O SWOTR i GW wypowiedzieli się inni, więc ja moze trochę o SWOTR. Pierwsza ważną rzeczą bedzie abonament. Ten do SWOTR, jeśli będziesz za niego płacić w złotówkach będziesz kosztował połowę ceny abo do FF. Jeśli chodzi o populację to gra ma stabilną, sporą grupę graczy a pewnie teraz jak zapowiedziano dodatek to ich przybędzie. Na flocie(taki główny hub)zawsze jest tłum, w lokacajch startowych też zawsze ktos jest. Gorzej już z lokacjami pośrednim dla story. Tam może sie zdążyć że nie wiele ludzi zobaczysz.
Gra ma naprawdę fajnie zrobioną fabułę (każda klasa po każdej ze stron ma na początku własny wątek fabularny. W pozniejszych dodatkach łączy sie to w jeden wspólny wątek), wiec bardzo przyjemnie można w nią pograć solo, ale również i w duecie. Znjaomy może uczestniczyć w twoich gustach i bradz udział (choć bierny) w dialogach. W quetsach wspólnych razem możecie prowadzić dialogi i razem wpływać na rozwój fabuły. Ja większość SWOTR przechodziłem właśnie z kumplem i dobrze sie bawiliśmy. Z mojego punktu widzenia chyba najlepsze mmo do grania w duecie. Niestety w dalszych dodatkach sytuacja sie psuje i duża część z wątków fabularnych musi byc zrobiona pojedynczo.
Jesli nie chesz wydawać kasy na początek to bez problemu możesz zacząć grac bez abonamemntu. Podstawka gry moze być skonczona bez płacenia bez większych problemów.
Co do wymagań gry, to tu się nie masz czym przejmować. gra będzie hulać
Poza tym gra oferuje jeszcze warfronty (odpowiednik battle ground), walki statków (odpowiednik warfrontów, ale ze statkami), rozbudowany housing, przjmowanie terytoriów, instancje itp.
Zdecydowanie jest co robić.