Sposób zarobku dla 14-latka?

Czy tylko ja w wieku 14 lat zadowalałem się piaskiem, błotem, lasem i rowerem?

Kiedyś "dorabiałem" jako tłumacz, ale częściej dostawałem wejściówki do beta testów albo zniżki na takich stronach jak keye.pl, czy inne sklepy z kluczami.

Stronki ze skracaniem linku są, jak np. adfly, ale bez bota nie zarobisz.

Jak już Ragnar wspomniał, rodzicom można pomóc w inny sposób niż finansowy. Wiem jak to jest mieć trudną sytuację w rodzinie, kiedy nawet nie wiadomo, czy będzie za co kupić bilet miesięczny albo co gorsza, czy będziesz mieć co jeść. Pomóc możesz wyręczając mamę w codziennej pracy. Możesz pozmywać talerze, podłogę, odkurzyć, posprzątać, wynieść śmieci. Śmieszne, ale to naprawdę zajmuje czas. Mama może iść odpocząć albo zrobić coś innego > wcześniej pójdzie spać > będzie zdrowsza.

Uczyć się też powinieneś, bo dostaniesz lepszą pracę i będziesz mógł im pomóc. Tylko, niestety, jest to inwestycja długoterminowa, ale jak teraz zawalisz, to będziesz żałował, jak ci się "zwróci" - jeśli - ci się zwróci.

Nie wiem, czy w twoim wieku można być zatrudnianym, ale zawsze możesz popytać w pobliskim sklepie, czy nie trzeba pomocy na magazynie. Możesz posprzedawać gry, konta do gier (myślałeś o tym?), makulaturę, złom (broń Boże nie kradnij i uważaj na samochody).

Mój kolega zarabiał jako muzyk (keyboard i perkusja, 100 złotych za koncert), a inny był "mechanikiem" (nie wiem jak 13 latek się na tym znał, ale zastępował ojca w warsztacie). Może znasz się na czym, gdzie nie zrobisz nikomu, ani sobie, krzywdy albo nie zniszczysz jego mienia i mógłbyś to jakoś wykorzystać do zarobku?

Co do YT. To klocuch12 (czy jak ma ten bachor) chyba dalej był dyszkantem jak stał się "sławny"? Może właśnie w taki sposób mógłby stać się się sławny i zarobić? Jak nie wpuszczają drzwiami, to pchaj się oknem. No i te 18 lat tyczy się właściciela konta, a nie zawartości.

o albo niemusisz zarabiać wystarczy że przestaniesz używać komputera to wtedy twoi rodzice będa mniej wydawać na prąd a mniejsze rachunki = więcej kasy = mniejsze problemy finansowe

Porzuć szkołe i namów dwie starsze koleżanki do pracy, jak rodzice będą w pracy i będzie wolna chata. Zapraszasz koleżanki, inwestujesz kilkaset złotych na ogłoszenie na rokse, robisz im sesje zdjęciową, wrzucasz dwa ogłoszenia. 150 zł/h z tego Ty masz 5 dyszek od godziny. Najlepiej weź jedną szczupłą, a druga niech ma kobiece kształty i, aby każda z nich miała inny kolor włosów. (wtedy wieksza szansa na szersze grono klientów). Monitoruj ile klientów przyjmuja i zgarniaj hajs, albo dilerka i wychodzisz na prostą, a Twoja matka będzie chodzić w futrze dolce&gabbana, a Ty odpusziśz sobie gry i czas spędzisz miło na panienkach. Powodzenia !

Porzuć szkołe i namów dwie starsze koleżanki do pracy, jak rodzice będą w pracy i będzie wolna chata. Zapraszasz koleżanki, inwestujesz kilkaset złotych na ogłoszenie na rokse, robisz im sesje zdjęciową, wrzucasz dwa ogłoszenia. 150 zł/h z tego Ty masz 5 dyszek od godziny. Najlepiej weź jedną szczupłą, a druga niech ma kobiece kształty i, aby każda z nich miała inny kolor włosów. (wtedy wieksza szansa na szersze grono klientów). Monitoruj ile klientów przyjmuja i zgarniaj hajs, albo dilerka i wychodzisz na prostą, a Twoja matka będzie chodzić w futrze dolce&gabbana, a Ty odpusziśz sobie gry i czas spędzisz miło na panienkach. Powodzenia !

Masz u mnie plus za poczucie humoru. Jeśli pisałeś to poważnie to i tak masz plusa za przedsiębiorczość:)

Rób konta i graj w gry które są na topie by potem sprzedać konto. Jeżeli chodzi o youtube, nie do końca musisz mieć 18 lat :D Możesz olać partnerstwo i jechać na reflinkach do gier, mutacja też nie jest problemem - ot zwykła Ivona wystarczy. Youtuber BartekGM wszystkie swoje odcinki robi praktycznie z ivoną i osiągnął dużo.

Dlaczego mam wrażenie że ta " pomoc mamie" nie jest prawdziwym powodem organizacji pieniędzy ? Nie zrozumcie mnie źle , ale w tym wieku pomoc rodzicom to jedna z ostatnich rzeczy o jakich sie myśli : ) Oczywiście mogę się mylić , wyjątki zdarzają się zawsze , ale jak dla mnie ... No cóż . Szlugi tanie nie są : ) Mam nadzieję że nikogo nie obrażę , po prostu wyrażam swoje zdanie na ten temat .

Dlaczego mam wrażenie że ta " pomoc mamie" nie jest prawdziwym powodem organizacji pieniędzy ? Nie zrozumcie mnie źle , ale w tym wieku pomoc rodzicom to jedna z ostatnich rzeczy o jakich sie myśli : ) Oczywiście mogę się mylić , wyjątki zdarzają się zawsze , ale jak dla mnie ... No cóż . Szlugi tanie nie są : ) Mam nadzieję że nikogo nie obrażę , po prostu wyrażam swoje zdanie na ten temat .

Dlatego, że jakby napisał że zbiera na szlugi to każdy by miał go głęboko. A tak może jakiś jeleń się zlituje i poda sposób na łatwą kasę :D:lol:

Na początku chce pomóc mamie, a potem że na gierki, juz za coś takiego powinien polecieć ładny warn, chociażby za bycie nie powiem kim... Nie są to wydatki konieczne więc mozesz sobie monety i gry po prostu darować.

Zawsze można sprzedać kompa za pół ceny np. 500 zł + do tego rozwiązać umowę za internet ok. 50 zł. Wtedy masz na już 500 zł ekstra plus stały dochód pasywny 50 zł miesięcznie :) dodatkowo skupiasz się na ważniejszych rzeczach od siedzenia na kompie np. nauka angielskiego:)

Cóż, czy tylko ja mam wrażenie, że problem rozwiązany? : )

Akurat z tą nauką j. angielskiego się nie zgodze, ponieważ internet jest najlepszym miejscem do nauki obcych języków (nie licząc płatnych kursów i wyjazdu do jakiegoś kraju).

Akurat z tą nauką j. angielskiego się nie zgodze, ponieważ internet jest najlepszym miejscem do nauki obcych języków (nie licząc płatnych kursów i wyjazdu do jakiegoś kraju).

Już widzę 14 letne dziecko siadające do komputera by podszlifować angielski, które po dwóch godzinach intensywnej nauki tego języka posłusznie wyłącza komputer i leci pomóc mamie w codziennych obowiązkach. Teoretycznie przez neta się nauczysz. Praktycznie - będziesz grał a nauka będzie ostatnią rzeczą, którą zrobisz na swojej maszynie.

No cześć c;

Mam pytanko do was odnośnie zarobku, no i teraz :

-Zarobek musi być przez internet - w sensie że nie jakieś dogecoiny czy coś tylko robie coś przez neta i dostaje za to hajs, nie mówię od razu 1000 milionów tysiąców złoty ale zawsze.

Myślałem nad YT ale nie wiem co nagrywać skoro :

-Bez mutacji (duży minus ._. )

-Nie mam jak nagrywać.

I dodatkowe pytanie do was : Co jest teraz najpopularniejsze na YouTube?

W sensie że czy letspleje, walktroughy jakieś czy co :o