Społeczność DFO [Dungeon Fighter Online]

Ja mam wrażenie, że ta fatyga wolniej schodzi na wyższym poziomie, po prostu więcej do roboty, ale fakt jak tego nie zmienią to ludzie się wykruszą

Jak ktoś NIE dotrwał nawet do 30 poziomu to ja się nie dziwie, że mu mało fatygi. Dungi są ultra proste i szybkie, na wyższych lvlach dalej są proste ale już nie takie szybkie. Dodatkowo dochodzi pvp, a od 50lvl Towerki, które fatygi nie zabierają(masz 3 wejścia dziennie) i zrobienie całej też zajmuję nie mało czasu. Na 60lvl dochodzą kolejne dwie Towerki po 3 wejścia. + Developerzy naprawdę się starają i robią sporo eventów żeby przyciągnąć graczy.

Mi bardzo odpowiada system fatygi, bo nikt nikogo nie goni. A no-life dzieciaki chciałyby grać po 10godzin dziennie, a i tak byłyby najsłabsze.

Jednocześnie, jest dodatkowy buff za wbijanie poziomów więcej niż jedną postacią. Granie dwoma to już jakieś 5 godzin dziennie, co jest długim czasem. A na lvl 50+ to już ciężko znaleźć czas na alta, więc wybierasz jedną postać.

Jak komuś gra nie pasuję to z fatygą czy bez i tak nie będzie grać.

PS: VanMetal, jak nie grasz i przeszkadza Ci system fatygi to po kiego udzielasz się w tym temacie. Idź sobie! ;p

@jutro wracam:)

@up A już myślałem, że do nas nie wrócisz. ;p

Ja nie miałbym nic przeciwko gdyby trochę tej fatygi dodali, chociaż może nie odrazu x2 jak w ten weekend... co do pvp to średnio to widzę z tym p2p, lagi, desync, pobiłem się trochę female Rangerem i to uniemożliwia jakieś dobre combo. Trochę loteria na kogo trafisz.

Wie ktoś jak to jest z tym OBT2 w końcu? Z jednej strony są jakieś eventy podane od 15 kwietnia z drugiej na facebooku Neople pisze, że planowana jest przerwa i konkretnej daty nie mają...

Ciekawe czemu gra ma mało graczy? Hmm... Pomyślmy, czyżby winny był system fatygi? Nieeee, na pewno nie. Przecież w gruncie rzeczy to całkiem fajna sprawa, że gra nakłada na gracza sztuczne ograniczenia i nie pozwala mu grać tyle ile by chciał. Gj.Dopóty, dopóki deweloperzy nie zdejmą systemu fatygi, będę trzymał kciuki, żeby obecna wersja podzieliła losy poprzedniej.

Gra upadła pierwszy raz właśnie po zniesieniu systemu fatygi, bo goldboty mogły wbić max lvl w dzień. A grać ile chcesz możesz, zrób sobie alta, albo idź na pvp, albo na dwór wyjdź, bo najwyraźniej świeżego powietrza Ci brakuje...

No to czekamy do jutra na OBT2. Z tego co wyczytałem to o 5 rano naszego czasu (3am UTC), będzie live na Twitch i do wygrania jakiś sprzęt od Razera, chyba słuchawki. ;p
http://www.razerzone.com/dfo-on-air

Na oficjalnym fb dfo pojawiła się ostatnio wiadomość, że twórcy nie są zadowoleni z obecnej ilości graczy, a zdecydowana większość nowych postaci to boty (95%). Deweloperzy ewidentnie nie radzą sobie z prowadzeniem gry i w ramach walki z botami drastycznie ograniczają możliwość handlu poprzez auction house - gracze poniżej 50 lvl'a nie będą w stanie korzystać z ah. Wychodzi na to, że za głupotę i niekompetencję neople zapłacą zwykli, szarzy gracze (jak zwykle).

Na pytanie, czy obecne problemy przełożą się na ewentualne zamknięcie serwerów, jeden z adminów odpowiedział, że nie, jeszcze nie.

Od początku byłem zdania, że ta gra z systemem fatygi długo nie pociągnie. Miałem rację. Polska gildia "prowadzona" przez violet już dawno umarła (ich kanał na ts3 świeci pustkami, na próżno szukać aktywnych, zalogowanych graczy). Po początkowym hype populacja graczy uległa drastycznemu zmniejszeniu: end game leży i kwiczy - ileż można spamować ciągle te same towery?

Jeszcze parę tygodni i dfo powędruje tam, gdzie jest miejsce gier z systemem fatygi: na cmentarz. ^_^

Siemka!

Jak niektórzy wiecie lub nie wiecie, jutro rusza bardzo dobry, jednak dość mocno pomijany przez graczy tytuł : Dungeon Fighter Online

Można już tworzyć konto i pobrać clienta gry, szczegóły TUTAJ

Z mojej strony pada pytanie, czy ktoś z was, drodzy użytkownicy Forum, wybiera się aby sprawdzić to nowe uniwersum?

Jeżeli tak, to proszę o podpisanie się nickiem, jakiego będziecie używać w grze, bądź umówmy się na jakiś TS, i pograjmy razem! :))

Update.1

1. TS : 178.217.187.112:8474 [ Dungeon Fighter Online DFO] (Zapraszam chociażby dzisiaj! - hasło : dfo)

2. Informacje o eventach dla Open Bety TUTAJ

3. Informacje o grze (po angielsku) - TUTAJ

Ewentualne pytania pod tematem, wiadomością prywatną lub na TS. Mam nadzieję że wszyscy którzy pisali komentarze o TS zauważą tę wzmiankę.

Update 2.

1. Fatique Points (FP) - nie wiem czy rozumiecie sytuację, ale DFO w które mogliśmy wczoraj zagrać stoi na koreańskim cliencie. Jako że w Korei jest prawny zapis o ograniczeniach grania (skośniaki maniaczą po 27godzin dziennie), FP zostało przeniesione tutaj. Weźcie też pod uwagę fakt, że jest to "BETA", i developerzy mają jeszcze czas na zmianę tego systemu, co na moje oko i tak się stanie. Mnóstwo ludzi zadeklarowało, lub napisało już do Supportu prośby o zniesiecie FP. Was też zachęcam, będziecie mieli realny wpływ na rozgrywkę! :)

2. Problemy z czarnym screeenem, wejściem do gry lub wyborem serweru

Sposób I - Podziękowania dla kogoś z TS'a , buziaczki mordo :**

1. ŚCIĄGNIJ
2. Odpal LeInstal
3. Kliknij ppm na ikone gry > LocaleEmulator > Run as Japenese
4. GRAJ:)

Sposób II - Podziękowania dla Derpblade!!

-> Wejdźcie w panel sterowania

-> Zegar, język i region

-> Zmień lokalizację

-> Zakładka: "Formaty"

-> Ustawienia Dodatkowe

-> Symbol dziesiętny macie domyślnie jako przecinek ",", zmieńcie go na kropkę ".".

Sposób III - Podziękowania dla Zireael !!!

Panel Sterowania > Region i język > Format: Angielski (Stany Zjednoczone) > Administracyjne > Zmień ustawienia regionalne > Angielski (Stany Zjednoczone)

3. Community

Jeżeli chodzi o nas, to wczoraj w godzinach od 9.00-14.00 i 21.00-01.33 przewinęło się na TS'ie ponad 30osób. Wciąż serdecznie zapraszamy, zawsze pomożemy, wszystko wytłumaczymy.

Bawmy się:),

pozdrawiam, xViolet

Ktoś z polski ktoś nadal gra?

up

Jak nowa jak ta gra ma już 9lat.

nie widzisz ile ten temat ma lat? xD Ja go odkopałem