Strażnicy Galaktyki od Marvela, zaskakująco dobry film, myślałem że będzie następny średni film w stylu Avengers, a okazało się że to czysta miodna rozrywka.
Dobry Rok z Russell Crowe w roli głównej, bardzo przyjemny obyczajowy film, romans w tle, ale nie tak idiotyczny i ckliwy jak połowa filmów z fabryki snów, a i humor przypadł mi do gustu.
Człowiek ze stali- najnowszy film o, no właśnie o kim? mowa tutaj o człowieku ze stali, nie można używać jeszcze jego znanej nazwy czyli SuperMan bo Clark Kent aka Kal El dopiero stanie się gościem co czerwone majtki na niebieskie kalesony zakłada, chcesz wiedzieć jak? wszystko będzie w tej bardzo dobrej produkcji
Jack Reacher Jednym Strzałem, tak jestem fanem powieście Lee Child-a, ale nie tylko dla tego polecam ten film, znajdziesz tu ciekawą fabułę, dobrą obsadę i trochę akcji na poziomie, czyli normalnej akcji, a nie cuda wianki
Operacja Argo, film jest OK, przynajmniej dla mnie tylko OK, ale ostatnia akcja trzyma w napięciu niesamowicie
Poradnik Pozytywnego Myślenia, byłem źle nastawiony do tego filmu, wiadomo dramato komedia romantyczna z hollywood "give me a break", ale okazało się że film po każdym względem potrafi zaskoczyć, super gra aktorska, bardzo ciekawa historia, ujęcia i muzyka dopełniają całości, tak opowiedziana
historia jest elegancka i często zaskakująca
7 psychopatów, nie jest to film dla każdego, humor jest dziwny, może wydawać się nie śmieszny, powinno się raczej znać angielski żeby się pośmiać z całości i usłyszeć wszystkie smaczki, jest w tym filmie kilka scen niesamowicie śmiesznych dla których właśnie powinno się go obejrzeć
Bogowie ulicy, niesamowity prawdziwy i realistyczny firm, powiem że nienawidzę filmów kręconych z ręki ale akurat w tym tytule to jest strzał w dziesiątkę
Moneyball, kapitalny film biograficzny, akcja oparta na dialogach i TAK to trzyma w napięciu, brak oskara dla Brada kolejnym argumentem za tym że gala amerykańskich nagród filmowych jest przynajmniej w połowie gówno warta
Jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi, film jest mega fajną komedią, ale ja uwielbiam brytyjskie kino więc jestem w uj stronniczy, ale polecam jak najbardziej, film to lekka w odbiorze komedia, totalny relaks bez spiny i można siadać oglądać
Las Vegas Parana, totalny narkotykowy trip przez cały seans, ćpanie ćpanie i las vegas, film jest mega i tyle
Dziewczyna z tatuażem, bardzo dobry kryminał, dlaczego jest tak mało kryminałów bez zbędnych pościgów i strzelanin, powinno być ich więcej powiadam
Szpieg, jeśli nie potrafisz się skoncentrować na filmie, nie potrafisz logicznie myśleć i wsłuchać się w dialogi, delektując się przy okazji grą Oldmana, wspaniałą muzyką nie oglądaj, ale jeśli lubisz się koncentrować na filmie i uważać na każde wypowiedziane słowo obejrzyj, nie ma bardziej klimatycznego filmu
Prawnik z Lincolna, kolejny kryminał do kolekcji i kolejny klimatyczny kawałek kina
Imperium słońca, Spielbierg w dobrej formie, Bale w nieziemskiej, film z kategorii nieśmiertelnych
Watchmen, Strażnicy, najlepsza ekranizacja komiksu w dziejach kina i basta, kto twierdzi inaczej niestety się nie zna
Do tego wszystkiego rodzynki dodające smaku w postaci filmów Guya Ritchiego, Przekręt, Rock and Rolla i Porachunki, po prostu trzeba obejrzeć.