Star Wars Galaxies Emu (powrót!)

Witam. Każdy ze starszych "weteranów" MMO zna grę Star Wars Galaxies. Niestety rok temu, gra upadła z kilku powodów. Przez nieudolną politykę SOE, wysoką cenę abonamentu, złe aktualizacje ,które niszczyły grę i z powodu premiery The Old Republic. Jednak fani nie potrafili tak łatwo obejść się bez gry i pracowali nad wersją piracką ,która teraz raczej nie jest nazywana piracką. Przeczytałem na forum ,że kiedyś SOE była przeciwna ich działaniom ,a dziś jest to im obojętne ,więc wolno grać. Projekt nie jest świeży. Na pewno ktoś, kiedyś wspomniał o tym na forum. Obecnie gra nazywa się w pełni Star Wars Galaxies Emu. Idealna gra dla fanów sagi (na przykład takich jak ja :)). Gra jest bardzo nastawiona na fabułę, social, rozwój postaci w dosyć oryginalny sposób i crafting. Tak na prawdę dziwię się dlaczego Lucasarts nie przedłużył kontraktu z SOE, najwidoczniej z czystego lenistwa i zbyt dużej wiary w sukces The Old Republic. Fakt gra była już na wymarciu ,ale kiedyś (z 3 lata temu) miałem okazję zagrać i mogę śmiało przyznać ,że aktualizacje zepsuły rozgrywkę. Mogli nieco ją poprawić i nastawić na system F2P ,który wydaje się w takich przypadkach opłacalnym i dobrym wyjściem. Autorzy EMU nawołują do kupna wersji Star Wars Galaxies na amazonie, ebayu i innych sklepach ,gdzie można nabyć wersję oryginalną. Aczkolwiek ta pobrana z torrentów jest również ok. Daję wam link do strony. Zapraszam do gry!

http://www.swgemu.com/forums/content.php

Może powodem tego są godziny wieczorne, ale jakoś nie mogę znaleźć pełnej instrukcji jak zagrać, o ile w ogóle się da, a byłbym zainteresowany sprawdzić tę grę.

Gdyby się nie dało grać to bym nawet o tym nie pisał. Jak byk masz na stronie:

http://www.swgemu.com/forums/content.php?r=179-Install-SWGEmu

Ja też nic nie widziałem na temat połączęnia :P Ale dzięki mistrzu że dałeś link ;)

Można prosić o linka do ściągnięcia gry?

Na torrenty.org jest.

za 2h sie pobierze...w końcu mam szanse zobaczyć galaxy a może przy nim zostanę zamiast wracać do old republic

SWG i SWTOR to całkiem odmienne od siebie gatunki mmorpg, ten pierwszy to sandbox z otwartym światem, tymczasem Old Republic to questowe mmo z mapkami na których jest niski limit graczy w efekcie nie czuć tak bardzo tej "masowości graczy" niestety.

Właśnie widzę, że prace nad SWG EMU posunęły się mocno do przodu, przed chwilą zajrzałem do gry, kilka miesięcy temu inaczej to wyglądało;)

na torentach nie widzę download jest tylko jakies 3cd to jest to?

http://thepiratebay.se/torrent/7128196/Star_Wars_Galaxies_-_Complete_Original_Disk_Set_(2012_upload)

tak abyście nie szukali, btw. coś na serwey wejść nie mogę tnz prubuje na bazyliszka ale connecting...i nic

edit, na test mnie wpuściło bez problemow

@Graba

Ja też gram na testowym, na Naboo.

@basket12

Ja pobrałem tego torrenta

http://torrenty.org/torrent/192858

hmh 11 czerwca podobno wipe, i będzie tylko bazilisk bo servery zamakają testy i zaczynają normalne działanie

(nie wiem czy to prawda bo gadał z jakimś innym graczem co mi własnie wspomniał że 11 june jest wipe)

edit.

a jednak prawda

Since the EoL and Pre-Alpha Basilisk launch was announced there has been a lot of rumors flying around about what is going to happen and when. To avoid any further confusion and to set communities mind at ease we are releasing this timetable.May 14th - Liberator offline and wiped. TC: Nova offline. Basilisk launched for stress testing.May 21st - TC: Nova online and opened to public testing again.June 11th - Basilisk testing phase complete. Basilisk wiped and becomes play server. Basilisk will persist through Alpha and Beta development phase.Sometime in far future - Basilisk wiped. Release developmental milestone reached. SunCrusher launched without threat of wipe, ever.Since this is a development project and unexpected things can happen, DB wipes are always a possibility. Of course we will try to avoid this at any cost and when possible just wipe a single type of item, if required at all.Alpha, Beta, and Release are phases of development, and should not be confused for part of the galaxy (server) name. They simply refer to what state the software is in that runs the server.Alpha - The alpha software development phase is the stage where all features are in the process of being implemented. When it begins, there may be many missing features, but by its end, all major features should be implemented.Beta - The beta software development phase is marked by the implementation of all major features. During this phase, the primary focus of software development is to fix any and all bugs, as well as implement content that expands upon the major features from Alpha.Release - The release software development phase is when a software is thought to be good enough for deployment. This means that the software will be packaged and ready for use by the general public to fuel their own servers, and it will be deemed stable and complete.PLEASE NOTE: Because this is a volunteer project, some delays or minor changes on the timetable are still possible.

http://www.swgemu.com/forums/showthread.php?t=36067

czyli wchodzi na to ze z graniem wstrzymam się do 11 czerwca

Na Bazyliszku też mam postać ,więc nie wiem dlaczego nie możesz mieć tam postaci.

Dobra, doczytałem.

Ja też już zasysam. Robimy jakąś ekipe?

Z tego co czytałem to tam można dołączyć do Imperium albo Rebelii lub pozostać neutralnym.

Z tej neutralności są jakieś korzyści?

Jak coś to bym pograł, ale po sesji dopiero.

Tak gram, gram... polskich graczy wcale nie spotkałem. Na temat samej gry dużo wam nie powiem bo sam dopiero ją poznaje. Nie ma w niej levelowania, tylko liczą się tam umiejętności postaci. Szczerze to sam męczę się bardzo Smugglerem. Chodzę w kółko i tylko czytam i czytam. Podsumowując, nie ogarniam :)

@ Piolczu

Nie powiem Tobie bo spotkałem tylko Imperialnych oficerów ,a na temat Republiki lub Piratów nic nie wiem bo wcale ich nie spotkałem. Nie ogarniam.

Już myślalem, że jesteś tam pro elo koksem i nas wszystkich grać nauczysz :( Jedyna nadzieja w forum emulatora.

Grałem 3 lata temu na trialu i z miesiąc na kupionym od typa koncie :) Cholera, nie ogarniam. Przez te dzisiejsze zaściankowe MMO, opuściłem się :(

Nie mogę treningu ukończyć. Nie mogę otworzyć tego pojemnika za żadną cholerę, zrobiłem 5 postaci i na każdej "you don't have permision to open that container". Czyżby bug na samym początku?