Stream portalu

Droga Administracjo

Zwracam się z uprzejmą prośbą o zablokowanie możliwości dodawania komentarzy w newsach związanych ze streamem portalu.

Bardzo duża ilość komentarzy ,to tylko agresywne odzywki często wyglądające tak:

"k**wa co za steam. Ten streamer to jakaś ciota. Ojciec cię dyma po pracy z 4 kolegami. Pzdr dla kumatych."

"k**wa ... 1 raz widzialem jak troll spiewa ... wychodze"

Jest ich bardzo dużo ,a nie wnoszą nic ciekawego do danego newsa.

Propagują tylko agresję.

Byłoby miło popatrzeć na newsy portalu gdzie panuje kultura ,a nie jakże powszechne w tych tematach

chamstwo wobec innego człowieka.

Owszem też się pod tym popsuję. Lecz to raczej i tak będzie nieuniknione. Będą go wyzywać na czacie pewnie.

Owszem ale chat ma osobną grupę moderacyjną.

Rozumiem że komuś się stream nie podoba ale te komentarze to naprawdę przeginka. Istnieje coś takiego jak netykieta, niestety WIEEEEELU użytkowników portalu/forum tego nie rozumie albo po prostu nie ma pojęcia co to takiego :P. Także popieram ten pomysł. To szczyt chamstwa, a nie wyrażanie swojego niezadowolenia. Konstruktywną krytykę rozumiem ale jechanie po kolesiu bo robi karaoke z widzami? Prze-sa-da! Skoro Ci się nie podoba, to nie oglądaj... Jeśli masz być po prostu gnojkiem, nie komentuj. Proste. Jest od groma streamów i istnieją inni, polscy, streamerzy... Nie rozumiem po jaką cholerę tyle agresji...

w skrócie: podpisuje się pod tym pomysłem :).

Nie powiem, Rimejk nie podoba mi się jako streamer, ale też dlatego go nie oglądam. Wiem , że 3/4 forum to nastolatkowie którzy swoje napięcia rozładowują albo na forum albo na toalecie (huehuehue). Niestety ale ciężko będzie wyplenić taką gimbolandię. Strasznie nie rozumiem genezy tego hejtu. Chłopak streamuje, może i marnie, ale streamuje i może ma z tego fun a ludzie od razu ból d*py. Podpisuje się pod tym

Ludzi zapewne irytuje jego kretyński e-papieros. Pali go tak ostentacyjnie, że wcale nie dziwię się tym komentarzom. ;x

Choć fakt - niektóre komenty są poniżej poziomu wszelkiej krytyki. Np. mój. ;x

Ludziom na portalu brakuje dyscypliny i tyle. Słuszne wyłapanie problemu, zaproponowane rozwiązanie głupie.

Ludzi zapewne irytuje jego kretyński e-papieros. Pali go tak ostentacyjnie, że wcale nie dziwię się tym komentarzom. ;x

Powiem tak ,nie bardzo rozumiem czemu przeszkadza ten papieros,ale jeżeli już to ok ,stwierdzamy niezadowolenie w 2/3 newsach i odpuszczamy sobie gościa.

A tam tylko "Nawet nie odpalam stream.Ten koleś to..."

5.3. Wszystkim członkom Administracji i Użytkownikom forum mmorpg.org.pl należy się szacunek. Traktuj innych tak jak chciałbyś być traktowany

Użyłem regulaminu forum ale portal ma taki sam.

@Up

Zaproponuj lepsze.

Nie oglądam jego streamów, bo koleś zwyczajnie mnie irytuje. A papieros mi przeszkadza, bo nie toleruję palenia w żadnej postaci. Dla mnie to oznaka słabości charakteru i nieradzenia sobie ze stresem.

W komentarzu napisałem swoją uprzejmą opinię i tyle. Żadnych wyzwisk, żadnych prowokacji. Mam do tego prawo. : )

Oglądasz go dla tego co robi prze kamerą? Gut Dżob.

Akurat mi Rimejk podszedł, oglądam jak moge, nawet czasem zagram z nim w LoLa. Krytykujecie, ale żeby zgłosić się na stanowisko streamera, albo chociaż zaprezentować swoje możliwości to cisza, ciekawe czemu?

Ja Rimejka nie oceniam.

Co do głupiego pomysłu:

-banowanie odpadło w praniu/jak ktoś chce to i tak multi walnie

Jakieś inne pomysły?

Powiem tak ,nie bardzo rozumiem czemu przeszkadza ten papieros,ale jeżeli już to ok ,stwierdzamy niezadowolenie w 2/3 newsach i odpuszczamy sobie gościa.A tam tylko "Nawet nie odpalam stream.Ten koleś to..."5.3. Wszystkim członkom Administracji i Użytkownikom forum mmorpg.org.pl należy się szacunek. Traktuj innych tak jak chciałbyś być traktowany@UpZaproponuj lepsze.

rozwiązanie jest na talerzu od miesięcy. Przywrócić funkcję tzw. kiedyś cenzora, którego jedynym obowiązkiem byłoby trzymanie poziomu w komentarzach na portalu - ściślej usuwaniem bluzgów, banowaniem bluzgających, wprowadzić zasady pisowni panujące chociażby tutaj.

Inna sprawa, że za hejtem zawsze stoi trochę konstruktywnej krytyki. Zakamuflowanej do granic, ale jednak. Wielu streamerów się przewinęło przez portal i bywało znośnie, a nawet dobrze (jakiś tam onybic, czy lubiany przez społeczność graba), a teraz jest najwyraźniej źle. Nie trzeba czytać komentarzy, żeby stwierdzić, że nowy streamer jest co najmniej mierny.

@Plainlazy

Dla mnie nie liczy się sposób walki z problemem ,ale próba podjęcia tej walki.

Bo znajdzie się kilku i zaraża tą swoją nienawiścią.

Potem inni nawet nie spojrzą na stream a już sieją nienawiść.

Trwa już to od paru miesięcy. Tutaj wina leży w części po jego stronie za dosyć.... nazwijmy to osobliwym sposobem streamowania. Osobiście do osoby Rimejka absolutnie nic nie mam, tak samo do jego streamów, jednak niektóre elementy, jak np. popularną fajke mógłby sobie podarować/wyłączyć kamerę/odejść od komputera itp.

W skrócie - zmiana nastawienia prowadzącego streamy zmienii jakość komentarzy (a przynajmniej mam taką nadzieję).

Jeżeli to nie pomoże, to proponuję nie robić news'ów o tym, tylko jakąś podstronę, wielki baner na stronie głównej, że o 20.00/teraz leci stream. Tyle, żadnych komentarzy, jedynie okienko streama + ewentualnie ten chat.

Trwa już to od paru miesięcy. Tutaj wina leży w części po jego stronie za dosyć.... nazwijmy to osobliwym sposobem streamowania. Osobiście do osoby Rimejka absolutnie nic nie mam, tak samo do jego streamów, jednak niektóre elementy, jak np. popularną fajke mógłby sobie podarować/wyłączyć kamerę/odejść od komputera itp.W skrócie - zmiana nastawienia prowadzącego streamy zmienii jakość komentarzy (a przynajmniej mam taką nadzieję).Jeżeli to nie pomoże, to proponuję nie robić news'ów o tym, tylko jakąś podstronę, wielki baner na stronie głównej, że o 20.00/teraz leci stream. Tyle, żadnych komentarzy, jedynie okienko streama + ewentualnie ten chat.

Zmieniać jednego człowieka dla kilkudziesięciu innych którym raczej mało się podoba?

Przy czym pamiętaj ,że większość znacznie wtedy go hejtować:

"Zmienił się ,co za sk#$%@#$% ,nie może być sobą,cio*a"

Nie chodzi mi o zmianę cech człowieka. Chce palić, spoko, mnie to nie przeszkadza. Jednak istnieje pewna granica tego, co można pokazywać, a czego nie wypada. Chce zapalić - ogłasza chwilę przerwy, chce wziąść bucha - odchodzi od kompa.

Nie chodzi mi o zmianę cech człowieka. Chce palić, spoko, mnie to nie przeszkadza. Jednak istnieje pewna granica tego, co można pokazywać, a czego nie wypada. Chce zapalić - ogłasza chwilę przerwy, chce wziąść bucha - odchodzi od kompa.

Spoko ,rozumiem cie.

Ale odchodzimy od tematu xd

Bo nie chodzi mi o konstruktywną krytykę Rimejka.O tym już był temat.

Chodzi mi o brak kultury przy wyrażaniu swoich opinii.

Niektórych nie nauczono wyrażać swojej opinii ale czego można się spodziewać po bandzie nastolatków z doborem słów na poziomie podstawówki. Oni potrafią swoje zdanie pokazać tylko przez hejt, wyzywanie i wulgaryzmy a nigdy na poziomie.

Mnie bardzo zasmuciły dzisiejsze komentarze pod newsem.

Wyznaję zasadę

"Żyj i pozwól żyć innym"

Ale to przechodzi ludzkie pojęcie.Jak tak można zrównywać człowieka ze śmieciem.

Podałem tutaj tylko dwa przykłady ,a jest tam tego bardzo dużo.

@Might Tay

"chce wziąć bucha - odchodzi od kompa"

Ciekaw jestem jakby jego stream wtedy wyglądał... Co chwile odchodziłby od kompa. Jeśli nie pasuje Ci że pali tą fajkę, to nie oglądaj... Jest od cholery innych streamów. Ale masz bardzo dobry pomysł. Zamiast tego newsa gdzie dzieciarnia wylewa swój gniew, mogliby dać baner z wiadomością o streamie. To byłoby, moim zdaniem, najlepsze rozwiązanie.

To jest dla mnie najdziwniejsze, tego nie pojmuje... Skoro Ci się nie podoba, to po co oglądasz? Po co komentujesz? Jeśli Twój komentarz ma nic nie wnosić, to naucz się by zacisnąć zęby i siedzieć cicho... To samo tyczy się tych samych komentarzy wałkowanych w kółko... Skoro ludzie piszą, że wkurza ich ta fajka, a Rimejk z tym nic nie robi, oznacza to chyba, że nie ma zamiaru tego zmieniać, prawda? Prosta logika... To na ch*** to cały czas piszą żeby się tego pozbył?! Brak sensu... Ale rozumiem że ludzie muszą wylać swój gniew/niezadowolenie w tym komentarzu... Jakby to cokolwiek miało zmienić.