Może spróbuj dropić itemki w jakiś grach na steamie, wymieniaj je na klucze, klucze na gifty, a gifty sprzedawaj
Sposób zarobku dla 14-latka?
Wiem, że miało być w internecie - ale powiem ci tyle: w internecie nie zarobisz, dopóki nie stworzysz czegoś bardzo popularnego. Jeśli chodzi o klikanie reklam i marne centy na miesiąc, to więcej byś zaoszczędził po prostu wyłączając komputer. Na skiny z cs'a mooożesz niby próbować, ale daję ci 4% szans (lub mniej) na jakikolwiek zarobek. Jak dla mnie to powinieneś znaleźć w swojej okolicy kogoś, komu np. mógłbyś wyprowadzać psa, itd. Latem zbierać truskawki na przykład.
Selanie golda i tych itemów do Pacca w Tibii, albo Eve Online, tylko żę tu trudniej, i trzeba w pierwszy abonament zainwestować. Ale to drobne w porównaniu do tego, co można zarobić. No ewentualnie Steam Workshop, ale trzeba mieć mocnego skilla.
Totalnie nie- gold sellerzy w Tibii już dawno zdominowali rynek i gdzie taki 14 latek wyfarmi tysiące cc, nie mówiąc o tym że trzeba ustawić dziesiątki botów i mieć włączony komputer 24/7.
A co do eve to gold sellerzy w tej grze prawie nie istnieją bo jest go bardzo łatwo wykryć i wykrywalność czy ktoś handluje walutą jest bardzo wysoka.
Co do skinów w csie i bawienie się na steamie w handel kartami to bez sensu- obstawianie skinów to czyste ryzyko a żeby zarobić coś na handlu na steamie trzeba sporo zainwestować. I tak większość wymian dzisiaj na steamie jest nieopłacalna albo 1:1, 0 zysku.
Korpys lepiej poproś rodziców o pieniądze albo zacznij roznośić ulotki bo zarabianie w internecie to nie jest takie hopsiu.
Veeper i Maqes mają rację. Ze względu na Twój wiek, głos i obycie ze światem naprawdę nic nie zdziałasz na YT - będziesz po prostu nudny, a do tego zniszczy cię fala hejtu dotyczącego wcześneij wspomnianych kwestii. Zarobienie na czymkolwiek w internecie w tym momencie będzie dla Ciebie równało się oddaniem zysku na rzecz zużytego prądu w czasie zarabania, a że chcesz pomóc mamie w finansach domowych a nie tylko podbić sobie samopoczucie to jest to zupełne marnotrawienie czasu.
Idź spytaj sąsiadów czy nie potrzebują odśnieżonego podjazdu na placu za 5zł, starszą panią piętro niżej (albo dom na przeciwko, nie wiem ) zapytaj czy nie potrzebuje żeby jej zakupy zrobić - schorowani ludzie też muszą jeść, a w zimę zwłaszcza jest dla nich problemem wyjść z domu bez trudu. W okresie wiosna - lato możesz kosić trawnik, dalej latać z zakupami. Zwykłe, fizyczne, acz niezbyt wymagające prace. Poważniejszej fuchy możesz się zacząć łapać w okolicach 16-17go roku życia jak spoważniejesz fizycznie, jakiś kelner, może przyuczenie barmańskie, ewentualnie kasjer / sprzedawca.
Nie bierz żadnych wycieczek z tego posta personalnie czy jako docinki, po prostu niektóre plany wyglądają dobrze tylko w naszych głowach i potrzebny jest ktoś kto je zrewiduje.
Pozdro, życzę powodzenia w szukaniu fuszek!
Możesz zarobić przez steam.Jedyne czego potrzebujesz to czasu i cierpliwości.Robisz tak:
Masz item w cs go (10 centów np warty albo więcej,im więcej tym lepiej i szybciej),idziesz na cs go logue i dajesz w ofercie ten item i czekasz aż ktoś ci napiszę.Przyjmujesz ofertę tę która jest najbardziej opłacalna np. item warty 11+ centów.Item warty 11+ centów wystawiasz na cs go logue znowu i przyjmujesz ofertę znowu itema wartego więcej.
Powtarzasz to bardzo długa aż w końcu będziesz dostawał nawet 1-10 euro zysków z itemów.Jak będziesz miał wystarczająco dużo warty item to wymieniasz go na jakąś fajną kose.Kose wymieniasz za klucze i tu jest najtrudniej bo musisz poszukać naiwniaka który da ci więcej kluczy za item niż jest wart.Powiedzmy że kosa kosztowała 100 kluczy a ty dostałeś 200 i za 100 kluczy kupujesz kose i znowu ją sprzedajesz.Wtedy masz już 300 kluczy i 200 z nich sprzedajesz na allegro a za 100 rozmnażasz dalej.Zajmuje to bardzo dużo ale znam wielu ludzi którzy tak robią i wychodzą na bogactwo.Pewien człowiek utrzymuje rodzinę za sprzedasz kluczy tym sposobem więc będziesz smarkał do dolarów i się nimi podcierał.Dodam też że im dłużej to robisz tym szybciej się wzbogacasz
Jeśli nie umiesz sobie tego wyobrazić to tu masz filmik z youtube który pokazuje jak to wygląda(jest na youtube pełno ich)
Jeśli już szuka pracy to najszybciej zarobi pytają się sąsiadów czy nie potrzebują pomocy. Jakieś wyrzucanie śmieci, koszenie trawników, chodzenie z psami itp.
Druga opcja jest pójście na ulotki z tego co wiem płaca całkiem niezłe 10zł za/h tylko kwestia wieku czy od 14 go przyjmą bo 16 da radę na luzie.
Trzecią opcja jest od niedawna temat paidverds ale to raczej długi i mozolny proces ale w przyszłości bardzo może zaowocować dużymi zyskami.
Uczenie dzieciaka że może grać w gry i na tym zarobić jest głupotą ,to jest pójście po najmniejszej linii oporu w ten sposób nigdy nie nauczy się szacunku do pracy a tym bardziej do wartości pieniądza. Zrozumie to jak dorośnie i gdy pójdzie w przyszłości do prawdziwej pracy, wtedy poczuje trud harówki czy to fizycznej czy umysłowej po 8-10h.
Skoro jesteś młody i masz czas...
http://allegro.pl/labedz-origami-modulowe-prezent-slub-najtaniej-i4940051714.html
...to jest bardzo łatwe do zrobienia tylko mozolne. I sprzedaje się jak widzisz, mało, ale jednak coś. Zawsze jakaś alternatywa.
Najlepszy sposób to G2a.com
Wejdź sobie na zarabiam.com. A od siebie polecam suby Nawet laiki wyciągają po 20-60zł, jak coś to gg - 44519651
^^Jak byś był dziewczyną, to kamerka by ci wystarczyła i byś na pewno dużo zarobił^^
UP hehe fakt nawet do 25k miesięcznie
Dzięki wszystkim za pomoc!
No niestety nie jestem dziewczyną :{
Sąsiedzi odpadają bo mam nienormalnych sąsiadów, poszedłem dzisiaj do takiej babki co ma 3 epoki lodowcowe lat.
-Dzień dobry, z racji tego że nie mam za bardzo teraz pieniędzy a chciałbym coś zarobić to czy mó....
-WYPIER***** STĄD GÓWNIARZU JA CI DAM ZAROBIĆ PEWNIE CHCESZ MNIE OKRAŚĆ.
Zamknęła drzwi z siłą miliona papieży a ja stoję jak kamień.
Więc........
Wkręciłem się i to dość ostro w to PaidVerts.
Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia
Praca w wakacje jak masz znajomości 3k lub więcej w 2 miesiące (oczywiście 1/3 dnia pracy).
Zima idzie. Możesz odśnieżać. Śniegu jak napada to będziesz mieć robotę. I to nawet codziennie. Nie ograniczaj się do jednego sąsiada. Na pewno Masz kilku. Nawet możesz poChodzic dalej.
Też mam 14 lat i też chcę coś zarobić ale nie przez internet tylko tak bardziej konwencjonalnie na przykład kosząc trawniki czy teraz w zimę odśnieżając podjazdy wie ktoś ile takim sposobem można zarobić?
Też mam 14 lat i też chcę coś zarobić ale nie przez internet tylko tak bardziej konwencjonalnie na przykład kosząc trawniki czy teraz w zimę odśnieżając podjazdy wie ktoś ile takim sposobem można zarobić?
Na duże kwoty nie ma się co napalać, ale jak na początek wystarczy. A co do samych zarobków to zależy w dużej mierze od osoby, która da Ci taką pracę.
Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
Chcesz pomóc swojej rodzinie? Zacznij wolny czas poświęcać na dodatkową naukę. Wiem, że to oklepane. Ale pomyśl o tym w ten sposób jak o inwestycji na przyszłość. Prawda jest taka, że młodzież czy dzieci już "zarabiają" na swoją przyszłość ucząc się w szkole. Nie problemem jest znaleźć pracę w wieku dorosłym za najniższą krajową. Problemem jest znaleźć posadę za kilka tysięcy miesięcznie.
Dlatego szlifuj swoje umiejętności i traktuj to jako inwestycję w siebie. Te kilkaset złotych, które może wyrwiesz kosztem sporej ilości czasu są niczym w porównaniu z grubymi tysiącami, które będą na Ciebie czekały kiedy staniesz się dorosły i będziesz miał łeb na karku/dobre wykształcenie.
Ja sam popełniłem masę błędów - nie uczyłem się, myślałem wcześnie o kasie tak jak TY. Dzisiaj w wieku prawie 27 lat zarabiam może średnią krajową, czyli niezbyt dużo. Gdybym się pewnie przykładał to dzisiaj byłbym może stomatologiem.
Hanz dzięki mi nie chodzi o durze kwoty tylko tak do 50 zł żebym miał na jakieś pierdułki typu gry czy monety do kolekcji albo żebym to se odkładał na konsolę
Hanz dzięki mi nie chodzi o durze kwoty tylko tak do 50 zł żebym miał na jakieś pierdułki typu gry czy monety do kolekcji albo żebym to se odkładał na konsolę
Jestem pewien, że tyle spokojnie zarobisz.
PS: duże*
Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
I wszystko jasne. Niepotrzebne się rozpisywałem, sorry za tamten jednak spam.