Stałe 60 fps. Pomocy!

Więc tak mam problem od kupienia laptopa z oprogramowaniem Windows 10 nie miałem dotychczas żadnych aktulizacji ale nagle zaktulizowałem Windowsa10 i po tym mam stałe 60 fps we wszystkich grach mam wyłączoną v-sync w grach itp. Prosze o pomoc napiszcie czy mam cos odinstalować czy cos pobrac jakies sterowniki a jak pobrać sterowniki to prosze mi wytłumaczyc jak to sie robi nie jestem jakiś geniuszem jeśli się rozchodzi o takie sprawy. Mam nadzieje że mi pomożecie jak najszybciek.

Masz stale 60fps i widzisz w tym problem?

Pewnie gra w cs i mysli ze jak bedzie mial 120 fps to stanie sie pro !

Dobrze by było gdybyś napisał jaką nasz np. kartę graficzną. Może po zmianie systemu w ustawieniach samych sterowników graficznych przestawiło się na blkowanie FPS'ów?

Nie ogarniam xD

Nie rozumiem w czym problem. Przecież ludzkie oko i tak widzi tylko 30 FPS... Kappa

W ustawieniach karty graficznej poszukaj V-Syncu i wyłącz :)

nie jestem jakiś geniuszem

No nie pi**dol, nie widac.

Sprobuj wylaczyc i wlaczyc.

Mój kolega powiedział że mu Windows Defender blokował..

Sprawdź bo aż mnie to ciekawi. :D

Dobrze gada. Widze Quake w avatarze, to i czlowiek wie w czym rzecz. To, ze ludzkie oko widzi tylko 30 FPSow to mit. Gram teraz na 144hz na starym, 17 calowym crtku. Ostatnio przelaczylem sie na swojego LCDka, tak z ciekawosci. Jest on w stanie obsluzyc jedynie 75hz, a kiedy zobaczylem te roznice, z ktorej wczensiej nie zdawalem sobie sprawy, to az nie bylem w stanie uwierzyc, jak bardzo plynny obraz jest przy 144hz i 150fpsach. To jest kosmos.

Nie rozumiem w czym problem. Przecież ludzkie oko i tak widzi tylko 30 FPS...  

oko widzi 90 fps ;)

oko widzi 90 fps

Jakiś dowód? bo ja też mogę rzucić pierwszą lepszą liczbę bez żadnego poparcia.

A po za tym, częstotliwość odświeżania a FPSy to dwie różne rzeczy, więc to jasne że różnice w płynności będzie się widzieć na dobrym monitorze.

Mózg człowieka może przetworzyć maksymalnie do 300 klatek/s, ale to już skraje wartości. Zazwyczaj jest to sprawa indywidualna i u przeciętnego osobnika wartość ta wynosi ~200 klatek.

http://www.itvip.pl/blog/porady/nowosci-technologiczne/67-ile-hercow-rejestruje-twoj-wzrok-pytanie-stare-jak-ekran

Upewnij się, że masz wyłączone Xbox DVR, jeżeli usunąłeś już wcześniej aplikację Xboxa, to usługa DVR może być dalej aktywna i musisz dodać wpisy do rejestru (poradnik na dole strony, którą podlinkowałem).

Przeniosłem do właściwego działu i wyczyściłem temat z offtopu. Najbardziej kreatywni mogą się spodziewać punkcików.

o ile to nie jest wina vsync'u to wyświetlanie max 60fps nie powinno ci przeszkadzać. W końcu ekran laptopa chyba ma odświeżanie 60hz. Wiec i tak więcej fpsow nie zobaczysz :)

Czyli na zawsze bede miał max. 60 fps?

Z tego co czytałem to po róznych aktulizacjach następnych windows 10 bedzie sie ulepszać itp to prawda?

tu chodzi o matrycę/ekran. W laptopach tych nie pro gamingowych częstotliwość odświeżania obrazu jest to 60hz. Czyli 60 razy na sekundę. Nawet jeżeli powiedzmy(używając jakiegoś programu) gra działa z średnią 100fps to i tak twój monitor wyświetli tych klatek max 60. Nic z tym nie zrobisz :).

Windows 10 lubi odwalać takie aktualizacje, ja zawsze robię odzyskiwanie systemu ,przed aktualizacja, Cały czas jestem gotowy na takie niespodzianki :PSprawdź może ustawienia karty graficznej, np Nvidia panel sterowania, i czy masz Synchronizacje pionową ( musi być wyłączona)

@freeq

Ale Fpsy mogą zmieniać rozgrywke, typu w Cod 1 czy w csie, szybszy bh i można było skakać na skrzynki, gdzie były potrzebne fpsy :P Cod 1, min 333 fpsy i long jumpy były możliwe :P

czyli co masz 333fps chociaż monitor 60hz pozwala ich wyświetlić 60 ale jednak to daje boosta? Rozumiem ze do tego zmierzasz?