Sprzedam opla

Nie będę się powtarzał z poprzednimi argumentami, bo najwidoczniej jeżeli jak dotąd nie dotarły, to już nie ma dla nich szans, aaaale...twierdzisz, że działamy na niekorzyść użytkowników, bo ukaraliśmy go za odmianę słowa "ruchać" podczas gdy nie ukaraliśmy innych za użycie słów takich jak "d*pa", "cholera", itp., tak?Uważasz zatem, że powinniśmy przefiltrować teraz całe forum przez słowo d*pa i ukarać wszystkich, którzy go użyli i wtedy będziemy mogli powiedzieć, że działamy na korzyść użytkowników? To chcesz powiedzieć? To będzie ta twarda konsekwencja, która zasieje w użytkownikach miłość do administracji?

Zaraz, a dlaczego w tę stronę?

Skoro do tej pory nie było warnów za d*py i inne, to po prostu teraz nie dawajcie tego warna za ruchać. I po sprawie. No albo przefiltrujcie całe forum i wstawcie warny tym, którym nagle się one należą. (z wyszukiwarką zajmie Ci to z pół godziny :D)

Taaadaaam! Działanie na korzyść użytkownika. I jednocześnie bycie konsekwentnym wobec wcześniejszych podobnych sytuacji. I jeszcze dodatkowo nie wychodzicie na... tego na kogo zwykle wychodzicie.

ps. Flash wciąż nie ma perma :D

ps2. Nie znam Flasha, ani Kireia i nie interesuje mnie ani banowanie jednego, ani niebanowanie drugiego. Nie lubię po prostu niesprawiedliwości i kolesiostwa, ani naginania regulaminu do własnego widzimisie.

Choplera nie jest uznawana w polskim języku za wulgaryzm ~ blaumro

Jest wulgarne. Jest przekleństwem. Dla mnie 10x bardziej wulgarne niż ruchać.

http://sjp.pwn.pl/szukaj/cholera.html

choleraWielki słownik ortograficznycholera -rze, -ręcholera! (przekleństwo)Słownik języka polskiegocholera1. «ostra, epidemiczna choroba zakaźna»2. pot. «wyzwisko lub przekleństwo»• cholerowycholera drobiu «choroba zakaźna ptactwa»

Ale dobra, ja pamiętam warny za słowo d*pa, Skrytek mówi, że dostał, a mówicie że nie dajecie. Czyli jak widać, co jest wulgarne, a co nie różni się od moda do moda, bo jasnej linii nie ma.

@blaumro

Słownik języka polskiego mówi jednak, iż jest ono wulgarne.

PS.

Jeśli dla Ciebie faktycznie słowo 'cholera' jest bardziej wulgarne niż 'ruchać' to właściwie cieszę się, że według Ciebie nie jesteśmy profesjonalni. ; )

To jest w końcu podział na słowa wulgarne i wulgarniejsze, bo się pogubiłem?

Ale młyn się teraz zrobił :D

Wiesz Salek

Każdy patrzy inaczej na każde słowo. Dla jednych jest "brzydkie", a dla drugich nie jest. Tak jak np "kurde", "kurna", "..." dla mnie jest słowem codziennym, a "cholera" nigdy nie powiedziałem.

No widzisz, a ja jednak wole powiedzieć 'cholera' niż 'ruchać' na ulicy na przykład.

@Fiery,

Powiedz mi do kogo było skierowane słowo burak Flash'a a dostanie on perma.

Słowo "burak" zostało skierowane do osoby, która udostępniła cześć rozmowy.

Przecież sam to napisał.

Administracja najpierw powinna zrobić porządek ze sobą a potem zajmujcie się forum i użytkownikami oraz karaniem nas. Bo widzę że na prawe macie coś nie tak poukładane w głowie. "Cholera" , "d*pa" czy "ruchać" należą do dej samej kategorii wulgaryzmów. Jeżeli powiem że ktoś ma twarz jak "d*pa" to waszym zdaniem nie jest to wulgaryzm ?? śmieszni jesteście na prawdę.

Ale tu nie chodzi o to co kto woli powiedzieć. Tłumacząc warna, tłumaczy się że słowo zgodnie ze słownikiem jest wulgarne, a wulgarne zgodnie ze słownikiem jest wiele słów, których to nie dotyczy. Argument jest używany w momencie, w którym jest potrzebny i smutny jest fakt, że nie umiecie tego przyznać. Tu nie chodzi o to jakie słowo ma silniejszy wydźwięk, tylko o to że argument, który jest ciągle powtarzany jest lewy, bo nie odwołuje się do każdego przykładu, co starają się przekazać ludzie. Nie ma słów wulgarnych i wulgarniejszych, to jak społeczeństwo reaguje też nie umniejsza wulgarności słowu. Skoro ruchać zgodnie ze słownikiem jest wulgarne i argumentem przemawiającym za ostem jest fakt, że jest to słowo zgodnie ze słownikiem wulgarne, to każde słowo w tym samym słowniku powinno być tak samo traktowane w świetle regulaminu, który jest w tym momencie błędy

Słowo "burak" zostało skierowane do osoby, która udostępniła cześć rozmowy.Przecież sam to napisał.

No i co z tego wynika Skrytku. Jedziesz z tłumaczeniem, i zapraszam resztę, wy macie fajne argumenty, będzie co poczytać.

Ale tu nie chodzi o to co kto woli powiedzieć. Tłumacząc warna, tłumaczy się że słowo zgodnie ze słownikiem jest wulgarne, a wulgarne zgodnie ze słownikiem jest wiele słów, których to nie dotyczy. Argument jest używany w momencie, w którym jest potrzebny i smutny jest fakt, że nie umiecie tego przyznać. Tu nie chodzi o to jakie słowo ma silniejszy wydźwięk, tylko o to że argument, który jest ciągle powtarzany jest lewy, bo nie odwołuje się do każdego przykładu, co starają się przekazać ludzie. Nie ma słów wulgarnych i wulgarniejszych, to jak społeczeństwo reaguje też nie umniejsza wulgarności słowu. Skoro ruchać zgodnie ze słownikiem jest wulgarne i argumentem przemawiającym za ostem jest fakt, że jest to słowo zgodnie ze słownikiem wulgarne, to każde słowo w tym samym słowniku powinno być tak samo traktowane w świetle regulaminu, który jest w tym momencie błędy

A co powiesz na rasizm w tym zdaniu który też jest zakazany, czy twierdzenie że wyznawcy Allaha posuwają zwierzęta jest OK? Tak wszystko ładnie potrafisz wytłumaczyć, aby pasowało do waszej strony.

Mam nadzieję że się rozpiszecie jeszcze trochę, bo robi się coraz ciekawiej.

Powiedz mi do kogo było skierowane słowo burak Flash'a a dostanie on perma.

Do osoby, która wstawiła jego cytat z karczmy.

Aha, czyli to nie była obraza, bo nie podał imienia, tak ?

No to sytuacja analogiczna. Prosze bardzo: http://mmorpg.org.pl/forum/topic/73841-zamkniecie-tnttorrent-oraz-seansiktv/page-2#entry569114

Powiedz mi kogo tam obraziłem. Nikogo, a jednak warna dostałem.

Czy wy ludzie odróżniacie wulgaryzm od przekleństwa? I nie wyjeżdżajcie mi tu z wikipedią, tylko użyjcie tych swoich mózgów, bo zgodnie z waszą logiką, za słowo "kurde" powinienem dostać warna. Przestańcie robić teatrzyk i się rozejdźcie. Kiedyś jeden z drugim dostałby tak od starych, że przez tydzień by nie siadał, a teraz na lewo i prawo rzuca definicjami ze słowników, ale sam robi byk na byku.

Słowo "burak" zostało skierowane do osoby, która udostępniła cześć rozmowy.Przecież sam to napisał.

No tak, dlatego chciałbym poznać nick tej osoby. Jeśli mi powie, że to ona i ją to dotyka i obraża to Flash dostanie perma.

To, że nazywając tego kogoś "burakiem" obrażasz go, a tym samym łamiesz regulamin.

Do osoby, która wstawiła jego cytat z karczmy.Aha, czyli to nie była obraza, bo nie podał imienia, tak ?No to sytuacja analogiczna. Prosze bardzo: http://mmorpg.org.pl/forum/topic/73841-zamkniecie-tnttorrent-oraz-seansiktv/page-2#entry569114Powiedz mi kogo tam obraziłem. Nikogo, a jednak warna dostałem.

No i w końcu konkretny argument. Podparty dowodami.

No tak, dlatego chciałbym poznać nick tej osoby. Jeśli mi powie, że to ona i ją to dotyka i obraża to Flash dostanie perma.

Wymigiwanie się jak w przedszkolu :D Standard.

Akurat Salek ma tutaj racje, bo skoro słowo jest rzucone w wiatr i do nikogo nie trafia, to nie jest to obraza. Niemniej dalej nie zgadzam się z resztą

No nie do końca, bo również płacę 200zł za grę i czuję się urażony.

Aktualnie w tej sytuacji nie ma osoby poszkodowanej. Po za tym wystarczy, że ta osoba się przyzna i Flash automatycznie wylatuje. Nadal czekam.

Wy to się zajmijcie "równouprawnieniem" wulgaryzmów bądź ich zakazaniem w całości, a nie banowaniem Flasha.

Wy to się zajmijcie "równouprawnieniem" wulgaryzmów bądź ich zakazaniem w całości, a nie banowaniem Flasha.

Daj spokój, temat przeszedł z kolesiostwa w karczmie z moim tekstem wyjętym z kontekstu, na wyjaśnienie zagadnienia wulgaryzmów w Polsce, a teraz przeistoczył się w banowanie mnie za wszelką cenę.

To ewoluuje, aż się boję pomyśleć co z tego wyjdzie za powiedzmy 2 dni.

Wciąż uważam że ban słuszny. Nikt mnie nie przekonał.

Miarą twojego sukcesu jest ilość twoich wrogów. - ah perfecto cytat, przynajmniej dla mnie.

Wisi mi czy dostaniesz bana czy nie.

Chodzi o stosowanie regulaminu na różne sposoby przy tych samych zaistniałych sytuacjach.

edit.

Aktualnie w tej sytuacji nie ma osoby poszkodowanej. Po za tym wystarczy, że ta osoba się przyzna i Flash automatycznie wylatuje. Nadal czekam.

Czyli rozumiem, że teraz zgłoszenia musi wysyłać tylko i wyłącznie osoba poszkodowana, tak?

I jesteś pewien, że nigdy nie wystawiliście żadnego warna za to, że ktoś kogoś obraził, a kto inny to zgłosił, tak?

Czyli zawsze musi się zgłosić do Ciebie osoba poszkodowana, żeby można było wystawić warna za obrazę innych, tak?

Czyli śmiało ktoś może napisać "FieryAngel to kretyn" i dopóki to ja osobiście się do Ciebie nie zgłoszę, to ta osoba nie ma prawa dostać warna za obrazę użytkownika, tak?

Fajnie tutaj macie :)

Miłego dnia.

Wystarczy mi cyrku na dzisiaj :D

Mi nie chodzi aby zbanować FG, nie ma w tym najmniejszej logiki. Tylko pamiętam był dzień, że pojechałeś nieźle po bandzie z wulgaryzmami. Wtedy nic z tego nie wynikło, 0 ostrzeżenia, 0 reakcji ze strony moderatora. A teraz za zwykłe słowo, jest wielka granda. Wynikło z tego tematu, że użytkownicy nie potrafią rozróżnić co jest wulgaryzmem, są tępi niczym kreda na ścianie.

Też dodajcie punkt o treściach rasistowskich, tego też nie ma w regulaminie. A ktoś za chwilę napiszę czarnuch, murzyn, czarne kakao i dostanie ostrzeżenie.