Na ten semestr mam 3.3 średnią ;D Na dole piszcie swoje średnie Jak obliczyć średnią ? Dodajemy wszystkie przedmioty np. mam ich 15 i z każdego mam 3 to wszystkie dodaje i mam 45 i dzielimy na 15 wychodzi nam średnia 3.0
Średnia na semestr
Jak obliczyć średnią ? Dodajemy wszystkie przedmioty np. mam ich 15 i z każdego mam 3 to wszystkie dodaje i mam 45 i dzielimy na 15 wychodzi nam średnia 3.0
Co ty gadasz!?
~~3,8 ;|
Lol, śmieszni jesteście xD
Aktualnie nie wyliczę średniej, bo z połowy mam nkl :F
Najlepszy wypadek: 3.80
Najgorszy scenariusz: 3.53
Niestety ale tak słabo ;/
optymistyczna wersja: 5,6
pesymistyczna: 4,58
pierwsza gimnazjum xD
Eeeeee BlastBlue, w pierwszej gimnazjum to masz powtórki z podstawówki, najciężej będzie w 2, w 3 tylko egzaminy, ale ogólnie to powtórki z 1 i 2 (przynajmniej u mnie).
A teraz, żeby aż tak nie offtopować, to wychodzi mi jakoś powyżej 4.3. Dobrze, jakbym się podciągnął do paska .
około 3,4 - IV technikum
Eeeeee BlastBlue, w pierwszej gimnazjum to masz powtórki z podstawówki, najciężej będzie w 2, w 3 tylko egzaminy, ale ogólnie to powtórki z 1 i 2 (przynajmniej u mnie).A teraz, żeby aż tak nie offtopować, to wychodzi mi jakoś powyżej 4.3. Dobrze, jakbym się podciągnął do paska .
Huh ziomek w gimnazjum cięźko ? no proszę Cie
Wtedy miałem czasy największego no life, 0 nauki egzaminy zdałem elegancko :>
Nie ma co się cieszyć wysoką średnią bo i tak wszystko okaże się na maturze:) Możesz chodzić do jakiegoś tam liceum mieć te 4.0 i nie zdać matury, a chodzić do lepszej szkoły jeździć na trójach a zdać ją porządnie. Np. tak jest w Płockiej Jagielonce ,czy Małachowiance. Ludzie tam cieszą się z trójki ,a pod względem zdawalności i wyników są w czołówce kraju. Wg. mnie średnia o niczym nie świadczy. Jakoś bardzo dużo się nie uczę ,a udało mi się napisać maturę lepiej niż nie jeden kujon w mojej klasie. Zdałem przyzwoicie. Tylko ,że moje bardzo dużo to jak jest w waszym rozumowaniu i podejściu? To zależy ile kto poświęca czasu nauce
@crracked
Nie rozumiem czemu stoisz tak bardzo za maturą, widziałeś może taki kanał na YouTube "Matura to bzdura", napisanie dobrze matury także nie świadczy o twojej inteligencji
A tak w ogóle to mi średnia około 4.5 chyba wyjdzie, ale na koniec może pasek będzie
Jak coś jestem uczniem trzeciej gimnazjum i nie wiem czy wiecie, ale mój rocznik ma nową podstawę programową, która jest porąbana jak mało co. Oznacza to, że nasze egzaminy będą inne niż dotychczas i matura także. Na internecie jest artykuł, w którym napisane jest, iż będzie to pogrom a nauczyciele nazywają egzamin małą maturą. Na przykład na pierwszym próbnym w tym roku mięliśmy zadanie, które było w na poziomie tych z matury.
Trzecia gimnazjum - z prawie wszystkiego dwójki, średnia 2.3, zachowanie naganne (niegrzeczy byłem ), do szkoły rzadko kiedy chodziłem. Zdałem, dostałem się do technikum na luzie (luźna gadka z dyrektorem). Ciekawostka - do tej samej klasy chodzą ze mną dwie osoby z mojej klasy - jedna średnia 3.9 (podobno ledwo co sie dostała), druga 4.2. No cóż, życie jest takie nie fair...
Battlefield 3: średnia 1,7kd
League of Legends: średnio trafia się 1,5 noobka/grę
Średnia w życiu człowieka: każdy człowiek w ciągu życia zjada średnio 11 pająków (podczas snu)
Średnie spalanie: 7l/100km
Średnia prędkość: zdecydowanie za duża
Średnia ryba: Średź
Średnia zupa: kapuŚREDNIAczek
Średnia era: średniowiecze
Średnia w życiu: pensja
Średnią można sobie wsadzić w zadek No oczywiście, niektórym rodzice kupią coś za "pasek", a inni dostaną baty za słabe stopnie. Potem dostaniecie wycisk na studiach (gorsza wersja matury co pół roku), a i tak nic to nie da, bo większość niestety będzie bezrobotna z marnymi możliwościami
Inwestujcie lepiej w znajomości i doświadczenie, bo to Wam najbardziej pomoże - nasza przyszłości narodu
2 technikum - 2,8 tylko dlatego, bo nie chodzę na religie i uciekam z wf'u
Jak obliczyć średnią ? Dodajemy wszystkie przedmioty np. mam ich 15 i z każdego mam 3 to wszystkie dodaje i mam 45 i dzielimy na 15 wychodzi nam średnia 3.0
No spoko, tylko że jedynki np. z prac domowych nie są równe ocenom ze sprawdzianów heh ;D
Jeśli tak by było to prawdopodobnie nie miałbym nawet 2.5.
Mam około 3.2. II klasa LO ;P
Lol, śmieszni jesteście xDAktualnie nie wyliczę średniej, bo z połowy mam nkl :F
Trzecia gimnazjum - z prawie wszystkiego dwójki, średnia 2.3, zachowanie naganne (niegrzeczy byłem ), do szkoły rzadko kiedy chodziłem.
Kocham jak ktoś się chwiali, że jest idiotą :>
No cóż niektórzy nie potrafią zrozumieć, że uczą się dla siebie.
Ja staram się jedynie z maturalnych jako, że jestem w II LO.
Średnia?
Coś około 3,6-3,9.
Teraz - 3.9 Ale staram się żeby było 4,2 (nigdy nie miałem poniżej 4.0 ;X) ^^
A tak w ogóle to mi średnia około 4.5 chyba wyjdzie, ale na koniec może pasek będzie Jak coś jestem uczniem trzeciej gimnazjum i nie wiem czy wiecie, ale mój rocznik ma nową podstawę programową, która jest porąbana jak mało co. Oznacza to, że nasze egzaminy będą inne niż dotychczas i matura także. Na internecie jest artykuł, w którym napisane jest, iż będzie to pogrom a nauczyciele nazywają egzamin małą maturą. Na przykład na pierwszym próbnym w tym roku mięliśmy zadanie, które było w na poziomie tych z matury.
Nowa podstawa programowa = obcięcie wymaganego programu o jakieś tam działy, na prawdę co Ty teraz zrobisz.
Co do Tych średnich to racja, zależy chyba od poziomu danej szkoły oraz poziomu "wkuwania" uczniów.
Z maturą też się zgodzę, to nie żaden test sprawdzający wiedzę czy inteligencję. Po prostu jeśli trafisz w klucz masz więcej punktów, jeśli nie trafisz zdajesz ledwo (na te 30%). O gimnazjum nie będę się wypowiadał, ponieważ tam nauki po prostu nie ma ! Przychodzisz, słuchasz, wychodzisz, jak przychodzi czas sprawdzianu rozstrzygasz tylko czy zapamiętałeś na te 4 czy 5. W liceum już bywa różnie zależy jaki wybierze się profil specjalności. Na pewno najciekawiej mają profile matematyczne i na tym zakończę. Studia, jak to studia, jeśli ktoś w miarę słuchał na wcześniejszych swoich przystankach kształcenia, to i tutaj sobie poradzi. Moim zdaniem wykształcenie w Polsce, to nie żadna oznaka wiedzy czy czegoś w tym stylu. Niekiedy tylko jest to kwestia finansowa (wytłumaczmy sobie, nie każdy mieszka w dużym mieście i nie każdego rodzice zarabiają grubo ponad średnią krajową) oraz chęci danej osoby (w tych czasach to już nawet 12 latkowi się nie chce, a co pomyśleć jeszcze o wykształceniu się takiego i pracowaniu do 65 roku życia).
A propo tych średnich Może będę miał 4,0 (na studiach 4-rok, stacjonarne) o ile zaliczę fizę i matmę (ludzie z polibudy wiedzą o czym piszę).
Optymistyczna wersja to: 2.5
ale będzie gdzieś 2.3
Azrael myślisz, że nie wiem jak to jest z tymi wszystkimi klasami? Każdy wie, że pierwsza to dopiero przedsmak tego, co będzie w 2 i 3
Co do poziomu w gimnazjum: przykład z dnia dzisiejszego: temat lekcji i "jak, kiedy i gdzie, czyli przysłówek", a na pytanie nauczyciela, na jakie pytania odpowiada przysłówek, cisza w całej klasie. Normalnie aż się wstydzę, że chodzę do gimnazjum... ech.
Lekki offtop:
Nie mogłem wytrzymać, jak w MaturaToBzdura pytali się ile to jest 1-(-1), a gostek odpowiedział "yyy... 7?"
4.2
@AnteriorBear
No i co z tego ,że nie świadczy o inteligencji. Jeżeli oblejesz, napiszesz słabo nie dostaniesz się do dobrej szkoły i nici z Twoich marzeń i dobrej pracy.