Szukam gry Rpg

Cześć szukam gry rpg coś typu gothic two worlds najlepiej żeby było dużo itemków,spory świat,moce mniej więcej to proszę o propozycj.

podobne gry to risen no i moge tez polecic wiedzmina na druga czesc trzeba jeszcze troche poczekac

Thx a jeszcze jakieś nie musza być jakies nowsze

Jesli te gry ci sie podobaly, to moze jakis Oblivion basz fallout 3, ale jesli chcesz poznac inne gry rpg, moi mzdaniem lepsze, to proponuje na poczatek Baldur's gate 2, potem moze Torment, a jesli wolisz inne klimay, to fallout 1 i 2.

Ze swojej strony mógłbym polecić Sacreda 1 i 2, Lokiego i Titan Questa. Mam je orginalne w swojej kolekcji klasyków gier RPG.

Dragon Age i dodatki.

Polecam produkcje BioWare takie jak Jade Empire, KOTOR, Mass Efect, Dragon Age - może nie posiadają otwartego świata bo rozgrywka jest w nich raczej liniowa (chociaż możesz wybrać co chcesz zrobić najpierw czyli np. na jaką planetkę polecieć szybciej a na którą później) co nie znaczy że w jednej lokacji nie możesz robić czego zechcesz ale najważniejsze w tych grach to fabuła.

Thx za dobre tytuły:) mam pytanie odnosnie tych starszych gier Baldur's gate sacred 1 itd warto zaczynać/grać?:]

Od początku zakupu Sacreda 1 grałem przez neta, ale to było 3 lata temu, nie wiem czy są jeszcze serwery czynne. W Sacredzie 2 chyba permanentnie wyłączyli serwy. Jeśli chcesz w Sacreda 1 grać, to też polecam dodatek Podziemie. Są tam dodatkowe dwie klasy, Demonica i Krasnolud i kilka godzin doskonałej zabawy. Naprawdę szczerze gorąco polecam :)

^ Jasne ze sie oplaca. Jesli nie grales w serie Baldur's Gate, to nie wiesz co tracisz. IMO lajlepsze "zachodnie" rpg na PC (szczegolnie czesc 2 i dodatki).

Ze swojej strony polecam Wizardry 8. Swietne rpg nieistniejacej juz firmy developerskiej, z jednym z najlepiej zagranych Voice Acting'ow w grach fantasy/sci-fi rpg.

Ok dzęki to bede miał w co grać:))

Też bym zagrał w jakiegoś dobrego RPG'a, tylko problem jest taki, że w Baldury, Fallouty(1,2), Tormenta, Arcanie, Icewind dale już grałem. A te nowe rpgi to neiwiele mają wspólnego z rpg niestety.

Poleci ktoś coś dobrego, może mniej znanego, z kozackim storyline'em?

Więc tak. Do gier które spokojnie można polecić należą. Dark mesiash, risen, Never winternights 1,2 no i Fable.

Był taki sam temat. "szukam mmorpg z przed roku". Opcja szukaj.

z mojego doświadczenia z RPGami to polecę ci:

nerverwinter nights 1,2

fable

diablo 1,2

risen

gothic

two worlds mam pytanko do tej gry ile koszuje 2

mass efect 1 z dodatkami i 2

@up: Diablo to nie jest rpg.

Co do tematu to poszperałem trochę i znalazłem dwie starsze gierki na zasadach DnD:

The Temple of Elemental Evil

Pool of Radiance

Mam je zamiar w najbliższym czasie testować. Grał ktoś może, jakieś wrażenia?

^Gralem w obie

Pool to typowy dangeon crawler, czyli idziesz po lochu i bijesz co sie da bez wiekszego nakladu na fabule. Takie sobie.

ToEE jest dosyc fajne, ale troche chaotycznie sie w to gra (chodzisz po lokacjach i szukasz co masz teraz zrobic). Pozatym z tego co pamietam walki sie troche ociagaly.

A co do twojego wczesniejszego pytania to zobacz co polecilem TC pare postow wyzej. Warto zagrac, naprawde.

Co do tematu to poszperałem trochę i znalazłem dwie starsze gierki na zasadach DnD:The Temple of Elemental EvilPool of Radiance

Swiatynia pierwotnego zla ma beznadziejna fabule. Nie graj, szkoda czasu.

Ktos mi powie, dlaczego ostatnia dobra gra Bioware byl KoTOR? Czy tam zaszly jakies zmiany personalne, czy cos w tym stylu?

To byś coś zaproponował, a nie tylko mi obrzydzasz tytuł. :P

Najlepiej coś co by było chociaż trochę tak oryginalne i dobre jak Torment.

No sam szukam takiej gry. Poki co nie gralem jeszce w FF7 (podobno swietne, ale jakos nie moge sie przmusic) i Vampire. Deus ex jakos srednio mi przypadl do gustu, moze tobie bardziej sie spodoba. Choc gralem w niego kilka lat temu, wiec moze to dlatego, bo nie bylem wtedy w rpgach wyrobiony. A z tych nowszych to nie ma szans, wszystkie jakies takie ograniczone jak Oblivion.