Napisałem króciutki tekścik na temat internetu, może się nie spodobać, jednak są to moje odczucia Może przeprowadzimy rozmowę ?
Wyobrażaliście sobie kiedyś dzień, w którym budzicie się, siadacie przed komputerem i brakuje wam internetu ? Człowieka wtedy biorą nerwy, chciałby oddać wszystko aby wskoczyć na jakąś stronę internetową, gorzej zaś gdy jest umówiony na Gadu Gadu na wymianę konta, samochodu czy czegoś innego. Jak wyobrażalibyście sobie świat bez internetu ? Cofnijmy się wstecz, dobre kilkanaście/dziesiąt lat, kiedy ludzie nie znali pojęcia komputer, jednak i w tamtych czasach potrafili się dobrze porozumieć, wysyłali listy,chodzili do siebie na kawę lub herbatę, siedzieli na podwórku, dzieci zaś bawiły się na podwórku bądź w piaskownicy. Dzisiaj niestety wygląda to inaczej, dorośli nie mają na nic czasu. Praca,praca,praca > Telewizor. Place zabaw,boiska puste, nie ma nikogo, gdzie podziali się wszyscy ? Odpowiedź jest prosta, wirtualny świat, który niestety wszyscy zaakceptowali pozytywnie, nikt nie ma na nic czasu,a rozmowy wokół dzieci kręcą się tylko wokół jednego tematu r11; gier ! W dzisiejszych czasach gdy powiesz, nie mam komputera bądź internetu, zostajesz odrzucony z grupy r11; to jest dosyć dziwne. Gdzie podziało się to wszystko co kiedyś ? Wszyscy grają w Counter Strike, World of Warcraft, StarCraft, Diablo, Tibia, Metin 2, każdy handluje oraz zabawia się w wirtualnym świecie, zamiast rzejśćr1; do tego realnego, przez gry właśnie tworzy się nienawiść do drugiej osoby. Nastolatki oraz dzieci, zamiast pisać grzecznie, wolą używać wulgaryzmów oraz wyzywać osoby trzecie, gdzie podziała się kultura ?Oczywiście internet zabrał, większość z nas nie ma nawet czasu na naukę, bo po co ? Przecież gra ważniejsza. A czy chociaż kilku z was zastanawiało się kim będziecie w przyszłości? Większość odpowiada, jestem młody, mam czas, jednak to nie prawda, już teraz trzeba się przyłożyć, bo wkrótce nie będzie czasu, rzucając naukę dla gry, która zapewne i tak kiedyś upadnie, tracimy nasze szansę na bycie kimś w przyszłości. Dlaczego internet zabrał nam wszystko, kto do tego dopuścił ? Oczywiście rozpieszczeni rodzicie, kupując nam prezent zrobili coś złego, staliśmy się niewolnikami internetu, z którego nie ma ucieczki. Jest to takie uzależnienie jak alkohol, nie ma na to lekarstwa. Może weźmiecie mnie za debila, jednak piszę to co oczywiste, i taka jest prawda. Niech chociaż kilku z was się zastanowi, co osiągneliście w życiu. Zapewne nic, bo mam jeszcze czas, jeszcze duużo czasu, lecz weźcie pod uwagę,że chwila stracona teraz już nie wróci,a z każdym dniem będziecie się coraz bardziej zagłębiać w świat internetu. Według mnie internet to zło, i tak będę to uznawać. A wasze opinie ?