@PlainLazy a od kiedy wypowiedzi na forum to forma literacka bo ja cały czas myślałem ze jest to forma wypowiedzi dość wolna można powiedzieć normalnej rozmowy kilku osób ale jak widzę to się pomyliłem wiec jak rozumiem to od teraz powinienem naprawić swój błąd i pisać wszystko w formie literackiej a chcecie proza czy wierszem...
Poproszę wierszem ![;)]()
a teraz tak na serio szybko podsumujmy to o co tutaj w ogóle się rozchodzi:
Kirei użył słowa ruchać w kontekście współczesnym, a więc i wulgarnym. Słowem - użył wulgaryzmy do skonstruowania swojej wypowiedzi, co jest na tym forum niedozwolone. Prawda? Prawda.
Niezależnie od tego w jakich warunkach się wychowaliście oraz czy współcześnie młodzież używa takich słów czy też nie - ruchać według słowników języka polskiego jest wulgaryzmem. Prawda? Prawda.
Nie ukaraliśmy nikogo za użycie wulgaryzmu, kto by tego wulgaryzmu rzeczywiście nie użył. Prawda? Prawda.
Nie ukaraliśmy nikogo kto byłby nieświadomy zasad panujących na forum albo kogoś, dla kogo taka sytuacja byłaby jednorazowym wybrykiem. Prawda? Prawda.
Nie miało tu miejsce żadne nadużycie na gruncie rangowym, bo Flash zgłosił wiadomość, za którą należał się punkt. Prawda? Prawda.
Nie faworyzujemy "kolorowych" czego świetnym przykładem jest sam Flash właśnie balansujący na granicy permanentnego bana z 10 punktami na koncie. Prawda? Prawda.
Co w takim razie, w obliczu wszystkich wymienionych punktów, pomijam? Co jest argumentem przesądzającym o tym, że Kirei nie powinien być w tym przypadku ukarany? Poproszę konkrety.