@crracked obecnie w nic nie gram, na głowie mam ostatnio sporo, ale pewnie zajrzę do gry za jakiś czas, wczoraj zerkałem i widzę, sporo zmian zaszło po ostatnim wipe, jednak rozwijać postaci nie mam zamiaru przed startem ze względu na zbyt wiele czasu jaki trzeba poświęcić na to zajęcie.
Przed oczyszczaniem serweru, miałem tam Artisana którego doprowadziłem niemal do maksimum możliwości, w tym mogłem np craftowac pojazdy;)
Jeśli będę grać to pewnie znów wybiorę taką profesję, wprawdzie do walki się praktycznie nie nadaje, ale craft to podstawa gry. Przedmioty można dostać z questów z instancji, z dropów jednak 80% jak nie więcej jest w rękach profesji crafterskich;)
Nie jest to jednak klasa dla każdego bo zamiast przeżywać przygody za przygodami jak inne profesje, trzeba skupić się na szukaniu, wydobywaniu surowców no i oczywiście crafcie, warto jednak zaznaczyć, że część materiałów mogą dostarczyć jedynie klasy przeznaczone do walki;)
Co do terminali z misjami to generują one losowo różne zadania, najczęściej nie są zbyt ambitne ale można zdobyć w ten sposób nieco $.
Jak ktoś szuka bardziej wymagających zadań to polecam poszukać npc:)
W ramach ciekawostki powiem, że w grze występuje wiele znanych postaci z SW i często robimy dla nich zadania jest np sam Vader, Palptine, Jabba, Luke Skywalker i cała reszta, jak ktoś oglądał filmy, grał w inne gry lub czytał książki to łatwo je pozna.
Ech to temat rzeka, po prostu pobawcie się teraz, nauczcie co i jak oraz poeksperymentujcie, to najlepszy sposób na poznanie gry.
Fajnym elementem są tzw points of interest czyli ciekawe miejsca znane z gwiezdnej sagi na każdej z planet odwiedzając je nie tylko możemy zobaczyć coś znanego ale i zgarnąć osiągnięcie za to np na takim Tatooine jest domek Obi Wana, spalona farma wujka Owena i cioci Beru, kapsuła ratunkowa z Nowej Nadzieji, pałac Jabby i cała masa innych miejscówek.