Witam, Otóż ostatnio (piątek) miałem urodziny, ale kumpla w szkole miało nie być bo miał jechać już na ferie więc postanowilismy 1 piwko sobie walnać w czwartek podczas przerwy, ale niestety jak to wynikło Straż Miejska niefartowanie nas zauważyła ( nie będe pisał jak niefartownie itp itd ) i nas spisali (mandatu nie dostalismy o.O) i ogółem mówili że może być rozprawa w sądzie bo kumpel ma 18 a ja 17 ... jako demoralizacja nieletniego, ale ogółem powiedziałem że to na urodziny taka mini impreza xP i że dobre oceny mam że ogółem wzorowe dziecko jestem, i powiedzieli że może to zostawią "Pomyślą" czy oni nas tylko straszyli, ? Czy mieliście podobne sytuacje? bo teraz mi w głowie siedzi i nie daje spokoju czy oczekiwać mam listu czy nie xP
Spisany przez Straż Miejską
To jest tak jak byście dopiero dostali ostrzeżenie więc nie ma szans abyście dostali pismo
Patrząc prawnie na wiek Twój i kolegi to tak to można podsunąć pod demoralizacje. Ale można by tam jeszcze innych rzeczy nawciskać. Gdybyście mieli po 18 lat to pewnie wlepili by wam mandaty za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym. Ale skoro ich nie dostaliście to było tylko "straszenie". (czyli upomnienie słowne)
Ołł 1 post a poprawił humor xP Hmm mam taką nadzieje :s Wczoraj se spie spie spie nagle domofon mnie budzi i słysze jak mama mówi "Poczta" a ja wstałem z łoźka gleba przy ścianie i spanikowany
a to nie polecony
Jak ktoś wie coś jeszcze to niech napisze
Patrząc prawnie na wiek Twój i kolegi to tak to można podsunąć pod demoralizacje. Ale można by tam jeszcze innych rzeczy nawciskać. Gdybyście mieli po 18 lat to pewnie wlepili by wam mandaty za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym. Ale skoro ich nie dostaliście to było tylko "straszenie". (czyli upomnienie słowne)
tylko że w czwartek miałem 16 lat a wtedy są inne postępowania, ale i tak kumpel powinnien by dostać mandat :s
Jeżeli sprawa by poszła dalej, twój kolega musiałby się pożegnać ze szkołą, jeżeli nadal się uczy w tej samej szkole oznacza to, iż sprawa zacichła i nic więcej wam nie grozi.
Tylko to było w ten czwartek i piątek teraz jest weeknd to nie pracuje poczta chyba :c więc raczej nie zdąrzyła by ucichnać jeszcze
Może coś sie szykuje :s
Myślę, że każdy z Was dostanie po 25 lat ciężkich prac w kopalni uranu, jeżeli chcesz by do tego nie doszło musisz zabijać wszystkich listonoszy w okolicy i na wszelki wypadek straż miejską również przy zabitych ofiarach wytapiaj bliznę w kształcie browara. Bądź bezwzględny jak ludzie którzy zrobili Ci tą krzywdę. Z zarobionych pieniędzy z organów zabitych wyjedź do innego kraju, kontynentu tam przeprowadź skomplikowaną operacje plastyczną całego ciała następnie zabij ów lekarzy którzy Ci to zrobili by nie było świadków. Myślę że to na początek wystarczy.
Zapomniałeś o JP 100%
Wyluzuj. Spisali was postraszyli i sobie poszli w pizdu standardowa procedura jak jeszcze do gimnazjum chodziłem to byłem spisany przez miejskich około 20 razy I nigdy żadne pisemko nie przyszło poza tym jedyna osoba która mogłaby mieć przerąbane to twój kolega bo pił z niepełnoletnim.
Możesz z kolegą wyluzować. Spisanie nie ma żadnej mocy prawnej, nawet w aktach tego nie będzie. Jeśli nie dostałeś mandatu to nazwisko Twoje i Twojego kolegi pozostanie tylko w małym kajeciku, musisz tylko uważać, by nie podpaść tym samym Strażnikom drugi raz, a raczej nie za szybko, co by nazwisko nie pojawiło się dwa razy na tej samej kartce
Daj sobie spokój z tym, mnie tyle razy straszyli i nic nigdy nie dostałem. Olewka.
Ja rozumiem być spisanym przez Policję, ale przez Straż Miejską? Hahahaha. Wy koło nich biegaliście, że was zauważyli, czy może akurat nie napotkali na swojej drodze załatwiającego się pieska?
Zobaczyli was NA terenie szkoły, czy przed nią?
Bo jeśli nie, to o ile wiem, za upomnienie nic nie ma. Wydaje mi się, że teraz jesteś w ich bazie i na następny raz jak cię złapią, wlepią mandat.
@swiatloplis
Niech po prostu jedzie do Chin ;d
Jak juz przy strazy miejskiej jestesmy, to dodam, ze dzis zostalismy wyrzuceni z orlika, poniewaz boiska sa otwarte od marca, a my gralismy juz dzis, a przeciez ciagle luty mamy. Troche to smutne, ladna pogoda, ludzie mieli troche wolnego czasu, w ten leniwy, niedziely poranek, a tu taka przykra niespodzianka. Potem sie dziwic, ze taki, a nie inny poziom prezentuja polscy pilkarze, skoro nie maja gdzie trenowac. Juz kij z moja osoba, stary jestem i pilkarzem nie bede, ale cholera mnie bierze, jak pomysle, ze takich sytuacji musi byc wiecej i to biora w nich udzial osoby mlodsze. Juz pomijajac wiek i przyslzosc pilkarska, dla zwyklej przyzwoitosci, powinni pozwolic nam grac. Niczego nie niszczymy, tylko kopiemy pilke.
A co do tematu - nie masz co sie stresowac, oleja was, nikomu nie bedzie sie chcialo uganiac za szceniakami, taka prawda.
Co ty peelen pie .. jaka sprawa ??? Miałem z tymi typami do czynienia parę razy - to łajzy chodzące z uprawnieniami prawie takimi samymi jak ma policja.Mogą spisać ,mogą przez radio dane sprawdzić,mogą mandat wypisac ,ale przeważnie siedzą schowani za drzewem , murkiem i fotoradaru pilnują .Sprawa byłaby w sądzie jakby chcieli wlepić mandat a byście go nie przyjeli ,samo spisanie to postrasznie tylko .Mi kiedyś chcieli wlepić manadat za to że stojęw polowie na chodniku ,ale byłem samochem z zaopatrzeniem a nigdzie indziej nie moglem ustac, chcieli mi wlepic mandat ale zadzwoniłem do firmy - powiedzieli żeby nie przyjmować ,najwyżej do sądu byśmy poszli - z pół h mnie straszyli że w sądzie przegram itd ,w końcu dali sobie spokój -sry zapomniałem wtedy prawka -czysta złośliwość losu - wlepił mi menda 100 za brak dokumentów - to prawie jak policja a jeszcze domagają się uprawnień na broń .Olać to spisanie i na drugi raz lepiej się bunkrować - sam czasem lubie na świerzym powietrzu walnąć sobie browarka z jakimś kumplem -przypominają mi się wtedy młodzieńcze lata
-ale heh nie w zime -to juz masochizm ^^.
Tu cię zmartwię, miałem dokładnie taką samą akcje, z dwoma kumplami, jeden miał 18 teraz 19/20, a ja i drugi kumpel 16/17 teraz 18 , tak czy inaczej, sprawa w sądzie była, najpierw wezwanie na komisariat, oczywiście zeznania, kto kupił alkohol itd. później sprawa w sądzie, było to moje pierwszy wykroczenie więc dostałem ostrzeżenie, natomiast kumpel z osiemnastką, miał kuratora którego my przedłużyli... Pozostaje Ci tylko nadzieja że to zostawią, aha najważniejsze, na wezwanie na komisariat, czekałem ok trzech do pięciu miesięcy, a na sprawę w sądzie do dwóch miechów, także nie ciesz się zbyt wcześnie... ^^ Na pocieszenie, mogę Ci tylko powiedzieć, że jeśli dojdzie do sprawy, do dostaniesz ostrzeżenie, twój kumpel, może mieć trochę gorzej, ponieważ mało że ma demoralizację, to mogą mu zarzucić, rozpijanie nieletnich, ale to od CB zależy czy dostanie taki zarzut, oczywiście możesz go bronić mówić iż piłeś z własnej woli itp. osobiście tak też bym zrobił, bo bez względu na wszystko, tak czy inaczej, dostaniesz ostrzeżenie, a możesz pomóc kumplowi... ^^
więc postanowilismy 1 piwko sobie walnać w czwartek podczas przerwy,
Bo za głupotę się płaci. Kto pije piwo w szkole? No kaman są pewne granice...
Nic Wam za to nie grozi
Jeżeli ukończyłeś 17 lat jesteś karany jak osoba pełnoletnia tak więc jeżeli nie dostałęs mandatu to to nic ci nie grozi
@Co do użytkowników powyżej świadczących o żadnych obawach czy konsekwencjach to to się jeszcze okaże.
Pozdrawiam i mamy Was na oku.
Straż Miejska
@Up zlikwidować go! A nie będzie nam dawał mandaty!!!
Nawet jak dostaniesz sprawę w sądzie to jedyne co Ci grozi to upomnienie... Twój kumpel bardziej powinien się martwić.