Szukam anime z systemem awansu/levelowania/etc

witam,

zacząłem niedawno oglądać world trigger, spodobało mi się :) czy zna ktoś anime z podobnym systemem gdzie nasz bohater/bohaterowie zaczynają na dole systemu i powoli awansują w górę.

Sword Art Online , Log Horizon , Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru no Darou ka , Overlord (RPG tylko nasz bohater ma max lvl)

max level od startu to trochę słabo :D jakby son goku super wojownik bił się z krilanem xD reszte obczaję :) czekam na więcej propozycji :)

max level od startu to trochę słabo jakby son goku super wojownik bił się z krilanem xD reszte obczaję czekam na więcej propozycji

ma max lvl ale nic nie wie o świecie w którym jest ;) więc jest koksem ale wiedza poziom 1 :)

Log horizon co prawda główny bohater ma max lvl, ale jest o wiele mniej op od takiego kirito z sao, który dzięki temu, że grał w bete stanowi jednoosobową gildie, w dodatku ma skilla, który przysługuje tylko jemu, ... bo tak. Znam tylko 3 anime z takim lvlowaniem, ale zostały już podane. Jeśli chodzi o rozwój bohatera w sensie "od zera, do bohatera" to możesz zobaczyć akame ga kill.

Log horizon co prawda główny bohater ma max lvl, ale jest o wiele mniej op od takiego kirito z sao, który dzięki temu, że grał w bete stanowi jednoosobową gildie, w dodatku ma skilla, który przysługuje tylko jemu, ... bo tak. Znam tylko 3 anime z takim lvlowaniem, ale zostały już podane. Jeśli chodzi o rozwój bohatera w sensie "od zera, do bohatera" to możesz zobaczyć akame ga kill.

ja myśle że miał tego skilla bo doszedł najdalej podczas bety ;)

Monster Strike jest czymś podobnym, spróbuj, długie nie jest, a dobrze się ogląda :P przy okazji dobra reklama gry o tej samej nazwie, wciągnęła mnie tak samo jak Puzzle & Dragons XD

okej obczaję :) akurat wolny tydzień :D gier dobrych brak, to troche anime się poogląda :D

sword art online oglądałem, zepsuli imo jak cholera. mogli zrobić fajnego tasiemca, powolne wspinanie się na kolejne piętra tej wieży zamiast jebs pare odcinków i szczyt.

Dan machi nie widze zeby ktos podal :)

SAO jest świetne jeśli czytacie nowelki. Nowelki są naprawdę niesamowite, anime ma zbyt dużo fanserwisu i ucina za dużo scen, które nadają tej serii smaczek. Osobiście jestem anime zawiedziona już od pierwszych odcinków, no ale cóż. Jest całkiem niezłe gdy się nie zna noweli z tego co widzę po znajomych, osobiście polecam nowelę.

Co do dual blade'ów kirito (jego unikalny skill) dostał go od Kayaby (game mastera) za posiadanie ''jak najszybszego czasu reakcji/refleksu'' z tego co pamiętam :)

The Tower of Druaga: The Aegis of Uruk oraz sequel, The Tower of Druaga: The Sword of Uruk bardzo fajne anime o gdzie główny bohater zdobywa coraz to lepsze umiejętność dodatkowo bardzo fajnie ukazana psychika bohaterów oraz historia.

Mahou Senshi Louie komedia fantasy o magu który chce zostać poszukiwaczem przygód

Shadow Skill tutaj mamy 2 głównych bohaterów jednym jest dziewczyna (mistrzyni walk) drugi jest chłopak jej uczeń itp ogólnie anime w dużej mierze skupia się na tym jak chłopak doskonali zwoje umiejętności

Wizard Barristers - Benmashi Cecil główna bohaterka jest prawniczka oraz magiem

Kuusen Madoushi Kouhosei no Kyoukan tutaj główne bohaterki zaczynają jak to można powiedzieć poniżej dna :P

Serie .Hack//Sing .hack//G.U chociaż jest to w grze i jest ukazane polepszanie się zdolności bohaterów to jednak anime to bardzie bazuje na ukazaniu relacji miedzy bohaterami oraz zmian psychologiczny które zachodzą w nich.

Ogólnie sporo jest tytułów z systemem awansów bo np takie Bleach, Naruto także takowy posiadają.

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka - Poza tym co napisali koledzy wyżej, to przychodzi mi do głowy. Polecam :)

sprawdzę wszystko co mi podacie :) od poniedziałku do przyszłej niedzieli będę obczajał wszystko :D jak coś podejdzie to obejrzę całe na posiedzenie :D no chyba że jakieś tasiemce są ^^

Także polecam Sword art online żadne inne anime nie wciągnęło mnie jak to, każdy odcinek cieknie ciekawością że aż chce się dalej oglądać.

Kenichi

A teraz dobra wiadomość dla lubiących SAO, mianowicie 3 sezon jest pewny i najpewniej wyjdzie w okolicach wakacji, najprawdopodobniej po

kinówka też wychodzi.. no i gra na ps4

Jest nawet sporo tytułów nadające się do twoich wymagań.

Np tak jak kolega napisał.

Kenichi - Bardzo śmieszne momentami, sztuki walk, główny bohater na początku ciamajda .... (ecchi)

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka - bohater który ma na cel stać się silniejszy po uratowaniu jego życia przez dziewczynę, nawet spoko walki (lekki harem oraz ecchi)

Air Gear - zupełnie inny typ anime. Anime o jeździe na rolkach. NIe ma walk ani wybuchów lecz ma to coś czego brakuje w nowych anime :)

Black Lagoon - hmmmmm mało co pamietam to anime ale miło wspominam ten tytuł oraz spełnia twoje wymagania

Tokkou - anime o potworach i odszukaniu zabójcy rodziny (horror)

Kekkaishi - dobre anime, główny bohater ciągle rywalizuje ze swoją sąsiadką ...

Kurogane no Linebarrels - mechy, bohater to konkretna ciamajda i głupiec ..... ale później oczywiście z czasem się zmienia (lekki harem oraz ecchi)

Jak ci żaden tytuł nie przypadł to napisz to podam jeszcze jakieś które znam i oglądałem

aa jeszcze Katekyo Hitman Reborn! ale to anime średnio mi się podobało oraz jest to lekki tasiemiec i anime staje się ciekawe dopiero po dużej ilości obejrzeniu odcinków

Tokyo Ghoul może? Koledzy wyżej sporo już tytułów wymienili. Główny bohater "Gula" zaczyna jako ciamajda, uczy się o nowym środowisku w którym przyszło mu żyć, by stać się później "koksem". Tylko w trochę dramatyczny sposób. Anime ma dwa sezony.

obczaje obczaje :) już mam w zakładkach wszystko co podaliście otwarte z listą odcinków :D katekyo hitman reborn! ogladalem, całkiem fajne było.