Sytuacja wildstar

Moze , ktos opisac sytuacje wildstar ?? Bo o grze sluch zaginal....na twichu praktycznie nie istnieje a jest to najlepsze zrodlo popularnosci gier....??Czy tylko mi sie wydaje , ze gra zwyczajnie upada i f2p to jedyny ratunek ??

Też mnie to ciekawi. Sam planuję spróbować tego tytułu, lecz wyczytałem na mmorpg.com, że Wildstar zaczyna mieć problemy z populacją.

Prawdopodobnie gra ma ten sam problem co NWO - czyli brak end game , p2p jest nie na dzisiejsze czasy i to kolejny dowod na to , ze ludzie nie chca placic za gry. -a WIld star trzeba kupic + opalcic abonament.

Doenk nie wypowiadaj sie jak nie masz pojecia WS i brak end game nie mam pytan .... Dungi + Raidy 20 / 40 + Warploty + Batlegroundy + Areny a ty piszesz ze nie ma end game ... To co odpycha ludzi od WS to poziom trudnosci niestety to nie jest gra gdzie stoi sie w miesjcu i wciska 1/2/3/4 . Same dungi stanowia wyzwanie a o ridach gdzie 90 % graczy nawet nie potrafi uzyskac do nich dostepu nie wspominajac . Przynajmniej polowa zrezygnowala wlasnie pzez ten aspekt . Tu sie nie da jak wo wowie zapisac na dunga i przeleciec od tak sbie z randomami . Tacy wybrancy wipe maja na zwyklych trashach a co dopiero dalej i wtey rage quit . Niestety ludzie i nowe gry coraz bardzije przyzywczajaja nas graczy do " low levelowego " poziomu trudnosci i ulatwiania wsyztskiego jak sie da . Carbine chcialo z tego zrezygnowac no i jak widac przejechali sie na tym ostro :( Nie jest to ich wina tylko developerow ktorzy tworza coraz prostsze gry ....

Było głośno przez tydzień może dwa .. ale teraz to już nie jest taka rewelacja.

T4L4R-Nie znam gry z , ktorej ludzie odchodza bo jest za trudna.....zwyczajnie gra ma slaba optymalizacje i rzez to tez sporo ludzi odchodzi + p2p to glowna przyczyna :), a zeby robic te RAIDY 20/40 trzeba miec tych ludzi mase :) w Aiona topowe insty sa bardzo trudne i nikt nie placze ,malo kto je robi ale ludzi i tak graja :)

Donek nie widze sensu dalszej rozmowy z toba bo ewidentnie podajesz przyklad ze nie masz pojecia o WS :) p2p gdzie masz creedy czyli abonament za golda z gry ( robiac tylko i wylkacznie daily 1-2h x 6 dni ) mozesz kupic 30 dni gry . Sam mam abonament wykupiony juz na 7 miesiecy w przod za golda z gry . A nie jestem no lifem mam prace itd . A co do slbej optymalizacji fakt byla ale na betach teraz nie mam spadkow ponizej 50 klatek . Dziekuje skonczylem z Toba rozmowe :)

Ps donek topowe dungi w aionie to jak low lvl dungi w WS .... Poogladaj sobie filmiki skoro nie grasz w WS i porownaj poziom trudnosci :)

Ps2 tak gralem w aiona "te edn game dungi" ...

Donek nie widze sensu dalszej rozmowy z toba bo ewidentnie podajesz przyklad ze nie masz pojecia o WS p2p gdzie masz creedy czyli abonament za golda z gry ( robiac tylko i wylkacznie dzienne daily 1-2h x 6 dni ) mozesz kupic 30 dni gry . A co do slbej optymalizacji fakt byla ale na betach teraz nie mam spadkow ponizej 50 klatek . Dziekuje skonczylem z Toba rozmowe

Rozumiesz to , ze gre musisz kupic , zeby w nia zagrac ????? wydac te 100-200 zl....mozesz przestac byc fanboyem i popatrzyc na to rzetelnie ?? Czy caly czas musisz bronic gry , gdzie na portalach pisza , ze gra zwyczajnie podupadla od premierynie wpominajac kolejny raz o twichu czy ludziach piszacych , ze widza 5 osob podczas expienia. Chodzi tu o rzetelna odpowiedz a nie fanboya zafascynowanego gra i broniacego jej chocby nie wiem co .

P2p a b2p to roznica moj drogi :) Widac nie rozrozniasz tych dwoch pojec. Nie jestem fanboyem nie mowie ze gra nie pod upada sam to nawet napisalem wiec prosze czytaj ze zrozumieniem :) I nie bronie gry tylko pisze jaki jets powod odejscia tak sporej grupy ludzi lolz... Naprawde radze troche podbi umiejtenosci czytania z i przetwarzanie informacji . Czlowiek pisze o powodach z ktorych ludzie odchodza ( w zwiakzuz czym sam przyznaje ze gra upada ) a ty mi piszesz ze jestem fanbojem i bronie gry nogami i rekoma ....

Muszę się zgodzić z T4l4r. Poziom trudności dungeon'ów, nie wspominając o rajdach, jest niesamowicie wysoki, nieporównywalny do żadnej innej gry. Pół sekundy opóźnienia w ruchu/skillu kończy się party wipe'em.

@donek

Niedawno wyexpiłem postać od 1 do 50. Ludzi masa, na każdej zonie, party na grupówki zawsze. Nie jest tak, że bijesz się o spota, ale zawsze ktoś mignie. Carbine ma stałe źródło gotówki (CREED), bo jest masa drogich rzeczy w tej grze - punkt AMP kosztuje 24 platyny, czyli 3 CREED'y. Wątpię, aby szybko gra zmieniła model płatności.

Poza tym, 114zł to nie są straszne pieniądze, jeżeli Cię nie stać to graj w darmówki. Tyle w temacie.

prawda jest taka, że attunement(dungi i bossy szczególnie) a potem raidy 20 osobowe odstraszyły wielu graczy, a na świecie tylko 7 gildi skończyło 20osobowy raid i zadna jeszcze po takim czasie nie zabila 1 bossa z 40osobowego.

Jak na moje to jest dosc ciekawa gierka i gdybym nie oplacal wowa na pewno bym zagral. Poza tym dosc czesto widze jak youtuberzy ktorych ogladam tacy jak np bajheera biora aktywny udzial w grze i na "eventach" z nia zwiazanych :P.

@T4l4r sorry ale twoje wypowiedzi smierdza mi takim fanboyem, ze po jednej przeczytanej doszedlem do wniosku, ze daruje sobie czytanie reszty. Mowisz; ludzie nie graja w gre bo jest trudna ale to stek bzdur bo ci dla ktorych gry sa za trudne siedza na lolu a dla reszty trudna gra to nie problem ;p.

Btw moim zdaniem czynnikiem odstraszajacym ludzi od tej produkcji sa wymagania, (nie gralem, sa to przypuszczenia) ale tak jak mowicie skoro sa tam raidy 40 osobowe to ciezko mi sobie wyobrazic, ze ktos z przecietnym komputerem robi je bez lagow ^^.

Ja osobiście odszedłem nie z powodu trudnych raidów, ponieważ uważam że raidy HC w WoWie są o wiele trudniejsze niż to co pokazał nam Wildstar. Przestałem grać z powodu kiepskiej optymalizacji, mało zróżnicowanych postaci, prostego prowadzenia postaci (mały asortyment skili do wyboru, do tego mało skili na pasku) przez co postacie są banalne proste do nauczenia, no i oczywiście kiepski non target, jako stary gracz który pamięta wszystkie stare gry jak początki L2 itp. wole jednak standardowy target, po prostu non target jest za prosty na PvP i nudny, wole jednak szybkie zmiany targetu, interrupt na różnych targetach, rzucanie wyciszeń itp za którymi trudno nadążyć, po prostu przy target w walkach 5na5 trzeba się o wiele bardziej spiąć niż przy non target. Do tego jako heal denerwuje mnie prostota leczenia w Wildstar, tak samo jak tankowania

Muszę się zgodzić z T4l4r. Poziom trudności dungeon'ów, nie wspominając o rajdach, jest niesamowicie wysoki, nieporównywalny do żadnej innej gry. Pół sekundy opóźnienia w ruchu/skillu kończy się party wipe'em.@donekNiedawno wyexpiłem postać od 1 do 50. Ludzi masa, na każdej zonie, party na grupówki zawsze. Nie jest tak, że bijesz się o spota, ale zawsze ktoś mignie. Carbine ma stałe źródło gotówki (CREED), bo jest masa drogich rzeczy w tej grze - punkt AMP kosztuje 24 platyny, czyli 3 CREED'y. Wątpię, aby szybko gra zmieniła model płatności.Poza tym, 114zł to nie są straszne pieniądze, jeżeli Cię nie stać to graj w darmówki. Tyle w temacie.

a kto tu pisze ,ze mnie nie nie stac??,...pisze o spadajacej na gwalt populacji o ktorej pisza portale o mmorpg(Swiatowe) oraz praktycznie 0 zainteresowaniu na twichu-poziom trudnosci napewno nie ma wplywu na spadek populacji i juz przestancie tak zawyzac poziom trudnosci tej gry . W Aionie jest pelno instancji na , ktorych sekuna nieuwagi i cale party ginie i nie mozna powtorzyc dg....Optymalizacja gry poprostu jest tak slaba , ze wiekszosc ludzi poprostu nie ma po co grac w ta gre. Taka prawda ze moze te 20% graczy ma kompy pozwalajace na plynna gre. Sam mam kompa na , ktorym moge pozwolic sobie na gre na full detalach w wiekszosc gier ale WS na maxie nie dziala tak plynnie jak bym oczekiwal nie ma zadncyh zaciec ale to nie to:). TERA z 10x ladniejsza grafika dziala cudownie w porownnaiu do WS . Archeage to samo przy xxxx graczach na ekranie gra nie zwalnia ani na sekunde....

Porównujecie pod względem contentu grę która ma niecałe 3 miesiące, do WoW'a... Wypowiadam się bo niedawno kupiłem tą grę i stwierdzam że ludzi jest wystarczająco dużo aby czerpać frajdę z rozgrywki. Jeśli chodzi o poziom trudności - fakt jest od bardzo wysoki, ale czy nie tego brakuje w nowych produkcjach? Producenci gier od kilku lat rozleniwili graczy. W WS jeżeli nie posiada się zgranego team'u żaden dung nie zostanie ukończony na przyzwoitym poziomie. Gra jest stosunkowo krótko na rynku, a i tak już oferuje spory end game, a ja daje jej ogromne szanse i kredyt zaufania. Ma potencjał który Carbine na pewno wykorzysta. Odpowiadając na pytanie autora - Sytuacja w WS jest dobra, a cisza w mediach to naturalna kolej rzeczy. Uważam że jeżeli ktoś lubi sobie postawić wyzwania i chce oderwać się na moment od banalnych produkcji z auto - trackerem i community ze średnią wieku 13 lat, to powinien zainwestować w tą pozycję. Szczerze polecam.

a kto tu pisze ,ze mnie nie nie stac??,...pisze o spadajacej na gwalt populacji o ktorej pisza portale o mmorpg(Swiatowe) oraz praktycznie 0 zainteresowaniu na twichu-poziom trudnosci napewno nie ma wplywu na spadek populacji i juz przestancie tak zawyzac poziom trudnosci tej gry . W Aionie jest pelno instancji na , ktorych sekuna nieuwagi i cale party ginie i nie mozna powtorzyc dg....Optymalizacja gry poprostu jest tak slaba , ze wiekszosc ludzi poprostu nie ma po co grac w ta gre. Taka prawda ze moze te 20% graczy ma kompy pozwalajace na plynna gre. Sam mam kompa na , ktorym moge pozwolic sobie na gre na full detalach w wiekszosc gier ale WS na maxie nie dziala tak plynnie jak bym oczekiwal nie ma zadncyh zaciec ale to nie to:). TERA z 10x ladniejsza grafika dziala cudownie w porownnaiu do WS . Archeage to samo przy xxxx graczach na ekranie gra nie zwalnia ani na sekunde....

Tera ma 10 razy lepszą grafikę ?

Chyba czas wybrać się do okulisty. Co do optymalizacji, jeśli ktoś gra na szrocie to co się dziwić, niektórzy mają 5 letnie komputery a jak zagrają np: w Wildstara to piszą bzdury że optymalizacja słaba, ja z przeciętnym komputerem gram na maksymalnych ustawieniach i wyświetla mi 70fps. Czas zmienić komputery na nowsze a nie narzekać że nowe gry słabo zoptymalizowane

Tera ma 10 razy lepszą grafikę ? Chyba czas wybrać się do okulisty. Co do optymalizacji, jeśli ktoś gra na szrocie to co się dziwić, niektórzy mają 5 letnie komputery a jak zagrają np: w Wildstara to piszą bzdury że optymalizacja słaba, ja z przeciętnym komputerem gram na maksymalnych ustawieniach i wyświetla mi 70fps. Czas zmienić komputery na nowsze a nie narzekać że nowe gry słabo zoptymalizowane

WIdac grales w TERE :))

Fanboyom stanowczo mowimy NIE :) Wildstar ma bardzo slaba optymalizacje wzgledem grafiki gry.I wszedzie mozna to uslyszec i zobaczyc na stremach jak ludzie co jakis czas musza restartowac UI bo brakuje im ramu...wiec jak juz piszesz cos to podawaj argumenty prawdziwe.

WIdac grales w TERE )Fanboyom stanowczo mowimy NIE Wildstar ma bardzo slaba optymalizacje wzgledem grafiki gry.I wszedzie mozna to uslyszec i zobaczyc na stremach jak ludzie co jakis czas musza restartowac UI bo brakuje im ramu...wiec jak juz piszesz cos to podawaj argumenty prawdziwe.

Sam napisałeś że brakuje im ramu :D

Prawda jest taka że z minimum 8gb ram w najnowsze mmo nie ma co grać. Znam kilku graczy co wbili do Wildstara z i3 4gb ram, grafika gts 450 1gb i psioczyli ze gra ma slaba optymalizacje bo im nie chodzi plynnie na maksymalnych, dla mnie to jest smieszne

@Up co ty pierdzielisz :)

Gra ma skopaną optymalizację i tyle w temacie , co nie znaczy że gra jest słaba grałem chwilę i gdybym miał więcej czasu na gry zagrał bym.

Ludzi jest masa znajomi grają z pracy/ osiedla i nie słyszałem od nich że gra cierpi na brak populacji.

Donek jeżeli instancje z Aiona są dla ciebie trudne to rzeczywiście nie ma co z tobą rozmawiać na ten temat. W porównaniu chociażby z instami z ROMa czy WOWa to w Aionie jest to bułka zmałem.

Pozatym zarzucasz komuś, że jest fanboyem, a sam przez swoje wypowiedzi pokazujesz to samo (Aion).

Uprzedzam odrazu Wildstara nie grałem.

PS: Da radę wypróbować Wildstara (jakiś Trial or somethink)? Chciałbym wstępnie właśnie obejrzeć tą grę, gdyż zastanawiam się nad zakupem.