Sprzedam opla

Wysoki sądzie, to było wyrwane z kontekstu. Raport poleciał za jedno słowo, chociaż ktokolwiek przeczytał całą wypowiedź ? Jak miał napisać, pies uprawiający sex. Nie brzmi to za dobrze, po drugie nie było to kierowane w żadną osobę z forum. Jest 564045 wpisów, nie sądzę że filtrujecie każdą wypowiedź, zdanie czy wpis.

Głupi warnik, a przynajmniej nie będzie takich pozbawionych kultury tekstów :D. Lekcja na przyszłość, nie ma co płakać.

Już liczyłem na opla w okazjonalnej cenie.

To forum zaczyna przypominać szkołę podstawową, na prawdę jeszcze nie spotkałem się z takim miejscem gdzie nie możemy używać słów których używają nawet dzieciaki.

Amen.A na serio ta sytuacja idealnie pokazuje, że nie ma równych i rowniejszych i każdy jest traktowany tak samo przez modów. Gdyby to był ktoś inny to zaraz byłaby fala szitstormu i uświadamianie winy przez innych użytkowników, a że koleżka to zaraz jest jakaś próba naginania i naciągania regulaminu przez koleżków.Co do NS to jest po prostu konsekwentna i jak komuś to nie odpowiada ma wolną drogę. Idźcie w pokoju Chrystusa

Ohoho odezwał się typek z 6 postami :D No na pewno znasz dobrze NS :D

Imo bardziej chodzi o fakt, że słowo jest tak samo wulgarne jak d*pa, czy gówno, które nigdy nie były tak traktowane. Słowo ruchać nie zostało użyte w kierunku kogokolwiek, nie zostało użyte w celu obrazy, zwyczajnie zostało użyte tak, jak przyjęło się mówić o kozach i odbywaniu z nimi stosunku. Nigdy słowo to nie było karane, tak jak wspomniane już wcześniej, jedynie w momencie w którym to pasowało, zostało użyte. I w tym jest problem. Tak samo można zrobić z d*pą, czy gównem

Dla mnie nie jest to pierdoła, rozmawiam sobie luźnie na sht, za chwilę może polecieć raport bo coś zostało wyrwane z kontekstu. Przyjdzie sobie użytkownik z 1 postem, sprawdzi sht, da mi raport bo uzna słowo za wulgarne. Moderator nie sprawdzi sytuacji, o jest wulgaryzm - warn. Jeśli to tak ma działać, to nie jest dla mnie pierdoła tylko niesprawiedliwość.

Moderacja mogła dać mu upomnienie i skasować wiadomość plus dopisać notke do konta usera z screenem tej wiadomości, a wiem że takie coś jest możliwe.

Nie trzeba rozkminiac wielce i filozofowac, dobrze wiemy jaki byl kontekst.

Tak wiemy. Chciał napisać o uprawianiu stosunku ze zwierzętami. Nikogo przy tym nie obrażając i nie używając słowa na literkę jot, bo wiedział, że to byłoby niedozwolone, więc wybrał ten łagodny wariant. Ale kto do cholery by się spodziewał, że słowo ruchać jest tutaj zabronione ?

Za takie coś albo dajcie ostrzeżenie za pierwszym razem, albo zróbcie i opublikujcie słownik słów zakazanych na tym forum. Bo normalni ludzie nie wiedzą co tutaj wolno mówić, a czego nie. A moderatorzy wciąż interpretują regulamin każdy na swój sposób - brawo.

Idąc tym tropem, to nie wolno też powiedzieć "pieprzyć się ze zwierzętami" ani "bzykać się ze zwierzętami". Tak samo wulgarne słowa jak "ruchać".

Zasady jak w domu wariatów, panowie.

Nie widzę sensu w tak konsekwentnym wprowadzaniu regulaminu w życie. Regulamin miał zaprowadzić względny porządek, a nie karać za zły dobór słów tym bardziej, iż nikt nikogo nie obraził.

To forum jest dla nas, więc nie rozumiem, po co karać za takie głupstwo.

Dla mnie nie jest to pierdoła, rozmawiam sobie luźnie na sht, za chwilę może polecieć raport bo coś zostało wyrwane z kontekstu. Przyjdzie sobie użytkownik z 1 postem, sprawdzi sht, da mi raport bo uzna słowo za wulgarne. Moderator nie sprawdzi sytuacji, o jest wulgaryzm - warn. Jeśli to tak ma działać, to nie jest dla mnie pierdoła tylko niesprawiedliwość.

W takim razie jaki był tego kontekst albo jaki miał być tego kontekst? Proszę, chętnie przeczytam.

Moderacja mogła dać mu upomnienie i skasować wiadomość plus dopisać notke do konta usera z screenem tej wiadomości, a wiem że takie coś jest możliwe.

Dokładnie tak robimy jeżeli mamy do czynienia z pierwszymi, bardzo lekkimi przypadkami danego przewinienia. Ta sytuacja i ten użytkownik nie ma z tym jednak nic wspólnego, bo łącznie podczas swojego pobytu na forum, ostrzeżeń uzbierał aż 16, z czego ostatnie 5 punktów były przyznane właśnie za wulgaryzmy. Nie zgrywajcie niewiniątek.

Uzyl lagodniejszego stwierdzenia - chwala mu za. Co nie zmienia faktu, ze "ruchac" raczej do nieobrazliwych nie nalezy. Niezaleznie czy to w stosunku do zwierzat, sasiadki czy nauczycielki (sprobuj tak powiedziec)

Bzykać też bym nie powiedział do sąsiadki, ani nauczycielki, a jednak pszczółki bzykają, a to słowo nie jest ani trochę obraźliwe, nawet jeśli chodzi o sex.

Nie widzę sensu w tak konsekwentnym wprowadzaniu regulaminu w życie. Regulamin miał zaprowadzić względny porządek, a nie karać za zły dobór słów tym bardziej, iż nikt nikogo nie obraził.To forum jest dla nas, więc nie rozumiem, po co karać za takie głupstwo.

Dokładnie. Szkoda, że moderacja nie podziela tego zdania i na siłę próbuje za wszystko karać. Czuję się na tym forum tak jakbyśmy byli tutaj intruzami. A szkoda.

ehh polecam najlepiej nic nie pisać bo warny lecą jak śrut ze strzelby...zacznie forum pod umierać to może mody w końcu zrozumieją ze warna i bana nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem bo na razie to wygląda tak ze robi się straszny rygor już wcześniej to zauważyłem i dlatego swoje wypowiedzi powstrzymuje do minimum...

W takim razie jaki był tego kontekst albo jaki miał być tego kontekst? Proszę, chętnie przeczytam. Dokładnie tak robimy jeżeli mamy do czynienia z pierwszymi, bardzo lekkimi przypadkami danego przewinienia. Ta sytuacja i ten użytkownik nie ma z tym jednak nic wspólnego, bo łącznie podczas swojego pobytu na forum, ostrzeżeń uzbierał aż 16, z czego ostatnie 5 punktów były przyznane właśnie za wulgaryzmy. Nie zgrywajcie niewiniątek.

Ja tu zostawiam przekaz od Kirei

fałsz piszesz usprawiedliwiając się regulamin na jakaś głupotę a tak naprawdę się ugadaliście w karczmie co i jak,jak Jaruzelski z USA by rozwalić polske,nie jestem według ciebie dorosły bo napisałem "ruchać", tym bardziej ty robiąc takie akcje na miano tajnych służb,piszecie że wysyłam raporty i inne rzeczy a podobnie tak działacie, hipokryci, elito z karczmy,a wysyłam zgłoszenia bo tak działa wasz system, i nic nie poradzę tylko go wykorzystuje pod siebie bo tak go zaprojektowaliście..

wysyłam bez sensu raporty by tylko złapac kogos, no ale wasz kolega flash tego nie robi, no przecież kopia jego raportu jest napisa tak by wyszedl na ofiare kiedy nawet nia nie jest a chce reważnu,ale sobie nie może pozwolic bo ma 10 pkt, dlaczego jeszcze nie dostał 30 dni kary do tych pkt? ja odrazu załapałem 2 dni bloka na 6 pkt, no ale musi być równość przecież....

Ide spac dobranoc.

Jeśli coś mogę dodać od siebie. Wg. mnie powinno być jakieś upomnienie lub zlekceważenie tego. Ja nie widzę sensu każdy, rożnie kojarzący się podtekst sprawdzać w słowniku i dawać za nie ostrzeżenie. Pamiętajmy, że to forum o grach, gdzie większość to młodzież, ludzie dorośli którzy na co dzień mogą sobie to mówić, a nie forum dyskusyjne świadków Jehowych lub kółka różańcowego. Dajmy trochę więcej swobody w wypowiadaniu się, trochę elastyczności, a nie jakieś twarde, ścisłe reguły. To jest miejsce gdzie możemy trochę swobodnie, oczywiście w granicach rozsądku się wypowiadać, a z wiadomych czasów i wieku niektóre słowa są tak używane. A nie "kopulować ze zwierzętami, stosunek" ............

Plain, lepiej nie odnosić się, że "my tak robimy", "my tak działamy" bo w kwestiach karania na forum każdy nie stosuje się jednakowo. Jedna osoba odpuści, a druga zgnoi.

Wbrew temu co wam się może wydawać, ten "rygor" dotyczy tylko i wyłącznie kwestii kulturalnych lub też niekulturalnych wypowiedzi. Na forum funkcjonuje obecnie mnóstwo użytkowników, którzy potrafią formułować wypowiedzi pozbawione wulgaryzmów lub też takie, które czasami go do swoich postów wtrącą ALE zaakceptują tego konsekwencje. Każdy użytkownik może sobie pozwolić i pobluzgać, bo ani za pierwsze, drugie, ani nawet trzecie czy czwarte tego typu przewinienie bana nie dostanie. Problem pojawia się natomiast dopiero wtedy kiedy jakiś użytkownik notorycznie ze słów wulgarnych korzysta, czyż nie? Kireia z pewnością można do takich osób zaliczyć.

Może wam się to nie podobać, bo po prostu wolicie nieco bardziej rynsztokową atmosferę, w której bluzgi lecą na prawo i lewo, ALE to miejsce nigdy takie nie było, teraz również nie jest i zapewniam, że nigdy nie będzie. Z dupą i ruchaniem istnieje taki problem, że dupa jest na tyle potocznym wyrazem, że nawet z ust nauczycielki w szkole można usłyszeć "siedź na dupie", podczas gdy nigdy-przenigdy nie usłyszymy od żadnej osoby w żadnej mowie poza potoczną, że ktoś się z kimś rucha. Zupełnie na deser dodam, że słowo to zostało użyte w kontekście dyskryminacji na tle religijnym i rasowym jako wzmocnienie nienawistnego argumentu, jakoby przedstawiciele tejże religii mieli się z tymi zwierzętami "ruchać".

@Ajron sorry ale po tym co ja słyszę od dzieciarni na podwórku to słowo "podane powyżej" (napisze tak bo jeszcze warn poleci ze pisze brzydki wyraz) nie jest jakoś tak bardzo brzydkie czy obraźliwe...druga sprawa ile tak naprawdę małych dzieci przebywa na tym forum ze musi być to aż tak restrykcyjne...dla mnie lepiej jakby mody się zabraly za porządki z trollami itp a nie za to ze koleś w kontekście użył "bardzo brzydkiego" słowa ze aż fee

@up

Wiesz co polemizować to można na wszystko zawsze się znajdzie pretekst powiedzieć ze coś jest nie pasuje itp. Ja nie mowie ze nie macie pilnować by tutaj "przecinki" latały gdzie popadnie ale po prostu ostaniu strasznie się uwzięliście na wszystko i wygląda to tak ze robi się na forum dużo nie przyjemniejsza atmosfera niż to co było kiedyś.

W takim razie jaki był tego kontekst albo jaki miał być tego kontekst? Proszę, chętnie przeczytam.

trzeba szanowac to co druga osoba robi jesli miesci sie to w sferze normalnosci, a jak ktoś naprzykład rucha zwierzeta czy zabija białych bo allah to juz nie jest normalne.

Wysoki sądzie : Jak widać ktoś wyrwał słowo ruchać z kontekstu, dziwne że całą wypowiedź nie została sprawdzona. Z wypowiedzi jasno wynika, że chodzi o religię - kulturę Islamu. Pisał co dla niego jest normalne, podał sytuację której nie akceptuje. Chodziło mu konkretnie o czynność na zwierzętach. Groźniej by brzmiało pewnie pier**lić zwierzęta, yebać zwierzęta. W tym wypadku słowo ruchać nie zostało zastosowane jako wulgaryzm, tylko jako wyraz potoczny. A jak wiadomo wyrazy potoczne, nie są zakazane na naszym forum. Nie wierzę, że nikt nigdy nie użył słowa ruchać jako wyraz potoczny. Można też powiedzieć, że słowo ruchać jest słowem bliskoznacznym :

hędożyć; kochać się; uprawiać seks; zapładniać bardzo potocznie: pieprzyć; rypać; rżnąć

potocznie: bzykać; ciupciać; posuwać; zapinać; zapylać

Mowa użyta w tym słowie skazuje na czynność danego ciała.

Więc wysoki sądzie dla ciebie jest to wulgaryzm.

dla mnie słowo potoczne, użyte na daną czynność .

trzeba szanowac to co druga osoba robi jesli miesci sie to w sferze normalnosci, a jak ktoś naprzykład rucha zwierzeta czy zabija białych bo allah to juz nie jest normalne.Wysoki sądzie : Jak widać ktoś wyrwał słowo ruchać z kontekstu, dziwne że całą wypowiedź nie została sprawdzona. Z wypowiedzi jasno wynika, że chodzi o religię - kulturę Islamu. Pisał co dla niego jest normalne, podał sytuację której nie akceptuje. Chodziło mu konkretnie o czynność na zwierzętach. Groźniej by brzmiało pewnie pierdolić zwierzęta, yebać zwierzęta. W tym wypadku słowo ruchać nie zostało zastosowane jako wulgaryzm, tylko jako wyraz potoczny. A jak wiadomo wyrazy potoczne, nie są zakazane na naszym forum. Nie wierzę, że nikt nigdy nie użył słowa ruchać jako wyraz potoczny. Można też powiedzieć, że słowo ruchać jest słowem bliskoznacznym : hędożyć; kochać się; uprawiać seks; zapładniać bardzopotocznie: pieprzyć; rypać; rżnąćpotocznie: bzykać; ciupciać; posuwać; zapinać; zapylać Mowa użyta w tym słowie skazuje na czynność danego ciała.

wszystkie wulgaryzmy są używane tylko i wyłącznie w mowie potocznej, co nie oznacza, że one same przestają być wulgaryzmami. Po raz kolejny odsyłam do słowników, według których ruchać to wulgarne określenie wiadomej czynności, a nie tylko potoczne. Tak samo jak nie ma kontekstu, w którym słowo 'pierdolić' mogłoby nie zostać uznane za wulgaryzm, bo to słowo - samo w sobie - po prostu jest wulgaryzmem.

#edit, niestety nie ma znaczenia co według Ciebie jest, a co nie jest wulgaryzmem. Od ustalania takich rzeczy są językoznawcy, a my możemy korzystać z ich źródeł, tj. słowników, aby takie sprawy jak ta po prostu rozwiązywać. To nie jest kwestia dyskusyjna i chcąc dalej brnąć w tłumaczenie tego zdarzenia, powinieneś to zrozumieć.

Jeśli coś mogę dodać od siebie. Wg. mnie powinno być jakieś upomnienie lub zlekceważenie tego. Ja nie widzę sensu każdy, rożnie kojarzący się podtekst sprawdzać w słowniku i dawać za nie ostrzeżenie. Pamiętajmy, że to forum o grach, gdzie większość to młodzież, ludzie dorośli którzy na co dzień mogą sobie to mówić, a nie forum dyskusyjne świadków Jehowych lub kółka różańcowego. Dajmy trochę więcej swobody w wypowiadaniu się, trochę elastyczności, a nie jakieś twarde, ścisłe reguły. To jest miejsce gdzie możemy trochę swobodnie, oczywiście w granicach rozsądku się wypowiadać, a z wiadomych czasów i wieku niektóre słowa są tak używane. A nie "kopulować ze zwierzętami, stosunek" ............ Plain, lepiej nie odnosić się, że "my tak robimy", "my tak działamy" bo w kwestiach karania na forum każdy nie stosuje się jednakowo. Jedna osoba odpuści, a druga zgnoi.

Przy dzisiejszej młodzieży słowo "ruchać" to nic przy tym co mówią. Mieszkam w spokojnej okolicy gdzie nikt nie wali na lewo i prawo wulgami a jednak dzieci je znają, do tego chyba każdy małolat który korzysta z internetu zna już cały ich słownik dlatego słowo "ruchać" to pikuś.

Z tego co wiem za 10 warnów chyba jest perm?

Tak, bo to od kontekstu zalezy. Jak mowilem, dlatego za to, ze bzyczy pszczola bys warna nie dostal. Logiczne.

Tak. Ale za bzykać się? Albo bzykać kozy? To tak samo nie-wulgarne jak ruchać kozy. Albo ruchać ładne kobiety (dość już z tymi kozami, bleee :D)

Ona napisal "ruchac", wy nadal serio nie widzicie? Dla was jest tak calkowicie na luzie ten tekst, tak lekka reka? Nie widze zeby ktos napisal w poscie w temacie X " " "rucham kozy". No serio, to smieszne, ze o takie cos jest dyskusja.

No ja nie widzę tutaj powodu do żadnego warna. Jakby napisał "jebać kozy", to bym zrozumiał.

Jakby napisał "ruchałem twoją matkę", albo coś podobnego, to okej. Ale on użył tego słowa w zastępstwie słowa "uprawiać stosunek płciowy".

To jest tak jak ze słowem "za***iście" w TV nawet go nie pikają(a muszą do pewnej godziny pikać wulg.), a dla mnie to mocny wulgaryzm jest. W końcu pochodzi od słowa "jebać" i jest tym samym co "zakurwiście".

Autora tego tematu nie znam, ani nie wiem jak się zachowuje na forum, mówię tylko co myślę o tej sprawie.

A cholera? Przecież to jest wulgaryzm i używa się go tylko jako wulgaryzmu. A jednak za "cholera" nikt tutaj warnów nie daje. To jak to jest?

Z tego co wiem za 10 warnów chyba jest perm?

Chyba nie dla każdego :)

@PlainLazy a od kiedy wypowiedzi na forum to forma literacka bo ja cały czas myślałem ze jest to forma wypowiedzi dość wolna można powiedzieć normalnej rozmowy kilku osób ale jak widzę to się pomyliłem wiec jak rozumiem to od teraz powinienem naprawić swój błąd i pisać wszystko w formie literackiej a chcecie proza czy wierszem...