Sprzedam opla

Przy dzisiejszej młodzieży słowo "ruchać" to nic przy tym co mówią. Mieszkam w spokojnej okolicy gdzie nikt nie wali na lewo i prawo wulgami a jednak dzieci je znają, do tego chyba każdy małolat który korzysta z internetu zna już cały ich słownik dlatego słowo "ruchać" to pikuś.Z tego co wiem za 10 warnów chyba jest perm?

Ale zdecydowanie jestem i na pewno większość jest przeciw większym wulgaryzmom. Co inni znają mało mnie obchodzi, każde miejsce wymaga jakieś cząstki kultury. No, ale ostatnio forum na siłę stara się resocjalizować, uczyć ludzi po prostu do poziomu mgr. doc. polonista.

Napisałem to przed Twoim postem, a potem już nie chciało mi się tego edytować.

Też mi się wydawało, że za 10pkt był perm. Nie ma bata, żebym zapamiętał cały regulamin bezbłędnie :)

Przy dzisiejszej młodzieży słowo "ruchać" to nic przy tym co mówią. Mieszkam w spokojnej okolicy gdzie nikt nie wali na lewo i prawo wulgami a jednak dzieci je znają, do tego chyba każdy małolat który korzysta z internetu zna już cały ich słownik dlatego słowo "ruchać" to pikuś.Z tego co wiem za 10 warnów chyba jest perm?

W amerykańskich dzielnicach murzyńskich, czyli tak zwanych gettach, na porządku dziennym dochodzi do strzelanin oraz rozbojów, ale to chyba nie powód, żeby uznawać to za "naturalny stan rzeczy" i akceptować występujące tam zjawiska, prawda?

Z biegiem lat coraz więcej ludzi ma również problem z prostymi zasadami języka polskiego, ale to chyba też nie powód, żeby poloniści w szkołach przestali tego wymagać, bo "taką mamy młodzież".

Z tego samego powodu nie zamierzamy akceptować tego, że kultura wypowiedzi wśród młodych ludzi pozostawia wiele do życzenia, czego możesz sam doświadczać w swoim otoczeniu, tylko z tym walczyć. Metody może nie są najlepsze, no i specjalnych efektów z tego nie będzie, ale jeżeli dzięki temu forum chociaż jedna osoba stanie się nieco bardziej kulturalna i nauczy się kilku synonimów - np. do słowa ruchać - to będę mógł powiedzieć, że odnieśliśmy sukces.

no i za ponad 10 warnów jest perm dopiero.

No dla nikogo. Nie ma perma za 10 warnow.Pieknie oczytani. Chcecie dyskutowac a zanim cos napiszecie nie zweryfikujecie informacji.

Przed aktualizacja regulaminu były permy za 10 warnów?

Ale zdecydowanie jestem i na pewno większość jest przeciw większym wulgaryzmom. Co inni znają mało mnie obchodzi, każde miejsce wymaga jakieś cząstki kultury. No, ale ostatnio forum na siłę stara się resocjalizować, uczyć ludzi po prostu do poziomu mgr. doc. polonista.

No oczywiście że chcemy żeby to forum było kulturalne i nie było wulgów, a to co kirei zrobił to było bardziej nagięcie tej kultury nie wulgarne zachowanie.

Przed aktualizacja regulaminu były permy za 10 warnów?

W starym regulaminie perm był od x > 10, tak samo jest w tym.

A słowo ruchać zdecydowanie jest wulgaryzmem. ; )

@PlainLazy a od kiedy wypowiedzi na forum to forma literacka bo ja cały czas myślałem ze jest to forma wypowiedzi dość wolna można powiedzieć normalnej rozmowy kilku osób ale jak widzę to się pomyliłem wiec jak rozumiem to od teraz powinienem naprawić swój błąd i pisać wszystko w formie literackiej a chcecie proza czy wierszem...

Poproszę wierszem ;)

a teraz tak na serio szybko podsumujmy to o co tutaj w ogóle się rozchodzi:

Kirei użył słowa ruchać w kontekście współczesnym, a więc i wulgarnym. Słowem - użył wulgaryzmy do skonstruowania swojej wypowiedzi, co jest na tym forum niedozwolone. Prawda? Prawda.

Niezależnie od tego w jakich warunkach się wychowaliście oraz czy współcześnie młodzież używa takich słów czy też nie - ruchać według słowników języka polskiego jest wulgaryzmem. Prawda? Prawda.

Nie ukaraliśmy nikogo za użycie wulgaryzmu, kto by tego wulgaryzmu rzeczywiście nie użył. Prawda? Prawda.

Nie ukaraliśmy nikogo kto byłby nieświadomy zasad panujących na forum albo kogoś, dla kogo taka sytuacja byłaby jednorazowym wybrykiem. Prawda? Prawda.

Nie miało tu miejsce żadne nadużycie na gruncie rangowym, bo Flash zgłosił wiadomość, za którą należał się punkt. Prawda? Prawda.

Nie faworyzujemy "kolorowych" czego świetnym przykładem jest sam Flash właśnie balansujący na granicy permanentnego bana z 10 punktami na koncie. Prawda? Prawda.

Co w takim razie, w obliczu wszystkich wymienionych punktów, pomijam? Co jest argumentem przesądzającym o tym, że Kirei nie powinien być w tym przypadku ukarany? Poproszę konkrety.

A słowo ruchać zdecydowanie jest wulgaryzmem. ; )

Cholera też http://sjp.pwn.pl/slowniki/cholera.html

A tym czasem...

4021157500_1441658644_thumb.jpg 7735560700_1441658645_thumb.jpg 9623460300_1441658646_thumb.jpg

Warnów brak.

Wszystko spoko, tylko wytłumaczcie mi skąd ja np. miałbym wiedzieć, że za "ruchać" dostanę na tym forum warna, skoro za "cholera" warnów nie ma? A są one przecież nie-wulgarnym zastępstwem/synonimami, kolejno, "je*ać" i "k*rwa" lub "ch*j". To są wulgaryzmy dozwolone i są niedozwolone? Jest gdzieś lista tego? Ułatwcie normalnym ludziom pobyt tutaj... proszę.

Dostałem 3 punkty za użycie wulgaryzmu nieosobowego w zdaniu. Bez żadnego ostrzeżenia, bez żadnego odwołania. Jakieś pytania jeszcze o ten jeden, marny punkt?

wszystkie wulgaryzmy są używane tylko i wyłącznie w mowie potocznej, co nie oznacza, że one same przestają być wulgaryzmami. Po raz kolejny odsyłam do słowników, według których ruchać to wulgarne określenie wiadomej czynności, a nie tylko potoczne. Tak samo jak nie ma kontekstu, w którym słowo 'pier**lić' mogłoby nie zostać uznane za wulgaryzm, bo to słowo - samo w sobie - po prostu jest wulgaryzmem.#edit, niestety nie ma znaczenia co według Ciebie jest, a co nie jest wulgaryzmem. Od ustalania takich rzeczy są językoznawcy, a my możemy korzystać z ich źródeł, tj. słowników, aby takie sprawy jak ta po prostu rozwiązywać. To nie jest kwestia dyskusyjna i chcąc dalej brnąć w tłumaczenie tego zdarzenia, powinieneś to zrozumieć.

ale Plain zrozum nie chodzi o jedno słowo, a całe zdanie - przecież to nie była wulgarna wypowiedź. No i tu się mylisz, bo nie wszystkie wypowiedzi potoczne są wulgaryzmami. Język potoczny daje swobodę wypowiedzi, w luźny sposób. Zwykłe słowo siemka , cya, nara są to słowa potoczne, nie zawierające wulgaryzmów.

Jeśli chcesz abym spojrzał na tę sytuację : dla mnie wygląda tak, użytkownik A pisze sobie na sht, dochodzi użytkownik B. Użytkownik B wyłapuje jedno słówko użytkownika A, leci raport no i podkłada przysłowiową świnię. Szkoda tylko, że użytkownik A nie mógł się wybronić.

Nie dojdziemy jednak do porozumienia, patrzysz tylko przez pryzmat słowa ruchać. A jeśli to słowo jest wulgarne, powinno być cenzurowane. No bo przepraszam bardzo pier**lić i k**wa posiada cenzurę forum.

To forum zaczyna przypominać szkołę podstawową, na prawdę jeszcze nie spotkałem się z takim miejscem gdzie nie możemy używać słów których używają nawet dzieciaki. Ohoho odezwał się typek z 6 postami No na pewno znasz dobrze NS

Co Ty tam o mnie wiesz ;)

Według mnie też te warny czasami idą za nic konkretnego...

Jak ktoś na ulicy użyje do was słowa powszechnie uznawanego za obraźliwe to też zaczynacie płakać z tego powodu?

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/64939-jaka-hinska-bajka-na-poczatek/page-2#entry490134

^ Proszę sprawdzić za co dostałem upomnienie...

Jeżeli według was anime pt. "Boku no Pico" jest sprzeczne z 1.3 pkt. regulaminu to chyba ktoś tu ma załatwione żółte papiery...

Co w takim razie, w obliczu wszystkich wymienionych punktów, pomijam? Co jest argumentem przesądzającym o tym, że Kirei nie powinien być w tym przypadku ukarany? Poproszę konkrety.

Konkrety? Słowo ruchać jest niewulgarne. Tak jak słowo cholera. Obydwa jednak widnieją w słowniku jako wulgaryzmy.

Kirei nie był świadom tego, że zostanie ukarany za to słowo. I to jeszcze w takim kontekście, czyli nie obrażając nikogo. Skąd wiem? Bo ja też bym nie był tego świadom, że za takie coś można dostac warna jak za zwykłą "kur*ę".

Myślę, że powinniście się zacząć zachowywać jak normalni ludzie, a nie jak szeryfowie galaktyki posłusznie i bezmyślnie egzekwujący literę prawa.

Dajcie mu ostrzeżenie słowne i na drugi raz każdy kto czytał ten temat włącznie z Kireiem będzie wiedział, że za "ruchać" jest 100 batów, ekhhmm warn.

Peace.

Przejrzałem trzy strony a nic o parametrach opla dalej nie wiem :(.

Ogółem moderatorzy mają takie zadanie, aby strzec prawa i porządku w kulturze językowej na danym forum. Nie można im mieć tego za złe, albowiem wszyscy dający jakiekolwiek świadectwo swojej bytności na forum poprzez posty i chatowanie na sb, godzą się na poddaniu cenzurze, bowiem tak działa ten system i taki jest regulamin. Robione są tutaj z igły widły i nic więcej, wedle mojej opinii słowo "ruchać" jest wulgarne i postrzegam je jako formę obelżywą, jak już było to milion razy wcześniej powiedziane.

Zróbcie bazę wyrazów cenzurowanych na forum, no i będzie wiadomo co można pisać a co nie. Dla mnie słowo wulgarne jest jak posiada cenzurę. Jak już się bawić w przedszkole to porządnie, zapomniałem na tym forum są użytkownicy poniżej 16 roku życia gdzie słowo ruchać może przeszkadzać.

Konkrety? Słowo ruchać jest niewulgarne. Tak jak słowo cholera. Obydwa jednak widnieją w słowniku jako wulgaryzmy.Kirei nie był świadom tego, że zostanie ukarany za to słowo. I to jeszcze w takim kontekście, czyli nie obrażając nikogo. Skąd wiem? Bo ja też bym nie był tego świadom, że za takie coś można dostac warna jak za zwykłą "kur*ę".Myślę, że powinniście się zacząć zachowywać jak normalni ludzie, a nie jak szeryfowie galaktyki posłusznie i bezmyślnie egzekwujący literę prawa.Dajcie mu ostrzeżenie słowne i na drugi raz każdy kto czytał ten temat włącznie z Kireiem będzie wiedział, że za "ruchać" jest 100 batów, ekhhmm warn.Peace.

Właśnie w tym sęk, że jednak jest wulgarne, bo nie Tobie o tym decydować ;)

Zróbcie bazę wyrazów cenzurowanych na forum, no i będzie wiadomo co można pisać a co nie. Dla mnie słowo wulgarne jest jak posiada cenzurę. Jak już się bawić w przedszkole to porządnie, zapomniałem na tym forum są użytkownicy poniżej 16 roku życia gdzie słowo ruchać może przeszkadzać.

Dobrze, obiecuję zatem na przestrzeni następnych kilku dni wystosować odpowiednią poprawkę do regulaminu. Postaramy się wybrać słowa, które ewoluują w języku polskim i nie mają już tak wulgarnego wydźwięku jaki miały oryginalnie, a następnie przykleimy gdzieś takową listę słów wybielonych, a za wszystkie inne - słownikowo wulgarne - słowa będą nadal przyznawane kary. Pasuje?

Poproszę wierszem a teraz tak na serio szybko podsumujmy to o co tutaj w ogóle się rozchodzi:Kirei użył słowa ruchać w kontekście współczesnym, a więc i wulgarnym. Słowem - użył wulgaryzmy do skonstruowania swojej wypowiedzi, co jest na tym forum niedozwolone. Prawda? Prawda.Niezależnie od tego w jakich warunkach się wychowaliście oraz czy współcześnie młodzież używa takich słów czy też nie - ruchać według słowników języka polskiego jest wulgaryzmem. Prawda? Prawda.Nie ukaraliśmy nikogo za użycie wulgaryzmu, kto by tego wulgaryzmu rzeczywiście nie użył. Prawda? Prawda.Nie ukaraliśmy nikogo kto byłby nieświadomy zasad panujących na forum albo kogoś, dla kogo taka sytuacja byłaby jednorazowym wybrykiem. Prawda? Prawda.Nie miało tu miejsce żadne nadużycie na gruncie rangowym, bo Flash zgłosił wiadomość, za którą należał się punkt. Prawda? Prawda.Nie faworyzujemy "kolorowych" czego świetnym przykładem jest sam Flash właśnie balansujący na granicy permanentnego bana z 10 punktami na koncie. Prawda? Prawda.Co w takim razie, w obliczu wszystkich wymienionych punktów, pomijam? Co jest argumentem przesądzającym o tym, że Kirei nie powinien być w tym przypadku ukarany? Poproszę konkrety.

Skoro się już tak trzymamy słownika polskiego, to może lećmy dalej. Czemu nadal administracja, moderacja nie zrobiła w sprawie Xara albo Novy? Wszyscy z nich szydercza co nie jest normalne a ci z góry maja wszystko w nosie, a jak chodzi o jakiekolwiek lekkie złamanie regulaminu czy nawet nie to moderatorzy lecą aż im ślina cieknie z twarzy by warna dać, zachowujecie się nieprofesjonalnie.

Skoro się już tak trzymamy słownika polskiego, to może lećmy dalej. Czemu nadal administracja, moderacja nie zrobiła w sprawie Xara albo Novy? Wszyscy z nich szydercza co nie jest normalne a ci z góry maja wszystko w nosie, a jak chodzi o jakiekolwiek lekkie złamanie regulaminu czy nawet nie to moderatorzy lecą aż im ślina cieknie z twarzy by warna dać, zachowujecie się nieprofesjonalnie.

Jeżeli ktoś z kogokolwiek bezpośrednio szydzi, to wystarczy taką sprawę zgłosić. Jeżeli rzeczywiście dochodzi do obrazy, to z pewnością taka sprawa zostanie stosownie rozwiązania. Co do samej prowokacji, to należy pamiętać, że pewne grupy forumowe się nie lubią i wedle ich relacji każda najmniejsza uszczypliwość albo krytyka mogłaby zostać traktowana jako prowokacja właśnie.

Serio zamierzacie jeszcze listę robić jakich słów można używać a jakich nie? To jest po prostu prześmiewcze,

moim zdaniem odnosząc się do całokształtu należy wy***przyć (edit. /emoticons/nowe_smile.png" alt=":)" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">) paru modów i poustawiać tu wszystko bo te całe forum zmierza po prostu ku rozpadowi, takie moje zdanie odnośnie całokształtu.

Dziękuję, do widzenia.

Edit: To jest wulgaryzm.

Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma. Nie potraficie zachowywać się kulturalnie to niestety ale możemy się pożegnać. Forum ma być przyjazne nie tylko dla tych co chcą sobie 'pokurwić' na lewo i prawo ale również dla tych, którym wulgaryzmy jednak przeszkadzają.

Salek i tu się mylisz, doucz się :) w kontekście wywalenia kogoś słowo "wy***przyć" nie jest wulgaryzmem.

Jest wulgaryzmem kiedy używa się go w sytuacji stosunku płciowego.