Szukam anime

Witam szukam jakiegoś ciekawego anime

co musi zawierać ?

ciekawa fabułę

ludzi posiadających różne moce . Coś jak w Bleachu każdy z SS miał jakieś moce , bankai itp

fajnie gdyby było dużo walk i gdyby nie walczył tylko główny bohater ale również pozostali

fajnie też gdyby power upy miały też drugo planowe postacie a nie tylko główna postać

ilość odcinków obojętnie czy będzie długie czy krótkie ( wolałbym jednak dłuższa serię )

troche komedii

troche romansu

przypadły mi do gustu

Bleach - jak dla mnie idealne anime

i w sumie mógłbym na tym zakończyć bo nic tak bardzo mi się nie podobało lecz na + mogę jeszcze zaliczyć

FMA B

Dragonn Ball , Z , GT

naruto

Soul eater

Blade and soul

nie przypadły do gustu

Once piece

mało tego było więc mam nadzieję że coś polecicie . Jeśli polecicie jakieś anime moglibyście je krótko opisać o czym to jest

Fairy Tail będzie dla ciebie idealne, anime skupia się na tytułowej gildii magów i ich przygodach :)

https://www.youtube.com/watch?v=T2Cw6pUCEKU

ah zaponiałem napisać o świetnej ścieżce dźwiękowej :)

hunterXhunter zdecydowanie !

Na świecie istnieją łowcy posiadający moce. Sporo śmiechu , fajny główny bohater. Nie chce ci spoilerować ale mi bardzo przypadło do gustu ( Bleach-a , DB , Naruto , FMA tez lubie więc myśle że ci się spodoba). Odcinków trochę ma więc nudzić się nie będziesz.

Fairy Tail.

Epicki humor !!! Na świecie istnieją gildie magów którzy dostają misje (coś ala Naruto i shinobi). Dużo walk i akcji. Również sporo odcinków.

Jeżeli tych dwóch nie oglądałeś to koniecznie powinieneś. Klasa sama w sobie.

Chyba najbardziej pasuje do kryteriów Hunter x Hunter XD

Twój opis odpowiada typowi klasykowi Shonenu, którym obecnie najlepszym jest One Piece z taśiemców i nie wiem dlaczego nie przypadł ci do gustu, mam nadzieje że nie stwierdziłeś że One Piece jest do kitu po przez początkowe odcinki.

Na pewno zacznij oglądać Fairy Tail, jest dużo lepsze od bleacha i to nie są moje subiektywne odczucia. Typowy Shonen walki,magia,supermoce

Wypiszę reszte co polecam do oglądania, nie będą to tylko shoneny z supermocami itp. ale bedą to epickie tytuły, które trzeba obejrzeć. Takie klasyki

Hunter x Hunter (2014)

Code Geass R1

Code Geass R2

Death Note

Mirai Nikki

Kuroko no Basket

Magi

High School DxD

Durarara

Bakuman

Clannad

Angel Beast

I największy Prekursor każdego tasiemca, który zdefiniował czym jest shonen czyli Dragon Ball.

Shingeki No Kyojin chyba wiadomo<< albo Hellsing OVA bo tasiemców nie będę wymieniał

FMA B już oglądał, w Hellsingu troche mało komedii. No i wyrównanych walk też tam raczej nie znajdziesz, Alucard tak trochę miażdży wszystko :P

Trochę mało konkretne kryteria wiec mogę ci kilka tytułów napisać ale nie będę opisywał jak znasz angielski wbij sobie na linka którego tez dodaje tam masz recenzje

Ayakashi

Basilisk: Kouga Ninpou Chou

Busou Renkin

Chrome Shelled Regios

Densetsu no Yuusha no Densetsu

E's Otherwise

Elemental Gelade

Fate/stay night

GetBackers

Ichiban Ushiro no Daimaou

108

Katekyo Hitman Reborn!

Kaze no Stigma

Kiba

Mai-HiME

Nurarihyon no Mago

R.O.D the TV

Rental Magica

Scryed

Scrapped Princess

Shakugan no Shana

Shounen Onmyouji

The Law of Ueki

Yu Yu Hakusho

Do twoich preferencji prawię idealnie pasuję Fate/Zero (brak komedii, mało romansu), także Tokyo ravens powinno spełnić wymagania.

Fairy Tail świetne anime z humorem i akcją.

Edit:

Edytowałem bo dopiero po dodaniu posta zauważyłem że założyciel tematu oglądał FMA:B.

Mogę jeszcze polecić Guilty Crown, Brave 10, Naruto, Bleach, Attack on Titan, z nowych to Akame ga Kill! (humor i krew) oraz Knights of Sidonia.

@UP Pisał, że FMA : B oglądał. + tam nie ma jednego głównego bohatera.

@Topic

One piece nie polecam przez kreskę.

Polecam:

Shakugan no Shana

Naruto (tasiemiec)

Fairy Tail

D.Gray-Man

Sword Art Online (must-watch dla każdego szanującego się szonenowca, mimo, ze to do shounena trochę ma)

Guilty Crown (spodoba ci się)

Magi (pierwsze odcinki średnie, ale potem to jeden z lepszych shounenów jakie ostatnio wyszły, są dwie seria, pierwsza to Labirynth of Magic)

Hunter x Hunter

EDIT :

Edit do mojego @UP. Tam widziałem jakiś inny post, chyba ktoś edytował czy coś :P

Polecę jak kolega wyżej Fate/zero myślę, że trafi w twój gust :3

hmmm....

Ostatnio zacząłem oglądać Sci-fi Harry- Akcja toczy sie w USA, czasy współczesne. Główny bohater to taki, hmmmm.... nie nazwałbym go nerdem, ale ma kłopoty z kontaktami miedzyludzkimi, taki odrzutek, w pewnym momencie odkrywa swoją zdolność telekinezy, i tak sie to zaczyna.

Moge spróbować zachecic cie do obejrzenia:

D gray man- Akcja to XVIII-XIX wiek, główny bohater posiada specjalną broń do niszczenia "AKUM" chyba tak to sie tam nazywało.

Ma całą gildie zajmującą sie takimi polowaniami na potwory, każdy z nich ma taką broń. Troche komedii, akcjii, otwartego wątku romantycznego tam nie znajdziesz.

elfen lied- Mroczne, dużo krwi, pozbawiania kończyn itp. można doszukać sie wątku romantycznego.

Wybaczcie za brak "ę" ale każde "e" musze ctrl+v bo mi sie kalwisz popsuł.

@Shedar

Nie polecasz One Piece przez kreske, smiechłem. Anime wydawane nieprzestanie od 15 lat, Tak transmisje rozpoczeto w 1999 roku przy czym taki Naruto zaczynał w 2002/03 a Bleach w 2004(Kupa z denna fabułą, ciągniete na siłe).

One Piece jest najbardziej warte obejrzenia z całej gromadki tasiemców mimo że pierwsze arc-ki nie zadawalają graficznie, ale wystarczy spojrzec na 1 odcinki naruto czy bleacha i widać że to prawie to samo a dzieli je 3-5 lat.

@UP Te swoje opinie mozesz zachować dla siebie ;)

@topic W zasadzie polece ci sportowe anime bo gł.boh posiadają coś ala super umiejętnośc . Np. Kuroko no basuke , eyeshield21,

AKAME GA KILL! Obczaj sobie to Anime jest zaj**biste co prawda dopiero 5 ep ale gwarantuje ze ci sie spodoba

thx za tyle odpowiedzi

zobacze te firy tail z tego co widze dużo ludzi je poleca

jeszcze tylko gdyby ktoś podał stronkę gdzie mogę zobaczyć wszystkie dostępne odcinki byłbym wdzięczny

edit

znalazłem jedna stronkę i tam są jakieś odcinki fairy tail 2014 . To to jest nowy sezon czy co ?

Tak w zeszłym roku przerwali emisje, bo anime dogoniło mangę i w tym roku wznowili.

Tu masz link do wczesniejszych odcinkow http://animeon.pl/anime/fairy_tail/

Ja całego FT'ka obejrzałem stąd -> http://www.fairytail.wbijam.pl/ są tam odcinki 1 serii jak i na bieżąco tłumaczone 2 serii

--------------

Co do tematu to chyba już nic więcej nie da się polecić wymienione już wszystko co dobre/lepsze :P

jak na razie 12odcinków już za mną , ale mam pytanie ciągle będzie walczył tylko natsu a reszta osób walki po kilka sekund ?