Dla mnie przeszkadza, użyty w takim zdaniu, pracuje z muzułmankami które są świetnymi kobietami, one szanują moją wiarę, ja szanuje ich i przeszkadza mi że ktoś całe zło sprowadza do religii księgi, że uogólnia wszystkich wyznawców tej religii sugeruje wulgarnie że odbywają stosunki ze zwierzętami.
Islam jest religią pokoju ale tylko względem tych, którzy tą religię wyznają. W tym momencie Islam jest zagrożeniem. Nie wiem, czy te twoje panie dobrze interpretują koran, czy robią to radykalni wyznawcy. Ale jakoś mnie to nie obchodzi, ponieważ z mojego punktu widzenia one wyznają tą samą książkę i należą do tej samej instytucji z tym, iż ciągną się na samym jej końcu, bo to radykały są jej siłą napędową (mam na myśli islam).
Tak poczucie mojej wartości jest spaczone, bo szanuje ludzi bez względu, na cechy fizyczne, wyznanie, czy kolor skóry. Nie oceniam ludzi karmiony przez media, biorąc pod uwagę tylko te cechy i stereotypy które pozwalają mi ich obrażać. Tak to poczucie mojej wartości jest tak spaczone że przebywając z innymi ludźmi widzę wartościowych ludzi. A dla zła powiem NIE, oczywiście że tak
No mi się właśnie wydaje, że to twoja gadka jest typowo "mediowa". Pytanie: czy złym człowiekiem jest ten, który świadomie wyznaje islam i wszystkie jego zasady czy ten, który uogólnia całą religię i ją neguje. Chyba kwestia punktu widzenia, chociaż zdecydowanie jestem tym drugim typem.
PS. Chyba na kwejku było czy gdzieś - https://www.youtube.com/watch?v=XFXNJfwcCDs
Ciągnijcie dalej ten temat karmieni nienawiścią wartościowych ludzi, bo widocznie wartość jest określana poziomem nienawiści i kolesiostwa, a jak jeszcze można nagiąć rzeczywistość na swoją korzyść i dowalić dla moderatorów to HOHO każdy z was pisze tyle wartościowych rzeczy że Mikołaj Rej czuł by się zawstydzony.
No fajnie brzmi ten tekst, tak poważnie i w ogóle, ale chyba nijak ma się do tego tematu, bo nienawiści tu dużo nie ma, kolesiostwa - nie wiem, naginania rzeczywistości - bardziej popadanie w skrajności, ale to nie to samo. W zasadzie, to Ty właśnie teraz tą rzeczywistość próbujesz nagiąć, ale to tylko moje zdanie.