez combat blinka, którego c/d jest i tak duży, więc co 2 combo można uciec dopiero, a anubis/sobek/merkury z klatki nie mogą wyjść bo nie mają ucieczki ala wyskok więc padają od razu ^^

#edit

Jeśli chodzi o arachne to jest ona typowym junglerem jeśli nie przyciągnie to każdy adc ją zjada, to samo reszta asasynów ^^ Jeśli się jej to uda i akurat ma przy sobie 2-3 jajka to zabije na bank, ale na conquest'cie, bo w 3v3 nikt nie da jej złożyć 2-3+ jajek i jeszcze się przyciągnąć.

mam pytanie co sie stalo z community ? niegdzie nie ma smite forum ani nic... wtf?

Hi-rez postanowił wyłączyć forum już kilka miesięcy temu - jest reddit/smite . tam udzielają się ludzie. Są jednak strony fanowskie, na którychsiedzi większość community. Smitetube , tiermonster etc.

ale nie ma tam kontaktu ze stuffem

oczywiście, że jest. W prawie każdym temacie (oczywiśćie sensownym) wypowiadają się członkowie staffu - ich nicki zaczynają się od HiRez. (mowa tutaj o reddicie). Poza tym przez główną stronę zawsze możesz napisać do supportu. Ponadto większość ważnych spraw omawiana jest w patchnote day na streamie http://twitch.tv/smitegame - patchnote day to dzień , w którym ogłaszane są patchnoty oraz zmiany w mechanice gry - wtorki około 22.

Uwielbiam kiedy ktoś narzeka że postać, która z założenia jest nukerem jest OP bo (i tu się zaczyna wyliczanka)... Najczęściej takie marudzenie się zaczyna gdy ktoś dostanie na linii po d*pie. Ten wasz przykładowy nieszczęsny Anubis ma plusy, ale i mnóstwo minusów- jest squishy i jeśli gracz źle się pozycjonuje to nic nim nie ugra :) a jeśli chodzi o samego ulta, używanie go w niewłaściwym momencie może się okazać samobójstwem- gracze Ao wiedzą coś o tym :3

Ale skoro już wszyscy marudzą to ja też. Loki jest gÓpi bo może znikać. No brain god for maggots. A, i nowy model He Bo jest brzydki. No, to by było na tyle :)