Drakensangi sa bardziej klasyczne od tych Dragon ejdzow, wiec jak lubisz cos starszego w nowoczesnej oprawie, to mozesz zagrac, ale ja jednak proponuje ukonczyc tego Baldura, a potem zabrac sie za Tormenta : P.
Szukam gry Rpg
Planescape Torment jest dość ciężką grą, ale jak ktoś lubi to bardzo polecam.
Generalnie koledzy sporo tu Hack&Slashy powypisywali
Ja mogę polecić - pomijając odpowiedzi niektórych poprzedników - inną grę:
- Arcanum: Przypowieść o Maszynach i Magyi
Gra oferuje połączenie świata technicznego/technologicznego ze 'standardowym' magicznym.
Gothic Multiplayer google
Ubolewam nad tym, ze nikt nie dodał mojego ulubionego arcydzieła. Arcanum of Steamworks and Magick Obscura to najlepsza gra RPG w jaką kiedykolwiek grałem. Gra jest trochę stara, ale nie na tyle żeby grafika robiła przeszkodę. Miażdży fabułą, liczbą umiejętności, no jednym słowem ku*wa wszystkim.
Jeżeli nie grałeś w tą grę to wstydź się i zainstaluj ją już teraz!
Oooo, jak dobrze, ze mi przypomnieliscie o Arcanum, bo juz dawno mialem w to zagrac, a kompletnie wylecialo mi to z glowy : P.
Grałem nieco w Dragon Aga 2, muszę przyznać że opłaca się dla fanów kotora i rpgów w starym stylu, to bardziej interaktywny film, niż otwarty rpg, teoretycznie możemy iść gdzie chcemy, w praktyce miasto to baza wypadowa questów a kontynent to miejsce do ich wykonania.
Jeżeli lubisz bardzo NIEliniowe RPG, to zagiercz w Mount & Blade Warband. Obliviona, Fallouty itd. juz były wymienione, ale i tak polecam
Cześć szukam gry rpg coś typu gothic two worlds najlepiej żeby było dużo itemków,spory świat,moce mniej więcej to proszę o propozycj.