Szukam gry Rpg

Świątynia pierwotnego to coś innego niż się spodziewałem, bo gierka koncentruje się bardziej na taktycznych walkach, a kwestie fabularne są pomijalne.

Bardziej jest to taki fallout tacticts niż rasowy rpg.

No ja w Dues Ex'a to grałem tak z 10 lat temu, więc poważnie się nad tym zastanowię na pewno. Myślałem też czy by nowszego Deus Ex'a nie spróbować.

W Vampite'a też nigdy nie grałem i też się zastanawiam. ;]

Nowszy Deus Ex ?? Masz na myśli Invisible War?? Nie polecam. Kupiłem przez wzgląd na poprzednią część i totalna beznadzieja.

Oczywiście jest to tylko moja opinia ;]

Ja ostatnio pyknąłem sobie znowu w wiedźmina. Dobra giera ;]

Jo, Wiedzmin calkiem niezly. Tego nowego sie troche boje, a to ze wzgledu na system walki i QTE, ale jesli fabula i dialogi beda dobre, to jakos to przezyje.

Elo to znów Ja co myślicie nad gra dungeon siege 1/2/3?A i takie małe słówko czy Wy jak piszecie,że bg fajny czy Icewind dale itd to Wy na serio,że klimat fajny itp dla Was grafa nie najważniejsza?Dla Mnie grafa nie jest ważna coraz bardziej a dla Was?:)

^Od kiedy w grach rpg grafika jest wazna? Grafa ma byc klimatyczna i czytelna i to wszystko. Liczy sie fabula, swiat, klimat, postacie, system rozwoju postaci itp.

Jesli gra spelnie te wymagania a do tego ma ladna grafike, to potraktowac to mazna jako bonus.

Ok dzęki za odp.

Moze zagraj w Dragon Age jezeli chcesz cos z polki RPG

też polecam Sacreda wielka ale to naprawdę wielka mapa dużo questów dużo farmy ciekawa fabuła itemów jest tak dużo że później musisz wywalać je bo nie ma miejsca po prostu gra mega :)))

Dragon age jest dobry, jak kogoś znudziły przesadne crash and slashe (choć walki tam nie mało)

Dungeon Siedge nie polecam, jedynkę można przełknąć jak się nigdy nie grało w rpgi, dwójka to średniak z każdej strony, w trójkę nie grałem. Jednak jak na mój gust seria nudna jak nie spojrzeć.

Polecam The Last Remnant gra ma więcej z tactic rpg niż rpga samego w sobie, jednak fabuła ponad poziomem Final Fantasty, sama gra diabelnie długa, a w pewnym momencie staje się też strasznie trudna.

Sacred ehh... Stare Dobre czasy Gra wymiata ale ja już całą przeszlem z 2 lata temu :) Sacreda Polecam !

Mam dziwny problem z BG 2 zacina mi sie o dziwo Oo BG 1 normalnie dzała ale BG 2 nie nie wiem czemu mam nawet dobry komputer :/

^Wyjasnij dokladniej "zacina sie". To znaczy, ze gra ci sie zawiesza czy moze "przycina" na moment a potem dziala dalej a moze masz spadek fps?

Pozatym sproboj ustawic grafike na "software" i zobacz czy to pomoze. Pamietam ze BG2 mial dosc dobry interface do ustawiania opcji graficznych.

zacina sie hm jak wchodze do gry to tak nowa gra zacina sie i znow cos wybiore tak co pare sekund.

Ja mogę polecić na RPG'a:

Hand of God: LEGEND

Gothic 1,2,3,4

Wiedźmin 1,2

Dwójka wyjdzie w połowie maja także nie długo ale system walki przeraża, będzie tak jak w Gothic 4, jak ktoś grał to wie o co chodzi, po prostu z najlepszego światowego RPG zrobili coś między RPG a hack'n'slash :angry: .

Bless :P

Hehe, chłopak pyta o cRPGi, a wy mu z h&s wyjeżdżacie :)

Od siebie polecę jeszcze Divine Divinity, Divinity II i Vampire: Bloodlines. Może nie są tak doskonałe jak klasyki gatunku, tzn. Baldur, ID, Planscape, ale są to naprawdę solidne gry fabularne.

w GB 2 w konfiguracji rozgrywka/inne opcje SI mam liczba klatek: 20 nic nie zmianialem moze to pomoze jak zmniejsze/zwieksze?

^Niestety nie pamietam jakie dokladnie byly opcje w BG2, jednak polecam poprobowac metoda prob i blendow, powlanczac i powylanczac zobaczyc co najlepiej chodzi u ciebie. Pozatym nie polecam ustawiac klatek na wiecej niz 35, gra w tedy zaczyna dziwnie dzialac.

Aha no dobra to popróbuje może mi sie uda :unsure:

/Gra mi juz dzała wystarczyło uruchomic z zgodnoscia z Windows 2000 :lol: a gra jest super :)

Możesz spróbować Dragon Age 2 (premiera chyba 11.03.11) gra jest niezła chociaż moim zdaniem gorsza od pierwszej części. Gra to już bardziej napierdzielanie normal atackami (palenie przycisku X na padzie....), do tego postacie same wybierają ekwipunek oprócz np. mieczy itp. Zbroje etc. są tylko dla naszego GŁÓWNEGO bohatera (bezsens no ale cóż) i grając magiem 3/4 itemów które mi wypadły (a jest ich mniej o wiele niż w pierwszej części) były dla łotrzyka lub wojownika (totalna klapa) do tego gra jest bardzo prosta (jeżeli chodzi o normal trudność ofc.) grając od początku do końca nie wydałem nawet 1 gold'a (być może kilka srebrniaków na kupno plecaków)

Zobaczę teraz przechodzę grę na trudnym łotrzykiem, oblukam co to warte ;P

No Ja miałem chec na Dragon Age a dla mnie Dragon Age 2 troche dziwnie wyglada:D.A co Wszyscy myślicie o grze Drakensang: The Dark Eye lub druga czesc Drakensang: The River of Time?