Sytuacja w BoI

Otoz jak nazwa tematu wskazuje mam pytanie na temat sytuacji na server w BoI. Gralem dosyc dawno kiedy jeszcze top mial 90lv+ i przestałem grac z powodu przepakowanych zodiac petow.

Jestem ciekaw czy powstały jakies nowe servery by w miare znalezc party na gre oraz jak wyglada sytuacje z graczami nie kupujacych itemow z IS. Dogralem magiem do jakeigos 60lv moze wiecej ale z tego co czytalem ostatnio mozna osiagnac ten poziom znacznie szybciej, bylbym bardzo wdzieczny komus za wstawienie przedzialow lv powiedzmy 1-30 31-45 w jakim czasie powinno sie nabic taki poziom oczywiscie od wlasnego doswiadczenia, rozumiem ze ktos napisze jak jestes no life to zrobisz to w 3 dni, bylo by fajnie uzyskac pełniejsze informacje. Z gory dziekuje za wszystkie wypowiedzi.

PS- jesli ktos aktualnie gra i bylby w gildii do ktorej moglbym dojsc bylbym bardzo wdzieczny lub team'u.

ja 56 slayera wbilem w 4-5 dni potem gra mi się znudziła

trochę grałem bo gra zdawała być się ciekawa ale na dłuższą metę nic ciekawego

no nie wiem z 30h może

(może trochę przesadzam ale tak pamiętam tzn. że bardzo szybko się expi)

@tigerforce

Niestety długo już nie grałem ale powiem ci jak było (i raczej jest tak dalej).

Lvl wbija się bardzo szybko, najlepiej mieć od początku grupkę ludzi którzy z tobą będą cały czas w party (bo co wyjdziecie z jednej insty załącza się druga i tak w kółko), gildia jest tylko po to aby znaleźć pt no i questy gildiowe (a jeżeli macie silną gildię to zdobywacie teren) ale żeby zdobyć to musicie już władować kasę, bo w pvp z tego co pamiętam im więcej w IS dasz tym lepszy sprzęt i silniejszy na PvP. Dlatego odszedłem ale gra naprawdę fajna gdyby nie IS mogła by być jedną z lepszych a tak jest uznawana za średniaka (czyli jak inne f2p).

70 to w BoI'u nic.

Na Aquarius max ma chyba 126 (nie jestem pewien), PvP jest opanowane przez alty no-lifów, które biegają w +10tkach i miotą Cię na 3 hity.

Team można łatwo znaleźć, gra sporo osób, jednak IS robi swoje, i 50% graczy z niego korzysta.

Większość graczy po 80 (bez obrazy) to ostre no-lify, chcesz sobie pogadać, a on do ciebie ,,shut up and kill!,,.

1-20 = Max 20min.

31-45 = 1-2h, masz SB za questa, walisz 5 KJ, później lecisz na Emperora.

45-60 = Tu dosyć trudno, bo na eventy cię nie wezmą, trzeba farmić SI i kupować SB.

60-70 = Walisz ciągle eventy.

70-80 = Walisz eventy, ale exp coraz gorszy.

80-90 = Walisz eventy, ale exp jeszcze gorszy.

90-100 = Tutaj są dwie drogi, albo masz syndrom No-Life i walisz eventy nie zważając że expa prawie nie dostajesz, lub robisz sobie stuff na 90, i powoli ciągniesz się dalej.

100+ = Tutaj expić się nie da, oczywiście jest IS.

110+ = Bez jaj...

Mam nadzieje że pomogłem.

-Koy.

@ishtar -z takim lvlem, to ty się nie udzielaj.

Dzieki za odpowiedzi pomagacie mi bardzo widze ze ciagle jest straszny nacisk na IS pewnie by byc imba trzeba wydac ostro ponad 100zl. Co sprawia ze lepiej zakupic juz jaks platna gre. Jednak moze sprobuje oczywiscie czekam dalej na wasze wypowiedzi. Jakbys mogl jeszcze napisac co to SB? SG to soul gear jesli rozumiem dobrze :). Najgorsze co jest to chyba te zodiac pety ktore wale 10x mocniej niz ty ale z racji ze sam takiego nie mialem i nie widzialem w akcji a z nam jedynie z odpowiedzi wiec nie wiem na ile jest to wiarygodne.

Ja nie jestem jakimś nolifem czy jak to tam było, a w jeden dzień nabiłem 50lvl (noga w gipsie). Lecz potem się trochę nudzi co dzień na te same instancje bo questów nie opłaca się robić.

SB to taka kulka, dająca ci 200% więcej expa, zrobisz ją za 60-100k.

Jest też specjalna która daje 300% więcej, ale tu to musisz użyć IS, lub kupić od kogoś kto go użył :).

Aha rozumiem coz moze cos na temat serverow czy jest jakis nowy? Nie pamietam nazwy pierwszego jaki byl ale moze starzy wyjadacze beda pamietac, czy jest jeszcze jakas gildiia lub pare osob na pt?

Aha rozumiem coz moze cos na temat serverow czy jest jakis nowy? Nie pamietam nazwy pierwszego jaki byl ale moze starzy wyjadacze beda pamietac, czy jest jeszcze jakas gildiia lub pare osob na pt?

Ja z ziomkiem zaczalem grac na nowo dzis. Szukamy ludzi do pt bo ciezko na starcie jest z eventami. Ja gram hereticiem a ziomek Champem wiec szukamy dpsow. Dzisiaj zaczelismy i mamy +30 lvl.No i jakas gildia by sie przydala.

ja mam maga na 29 :Dmoge dołączyć

Również bym dołączył tylko ja bym zrobił nową postać. Bo grałem na Aquris i miałem 73 lvl Chempion ale mi się strasznie znudził i bym zaczął grać magiem tylko jaki serwer?

Z ziomkiem mamy juz 55 lvle. Serwer Aquarius.

Z ziomkiem mamy juz 55 lvle. Serwer Aquarius.

To kiepsko bo na tym serwie cieszko o party. Lepiej zagrać na tym 2 EU serwie.

@Godlo, dobre...

Gram na Aquarius, i jak zachcę mi się gdzieś udać, to party znajduje w 1-5min...

Nie wiem który masz lvl, ale mniemam że 50-60, a na takim kolego, to cię na żaden event nie wezmą.

,,cieszko,, -Oh Gosh.

Ogarnalem gildie. Pisac do Dixelll na aquarius. Miejsca dla kazdego ze wzgledu na trudnosc w znalezieniu party dla low lvli.

Mam 73 lvl -.- I kiedyś jak miałem nawet 30 to brali na eventy...

ps: wiem błąd ort :D powinno być "ciężko" :D

Super, szkoda że na 30 jest 1 event.

Po prostu, mylisz się co to party na Aquarius.

Mam takie pytanie (napisze już tutaj, by nie zakładać nowego tematu). Która klasa zadaje największy dmg? Podobno jest to slayer, wiem że to zależy od skilla gracza, ale chciałbym wiedzieć którą klasą można przyjemnie grać i być potrzebnym w party. No i oczywiście nie kładzie się w PvP na 2 hity. :D

Champion, to taki tank, wg. mnie jest najlepszy do party.

Największy DMG, ma Berzerker i Slayer, na wyższym lvlu też Magus.

Kazda postac jest przydatna. A najlepszym dpsem jest dps...