He, przypomniały mi się czasy mojej gry w Lineage C4/C5 i szukam gry, w której będę mogła samodzielnie uzbierać ekwipunek / rozwijać postać, a gildia/klan będzie opcjonalna na jakieś raidy etc. Pamiętam swoją radość jak wydropił mi Berserker Blade (chyba tak się nazywało ;p) dla deski. Próbowałam L2 Classic, ale tam większość spotów była dla party, bo moby zbierały aggro lub były blisko siebie. Nie mam dużo czasu na grę i do tej pory grałam w Path of Exile, natomiast szukam czegoś innego, bo aktualna liga totalnie mi nie podeszła. Wymagania gry nie mają znaczenia. Albion online byłby ok, gdyby z mobów leciały itemy, a nie chce kopać i rąbać drewna
Szukam gry, w której można pobawić się solo, gildia opcjonalna
Albion nie dla Ciebie, solo to można tier5 biegać. Potem wymagana “ekipa” lub solidne party
BDO z nowszych albo L2
Elder Scroll Online, podstawka za 40zł starczy ci na 6 miesięcy by wyczyścić all mapy z questów, dużo exploracji, no i spokojnie mozesz grać solo
w ES mogę grindować potwory dla sprzętu?
Podpinam się pod tematem, czy jest jakieś mmo na rynku ( nie licząc wowa i ff) z dobrą populacją, ciekawymi dungami i interesującym pvp dla solo lub duo?
na 100% ESO, GW2, SWTOR to sa trzy tytuly gdzies masz MMO ale mozesz sie tez bawic solo. Gry ktore odpadaja to np, WoW, FF, Tera, nowy Lineage 2 tez zapomnij gra skupia sie na party farming na wysokich lvl. ESO i GW2 to aktualnie dwie silne gry gdzie mozesz sie dobrze bawic solo.
l2 solo xD zapomnij. Musisz odpalac całe pt boxów i jechać z adrenalinem albo ciagle szukać pt zeby dosłownie cokolwiek zrobić
Jedyna gra single player która jest w kategorii “MMORPG” bez pvp to ESO także w to powinnaś pójść.
Akurat jeśli chodzi o wowa to nie było z tym problemu można było robić party i na dungi na raidy ale można też było coś do robienia solo.
Guild Wars 2 świetne na solo jak i do party, podstawka jest za darmo.
GW2 napewno bedzie CI pasować. Nie trzeba dolaczac do aprty zeby ubic world bossa, wystarczy przyjs i bedzie tam sporo osob a loot kazdy ma osobno. Wiele lokacji do zwiedzania i ciekawe lore
A może coś z instancjówek typu Soul Worker? Dawno nie grałem, ale grę wspominam całkiem fajnie, jak jest się dobrym spokojnie można cały content przejść, ale trzeba być dobrym więc fajny trening umiejętności. Tylko nie wiem jak tam z populacją.
Z bardziej popularnych też Blade and Soul może Cię zainteresuje. Tam jest wyszukiwanie dungeonów, potrzeba na nie drużyny, ale bez problemu znajduje się randomowe party dzięki tej wyszukiwarce więc czeka się do 3 minut na dowolny dungeon, aby dostać zaproszenie.
Ja polecam z typowych MMORPG WoW’a, FFXIV, GW2 i TESO.
Z podgatunku MMORPG to polecam Warframe i Monster Hunter World.
GW2 i TESO tak najbardziej pasują do tego opisu, chociaż tam bardziej robisz wszystko z randomami czyli łączycie się w grupę by coś zrobić (raid, world boss, dungeon), a potem każdy odchodzi w swoją stronę.
GW2 ESO BDO moze nawet Warframe
GW2 to dobrzy wybór, jeśli kręci cię fabuła, odkrywanie świata. Grafika ładna, ale jak dla mnie trochę nudne
Możesz spróbować Aiona. Co prawda większość instancji nie zrobisz solo, ale nie ma problemu ze znalezieniem random party przez wyszukiwarkę międzyserwerową. Jest po kilka wejść na instancję tygodniowo, więc jeśli masz mało czasu na grę to w sam raz dla ciebie, bo możesz na przykład w weekend zrobić maraton po instancjach i odbębnione Oczywiście to nie znaczy, że zbieranie setu idzie tak szybko Raczej to mozolne chodzenie i czekanie aż w końcu coś dostaniesz. Nie polecam grania sorkiem czy innym clothem, co prawda dobry dps, ale jest ich odgrom i jak nie masz znajomych to ciężko znaleźć party tak, żeby nie było innego clotha. A jeszcze w 7.0 dodają kolejną postać z clothem, no debilizm
W zasadzie każde duże mainstreamowe MMO. ESO jest jak singiel w multi, bo i tak większość rzeczy robi się samemu. WoW to samo - nie musisz szukać ekipy, bo większość robisz solo, a jeśli nie da rady, to masz findery wszelkiej maści. GW2 - tam też bardzo dużo lata się samemu. Nie wiem jak w FFXIV, ale tam grałem wyłącznie sam. Również w BDO w zasadzie gra się w większości samemu, na trudniejsze aktywności tylko szuka się graczy.
Od siebie polecam GW2 lub ESO, jeśli chcesz zapłacić raz albo WoW lub FFXIV, jeśli nie przeszkadza ci abonament. Wszystkie te gry mają też pewne opcje sprawdzenia ich bez wydawania pieniędzy - jedne wieksze (GW2 F2P, FFXIV trial), inne mniejsze (WoW starter do 20lvl, ESO okazjonalny trial).
Co do Albiona, to gra, która w gigantycznym stopniu stawia na community, więc nie da się w nią grać samemu. Znaczy da się, ale jest to żmudne, trudne, nieefektywne i niebezpieczne, więc odpada, dlatego w tej grze to granie solo jest opcjonalną aktywnością, a granie w drużynie rdzeniem zabawy - na odwrót niż w innych grach - solo możesz w sumie próbować gankować, farmić, chodzić na arenę czy ekspedycje.
Jak chcesz grindować i grać solo (w ogóle zawsze mnie bawi szukanie MMO do gry solo, ale bywa i tak) to najlepszą opcją będzie jakiś priv Metina
A - jeszcze król solowego grania z ludźmi biegającymi dookoła - Star Wars The Old Republic.