Społeczność DFO [Dungeon Fighter Online]

Przyjmie ktoś do gildii moje drugie konto? Główne to Spiedevil, zacząłem grać inną postacią, bo fighter mi nie przypadł do gustu. Nick: YellowDevil

Zawsze jesteśmy na TSie, jak czegoś potrzebujecie to po prostu tam wejdźcie.

Jednocześnie można samemu wysłać aplikacje do gildii, Violka wszystkich przyjmuję, alty też. ;p

Siemka!

Zapraszam nowych graczy!

Gildia : BlindDanjun

Stan : 87/300 ( z moich obserwacji wynika że aktywnie gra ~25osób, około 30członków gildii to alty/second class )

Jak dołączyć?

1. Wejdź na TS: 178.217.187.112:8474 [ Dungeon Fighter Online DFO] ( hasło : dfo)

2. Napisz do nas z poziomu gry! Najaktywniejsi gracze : xViolet, Smoothjaazy, Bayoc, Carpet, DaimonFray, ExCharny, ElTortuga ! ( Będę na bieżąco updatował! )

3. Aplikuj. Naciśnij klawisz --> ; BlindDanjun

A teraz kilka kolejnych rzecz które złapałem w grze! Czytajcie <3

A. Jakie bonusy daje gildia?

- Każdy upgrade Level gildii to Life Tokeny dla graczy z rangą Junior Member!

- Dodatkowy % expa i podwyższone statystyki!

- Dodatkowy % expa za liczbę graczy online + lepsze nagrody z Reward Card!

- Granie z członkami w gildii zwiększa % szans na wypadanie questowych itemów i innego dropu w dungach!

- Gwarantowana dobra zabawa, pomoc i ciekawe rozmowy <3

B. Awakening Quest

ŻEBY MI TO KAŻDY GRACZ ZAPAMIĘTAŁ!

Większość postaci ( z wyjątkiem Dark Knight'a i Creator'a ) na 50lvl ma quest-chain Awakening. Polega on na zdobyciu dużej liczby ( drogich ) przedmiotów, i wyczyszczeniu kilka razy TOD'a (Tower of Dead)

Część 1. ZBIERZ:

- 10x White Cube ( można stworzyć jedną sztukę u Serii z -> 100x White Cube Fragment + 2'000 gold )

- 10x Red Cube ( można stworzyć jedną sztukę u Serii z -> 100x Red Cube Fragment + 2'000 gold )

- 100x Superior Hardener ( można stworzyć jedną sztukę z -> 1x Raw Hardener + 1400 gold )

- 100x Superior Iron ( można stworzyć jedną sztukę z -> 1x Rusty Iron Scrap + 1400 gold )

Później czyścicie TOD'a.

Część 2. ZBIERZ:

- 60x Chaos Stone Debris ( dropi na instancjach 50+ z mobów/bossów; do kupienia na aukcji [jak wszystko inne] )

- 80x Seal of Empress Skardi ( dropi OD SAMEGO POCZĄTKU GRY )

- 120x Seal of Emperor Helm ( dropi OD SAMEGO POCZĄTKU GRY )

Powodzenia! ... Dark Knight/Creator nie mają questa na awakening, i nie warto wgl grać tymi postaciami, ale to tylko moje zdanie ( co do Creatora, to zdanie 99% graczy DFO. )

@QKazoo masz rację, pomyłeczka :D

Seal of Empress Skardi dropi na długach po 30 poziomie. I to w całkiem sporych ilościach na alcie mi padło. ;p

Dlaczego nie warto grac kreatorem???? Wlasnie pobralem gre i mialem zaczac gre ta postacia. To kim warto grac?

Każdym warto, po prostu Creator jest specyficzną postacią, jest cholernie OP i nie musisz nią robić nic oprócz machania myszką od przeciwnika do przeciwnika, dlatego większość osób jej nie lubi, ale również sporo osób nią gra. Testuj postaci i graj kim Ci wygodnie, nie słuchaj innych.

Creator - postać z sub klas, bez ewolucji. Ma 10 umiejętności + 5 pasywek. Gra kreatorem wygląda mniej więcej tak :

1. Ściana drzew

2. Spam meteorów

3. Spam lodowych brył

4. Ściana drzew

5. Spam meteorów

~ od czasu do czasu tarcza z lodu ( na bossach, bo można atakować w tym czasie ) lub ściana ognia ( bo zadaje obrażenia )

~ od 40lvl masz jeszcze laserowy promień.

6. włączasz sobie auto klikacza lub nawalasz myszką po mapie.

7. sterujesz W A S D

8. Znowu spam lodowych brył i meteorów.

:)) I napisałem, że to tylko moje zdanie, i ludzi z którymi grałem grając kreatorem, słysząc co chwila "oh ja też nim grałem ale koło 30lv mi się znudził.

W każdym razie zapraszam do gildii :)

https://www.youtube.com/watch?v=QNkka2bO7G8

Na FB smutno brzmiąca wiadomość, jakby gra miała za mało graczy w tej chwili, więc zaproście rodzinę, zaproście znajomych, zaproście swoje zwierzaki i podzielcie się tym filmikiem na portalach społecznościowych, jak będzie udostępniony 4000 razy w OBT2 będzie do kupienia avatar nie za pieniądze, a za golda z gry.

Az dziwne ze narzekaja na ilosc graczy, wieczorami przeciez podservery maja po 4 kreski, a chyba jest to maksymalna liczba?. Szkoda by bylo gdyby zamkneli gre, w miastach widze pelno ludu, no ciekawe a chcialem zagrac jeszcze f.slayerami bo maja fajne podklasy

Mógł to zawsze być engrish, mi też nie wydaję się, żeby mało ludzi grało. W każdym bądź razie filmik osiągnął wymaganą popularność i dostaniemy avatary za golda:

11108953_670803899713725_468540705542540

Trzeba zauważyć, że mowią o nowych graczach. Myślę, iż problem nie jest w obecnej ich ilości, jednak wiadome, że z czasem, ta liczba będzie się powoli wykruszać. Wtedy pojawia się problem ubytku. Wiadomo, że tak naprawdę, znaczna ilość graczy buduje swoją opinię na temat gry patrząc na grafikę ( mimo, że każdy będzie temu zaprzeczał ) i jakby na to nie patrzeć, gra jest stara i odrzewana, więc nie zdziwie się ani trochę jeśli będzie problem z przyciągnięciem "świeżych" ludzi.

Taka jest prawda gra byla fajna przez chwile kilka dni....pozniej ludzie nawet do niej nie zagladli wiekszosc odchodzi poniewaz jest tak latwa , ze nikt przy niej nie zostaje jedynie fani i mega casuale bo naprawde nie ma tutaj zadnego poziomu trudnosci.

A liznąłeś chociaż end-game content, albo PVP donek? Trzeba było grać czymś innym niż Creator, to może nie byłoby Ci tak łatwo...

Taka jest prawda gra byla fajna przez chwile kilka dni....pozniej ludzie nawet do niej nie zagladli wiekszosc odchodzi poniewaz jest tak latwa , ze nikt przy niej nie zostaje jedynie fani i mega casuale bo naprawde nie ma tutaj zadnego poziomu trudnosci.

Akurat w twojej wypowiedzi nie ma prawdy, chyba, że jak wspomniał kolega wyżej wybrałeś postać przy której jest napisany poziom trudności - "Easy". Ewentualnie jak grasz w party i jesteś summonerem, to też w sumie nic nie musisz robić poza przywołaniem stworów - taka klasa. Chyba nawet na 10 levelu jak wpadniesz w 2 skille bossa to zdechniesz, a niektórzy powiadają, że prawdziwa gra zaczyna się od 50 level. Mam maksymalny i robię alta więc raczej wiem o czym mówię. Nie wiem czy wyłączyłeś po 10 min czy próbujesz udawać jakiegoś wielkiego, wspaniałego gamera po tym jak przeszedłeś raz dark souls.

W sumie charny3 to summonerem gra jest bardzo łatwa, ale żeby Twoje summony sensownie atakowaly to trzeba zamarkwoać target, a jest to skillshot, który zatrzymuję się na Twoim summonach więc trzeba się przeciskać i zaznaczyć bossa. Inaczej trwa bardzo długo zanim same coś zrobią, są po prostu głupie.

Jednocześnie gra na postaci hard jest bardzo przyjemna i trochę bardziej wymagająca. Mam Hell Frezeera(Glacial Master) na 56 lvl i cały czas gra się nim ultra prosto i ciśnie dungi na ultimate bez większych problemów. Ale zrobiłem sobie Rouge(akutalnei 37) i już trzeba trochę po skakać nad bossem czy normalnymi przeciwnikami.

Ogólnie, gra jest bardzo przyjemna i jeżeli nie jesteś maniakiem chcącym grać po 10godz dziennie, bo pracujesz lub chodzisz do szkoły i masz jakiekolwiek życie po za graniem to serdecznie zapraszam!

Akurat w twojej wypowiedzi nie ma prawdy, chyba, że jak wspomniał kolega wyżej wybrałeś postać przy której jest napisany poziom trudności - "Easy". Ewentualnie jak grasz w party i jesteś summonerem, to też w sumie nic nie musisz robić poza przywołaniem stworów - taka klasa. Chyba nawet na 10 levelu jak wpadniesz w 2 skille bossa to zdechniesz, a niektórzy powiadają, że prawdziwa gra zaczyna się od 50 level. Mam maksymalny i robię alta więc raczej wiem o czym mówię. Nie wiem czy wyłączyłeś po 10 min czy próbujesz udawać jakiegoś wielkiego, wspaniałego gamera po tym jak przeszedłeś raz dark souls.

Odpowiedz mi co tu jest trudnego ?? bo ja naprawde nie wiem....rozumiem , ze mowisz o swoim poziomie gry i jaki jest dla ciebie ? dla mnie w tej grze nie ma zadnego problem w robieniu inst :X Zobacz , ze dla kazdej osoby kazda gra jest inaczej trudna....pvp to zwyczajny stary teken w , ktorego wiekszosc starzych osob grala godzinami wiec tez raczej nie jest nic nowego ani wciagajacego na godziny po za CCCCCCCCC

Odpowiedz mi co tu jest trudnego ?? bo ja naprawde nie wiem....rozumiem , ze mowisz o swoim poziomie gry i jaki jest dla ciebie ? dla mnie w tej grze nie ma zadnego problem w robieniu inst :X Zobacz , ze dla kazdej osoby kazda gra jest inaczej trudna....pvp to zwyczajny stary teken w , ktorego wiekszosc starzych osob grala godzinami wiec tez raczej nie jest nic nowego ani wciagajacego na godziny po za CCCCCCCCC

Gra ma swoją dynamikę, którą osobiście kocham. Przejście tytułowego dungeona zajmuje od 3 do 5 min nawet samemu. Stwory spadają na jeden lub dwa ataki i podoba mi się to uczucie. Nie preferuje stania w miejscu i klepania każdej możliwej umiejętności w jednego goblina. I myslę, że to jest planowany design który ma dużo sensu. Jednak jeśli w tym szybkim biegu przez dungeon się pozlizgniesz, boss złapie cie za twarz i przeryje tobą podłogę. Nie mówię, że gra nie ma żadnych problemów, ale sądze, że poziom rozgrywki jest bardzo przyjemny.

Tekken, ta... proszę cię, może Double Dragon od razu. Tyle, nie ma co nawracać ludzi przez internet

dfog eventy 14 kwietnia - 12 maja
http://i.imgur.com/y3tacFR.jpg growth weapon event
http://i.imgur.com/RhnbghO.jpg AoI AoA ToDe towerki
http://i.imgur.com/07P2py8.jpg lvlup challenge event

A nie jest czasem tak, że teraz póki co już koniec? Czekamy na OBT2. Tak podają na facebook'u
https://www.facebook.com/dfoglobal

https://www.youtube.com/watch?v=QNkka2bO7G8Na FB smutno brzmiąca wiadomość, jakby gra miała za mało graczy w tej chwili, więc zaproście rodzinę, zaproście znajomych, zaproście swoje zwierzaki i podzielcie się tym filmikiem na portalach społecznościowych, jak będzie udostępniony 4000 razy w OBT2 będzie do kupienia avatar nie za pieniądze, a za golda z gry.

Ciekawe czemu gra ma mało graczy? Hmm... Pomyślmy, czyżby winny był system fatygi? Nieeee, na pewno nie. Przecież w gruncie rzeczy to całkiem fajna sprawa, że gra nakłada na gracza sztuczne ograniczenia i nie pozwala mu grać tyle ile by chciał. Gj.

Dopóty, dopóki deweloperzy nie zdejmą systemu fatygi, będę trzymał kciuki, żeby obecna wersja podzieliła losy poprzedniej. B)