Świetny serwer minecraft RP

Administracja

1) FiGaJ

2) Kordy

3) Maja ("F")

4)Blue_Destroyer

Moderatorzy

1) Groith

IP serwera: s9.mineserv.eu:25593

Geriss jest to serwer, który opiera się na współpracy oraz walce trzech królestw.Każdy gracz przed startem wybiera swoje królestwo, a dalej zawód (np. rzemieślnik), w którym chciałby spędzić większość swego życia. Gdy jednak gracz nie zdecyduje się na jedno z trzech królestw pozostaje mu wybór rabusiów, którzy mogą kraść za pomocą wytrychów.Są oni "niewidzialni", mogą nosić drewniany miecz oraz skórzaną zbroję. Do walki otwartej mogą stawać z lepszym eq. Przedstawię wam teraz "klasy" postaci:

-Niewolnik : Gracz który dostał tą range za przewinienia.Niewolnik nie ma praw.Musi wykonywać wolę swego pana. Niewolnikiem można handlować.

-Chłop : Każdy nowy gracz na naszym serwerze, ma mało praw, może zatrudnić się u osoby z wyższa rangą, może zamieszkać tylko w osadzie,nie może należeć do gildi.

Wymagania: Dojście do królestwa.

-Mieszczanin : Wyższa osoba, może zamieszkać w osadzie jak i w mieście, może zatrudnić się u osoby z wyższa rangą jak mieszczanin.Płaci podatki wysokości 30 denarów królowi + podatki za dom/y.Może zostać powołany do wojny przez władce.

Wymagania: Własny kąt w osadzie, zapłata w wysokości 4000 denarów.

-Rycerz : Oddany żołnierz króla, zna się na wojówce jak i zarządzaniu. Może stworzyć własną osadę.Może zatrudnić się jedynie u Szlachty lub Arystokracji. Płaci podatki wysokości 50 denarów za dzień + podatki za domy. Rycerz ma obowiązek wstawiać się na każdą wojnę.

Wymagania: Dom w osadzie jak i w mieście, poparcie króla, zapłata wysokości 10000 denarów.

-Szlachcic : Wysoko postawiona osoba w królestwie, może zasiadać w radzie szlacheckiej.Może stworzyć własną osadę. Może zatrudnić się jedynie u Arystokracji. Nie ma obowiązku stawiania się na wojnie.Płaci podatki wysokości 120 denarów + podatki za domy.

Wymagania: Dom w osadzie jak i w mieście, poparcie króla, poparcie rady szlacheckiej, zapłata wysokości 20000 denarów.

-Arystokrata : Jedna z najbogatszych osób w królestwie, jest 2 najpoważniejsza osobą w królestwie zaraz za królem. Ma prawo założyć własne miasto. Tak wysoko postawiona osoba nie może się zatrudnić u żadnej osoby oprócz króla, lecz nie potrzeba jej pracy gdyż jej majątki są ogromne. Nie płaci podatków. Dostaje 200 denarów dziennie od króla.

Wymagania : Datek na serwer. Kwota jeszcze nieuzgodniona .

-Król : przywódca królestwa. Zostać nim można, wyrażając swoje chęci podparte odpowiednimi argumentami i posiadając uznanie mieszkańców. Jeżeli jednak 70% poddanych będzie przeciw aktualnemu królowi, może on zostać obalony.

Wymagania: Uznanie mieszkańców, mocne argumenty, wygranie wyborów elekcyjnych.

Wszystkich zasad, płacenia podatków, KLIMATU będzie pilnować ogarnięta administracja z moderatorami !!!

Jak to będzie wyglądać :

Spawn będzie znajdował się w środku miasta nie należącego do żadnych z królestw. W mieście znajdować się będzie Koloseum (mob arena)i strefa kupiecka bogato wyposażona. Można będzie też wynająć pokoje w karczmach na jedną noc. Z miast rozchodzić się będą drogi do królestw (do rabusiów nie, iż to będzie tajne). Każde królestwo będzie posiadało swój charakterystyczny styl oraz główne miasto z siedzibą w centrum obszaru królestwa. Reszta terenu będzie przeznaczona na tworzenie nowych miast i osad. W trzymaniu klimatu pomogą wam skiny królestw, liczne eventy, wojny pomiędzy królestwami, pluginy oraz wiele, wiele innych. Opisy królestw niebawem pojawią się na naszym forum... www.kmfteam.fora.pl

SERWER DZIAŁA !!!!

Ilość slotów: 20, jest możliwość że będzie więcej

Trochę ode mnie na temat serwera:

- serwer posiada White-list , na która składamy podania na forum w dziale white-list (AKTUALNIE JEJ NIE MA)

- serwer posiada swoje zasady i każde złamanie będzie karane !!!

- serwer posiada swój cennik oto on : http://www.kmfteam.fora.pl/font-color-red-informacje,4/cennik,124.html

- serwer posiada 3 królestwa Afos, Darknam i Triada

- poza 3 królestwami są bandyci, niezależna nikomu gildia, do której może dołączyć każdy

- serwer nie wymaga konta PREMIUM

- serwer posiada własną walutę i miejsce, na którym można się dorobić, tj. OBÓZ PRACY

- serwer posiada masę pluginów umilających grę

- serwer posiada własny serwer TS. IP naszego serwera TS3 : Geriss.teamspeak.pl:6600

WIDZIMY SIĘ W GRZE !!!

Autorzy:

Veiro (kiedyś Magister teraz Veiro) JA

Wzór:

FiGaj

Jeśli nie będzie DC z serwera, i cofanie o pare godzin czasu serwera. To się piszę, i dobrze, że nie wymaga konta premium. Jak dla mnie, to spodziewajcie się sporej populacji :)

Nie masz się co martwić grałem chwilę na "becie" i powiem Ci że zapowiada się naprawdę obiecująco :D. Zapraszam, zapraszam!

PS: Zwoływanie kolegów mile widziane, tak samo jak krytyka na temat mojego tematu, ponieważ jest on moim 1.

Też się raczej skusze jak nie ma premium : D

A ja się skuszę z premium, mam skin'a rycerza, więc bez problemu xD

Ok, zapraszam.

Wejde :P.Grałem kiedyś na serwie z frakcjami/gildiami ale był do... nieważne, liczę że ten będzie lepszy :D

Wejde .Grałem kiedyś na serwie z frakcjami/gildiami ale był do... nieważne, liczę że ten będzie lepszy

Hehe. Pozdrawiam. na serverze też zawitam pod nickiem barthinho.

Bardzo ciekawe, ale 20 slotów to troche za mało, na tak rozbudowanego RP. Na pewno zagram.

Ja jako jajcek94. Ale z tym obrazkiem, który zawiera kod przy rejestracji, na tym forze to przegięcie. Jak zwykle nie wiadomo czy chodzi o "o" czy "0", itp. A kiedy w końcu się udało: "zbyt dużo prób rejestracji, poczekaj o następnej sesji (czy jakoś tak)" xD

Oczywiście, że wejdę tak samo jak reszta tłumu, ponieważ nie mam wątpliwości, że jeśli ten serwer będzie tak zaj*ebisty jaki jest już z opisu to osiągnie baaardzo wiele i mnóstwo graczy. Tylko zwiększcie te sloty jak najszybciej bo będzie płacz i pytanie: CZEMUU?

Nie wiem czy ktoś tu z obecnych grał na Alternativ, który był bardzo podobny do tego tu, ale coś upadł chyba. Serwer ten był wspaniały i zabawa na RP jest nie-do-opisania. Wielka frajda gry z fajnymi ludźmi z tej samej frakcji.

No i co tam..: ZAPRASZAM!

Na forum KMF będę pod nickiem Frey jak i na serwerze. Do zobaczenia ;)

Bardzo ciekawe, ale 20 slotów to troche za mało, na tak rozbudowanego RP. Na pewno zagram.

No tak. Racja. Boje się, że jutro ludzie będą sie kłócić o jednego głupiego slota, i będą robić wszystko by dostać sie na server.

O ile to wszystko wypali.

20 slotów, czyli na próbę. Teraz dużo serwerów jest na 1 miech i upadają.

Administratorzy chcą zobaczyć czy będzie "populacja", a jak będzie to powiększą serwer.

P.S. mam nadzieję, że ping będę miał mniejszy niż 150, nie wiem dlaczego w mc mam 3x większy niż w innych grach.

Kiedy start servera?

Bo jakoś doczekać się nie mogę ;s

Dzisiaj się zarejestrowałem i muszę czekać 24h by wpisać się do White List :P Heh, no cóż, jutro sobie pogram.

Taa... A do mnie link aktywacyjny nie doszedł -.- "Jeżeli jesteś pewien, że podałeś właściwy email spróbuj skontaktować się z administratorem forum." i bym bardzo prosił, aby mi ktoś ten kontakt ułatwił. I tak, na pewno jestem pewien, że podałem właściwy mail...

Jaki e-mail podałeś w rejestracji? Ja podałem o2 i doszło w sekundę.

Serdecznie was przepraszam za wszelkie problemy, oczywiście zgłoszę Wasze propozycję do administracji.

Możecie również sami to zrobić w dziale "propozycje" na naszym forum: www.kmfteam.fora.pl

No ale żeby zgłosić trzeba się zalogować. Dla jasności: maila mam w serwisie google i próbowałem zarejestrować się ponownie. Nick i e-mail były zajęte, więc się poprawnie zarejestrowałem. Jeszcze poczekam na tego maila.

Kurcze, ja również mam w gmailu i nie miałem takich problemów po 10 sek dostałem