widział ktos xD? Ja wlasnie ogladam i jestem w szoku bo fabula naprawde oryginalna az zachcialo mi sie grać w mmo
Sword Arts Online TYPOWE ANIME O GRZE MMO ;P
jeden z lepszych anime wg mnie, i ten motyw o mmo to strzal w dyche
akcja fajnie sie rozwija z odcinka na odcinek, ogladalem z wypiekami na twarzy ^^
obowiazkowa pozycja w anime
Zapowiadało się dobrze, wyszło z tego gówno. Pisałem to już w innym temacie o tym i powtórzę. Oczekiwałem zobrazowania świata MMO, a dostałem jakieś gówno romans-dramat, podobnież light novelki lepsze, ale nie wypowiem się na ten temat.
Większość osób obeznanych w anime raczej obejrzało, ogólnie mówiąc anime ponadprzeciętne (za majstersztyk SAO uznać nie można) i miło się oglądało. Z obecnego sezonu polecam obeznać się z Attack on Titan/Shingeki no Kyojin.
Jestem w trakcie oglądania ( 18 odcinek ). Jak dla mnie coś wspaniałego. Jest to moje pierwsze anime, nie wiem czy to dobry wybór na sam początek, ale jestem po ogromnym wrażeniem.
ja polecam fajną komedie http://www.anime-shinden.info/10708-kore-wa-zombie-desu-ka-online.html, anime o zombie magicznej dziewczynce , żadko można sie tak pośmiać z anime
Jestem w trakcie oglądania ( 18 odcinek ). Jak dla mnie coś wspaniałego. Jest to moje pierwsze anime, nie wiem czy to dobry wybór na sam początek, ale jestem po ogromnym wrażeniem.
jezeli dla ciebie to jest wspaniale anime do dluga droga przed tobą bo sa aniem co miażdża Sword Arts w ziemie!
SAO jest dobre, ale tylko pierwszy sezon. To do 15 odcinka. Później dno. Narazie oglądam Psycho-pass i jest za***iste
A ja powiem, że Sword Art Online było niezłe, jakoś nie "nie wcisnęło mnie w fotel", ale nie powiem, było dość przyjemne. Jak dla mnie jednym z największych minusów była zbyt szybka akcja.
Spod ręki tego samego twórcy wyszedł też Accel World także osadzone w tym uniwersum MMO. Ale jeżeli dobrze skojarzłem to co się tam działo, akcja toczy się jakieś dwadzieścia lat później i tylko już przestarzałe "hełmy do gry" o tym świadczom oraz mają jakikolwiek związek z postaciami z SAO.
@lekki offtop
Jeśli chcesz obejrzeć na prawdę genialne Anime, polecam Clannad oraz Clannad - After Story. Tylko na wszelki przypadek przygotuj paczkę chusteczek. Mi osobiście nie były potrzebne, mimo że Anime miało genialny klimat i momentami po prostu wgniatało w fotel jak betonowy kloc, to znam osoby które przy seansie głównie "After Story" płakały jak dzieci ( i nie, nie były to tylko dziewczyny ). Także jak najbardziej polecam.
@wracając do tematu
SAO jest dobrym Anime, osobiście nie odczułem jakoś bardzo zmiany "gry", dalej świetnie mi się je oglądało. Jeśli mam być szczery to nie wiem co mnie do tego Anime tak przyciągnęło, ale jak tylko miał się pojawić kolejny odcinek, siedziałem jak na szpilkach.
A ja mam pewien problem. Oglądałem to anime do pewnego odcinka (bodaj do 11) i od około 2 miesięcy nie potrafię się przekonać żeby odpalić kolejny odcinek. Ogólnie nic wybitnego (są lepsze tytuły), ale oglądało się przyjemnie.
EDIT: @up: Clannad faktycznie jest bardzo fajnym anime (co mówię z tym większym zdziwieniem że nie przepadam za tego typu historiami).
jedno z lepszych anime, szkoda ze tak malo odcinkow, ale maja byc nastepne sezony
sao było dosyć przyjemne, ale po przeczytaniu ln Royal Road wydało mi sie lekko ubogie Jeśli nie przeszkadza ci angielski to z całego serca polecam ci tą nowelke. Śledzimy losy głównego bohatera od 1 poziomu, widzimy statystyki i skille jakie dostaje, epickie walki dowodzone przez protagoniste ( tysiące orków vs armia nieumarłych) o ile w sword art online mmo było tylko swego rodzaju otoczką, to w royal road jest głównym motywem. Polecam.
Szału nie ma d*py nie urywa. Tak jak ktoś wyżej już wspomniał, anime było fajne podczas 1 Arcu, Alfheim było już nudne. Pooglądałem w sumie głównie przez motyw MMO i fajny opening, niespecjalnie czekam na kontumacje ale jeżeli sytuacja "1 sezonu" się powtórzy i nie będzie zbyt wiele ciekawych tytułów w sezonie to pewnie obejrzę.
widział ktos xD? Ja wlasnie ogladam i jestem w szoku bo fabula naprawde oryginalna az zachcialo mi sie grać w mmo
Nic oryginalnego... zwykła soap opera na bazie pomysłu, już użytego w innych anime.
Zwykła mainstreamowa papka, jak większość nowych anime.
Jak widzę masę ludzi jarających się tym i produkcjami typu Narutard to zaczynam tracić wiarę w ludzkość... najgorsze jest to, że z sezonu na sezon coraz więcej wychodzi tych beznadziejnych anime.
@UP SAO jest fajne ale nie jest jakieś oryginalne i przebojowe
Ogólnie bardzo mi się podobało ale widziałem lepsze serie
SAO do 11 odcinka- super, potem -wtf, nagle prawie nic się nie dzieje, wdł. mnie brakowało- więcej dungeon raidów, castle siege by się przydał, więcej walk z bossami i evenótw, jak i eventowych bosów, więcej scen szkolenia jak w dragon ball (to chyba najbardziej lubiłem w tym anime ), więcej walk/questów pobocznych, no ale niestety zrobili to niby wdł. mangi/książki wiec lipka
Dokładnie tak do odcinka 12 wszystko jest pięknie, tylko potem jakoś tak... Sam nie wiem jest to moje pierwsze anime, ale do oglądania dalszych odcinków trochę się "zmuszam", bo jestem ciekawy jak to wszystko się zakończy.
nie no odcinki byly spoko cala historia tez ale jak dla mnie to nie jest FMA czy FairyTail
Hmm... najpierw muszę się dowiedzieć co to jest FMA