Ja treningu nie robiłem, przy tworzeniu postaci tam odznacz "ptaszek". Szczerze to on nie jest tak bardzo ważny.
Star Wars Galaxies Emu (powrót!)
Star Wars Galaxies ile ja w to ... na.........em! czasu ... byłem na "The last 10 minutes ofFarStar" miło że ktoś przypomniał tutaj ten tytuł ....
Dajcie mi swoje nicki z serwera Basilisk. Gram w Cornelli. Mój to Jando Devon.
SWG to świetna sandboxowa mmorpg, przy tym to jeden z najbardziej rozbudowanych tytułów jaki powstał, możliwości prowadzenia swobodnej rozgrywki są ogromne, jednak zgłębienie tajników zajmuje sporo czasu, zdecydowanie nie jest to tytuł którego zasad można nauczyć się w kilka dni;)
Jeśli ktoś przywykł do prymitywnych gier typu Aion. Lineage, WOW i im podobnych to nie bardzo ma czego tam szukać, jeśli jednak pragnie zabawy w świecie który tworzą gracze to jest to pozycja obowiązkowa dla niego.
Jaka szkoda, że z wipem serwera poszedł do piachu mój crafter, całkiem ładnie go rozwinąłem, jednak mam zamiar jeszcze zajrzeć do SWG Emu;)
W lipcu zacznę na ostrzej grać. Wczoraj godzinkę poszpilałem i bardzo mi się spodobało to.
ja zaczynam grać na "ostro" po 11 czerwca tnz po wipe
Fakt, może i nie ma sensu grać teraz bo i tak wszystko pójdzie w "piach" mimo wszystko warto teraz by przynajmniej nieco bardziej poznać grę.
Właśnie dlatego gram juz teraz. By nauczyć sie podstaw. W grze nazywam sie Radix Xeo. Też jestem na Corelli. Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie, że wybrałem najgorsze combo rasowo-klasowe jakie ustawa przewiduje. Ithoriański strzelec...
A więc po 11 zabieramy się ostro za grę i mam nadzieję ,że wielu z was nie zrezygnuje Oczywiście teraz też ,aczkolwiek jutro mam jeszcze ustnego polaka i powinienem się pouczyć.
czy ta gra będzie darmowa ??
@Jest darmowa,to jest prywatny serwer.
Kiedyś grałem na tym emu, jeszcze jak global stał.
Jak co po 11 czerwca będę grał.
@ Vaffen
To jest legalny serwer. Autorzy Emu nie czerpią z tego zysku.
a możecie mi powiedzieć, czy działają wszystkie instancje itp., czy może sytuacja przypomina prywatne serwery WoW-a?
Jak to legalny server to wszysko powinno działać spora aktualizacja się ściąga ponad 1G u mnie wszysko fajnie śmiga.
Dzięki za info o gierce
Ten serwer to legalny priv i z tego co czytałem to sporo rzeczy nie działa. Całe szczęście ekipa serwera walczy z bugami jak tylko może.
Jeżeli kilku z nas dotrwa to fajnie by było skombinować serwer TS na 11 czerwca
Ma ktoś jakieś tutki? Od czego zacząć itd?
Sprecyzuj kolego, bo my wszyscy jesteśmy w tym zieloni
Radzę dobrze poczytać poradniki do SWG sprzed zmian! W połowie 2005 roku SWG przeszło ogromną metamorfozę, przerobiono je na coś co miało konkurować z WOW(w efekcie gra zaczęła upadać, ludzie nie chcieli uproszczeń rodem z Warcrafta), jednak celem projektu SWG EMU jest odtworzenie gry sprzed owej transformacji i na to polecam zwrócić uwagę aby nie było niedomówień!
Gra w absolutnie niczym nie przypomina gier typy WOW i jemu podobnych, to sandbox bez leveli za to z licznymi skillami(w tym klasowymi) do rozwoju co ma wpływ na całą grę.
Jeśli ktoś spodziewa się, że będzie ganiać quest za questem to jest w błędzie, questy to tylko pewna część tej. gry.
Najważniejsze jest to, że to gracze tworzą świat, serwer składa się z kilku planet, każda jest ogromna i jak mówię ogromna to tak właśnie jest, ganianie na nogach w dalszych etapach to czysty sadomasochizm, wszystko ze względu na wspomniane przeze mnie rozmiary terenu, całe szczęście można kupić/zdobyć/wycrafcić pojazdy, zdobyć mounta lub polecieć promem między poszczególnymi miastami na każdej z planet.
Przejście pieszo z jednego końca mapy na drugi na większości planet zajmuje z godzinę albo i dwie;)
Gra jest tak rozbudowana, że uwzględnia własne fabryczki, maszyny wydobywcze, farmy, budowanie własnych osiedli przez graczy aby po ściągnięciu odpowiedniej ilości grających do siebie zyskać nawet prawa miejskie i zarządzać nim.
Każda klasa ma swoje przeznaczenie i wzajemnie się uzupełnia, więc solo raczej nie radzę grać.
Samych surowców do zdobycia np przez Artisana(craft) w grze jest ponad kilka tysięcy, każdy ma swoje przeznaczenie i właściwości(całe szczęście można je zastępować w obrębie jednej grupy;) ).
Odpowiednio rozwinięte skille u crafta plus dobrej jakości materiały mają wpływ np na jakość broni która stworzy, co ciekawe, każdy produkt craftu ma nawet w opisie podanego swojego twórcę(warto więc dbać o jakość naszych produktów - rzecz jasna tyczy się to profesji crafterskich).
Sam grałem w SWG całe wieki teku, około 2004-2005 roku, bardzo dawne dzieje.
Jako, że SWG EMU jest ukierunkowany na stan gry do połowy 2005r a nie 2011r miejcie na uwadze, że gracie na starym kliencie, więc grafika będzie słabsza i pozbawiona wielu efektów jakie dodano później do gry;)
Tutaj macie możliwość przejrzenia buildów dla klas SWG http://www.swgcharacterbuilder.com/swg-cb.php
Póki co to mam problem zarobić pierwsze kredyty, o zdobyciu pojazdu nie wspominając. ; )